• 9.381.099 stemmen

Met onder meer: Hugh Grant, Liam Neeson en Colin Firth

Gesproken taal: Engels, Frans en Portugees

Releasedatum: 20 november 2003

Plot Love Actually

"The ultimate romantic comedy."

De film volgt het liefdesleven van acht Londenaren in de aanloop naar kerst. De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken, terwijl de zoon tot over z'n oren verliefd is op een klasgenote.

avatar van Tom1989

Tom1989

erik1677 schreef:

love actualy is gewoon een heerlijke good feel movie.

En daar is toch niks mis mee,lijkt me?

Vooral zo rond feestdagen

Helemaal mee eens

avatar van hel1

hel1

Echt de ultieme feelgoodmovie. Eén van de beste in zijn soort. Veel bekende acteurs en leuke verhaallijnen maken het een genot om naar te kijken.

avatar van FarahEl

FarahEl

Deze film kon mijn aandacht niet vast houden. Het is mij te zoetsappig, te cliché, te melodramatisch.

Er zaten wel wat leuke scenes in, maar meer dan dat niet. Qua acteerwerk ben ik ook niet te spreken. Knightley en Grant zijn de enige die het nog wat weten te redden.

avatar van Zizzo

Zizzo

Damn! Romantiek tot op het bot! Zoeter dan dit word het niet!

Leuke film, maar dit is toch wel de meest zoetsappige film die ooit heb gezien heb, persoonlijk net effe te veel maar wel een leuk verhaal, erg sterke cast, en goed in elkaar gezet, jammer dat mr. Bean (Rowan Atkinson) maar een hele kleine rol speelt en toch op de cover staan. Door de vele verhaallijnen, en leuke karakters en relaties bleef de film bij mij boeien en zal hem zeker nog een keer gaan kijken. Weinig tot geen "komedie" maar "romantiek" in overvloed.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Vreselijk! Wat een vervelende, gruwelijke, manipulerende, vieze film was dit. Op romcoms stel je je mindset altijd een beetje in (net als ik deed met Wedding Crashers), maar dit was wel heel onverwacht SAD, mên mên mên! Stomme karakters (Hugh Grant als MP:')) en belachelijke plotlijntjes (die stomme koter van negen jaar oud ) bevuilden dit stuk drek, waarbij ik welgeteld nul keer heb gelachen of geglimlacht. Kanttekeningen: films met een x aantal verhaallijnen zijn bij mij altijd vaker een mis of een hit. Daarbij was de timing van het zien van deze film wellicht verkeerd gekozen. Anyway met dit soort zoetsappige romcoms en mij komt het nooit meer goed.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vind dit een heeeerlijke romantische film om naar te kijken, en geloof me, ik heb deze film ook al vaak gezien. Zo'n film die nooit gaat vervelen. Toegegeven, hij druipt over van overdreven sentiment en zoetsappigheid maar ik vind het heerlijk. Vooral rond de feestdagen is dit een goede film om naar te kijken want rond die tijd druipen wel meer mensen over van overdreven sentiment.

Omdat er allerlei verhalen door elkaar lopen, blijft deze film je boeien. Dat jongetje dat verliefd is op een meisje uit zijn klas is zooooo schattig om naar te kijken. Het is voor mij ook zeker geen straf om te kijken naar acteurs als Alan Rickman, Colin Firth en Liam Neeson. Voor mijn man is het wel een straf om naar deze film te kijken maar ik zeg ... ik hou d'r van !!

avatar van _marianne_

_marianne_

ik vond het helaas helemaal niks.

heb hem uitgezet na eventjes

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Mag ik dan vragen waarom je deze film uberhaupt bent gaan kijken dan.

Het is je genre waarschijnlijk niet, maar zap dan meteen verder in plaats van na eventjes de film uit te zetten. En stem dan ook niet. Raar gedoe altijd. 0,5 is prima, maar doe dat als je de eindaftiteling ziet.

avatar van Guinness

Guinness

moviemafketel schreef:

Ben ik het volledig mee eens.

Vooraf weet je ook wel dat dit je film niet zal worden. En als je hem na eventjes af zet moet je er op niet voor stemmen vind ik.

avatar van Freckles

Freckles

Zondag 21.20 op VTM

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Oh, vind hem zeker niet slecht.. Helemaal geen superfilm, meer zo een "feel good" movie

avatar van grovonion

grovonion

Derde keer.. minder goede keer. Score toch verlaagd van 4 naar 3.5*. Het blijft een feel-good movie par-excellence maar qua inhoud toch veel te naief.

avatar van Aleks_Khu

Aleks_Khu

"Now kids don't buy drugs because when your famous they give them to you for free!"

Epic quote

markie1978

Leuke film, de verschillende verhaal lijnen zitten goed in elkaar.

Jammer alleen van het open eind. Had verwacht dat het een mooi afgerond verhaal zou worden.

schram101

Waarom in godsnaam vijf sterren voor een film waarvan je het einde niet goed vind?

schram101 schreef:

Omdat de scenes met Colin in de US erg goed waren. Ook vond ik de scene met het CD-tje van Joni Mitchel erg goed.

schram101

Maar daarom kun je een film toch geen vijf sterren geven?

Het is uiteraard jouw keuze, maar vind je argumentatie niet echt bij je vote passen..

avatar van The Oceanic Six

Als je zijn stemtabel bekijkt wel...ruim 100x een 5* uitgedeeld. Sjongejongejonge

schram101

Dat was mij ook al opgevallen ja

Ze zouden gewoon een max of iets dergelijks moeten instellen want hiermee verneuk je gewoon zo'n forum als dit..

schram101 schreef:

Maar daarom kun je een film toch geen vijf sterren geven?

Natuurlijk zijn er ook andere scenes die goed zijn. De film is een van de beste romantische komedies die ik ken. Hugh grant als PM is ook erg goed bedacht, nu zie je hem een keer in een ander soort personage.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Verwachtte er niet al te veel van door het Britse tintje, maar heeft me erg verrast. (had hem ook blijkbaar al eens gezien)

Toch wel een van de meesters der romantische komedies met goede verhaallijnen en een uitmuntende cast, die weliswaar ook nog een paar echt grappige momenten kent: Hugh Grant die danst, Colin Firth die in een andere taal probeert te spreken.

Aanradertje.

avatar van Quaest

Quaest

Offtopic: Ik heb gisteren deze film gekeken, beetje vreemd. Tijdens herdenkingsdag keek ik naar een vrolijke romantieke film -.-. Ahjah niet aan gedacht.

Ontopic: Er zijn zoveel grappige scene in. En vol met liefde en komedies. Leuk om Alan Rickman weer te zien acteren in normale film. Ik vond het wel jammer dat Rowan Atkintson korte rol heeft. Hij speelde maar rond 3/4 minuten in deze film en toch vind ik hem al GEWELDIG!

En nog vele scene zijn geweldig!

P.S...... Wat is keira knightley zo hot in deze film

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Leuke maar ook goede Britse film. Dit is echter zo'n typische romantische/komedie feel good filmpje waar verder niets echt achter zat. Maar voor de rest is dit gewoon een leuke film voor een keertje. Een 3.0

avatar van The Oceanic Six

Gister eens herzien en ik zeg het meteen, ik ga hem verhogen naar de ultieme 5* status. Hij stond eens op 4*, na herziening 4,5* en nu dus naar 5*.

Elke keer weer geeft deze film me een heel fijn gevoel.

Ik vroeg me wel eens af wat deze film nu zo perfect maakt. Ik weet het nu. De mix tussen allemaal verhalen die eigenlijk allemaal boeiend en mooi zijn gemixt met prachtige soundtracks (echt de hele film door!) en heerlijke luchtige humor (Rowan Atkinson als juwelier!).

Love Actually is DE perfecte romantische film op elk gebied. Alle soorten van liefde en verliefdheid kom je tegen en praktisch alles is erg boeiend. Al had men wel het plot van de overspelige Alan Rickman wat uitgediepter moeten afwerken. Maar ach...

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Verschrikkelijke herrineringen aan deze film. Ik werd rond Kerstmis altijd door mijn zussen en moeder zo´n beetje gedwongen om naar deze film te kijken, en geloof me hij wordt er echt niet beter op na meerdere kijkbeurten...

Alleen die soundtrack al met die verschrikkelijke homo die het inzingt. De film weet me nooit aan het lachen te krijgen en het einde is wel zó ontzettend voorspelbaar, veel meer cliché kan het niet worden. 2 * voor de moeite

avatar van leandero

leandero

Vaak word ik als hetero jongeman belachelijk gemaakt voor het adoreren van deze film, maar weet je het is gewoon een geweldige film.. een voorbeeld voor alle romkoms.

Ook ik word elke kerst weer gewekt door mijn moeder en zussen maar kijk deze film met plezier mee:)

avatar van J-Flow

J-Flow

Kan aan mij liggen, maar ik vond Alles is Liefde beter dan Love actually. Ook al wordt Alles is Liefde gezien als paradie hierop.

Ik vind de grapjes totaal niet grappig, en de acteurs/actrices halen zich hierzelf mee naar beneden.

*2.0

avatar van MoFeDu

MoFeDu

J-Flow schreef:

*2.0

Ik zie alles is liefde meer als een remake van Love actually maar dan rondom Sinterklaas.

avatar van canciser

canciser

Veel onderdelen van deze mozaïekfilm waren erg goed en leuk om te volgen, andere wat minder. Acteerwerk was erg goed en de sfeer was goed te voelen. Soms helaas net wat te eentonig en cliché, maar had ook niet anders verwacht. Leam Neesen speelde erg goed, verder had "Mr. Bean" er niet in hoeven te zitten van mij ondanks dat het een geweldige acteur is en zijn rol goed neerzette. 3.5*

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Vreemd dat de twee referenties uit Boogie Nights en Ghost Dog niet op IMDB vermeld staan.

Het einde van deze film is vrijwel identiek aan die van Boogie Nights. En niet enkel door het gebruik van 't nummer God Only Knows. Klik.

En dat twee personages tegen elkaar praten elk in zijn of haar eigen taal zonder dat ze elkaar kunnen verstaan, en toch de juiste zinnen gebruiken lijkt me ook direct afkomstig van Ghost Dog. Al ben ik er niet vrij zeker van of dat ook eerder in een andere film is toegepast.