Genre: Komedie / Avontuur
Met onder meer: Mel Brooks, John Candy en Bill Pullman
Releasedatum: 17 december 1987
Bekijk via Netflix
Plot Spaceballs
"May the schwartz be with you."
Koning Roland van de planeet Druidia probeert zijn dochter Prinses Vespa uit te huwelijken aan Prins Valium. Helaas wordt Vespa gekidnapt door de Spaceballs, die een enorme som losgeld aan Roland vragen. De koning besluit een groot geldbedrag aan Lone Star te geven om hem over te halen om Vespa te redden. Wat volgt is een parodie van een boel SF-films, vooral Star Wars.
Lone Starr
King Roland
Radar Technician
Dot Matrix
Jordy
Ik heb de film nooit helemaal in één stuk door gezien, maar ik denk dat ik 80% van deze film in de loop van de tijd wel gezien heb. Niet elke grap is geslaagd, maar de Star Wars-referenties (Pizza the Hutt bijvoorbeeld) zijn alleen al genoeg om de film een voldoende te geven. 3 sterren.
Blindfold
Een voldoende? Dit is de meligste film ever (waarschijnlijk vind Dttom hem maar niks). Rick Moranis is hilarisch als Dark Helmet. Deze film blijft grappig elke keer dat je hem ziet. Samen met History of The World part 1 de grappigste Brooks film (al is deze toch net wat beter).
Jos2
Brooks maakte maar drie echt goede films: The Producers, Blazing Saddles en Young Frankenstein. Met name die eerste en die laatste.
Ruudos
Ik heb zoveel gehoord over deze film, wanneer komtie op tv?
Ik weet nu al zeker dat ik hem super vindt (net als Top Secret! die niet op deze site staat)
Psyche
AHAHHAAAAAAAAAAAAHAAAAAAAAAAA AHAAAAAAAAAAHAAAAAAAAAAAAHAAA A AAAAAAAHAAAAAAAAAAAAHAAAAAAAA A AAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAAAAAA A AAAAAAAAAAHAAAAAAAAAAAAAAAAAA A AAAAHAAAAAAAAAAAAAAAA(adem in en uit)AAAAAAAAAAHAAAA HAAAAAAAAAAHAAAAAAAAAAAHAAAAA AAAAAAHAAAAAAAAAAHAAAAAAAAAAA !
Ik vind dit toch wel de allergrappigste film aller tijden! Die helm die de slechterik heeft!!!
En ik heb het, ik weet niet hoe vaak op tv gezien als klein meisje!!
Hitman
Zaten een aantal erg grappige stukjes in, maar over het algemeen vond ik het allemaal net iets te flauw. 3 sterren...
Blindfold
Dan moet je Robin Hood: Men in Tights eens kijken. Die vind ik een heel stuk flauwer dan deze.
NERD
Kweenie of ik hem al gezien heb......maar van wat ik hier lees ga ik hem zeker een keer zien!! melig till I die!
GerwinF
Ludicrous speed GO! Wat is het toch een heerlijke film
- He's an Asshole, sir.
- I know that. What's his name?
- That is his name, sir. Asshole. Major Asshole.
- And his cousin?
- He's an Asshole too, sir. Gunners mate first class Philip Asshole.
- How many assholes we got on this ship anyhow?
- Yo!!
- I knew it. I'm surrounded by Assholes
Yak
"i see that your schwarz is as big as mine! let's see how you handle it"
Goodfella
Ik doe ook even mee:
-Before you die there is something you should know about us, Lone Star.
-What?
-I am your father's brother's nephew's cousin's former roommate.
-What's that make us?
-Absolutely nothing!
Meestal érg leuk, vaker nog érg flauw. Wel een van de betere parodiëen. (niveau Airplane!) Zeker vergeleken met die Scary Movie troep van tegenwoordig...
Sjan
Vroeger een keer gezien en toen lag ik in een deuk, misschien vind ik m nu wel nog leuker, voorlopig 3.5*
Brooklyn
Het zou leuk zijn als ie nog eens op TV zou komen. Ik heb hem lang niet meer gezien.
GerwinF
Hij is wel eens een paar keer uitgezonden, maar dat is inderdaad een tijd geleden! Ti's ook een film die voor jong en oud leuk is.
Willem-Jan
Jonge brrrrrrrrrrr...
"It's the beep, the bleeps en the creeps!!!"
zoeits ten minste
Is toch die kneus van police academy
Yak
Leuk dat ik na het zien van de Star Wars-trilogie eindelijk wat quotes uit Spaceballs op hun plaats zie vallen, zoals de father's brother's nephew's cousin's former roommate. Maakte de broer-zus-scène in Return of the Jedi er erg grappig op.
stefano
ik vind het echt een hele leuke film, vooral dark helmet in het begin: I can not breath in this thing
echt heel grappig
SSeagal
Klassieker voor mij, uitermate grappige persiflage op de star wars films, de film zit vol met leuke flauwe grappen waar ik goed om kon lachen. Hij blijft keer op keer leuk om te zien deze film, toppertje!! ****
Mischa
"Spaceball 1 has now been transformed into: MegaMaid: Suck..suck..suck!"
danuz
whaha, vroeger gezien, nu weer, ge-ni-aal
PartyMarty
Ik vind op die woestijnplaneet de tropenhelm van Lord Dark Helmet erg grappig en natuurlijk de oude wijze yogurt.
Yak
Morgen allemaal weer kijken op RTL5. "I see you schwarz is as big as mine. Let's see how you handle it!"
WB
Errrrrrug flauwe film met parodies op Star Wars, maar wel leuk uitgewerkt! Zeer bekende cast ook nog! Leuke droge Mel Brooks film! Net zo flauw als mel Brooks' Robin Hood; Men in Tights...
3 sterren...
John Doe
Ook hilarisch dat the Yoghurt zegt dat ze met merchandising meer kunnen verdienen, en die dumb & dumber camper met vleugels.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Stand by Me
Drama / Roadmovie, 1986

Groundhog Day
Komedie / Fantasy, 1993
androidlaser gunswordplaytemplespace marinespace battleruimtereisspace missiongalaxycombaltarmagnet beamjamspeed of light plastic surgerypassword shieldnosesatireparodiespoof