• 9.373.477 stemmen

Met onder meer: Samuel L. Jackson, Colin Farrell en Michelle Rodriguez

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 4 december 2003

Plot S.W.A.T.

"You're either S.W.A.T. or you're not."

Een gearresteerde drugsbaas wordt door het SWAT-team van de politie van Los Angeles de stad uit gebracht naar de gevangenis. Wanneer de drugsbaas een beloning van 100 miljoen uitlooft voor de persoon die hem weet te bevrijden wordt al snel duidelijk dat dit geen gemakkelijke klus gaat worden.

Sgt. Dan 'Hondo' Harrelson

Deacon 'Deke' Kay

T.J. McCabe

Brian Gamble

Michael Boxer

Lt. Greg Velasquez

avatar van KillaJah

KillaJah

Zwaar overdreven Amerikaanse propaganda voor S.W.A.T. Ik vond het precies een verfilming van een marvel-comic met Colin Farrell als superheld, niets dat hij niet wist of kon en nog onsterfelijk ook. Vooral dat laatste gevecht met zijn "ex-bro" Omdat ik toch zo'n goed hart heb toch nog 2 sterren

avatar van Moviestar

Moviestar

Zo te zien wel een goede cast, maar lijkt me niet echt een bioscoop film dit is meer zo'n film om een keer te huren op DVD.

avatar van Vyvre

Vyvre

Ik vond het een zeer originele insteek in een film waarvan ik had gedacht dat het een standaard actiethriller zou worden. Verveelde eigenlijk vrij weinig, 4* is op zijn plaats.

Droopy

Wat zijn die amerikanen toch trots op hun SWAT teams. Dit wordt weer eens onderstreept door deze film. Door een fout wordt een SWAT lid gedegradeerd tot de wapenkamer. Daar verblijft hij een half jaar waarna hij de kans krijgt omweer mee te doen met een SWAT opleiding (onder aanvoering van Samual L Jackson). Uiteraard wordt hij weer het beste jongetje van de klas.
Dit is ook direct het minpunt van deze film. Hij is niet spannend genoeg om te mateloos boeien en niet cliche genoeg om saai te zijn. Samuel speelt niet zijn beste rol in deze film maar zijn humor is wel een pluspunt. Het middenstuk van de film duurde overigens wel erg lang. Nog een minpunt is het camerawerk bij de enige keer dat er vrouwelijk bloot in beeld komt
3.5 ster

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Toch jammer dat ze Colin Farrell steeds voor dit soort standaard actie-filmpjes inhuren; volgens mij heeft die jongen veel meer in z'n mars dan met z'n mooie koppie een beetje de cliché held te spelen. Samuel L. Jackson staat op de automatische piloot (maar dan is hij vaak nog beter dan menig acteur).

Verhaal is amusant genoeg om als kapstok voor wat leuke actie te zorgen, alleen het middenstuk (opleiding SWATleden) duurt veel te lang.

Onderhoudend: 3 sterren.

avatar van De Knip

De Knip

Niet meer dan een actiefilm, spannend is ie niet echt.

Zoals Agony hierboven al vermeldt, Collin Farrell mag ook ik wel leien.

***

avatar van sydney

sydney

Tja, sneak he?!!! normaal kies je zo'n film niet uit! Bij de aankondiging leek het me niks en ja hoor.... 2,0*

avatar van zeus

zeus

Leuke film die geen moment verveeld. Verder is Samuel L. Jackson weer lekker op dreef.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Prima actiefilm met een moordend tempo, uitstekende montage en goede actiescènes die geen moment verveeld. De hele cast is in topvorm en de film is bij momenten echt loeispannend.

Helaas heeft ook S.W.A.T. weer één climax teveel, maar dat kan de algehele pret niet drukken. Dit is gewoon Hollywood-entertainment zoals het moet: glad, spannend en uiterst vermakelijk.

Een aanrader, 3.5 sterren.

Nou bioscoopzaal, dat ben ik toch niet met je eens.

Vooral de regie is erg zwak in deze film. En het aantal cliché's ...teveel om op te noemen.

Dat gezegd hebbende, het eerste half uur is echt dramatisch, maar daarna wordt het allemaal al wat beter. Tegen het einde zijn er zelfs nog wel wat vermakelijke momenten.

Al met al is 2,5 ster toch echt het absoluut maximale.

Jordy

Wat een rukfilm zeg. Die irritante Rodriquez ook weer, bwegh. Ik moet dit soort films gewoon maar niet meer kijken (maar ja da's de 10e keer al dat ik me dat voorneem...)

En toen kwam je tot het besef dat Xich Lo eigenlijk een meesterwerk is.

Vergeleken met dit is Costa een meesterwerk

Da's dan weer wat overdreven. Er zijn echt veel slechtere actiefilms, maar van een film met zo'n brede bioscooprelease mag je idd wel wat meer verwachten. Toch is dit toch wel wat beter dan de gemiddelde Seagal-achtige actiefilm.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Zeker weten, maar blijkbaar ben ik toch een van de weinigen die er écht plezier aan heeft beleefd. De concensus van het sneakpubliek was dan ook unaniem negatief: een 4.8/10.

Ik was waarschijnlijk in een gulle bui.

avatar van Mik

Mik

Jordy schreef:

Vergeleken met dit is Costa een meesterwerk

SSeagal

Kan iemand even duidelijk toelichten waarom deze film zo ruk is, ik wil weten of ie het kijken waard is, wat zijn de minpunten??

SSeagal schreef:

Ik vind hem niet slecht, hij is alleen niet goed genoeg voor een geweldige film en niet slecht genoeg voor de flop 100.

Het middenstuk is erg traag en de actie aardig, maar niet overweldigend. Kortom een leuke film voor een avondje DVD kijken.

avatar van roda

roda

SSeagal schreef:

Kan iemand even duidelijk toelichten waarom deze film zo ruk is,

hij zal ongetwijfeld beter zijn als The Foreigner en Out For a Kill, daar durf ik al mijn geld op te zetten.

SSeagal schreef:

het is vooraal allemaal erg standaard, als je van de gemiddelde actiefilm houd zal je deze ook wel aardig vinden

roda schreef:

Dat vroeg ik niet

Jordy schreef:

o.a. vind ik standaard actie inderdaad ok,dus deze zal ook wel ok zijn.

SSeagal schreef:

Als je gisteren "the making of" hebt gezien weet je of je hem moet gaan zien of niet.

Wat ik ook zo raar vond: Jackson en Farrell gaan South Central in, daar vallen ze met hun neus in de aanhouding van een crimineel. LL Cool J zit daar achteraan, maar Jackson is degene die hem oppakt. Daarna nomineert hij LL Cool J voor zijn Swat-team. Nou begreep ik niet waarom eigenlijk, hij heeft namelijk niets gedaan. Omdat hij over wat hekjes sprong of zo?

Droopy

Volgens mij ga je er te diep op in Kos

Misschien wel

avatar van neo

neo

Zal wel al eerder genoemd zijn maar ik kon mijn lach niet meer inhouden toen ik het belachelijke ''Even cops dial 911'' zag in de trailer

kos schreef:

Hij was al genomineerd, ze gingen immers een lijstje kandidaten af. Wat hij liet zien bij die arrestatie verpestte z'n kansen niet, zoals bij die vegetariër, maar het is niet zo dat ie nou speciaal daarom het team in mocht

avatar van De Knip

De Knip

Klopt helemaal Jordy. Kos beter opletten jongen!

Hmmf...zo duidelijk vond ik het allemaal niet. Ik bedoel ook al stond hij al op een lijstje, wanneer ze zo iemand dan gaan bekijken moet hij natuurlijk wel wat (voor de kijker) overtuigends doen waardoor hij wordt aangenomen, anders heeft het allemaal weinig zin. Ik verwachtte dan ook een spectaculaire aanhouding van LL