Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Allen Hughes en Albert Hughes
Met onder meer: Larenz Tate, Keith David en Chris Tucker
Plot Dead Presidents
"In this daring heist, the only color that counts is green"
Dead Presidents volgt het leven van een groep zwarte jongens uit Brooklyn voor, tijdens en vooral na de Vietnam-oorlog. Anthony Curtis valt, na in Vietnam gevochten te hebben, in een diep gat. Als hij z'n baan ook nog eens verliest, dreigt hij niet meer voor z'n vrouw en dochtertje te kunnen zorgen. Hij ziet geen andere oplossing dan samen met enkele vrienden een geldtransport te overvallen.
Anthony Curtis
Cowboy
Cleon
Betancourt
Jordy
De tweede film van de Hughes Brothers. Na het geweldige Menace II Society (een soort zwarte Goodfellas) besloten de broers een zwarte Deer Hunter te maken. De film geeft een mooi beeld van de problemen van Vietnam-veteranen. Het laatste half uur staat eigenlijk een beetje los van de rest van de film, en daar gaat het een beetje mis, het is niet echt duidelijk waarom Anthony nou per se een bank moet overvallen. Ik vond Dead Presidents ondanks dat toch een hele goede film, 3 en een halve ster.
You_bastard
Een keiharde film over de "mooie" toekomst van de African Americans
Mik
Nog 4 minuten om te beslissen of ik om half 23 of om 1 uur ga slapen... Wie helpt mij met dit dilemma?
Deze film de moeite waard of niet? Menace II Society vind ik vet, en Goodfella's helemaal. Ik heb het alleen niet zo op "homeboys" AJBWIB
Goodfella
Grrr... Ik heb het kijken van Fellini's meesterlijke 8 1/2 helaas dankzij deze film moeten onderbreken omdat m'n broertje 'm wilde tapen...
Maar goed... ik zal deze film binnenkort vast wel 's zien. Lijkt me best aardig trouwens.
Mik
Half 1 is het geworden, maar het was het zeker waard. Er gebeurd wel heel veel in deze film zeg. Poe .. 3,5 ster of misschien toch 3 ? Even een nachtje laten bezinken maar Koel is ie zeker!!
Padd0
Nou ik vond de film in het begin echt bagger. De film bleef maar alle routine dingen herhalen. Trouwens waarom groene kogels in vietnam (p.s. zeg niet uit artistieke redenen). uiteindelijk werd de film in het derde deel nog beter daardoor toch nog 2,5 sterren.
Sjan
Net ff gekeken in een beetje een rumoerige sfeer, dus niet echt alles goed kunnen volgen, maar wat ik zag was echt heel goed. Vette scenes die je niet snel vergeet en alles is lekker expliciet in beeld gebracht. 3.5*
Mik
Groene kogels? Iets mis met mijn beeldscherm? Die heb ik niet langs zien komen..
3,5 ster wordt het!
(verwijderd)
Die groene kogels waren volgens mij tracers, die heb je ook in het blauw en rood, zodat je kan zien van welke kant er geschoten wordt.
BoordAppel
Wel een aardige film met lekker expliciete beelden. Alleen da bloed uit de neus van die vietnamees was een beetje heel erg overdreven.
Aparte film (drie compleet verschillende verhaallijnen), maar wel erg vermakelijk. De laatste verhaallijn, de overval , vond ik iets minder dan de twee andere verhaallijnen. Iets minder krachtig en een beetje simpel. Daarom 3*
ThaMovieVoter
Chris tucker is in vorm.
Vond het stuk dat de hoofdrolspeler zij vriendin verlaat, over de schuttingen sprint en opeens in de jungle rondrent in een hevig gevecht echt een prachtig intro voor het deel in Vietnam.
De bankoverval vond ik alleen een beetje onnodig, maar het maakt de film er niet veel slechter op.
4 sterren.
djelle
Chris tucker is in vorm.
Daar kan ik mij helemaal in vinden. Maar toch vond ik ook wel wat Jordy geschreven heeft redelijk storend (beetje aanleunend bij de laatste zin van movievoter's quote):
Maar dit is in feite ook goed gedaan en is eerder symbolisch bedoeld denk ik. De lage sociale situatie waar hij al in zat, de vietnamoorlog die hem nog wat trauma's gegeven heeft, een teken uit het-kan-mij-allemaal-niet-meer-schelen en ergens ook een verleidelijke enige oplossing uit zijn situatie. Het is eigenlijk een mooie schets van (kans)arme jongeren, die dan nog eens in de vietnamoorlog gerold zijn, en het leven na die oorlog. Nog niet veel tegengekomen in films. (die uitgebreide combinatie) Mooi verhaal.
Al bij al redelijk goed en vermakelijk. Sterke film die enorm veel gedachtengoed bevat waar je veel over kan filosoferen. Ontroerend en wreed ook, en een juiste sfeerschepping m.b.t. de vietnamoorlog (wreed, gespannen, nutteloos...) die een soort van deprimerende weerspiegeling is (maar dan een veel ergere) van zijn gewone straatleven. Knap gedaan. Niet te onderschatten oorlogsdrama hoor, veel inhoud. Sterke film! (4)
Majestykn
Sterke film vind ik van de broertjes hughes!goede acteerprestaties.Nice movie!
NeoTheXerox
Toen ik de voorkant zag dacht ik dit gaat over clowns ofzo maar uh had de achterkant niet gezien he
Goeie film, heb m net gezien! Goed verhaal en een verassend einde!
Veel bekende acteurs die al eerder terug kwamen in films als Menace II Society en Clockers, zoals Clifton Powell hij speelde ook in Menace II Society en samen met Chris Tucker in Rush Hour. Larenz Tate speelde O Dogg in Menace II Society.
sinterklaas
Echt een goede aanrader. Verhaal is echt te gek en ook die vietnam scenes en die bank overval scenes zijn lekker gestoord en bloederig.
een dikke 5,0
x5
Nomak
Weet er iemand waar deze film op dvd te verkrijgen is?
In een winkel bedoel ik dan, bestellen op internet doe ik niet aan.
sinterklaas
Weet er iemand waar deze film op dvd te verkrijgen is?
In een winkel bedoel ik dan, bestellen op internet doe ik niet aan.
Heb hem bij een tankstation gekocht en zeg hem later liggen in een blokker voor 5 euro maar in een andere blokker weer niet dat word dan zoeken.
enne waarom niet via internet?
Nomak
Blokker? Daar ga ik zometeen effe naartoe dan.
enne waarom niet via internet?
Nog nooit gedaan en met al die betalingswijzen en zo, ik vertrouw dat jammer genoeg niet helemaal.
[/quote]
Ik denk niet bij alle blokkers hoor maar bij sommige
[quote]
Echt veel kan er niet gebeuren
Ik denk niet bij alle blokkers hoor maar bij sommige
In Maasmechelen vond ik hem niet in de Blokker.
Nu was ik vanavond in Maastricht rond aan het lopen en kom ik daar ineens een Blokker tegen. Ik dacht meteen aan jou.
Ik zoek tussen de rekken en nergens Dead Presidents te vinden. Teleurgesteld als ik was keek ik de volledige rek nog eens na om geen risico te lopen dat ik hem over het oog gezien had. Helaas niets te vinden.
Ik draai me om, om de winkel te verlaten en wat zie ik net achter me? Ja nog een rek die met dvd's en ook nog in aanbieding.
Er waren nog heel wat exemplaren van deze prachtfilm, dus heb ik hem onmiddellijk gekocht. Zelden zo blij geweest met een aankoop.
Bedankt voor de gouden tip.
Sterke film! (4)
Vanwaar die 1* in je stemtabel?
Tha Luz
Goede film,aan de ene kant vond ik niet alles kloppen en sommige dingen een tikkie overbodig en onduidelijk zoals die dode soldaat die ineens nogal ranzig verminkt met een*** in zijn mond op de grond ligt.Het begin en de vietnam scenes goed uitgewerkt alleen de vietnam periode mochten ze wel iets langer maken naar mijn gevoel,en vond ik net( zoals de meeste)de bank overval wat tegen vallen.Wat ik wel vind is dat deze film wel erg ongewaardeert is en net zoals de meeste acteurs in deze film.Trouwens ik snap de naam Dead Presidents niet wat heeft die naam met de film te maken?
4.0
Macmanus
Te weinig diepgang.
De film gaat een beetje van de hak op de tak. Eerst zien we de hoofdrolspeler een beetje husselen en beland dan snel in een oorlog. En dan komt die weer terug in de bewoonde wereld. Hoewel de film toch twee uur duurt, heb je nooit echt een goed beeld van de hoofdrolspeler. Hij lijkt niet heel erg geschonden uit de oorlog te komen itt zijn vriend Chris Tucker. Het hele geen werk verhaal is opzich vervelend voor de hoofdrolspeler, maar het ging me allemaal nogal snel om van ontslag bij de slagerij naar bankroof te gaan.
Het keek niet onaardig weg, maar Larenz Tate is te licht en de broertjes Hughes komen helaas niet in de buurt van sfeerschetsen van Spike Lee.
3 sterren Toch denk ik wel dat er in Tucker een goede acteur schuilgaat, hoop dat hij weer eens een serieuze rol opzich neemt.

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Bound by Honor

Boyz n the Hood
Misdaad / Drama, 1991

Rounders
Drama / Misdaad, 1998
post-traumatische stress-stoornisdrugsmisbruikoorlogsveteraanvietnamovervalgeldloss of virginityverlossingrevolutinoarymercy killing armored truckbronx, new york citymedic jaren 60graphic violence