• 9.372.109 stemmen

Geregisseerd door: Nicolas Boukhrief

Met onder meer: Marine Vacth, Romain Duris en Anne Le Ny

Gesproken taal: Frans

Plot La Confession

Een kleine provinciestad in het zuidwesten van Frankrijk tijdens de lente van 1945. Avondklok, identiteitscontroles en rantsoenbonnen. De bevolking kreunt onder de laatste maanden van de Duitse bezetting. De 25-jarige Barny is een jonge communist die zich heeft aangesloten bij een netwerk van verzetsstrijders. Ze is zonder nieuws van haar man, een oorlogsgevangene sinds het begin van het conflict. Haar dochtertje van acht heeft ze op het platteland ondergebracht bij twee tantes.

avatar van stinissen

Onderhuidse seksuele spanning maken dit meer dan de moeite waard.

prachtige film, kom er helemaal tot rust van........ en erg mooi verhaal, zeer de moeite waard

avatar van BBarbie

BBarbie

Deze nieuwe verfilming van het boek van Béatrice Beck over de relatie tussen een pastoor en een atheïste tijdens de nadagen van de Tweede Wereldoorlog, kan best wedijveren met de film van Jean-Pierre Melville uit 1961. Romain Duris komt als pastoor geloofwaardiger over dan destijds Jean-Paul Belmondo. Voor de vrouwelijke hoofdrol geldt het tegenovergestelde. Marine Vacth schiet tekort ten opzichte van Emmanuelle Riva, wat op zich geen schande is.

Inhoudelijk houden de beide films met veel onderhuidse spanning en gefilosofeer over geloof, hoop en liefde elkaar aardig in evenwicht. Daarom eindigt de onderlinge vergelijking naar mijn smaak in een gelijkspel.

avatar van Movsin

Movsin

Dit leek me echter en doorleefder vertolkt dan "Léon Morin, Prêtre".

Ook het inspelen op gevoelens bij de kijker leek me gevatter, zeker in het laatste gedeelte van de film.

Natuurlijk niet de eerste film over dergelijk thema waarbij de trouw aan de geloftes van een priester wordt bedreigd, maar deze vond ik beslist knap gemaakt.