• 9.378.387 stemmen

Met onder meer: Jan Smit, Roos van Erkel en Gerard Cox

Gesproken taal: Duits en Nederlands

Releasedatum: 20 december 2012

Plot Het Bombardement

Liefdesdrama tussen de jonge bokser Vincent (Jan Smit) en de verloofde Eva (Roos van Erkel). Terwijl de oorlog in Nederland uitbreekt, ontvlamt ook hun even heftige als onmogelijke liefde. Dan breekt 14 mei 1940 aan, de dag dat het centrum van Rotterdam gebombardeerd wordt en de jonge geliefden elkaar uit het oog verliezen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Vincent de Graaf

Old Vincent de Graaf

avatar van Re73

Re73

The Oceanic Six schreef:

Heb ik ook gedaan, maar alles boven de 0,5* blijft me toch verbazen.

Ach inmiddels is hij al een puntje gezakt en aangezien het nu maandag is en hij de komende dagen weer nuchterder wordt (de film werd bekeken met een sapje ) is de verwachting dat er nog wel een puntje afgaat niet geheel ondenkbaar

avatar van wimaroca

wimaroca

wimaroca schreef:

Wat een slechte film,slaat nergens,helemaal geen emotie(ja,gemaakt emotie),en de humor erin,slaat echt nergens op.

Als ik Monic Hendrix was geweest had ik hier niet met meegedaan,maar hier zal ze ook wel spijt van hebben.

Och ik wou 'm nog verlagen,maar dit ging niet

avatar van cossie

cossie

Wat een boutfilm, een van de weinige slechte Nederlandse films.

1 ster voor de moeite.

avatar van Tarkus

Tarkus

Eigenlijk is de titel van deze film verkeerd gekozen, want heel veel met 'Het Bombardement' heeft deze film niet te maken.

Als je het romantische verhaal bekijkt is het niet eens zo'n slecht verhaal, maar het is een grote fout geweest dit te situeren in een zo'n dramatische gebeurtenis als het bombardement op Rotterdam.

Had men een film van 2 uur gemaakt over de achtergronden en de beweegredenen van het feit dan had dit een goede film kunnen zijn, maar dat is het dus niet.

Om mijn uitleg kort te maken, als je graag een romantisch verhaal ziet dat zich bovendien afspeelt tijdens de oorlog, dan is dit wel een goede prent.

Maar wil je een film bekijken over de gebeurtenis waar de titel naar verwijst, dan raad ik toch menig documentaire aan, daar kom je meer te weten over deze gruwelijke daad.

Enige mooie beelden over het 'Bombardement' waren de vergelijkende foto's op het einde van de film, je ziet Rotterdam voor, direct na het bombardement en nu vanuit de lucht, wel indrukwekkend.

Misschien toch nog een tip voor de makers: een betere titel had geweest "Eva & Vincent".

avatar van Dragon47

Dragon47

Wat een verschrikkelijke nepfilm, Jan Smit als bokser, zeer ongeloofwaardig en dan dat bombardement .........lijkt totaal niet echt, je kan duidelijk zien dat het in een studio is opgenomen.

Jammer dat je geen 0 sterren kunt geven.

avatar van frolunda

frolunda

Ik had de aanloop en de gevolgen van het Bombardement op Rotterdam verwacht krijg ik één of ander slecht uitgewerkt Romantisch drama.Noem die film dan niet zo.....had ik me de moeite kunnen besparen.

avatar van jern10

jern10

Zo slecht vond ik de film niet, maar meningen verschillen. dit is een van de betere nl films al is de rolverdeling ff wennen,maar ik vind het goed gedaan voor de meeste 1x

jern10 schreef:

Het spijt me zeer, maar om die twee zinnen nou als review te markeren... Ik begrijp niet eens wat je met de tweede zin bedoelt, althans, het gedeelte achter de komma.

avatar van @KTV

@KTV

Wat een gigantische low budget film ! kan er niets anders van maken!

Had toch wel meer verwacht !

gigantische tegenvaller in ieder geval.

avatar van NYSe

NYSe

@KTV schreef:

Wat een gigantische low budget film ! kan er niets anders van maken!

Had toch wel meer verwacht !

gigantische tegenvaller in ieder geval.

Probleem is dat het juist géén low budget film is. 5 miljoen is voor Nederlandse begrippen flink wat geld.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Ja en dat geld is gewoon weggegooid voor deze film. Echt jammer voor mensen die met een klein gedeelte van dat geld wel iets Goeds hadden kunnen maken

avatar van wimaroca

wimaroca

jern10 schreef:

En Shutter Island 1 ster geven

John Milton

Ik moest me ook inhouden die er niet bij te halen, maar ik vond het 'als review aanmerken' kwalijker

Flipman

Ja, ook al heb ik ook dat soort bedenkingen bij het vergelijken met stemmen voor andere, naar mijn mening hoogstaande films, ik geef er liever niet aan toe.

John Milton

ergens in mijn duizenden stemmen staat vast ook wel een onterechte karigheid, maar toch: als je maar 5 keer gestemd hebt en twee daarvan zijn 4 sterren voor het Bombardement en 1 ster voor Shutter Island dan valt dat wel iets meer op, ik kan me wel voorstellen dat iemand het dan niet kan laten het erbij te halen, I barely succeeded in doing so myself.

Flipman

Ik neem niemand iets kwalijk, hoor . Je hoeft jezelf niet te rechtvaardigen .

John Milton

Oh nee, zo zag ik het ook niet hoor Merely explaining my thoughts on the matter

Flipman

Mooi zo, dan begrijpen we elkaar .

avatar van SpinPSB

SpinPSB

Nog net afgekeken maar toch wel behoorlijk slecht. Niet realistisch, slechte special effects en niet te spreken over het acteren....

avatar van Piratje

Piratje

Een naieve film over een bombardement in Nederland met lolbroek Jan Smit als slechte vertolker.

Eerder een familiefilm of drama om eens echt te genieten van romantiek met een bruidskleed tijdens een bombardement. Of was het humor?

Voorspelbaar verhaal met regelmatig hergebruik van beelden.

De intro gaf een prachtig stadsbeeld vanuit de lucht.

Het slot werd een langdradig zo goed als onmogelijk afscheid.

Echt niet om van een oorlogsfilm te genieten te genieten met een broodkar als rode draad. Dit verhaal kon heel anders en veel beter in beeld gebracht worden.

Sorry.

1,0* omdat het genre niet uitgewerkt werd.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Wat een monster van een film! Dit lijkt nog erger te zijn dan "Verliefd op Ibiza" en dat zeg ik, de Johan Nijenhuis-hater van Nederland! Het lijkt of de filmmaatschappij (als ik het goed heb is dat Dutch Film Works, nou, daar is nog nooit iets goeds van uitgebracht) gedacht heeft: We maken een heeeeeeeeeeeel slap script, we zetten er zeik-muziek onder, maar we nemen een bekende Nederlander als hoofdrol. Ik hoef jullie niet te zeggen dat dat Jan Smit is. Nu lukt (bijna) alles in Smit's carrière, maar dit is een drama. Hij kan echt niet acteren. Hij leest zijn zinnen als het ware op, zonder enige emotie, het gaat echt nergens over. De z.g. humor in de film is vreselijk en ook Gerard Cox is vreselijk, maar dat vind ik hem altijd al.... (persoonlijke smaak) Nee! Volledig de plank mis geslagen met deze vreselijk slechte film. 0,5 *

avatar van Quido

Quido

DFW is je nieuwe stokpaardje?

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Quido schreef:

DFW is je nieuwe stokpaardje?

Ja, zoiets viel me ook al op. Het Bombardement werd trouwens gedaan door E1 Entertainment.

avatar van Reinbo

DFW bracht toch ook Shawshank Redemption uit. Idd kut maatschappij.

avatar van Quido

Quido

BlueJudaskiss schreef:

Nee, DFW deed deze.

Overigens heeft een distributeur creatief nul tot nihil invloed. Dus je kunt ze moeilijk iets filminhoudelijks verwijten.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Wel het feit dat ze de distributie rechten gekocht hebben, dat lijkt op geen verstand van zaken

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

@Quido: I stand corrected.

avatar van A.Tiersma

A.Tiersma

Kun je ook lager dan een halve ster geven. Dan geef ik dat. Een van slechtste films die ik ooit gezien heb. Om serieuze scenes schoot ik in de lach. dat kan nooit de bedoeling zijn denk ik.

John Milton

Hey Reinbo, nou hou ik deze thread zo nauwgezet in de gaten, maar ik heb helemaal gemist dat je voldoende toch weer afgezakt is

P.s. ik kan me er nog steeds niet toe zetten

avatar van Reinbo

Ja, ondanks dat ik me er erg mee vermaakt heb (mede dankzij de inname van vele sapjes), is een voldoende toch echt te veel eer, want goed is het natuurlijk allemaal niet. En als het nu expres zo fout bedoeld was....