Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Samuel L. Jackson, Colin Farrell en Michelle Rodriguez
Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans
Releasedatum: 4 december 2003
Plot S.W.A.T.
"You're either S.W.A.T. or you're not."
Een gearresteerde drugsbaas wordt door het SWAT-team van de politie van Los Angeles de stad uit gebracht naar de gevangenis. Wanneer de drugsbaas een beloning van 100 miljoen uitlooft voor de persoon die hem weet te bevrijden wordt al snel duidelijk dat dit geen gemakkelijke klus gaat worden.
Sgt. Dan 'Hondo' Harrelson
Michael Boxer
Alex Montel
Lt. Greg Velasquez
huVILEub
Het verhaal is matig, maar de mooie actie en goede acteurs maken deze film weer sterk. Samuel L. Jackson speelt ook weer erg sterk, de rest kende ik niet maar speelde ook knap. Voor de politie-actie liefhebber is dit een schitterende film.
sinterklaas
Standaard Politie/actiefilm. Collin Farrel en Samuel L Jackson bloeien de film op. Het verhaal is natuurlijk niet aanwezig en de film kijkt lekker weg. Wat er wel nog even wat meer in had gemogen was actie. Want de actiescenes waren toch wel best snel afgelopen. Een voorbeeldje bij die scene met die vrachtwagens die de weg blokkeren en vervolgens komt er een heerlijke actiescene aan bod, maar voor je het weet is ie al afgelopen. Maar voor de rest had de film leuke momenten en ook de humor mocht natuurlijk niet ontbreken.
Samuel L Jackon was opnieuw weer erg goed en ook Collin Farrel mag ik graag zien. SWAT is btw ook een film van hem dat doelt op opleidingen bij een dienst. Farrel had in hetzelfte jaar ook al in zo'n rol in The Recruit. Maar dat was CIA.
Maar Swat is voor de rest niet echt een hoogvliegertje, maar wel een prima wegkijkertje voor een zomerse zondagavond.
ehs21
lol jij geeft aan 13 van de 15 films 5* dus denk dat je gewoon snel tevreden bent
chevy93
Precies mijn soort film(s). Lekker actie en niet teveel zeuren.
Vandaag voor de 3e keer over gezet en het blijft gewoon een heerlijke film.
Nog met een jonge Collin
Beetje jammer van het simpele einde, maar dat is vergeven
FabianGT
Prima actiefilm, heb m meerdere keren al gezien maar verveelt niet!
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Inderdaad een goede actiefilm met een goed acterende Samuel L. Jackson (zoals altijd eigenlijk).
sofripa
Run of the mill actiefilm. Lekker maar zeker niet speciaal.2,5 sterren
chevy93
Dus dan stem je ook niet. Bovendien snap ik niet waarom je deze film niet af kon kijken? Er zit genoeg actie in om niet te vervelen.
superfly84
1 van de betere films in z'n genre, spanning, actie en humor. Films als deze kan je 10 keer kijken zonder dat ze gaan vervelen.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Hmm, nogal ondergewaardeerd als je het mij vraagt.
Want dit is hoe actie-vermaak moet zijn. Lekkere actie met een fijne cast voor een actiefilm (Michelle Rodriguez
). wat humor, wat spanning, en ook niet een film die in een oogwink voorbij is. Geen topniveau, maar wel bovengemiddeld.
pgm
Leuke actiefilm, was geen echte topper, desondanks van genoten
Pipoo!
Fijne film. Ik zie Samuel L. Jackson erg graag in dit soort rollen. Er zit leuke actie in, hier en daar wat humor en dat kijkt oh zo lekker weg als je net zoals mij helemaal verrot bent!
(verwijderd)
Geen topniveau, maar wel bovengemiddeld.
I agree, niet over de top, maar zeker wel goed.
Kijkt lekker weg.
4'
Al DeNiro
Echt alles is stoer aan deze film: de muziek, trainingen, vuurgevechten, stunts en straten van Los Angeles.
Ook goed gekozen acteurs zoals de coole Samuel Jackson, gespierde rapper LL Cool J en ruige chick Michelle Rodriquez.
JustMike
oke, ik ga hem nog een keertje proberen, net als met resident evil: apocalypse dat ik eerst ook niet kon afzien. En als er een film is die gehaat is en niemand het afgekekenheeft maar wel een 0, 5 stemt, dat mag zeker wel
, ik d8 zoover de film, maarja, nog een keertje proberen
Jesse93
Gewoon lekker spannend, zelfs na een 2e keer kijken. Blijft gewoon leuk en lekker om naar te kijken. Zit nog te twijfelen tussen de 4 of 3,5.
donkied
gewoon een redelijk actiefilmpje vind ik.
Toen aan het begin agent Gamble eruit werd gegooid wist iedereen natuurlijk al dat hij zou terugkeren (als de badguy) maar dat hadden ze misschien wel iets beter kunnen verpakken. Vond het einde uiteindelijk ook een anticlimax.
Daarnaast is het wel een goed onderhoude film met bohoorlijke acteerprestaties.
ExXxtreme
Standaard actiefilm. Het eerste deel vond ik zeker goed en kijkt ook lekker weg maar naarmate de film vorderde kon het mij echter niet echt meer boeien (vanaf die scene met die 2 trucks die de politie klemrijden en waarna een paar copcars worden verwoest door bazooka's). Het acteerwerk van Colin Farrell was goed. Jeremy Renner vind ik als bad guy ook wel ok.
Justinvdk
Goeie actiefilm. Niet al te spannend verhaal. Maar dat wordt wel goed gemaakt door het goede acteerwerk van Samuel L Jackson en Farrel. Zitten zeker leuke scenes in, zoals de bankoverval of toen die bende ze aanviel. Sommige scenes hadden wat uitgebreider gemogen, zoals het einde met Gamble en Farrel. Verder vond ik de manier waarop Gamble dood ging een beetje matig. Had liever gezien dat hij na een vechtpartij vermoord werd, ipv dat hij voor de trein gemept werd, het ging allemaal een beetje snel om het goed te zien.Verder hoor je mij niet klagen en is dit gewoon een goede actiefilm voor een doordeweekse avond zoals deze.
ehs21
De trailer van de sequel S.W.A.T. 2: Firefight:
hmm dat kan ik toch nauwelijks een sequel noemen als er geen enkele hoofdrolspeler terug keert. Gewoon een nieuwe film die ook over swat gaat, alleen hopen ze wss wat extra geld te pakken als ze het een sequel noemen. Maar zonder Samuel L Jackson gaat ze dat niet lukken denk ik.
Scheffer44
Goede film, twijfel tussen 3,5 en 4. het zit er precies tussen, maar door Michelle Rodriguez zal ik het op 4 punten zetten. Zal ze wel leuk vinden.
JustMike
nu niet, was lang geleden XD
Een typische machofilm, maar ik hou wel van het genre. Gewoon no nonsence actie. Qua verhaal is het niet veel soeps, maar dat is wel meer in dit genre. Het team is mooi met sterke figuren en er is voldoende actie om je de hele film te boeien. Michelle Rodriguez en LL Cool J zijn toch geweldig in actiefilms. En het doet deugd om Samuel L. Jackson nog eens terug in een betere rol te zien na de flauwe karakters die hij de laatste jaren speelt.

S.W.A.T.: Under Siege
2017

S.W.A.T.: Firefight
2011

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Warrior
Drama / Sport, 2011