• 9.370.364 stemmen

Far and Away (1992)

Western / Romantiek | 140 minuten / 170 minuten (30th anniversary extended cut)

Genre: Western / Romantiek

Speelduur: 140 minuten / 170 minuten (30th anniversary extended cut)

Geregisseerd door: Ron Howard

Met onder meer: Tom Cruise, Nicole Kidman en Thomas Gibson

Releasedatum: 17 september 1992

Plot Far and Away

"What they needed was a country big enough for their dreams."

Eind 19e eeuw: een jonge man verlaat Ierland met de dochter van zijn landheer, en ze dromen van een stuk land in Oklahoma. Wanneer ze in het nieuwe land aankomen vinden ze werk en beginnen ze te sparen. De man wordt een bokser, en heeft veel succes tot hij een keer verslagen wordt. Zijn werkgevers stelen al zijn geld, waardoor het paar een winter lang in honger doorbrengt. Ondertussen komen de ouders van de vrouw naar Amerika om haar mee terug te nemen.

avatar van IamBernie

IamBernie

Ik vond het wel een mooi filmpje.

avatar van jedymaster

jedymaster

Die scene met die pispot staat in mijn geheugen gegrift hahahahahaha

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Persoonlijk vind ik dit een van de betere avonturenfilms. Nicole Kidman en Tom Cruise leveren prachtig werk en de film is ondanks zijn speelduur allesbehalve saai. Echt een toppertje. 4*

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

debiele Hollywood-kost, bwah ...

Belachelijk gewoon

*' 1,5 op 5 *'

avatar van Phoenix

Phoenix

Kon er mee door, maar zeker niet de beste van Howard . 2,5*

avatar van chiquita

chiquita

Gisteren nog op t.v. Die scene waar Joseph (Tom Cruise) dat paard een stoot verkoopt... haha... geweldig.

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Eigenlijk wel een redelijk goede film, tot de start van de race.. Toen werd het wat melig en vooral voorspelbaar. Belachelijk ook dat plots Cruise met zijn paard maar 2x zo snel ging als al de andere. Het was toch ook een beetje belachelijk dat ze vertrekken met land voor 1 op 100 en toch komen ze uiteindelijk met 2 aan om daar 5 minuten te wachten tot er plots 10 man uit het niets komt opdagen. . Dit maakt van dit soort films toch iets mindere films.

avatar van Disk

Disk

Zijn Kidman en Cruise niet na deze film getrouwd?

avatar van Tara

Tara

Ik vind dit de leukste film met Kidman en Cruise.

Ik heb me vermaakt en gelachen!

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Heel mooie film:)

Alleen die scene met het paard op het einde vond ik wat vreemd.

avatar van spuit11

spuit11

Een aardige Tom Cruise film, apart om hem eens met een Iers accent te horen. Op het einde werd het me allemaal iets te zoet, maar verder wel een aardig filmpje voor een vrije avond. 3*

avatar van Julie

Julie

Ik heb deze film tamelijk lang gelden gezien en ik moet zeggen 'chapo'.

het was een zalige film om naar te kijken. Natuurlijke niet de allerbeste film allertijden. maar deze is zeker een aanrader

avatar van lazaroni_86

lazaroni_86

PRachtig film. Deze film verdient wel meer...

avatar van Carl

Carl

Prima film. Leuke story, goed camerawerk, onverwacht eind. Leuke vondst, die vader die aan het begin tweemaal sterft en Joseph die aan het eind net geen tweemaal sterft ) Gewoon uitstekend entertainment. 4.

avatar van WB

WB

Carl schreef:
Prima film. Leuke story, goed camerawerk, onverwacht eind. Leuke vondst,

spoilers!!!
Blij dat ik em gezien had, voordat ik dit las! Maar op het einde moest ie gewoon dood blijven... beetje jammer! Maar geen slechte film!
3,5 sterren...

avatar van ellie

ellie

Zeer vermakelijke film

avatar van savi_7

savi_7

staat wel erg laag deze film, is een Ron Howard film mensen!!!

avatar van ROOSKY

ROOSKY

savi_7 schreef:

staat wel erg laag deze film, is een Ron Howard film mensen!!!

Ja en? Daarom is ie automatisch beter als dat ie van iemand anders zou zijn of zo? Hij was gewoon matigjes, Ron Howard of niet...

avatar van soom

soom

Tom Cruise en Nicole speelden in deze film toen ze nog getrouwd waren, geloof ik. Coole film, met een mooi einde. Deze zag ik na Moulin Rouge, en viel daarom wel tegen.. Omdat ik echt verwachtte dat Nicole Kidman betere films had gemaakt...

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Mooie film,maar van Howard mag je ook wel iets verwachten! Behoort wat mij betreft toch tot een van de betere regisseurs. Heb toch zeker van een acceptabel aantal films van hem, erg genoten. En zo ook van deze!

Het is een misschien door het einde wat geromantiseerd verhaal,maar wel een zeer mooi verfilmd verhaal van een boerenzoon en rijkeluis dochter.
Vond Cruise in deze film erg overtuigend,zeker met zijn Iers accent. Een van zijn beste rollen wat mij betreft. En ook Kidman is niet alleen maar door haar uiterlijk gecast. Ze speelt haar rol zeer gedreven.

Heb ruim twee uur van een mooie film genoten.

avatar van door

door

mooie film.. wel een raar einde , dat ie opeens weer ''back to life' is .. dat vind ik een een beetje een minpuntje in de film..

avatar van Flipman

Flipman

Beetje voorspelbaar, helaas.

avatar van Thomaske

Thomaske

ik vind dit een zeer goed film, een van de beter van nicole kidman. een dikke 4* waard!

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

jedymaster schreef:

Die scene met die pispot staat in mijn geheugen gegrift hahahahahaha

Hmm, heb de film net gezien en ik herinner me daar al niets meer van...

Dan de film zelf; het is zeker niet mijn film. Het sprak me allemaal niet erg aan en ik vond de film ook iets te lang duren. Sommige stukken waren ook te cliche, zonde.

2* voor de mooie beelden(dat was dan wel weer mooi aan het slot) en het acteerwerk was ook wel in orde.

avatar van BlueSword

BlueSword

vond het wel een leuke film, af en toe wel iets te lang maarja.

tom en nicole doen het beide erg goed en het verhaal lag mij wel.

prachtige film, alleen het einde vond ik minder.

avatar van lottetje

lottetje

mooie film, prachtig gespeeld door Nicole kidman.
ik vind het (gelukkig) een mooi eind, ik dacht dat de film bijna afgelopen was (ik was echt in shock) toen ze neergeschoten was en die man weer weg ging, ik dacht dat ze elkaar nooit meer zouden tegenkomen. gelukkig kwam het later toch weer goed, want als ze elkaar nooit meer gezien zouden hebben vond ik het geen goed eind..
maar prachtig om te zien hoe zo'n rijk iemand toch moet zien te leven in een arme samenleving.

3,5

avatar van Drizzur Urden

Drizzur Urden

Echt een geweldige film, die ondanks het serieuze verhaal een behoorlijke dosis humor bevat! wat onrealistisch alleen maar dat maakt de film wel veel grappiger, bijv. die klappen die die uitdeeld klinken zo heerlijk hard dat 2 keer doodgaan is dan wel weer wat jammer. maar toch een redelijk bevredigend einde ook leuk vind ik het dat er behoorlijk veel geschiedenis in is verwerkt. goed geacteerd door Kidman & Cruise
4* van mij

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

Flipman schreef:

Beetje voorspelbaar, helaas.

idd een beetje.. maar verder is de film wel goed. krijgt een goeie 3*** van mij..

avatar van dafoefan

dafoefan

Een goede film.

Goed geacteerd door Tom Cruise en Nicole Kidman.

Af en toe een beetje voorspelbaar.

avatar van Elementofone

Elementofone

mooi filmpje, en uiteraard mooi samenspel tussen cruise en kidman(maar dat is geen geheim)

ondanks alle cliches een zeer aangename film

de film was echter veel mooier geeindigt wanneer cruise ook daadwerkelijk was overleden in plaats van vrolijk het vlaggetje te planten, wat een afknapper is dat zeg , terug uit de dood, laat me niet lachen