• 9.379.584 stemmen

Met onder meer: Jan Smit, Roos van Erkel en Gerard Cox

Gesproken taal: Duits en Nederlands

Releasedatum: 20 december 2012

Plot Het Bombardement

Liefdesdrama tussen de jonge bokser Vincent (Jan Smit) en de verloofde Eva (Roos van Erkel). Terwijl de oorlog in Nederland uitbreekt, ontvlamt ook hun even heftige als onmogelijke liefde. Dan breekt 14 mei 1940 aan, de dag dat het centrum van Rotterdam gebombardeerd wordt en de jonge geliefden elkaar uit het oog verliezen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Vincent de Graaf

Vincent's Grandmother

Old Vincent de Graaf

avatar van simone1

simone1

Zou Ate de Jong een soort 'Pearl Harbor' voor ogen hebben gehad?

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Prudh schreef:

Hihi

In het heden ziet hij er wel als een pie uit.

Quido

Inmiddels bekroond met de Gouden Film, dus meer dan 100.000 bezoekers getrokken:

Meer dan 100.000 bezoekers voor ‘Het Bombardement’ | Neerlands Filmdoek | NLfilmdoek.nl

Eindelijk!

avatar van Reinbo

Goh, de Nederlandse film 15e film die dat lukt dit jaar. En dat met een budget van 5.000.000 euro en dan ook nog eens in de drukste periode van het jaar voor de bioscopen. Bij RTL Boulevard zal vanavond wel de vlag uitgaan......

Wel jammer, had het liever nog harder zien floppen. Maar ik zag al dat er verdomd veel caravans bij Pathe de Kuip geparkeerd stonden laatst.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Reinbo schreef:

Mensen uit Volendam, bedoel je?

avatar van 606

Quido schreef:

Ja al komen er 200.000, hoeveel mensen vonden hem dan daadwerkelijk goed ?

Nicolage Rico schreef:

Mensen uit Volendam, bedoel je?

En TROS (Frans Bauer, Marianne Weber, e.d.) publiek.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

606 schreef:

Ja al komen er 200.000, hoeveel mensen vonden hem dan daadwerkelijk goed ?

Inderdaad... ik snap ook niet zo goed wat er zo interessant is aan die cijfers. Het zegt helemaal niets over de belevenis van de toeschouwers.

avatar van Reinbo

100.000 is ook bitter weinig voor een film van 5 mjn. Het zal bovendien niet veel meer worden. Erg suf ook om een gouden prijs toe te kennen aan een flop....

avatar van Quentin

Quentin

Reinbo schreef:

Erg suf ook om een gouden prijs toe te kennen aan een flop....

Wat is dat voor een onzin , 100.000 is 100.000. Zou pas fraai worden als men er een kwalitatief oordeel aan verbindt.

Quido

Wat een gezeik opeens, ja, om zo'n 'prijsje'. En het mooie is, dat vrijwel iedereen die zeikt, de film zelf nog niet heeft gezien.

avatar van Reinbo

Nee, dat komt omdat het gros slim genoeg is hun tijd en geld aan een goede film te besteden. En met de recensies die vrijwel unaniem een 1 geven en een gemiddelde van een 1,8 hier (en een 2,5 op imdb) is er weinig reden om naar de bioscoop te trekken. Of je moet op de billen van Jan Smit geilen.

Verder is er een groot verschil of een film van 400.000 euro of eentje met een budget van 5 mjn, 100.000 bezoekers trekt. Maar wellicht is dat hogere wiskunde voor jullie.

Film is gewoon gigantisch afgezeken en geflopt.

Ben ook erg benieuwd naar je onderbouwing Quido. Hou jij zo erg van houterig acteerwerk of van een slecht gejat plot? Vertel hoe kom jij tot je voldoende?

Reinbo schreef:

Hou jij zo erg van houterig acteerwerk of van een slecht gejat plot?

Ga jij nou maar eerst eens kijken, dan wil ik dan wel met je in discussie gaan. Inhoudelijk.

avatar van Reinbo

Sorry, dat zit er voorlopig niet in. Kerst 2019 kijk in misschien een stukkie als ie op tv is. Heb er genoeg over gelezen, van gezien en over gehoord om te weten dat dit bij mij nooit boven de 1,5 uit zal komen. Dan pas ik wijselijk.

Reinbo schreef:

Ik denk dat je in de tijd die jij aan dit topic hebt besteed toch minstens drie keer naar deze film had kunnen gaan...

avatar van skinny_tie

skinny_tie

Drs. DAJA schreef:

En dan had 'ie kunnen zien dat het gewoon een slechte film is, verder niks om je druk over te maken. Verder wel een vermakelijk draadje.

Wel grappig dat het vorige week al zeker was dat de film geen 100.000 bezoekers zou halen, en nu dat dus wel gebeurd is, is het toch wel alweer zeker dat het er niet meer gaan worden.

Drs. DAJA

Inderdaad, waarschijnlijk niks om je druk over te maken. Of hink je tegen een bepaalde angst aan Reinbo? Een bepaalde drempel? Een trauma met Jan Smit? Wat adviseert je psycholoog eigenlijk?

avatar van Drekskiebel

Drekskiebel

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Staat op nummer 24 van de top 100 2012???? What the fuck he?

Drs. DAJA schreef:

Maar hier beleef ik vast meer plezier aan.

Drs. DAJA schreef:

Ik maak me kwaad dat het vreselijke bombardement op het door mij zo geliefde Rotterdam, misbruikt wordt voor een commercieel wanproduct. Dat terwijl er zoveel echte, mooie en spannende verhalen over te vertellen zijn. Heb niks tegen Jan Smit (al lijkt het me geen acteertalent), het was enkel dat zijn casting symptomatisch was voor de benadering.

Tel daarbij op de vreselijk arrogante houding van de makers....

Mijn psycholoog heeft mij aangeraden het zoveel mogelijk van mij af te schrijven.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Daar zijn dagboeken voor Reinbo.

avatar van Reinbo

Nee, ik moest het in het openbaar doen, ik moet me bloot geven en de discussie aangaan. Maar dat de film zo hard geflopt is, doet me deugd.

avatar van Quentin

Quentin

Reinbo schreef:

Had me net twee dagen koest gehouden, maar nu de reviews uitkomen mag ik daar best even op reageren. Maar ik zal het hier maar laten voor wat het is.

Veel plezier ermee.

Inmiddels bijna weer 100 berichten verder, misschien toch eens het advies van Daja opvolgen en met een psycholoog in gesprek gaan. Volgens mij zit het diep.

avatar van Reinbo

50 om exact te zijn. (Valt toch best mee in 13 dagen)

Ben nu eenmaal dol op bezoekerscijfertjes en marketing. Zit inderdaad diep. Hou me er al zo'n 30 jaar mee bezig met wat films doen en hoe ze in de markt gezet worden. Noemt met ook wel een hobby. Wist toen ook niet dat het allemaal zou goed zou uitpakken.

avatar van KKOPPI

KKOPPI

Gouden Film pfffff

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Zoals er bij 2012: Het eerlijke verhaal:

Het Bombardement was een nog grotere ramp dan de ramp zelf

of

Tijdens het kijken van de film hoop je dat de Duitsers winnen.

avatar van ingridv

ingridv

sinterklaas schreef:

Zoals er bij 2012: Het eerlijke verhaal:

Het Bombardement was een nog grotere ramp dan de ramp zelf

of

Tijdens het kijken van de film hoop je dat de Duitsers winnen.

Beetje misplaatst, vind je zelf ook niet?

Verder stoor ik me hier enorm aan alle negatieve reacties van mensen die de film niet eens gezien hebben, die afgaan op het oordeel van anderen (vooral de media).

Wil je een oorlogsfilm zien, nee, dan moet je niet naar Het Bombardement gaan, maar voor een liefdesdrama ten tijde van de 2e Wereldoorlog is hij best oké naar mijn mening.

Misschien is de titel wat fout gekozen...

Persoonlijk vond ik 'm zo slecht nog niet.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Onzinbericht verwijderd.

avatar van skinny_tie

skinny_tie

Reinbo schreef:

Maar dat de film zo hard geflopt is, doet me deugd.

Maar het is dus nu na een kleine twee weken wel al definitief dat 'ie keihard geflopt is? Wat is de 'flopgrens' eigenlijk? Na hoeveel bezoekers is het geen flop meer?