• 9.372.586 stemmen

Madame Bovary (2000)

Drama / Romantiek | 160 minuten / 150 minuten (dvd) (miniserie, 2 delen)

Genre: Drama / Romantiek

Speelduur: 160 minuten / 150 minuten (dvd) (miniserie, 2 delen)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Tim Fywell

Met onder meer: Frances O'Connor, Hugh Bonneville en Eileen Atkins

Plot Madame Bovary

Gevangen in een onbevredigend huwelijk leidt Emma Bovary een dubbelleven. Om haar romantische escapades te financieren raakt zij echter steeds dieper in de schulden.

avatar van eRCee

eRCee

• 1978 stemmen

Keurige verfilming van Flauberts klassieker. Viel mij goed mee eigenlijk. Ok, het is misschien een beetje een vrouwenfilm (sorry) maar dat is ook wel eens leuk. De sfeer van het verhaal en de personages zijn goed getroffen. O'Connor is steengoed gecast als Emma, sprekend het boek. Verder stelt het allemaal niet al te veel voor. Forse minpunten zijn de jengelende strijkmuziek, de flash-back herinneringen en met name de kansloze voice-overs. Maar zoals gezegd, de film is over het geheel genomen lang niet slecht. 2,5*

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Het boek heb ik nog niet gelezen dus daar kan ik het niet mee vergelijken. Het viel mij over het algemeen een beetje tegen allemaal. Het was allemaal een beetje gemiddeld. Ik heb passief naar deze film gekeken en heb me niet echt ingeleefd in het verhaal en de karakters. Het nodigde daartoe gewoon niet echt uit.

Frances O'Connor heeft de rol van egocentrisch kreng heel goed gespeeld. Wat een egoist dat mens zeg. We hebben allemaal wel een piepkleine madam Bovari in ons maar niet op een dergelijke manier ha, ha.

Op zich was deze verfilming wel vermakelijk maar geen topper, verre van dat. Toch wel een *2,5.

avatar van nightbreed

nightbreed

Duurt een uur te lang. De eerste 2 uur hadden ze makkelijk in 1 uur kunnen doen, want hierin gebeurt zo goed als niets. Alleen het laatste half uur vond ik de moeite waard.