• 9.379.675 stemmen

Met onder meer: Jan Smit, Roos van Erkel en Gerard Cox

Gesproken taal: Duits en Nederlands

Releasedatum: 20 december 2012

Plot Het Bombardement

Liefdesdrama tussen de jonge bokser Vincent (Jan Smit) en de verloofde Eva (Roos van Erkel). Terwijl de oorlog in Nederland uitbreekt, ontvlamt ook hun even heftige als onmogelijke liefde. Dan breekt 14 mei 1940 aan, de dag dat het centrum van Rotterdam gebombardeerd wordt en de jonge geliefden elkaar uit het oog verliezen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Vincent de Graaf

Old Vincent de Graaf

avatar van skinny_tie

skinny_tie

Wouter schreef:

Die film kwam ook in een onvergelijkbaar weekend uit. Appels met peren.

Opbrengst is ongeveer hetzelfde als Loft twee jaar geleden in het weekend voor kerst.

avatar van Quido

Quido

Reinbo schreef:

Maar dat is toch verre van goed.....

Tuurlijk niet, maar meer werd er in dat bericht niet beweerd.

Quido schreef:

Tuurlijk niet, maar meer werd er in dat bericht niet beweerd.

Uh? Voorverkoop Het Bombardement loopt goed | nu.nl/film

avatar van Quido

Quido

In de voorverkoop van kaarten voor de kerstdagen - traditioneel de drukste periode in de bioscopen - staat de film op de vijfde plaats, laat grootste exploitant Pathé weten.

Precies wat er uiteindelijk uitkwam. Misschien dat jij niet verder kijkt dan vaak suggestieve titels?

avatar van The Oceanic Six

Quido schreef:

Komop zeg, titel rept ervan dat het goed gaat, wordt ook melding gemaakt van het bijboeken van zalen, die ik niet heb kunnen constateren. Een neutraal persbericht had melding gemaakt van tegenvallende voorverkoop.

Dus nu niet net doen alsof het persbericht niet de zaak probeerde te verbloemen. De film gaat gewoon als een dieptebom ten onder. En de plaats 5 in de voorverkoop was daarvan een duidelijke voorbode.

avatar van Lionking7

Lionking7

Had er niet veel van verwacht in1e instantie,maar na deze film gezien te hebben is mijn mening dat het best een goede film is en Jan Smit best kan acteren.

avatar van The Beast

The Beast

Ik heb besloten dat ik de film niet meer wil zien nadat ik de trailer heb gezien in de bios,die echt het hele verhaal al vertelt, wat dan weer jammer is, maar de gemiddelde score geeft al genoeg aan zie ik

Vind ik ook niet gek met Jan als hooftrol speler, weer zo'n typisch voorbeeld van een zanger of zangeres die denken dat ze kunnen acteren omdat ze kunnen zingen, nog zo'n voorbeeld: Rihanna in Battleship.

zo'n mager mannetje ook die een sumo kerel van 150 kilo effe neermept, juist..

Tip aan de zangers en zangeressen...ga NIET acteren, jullie verzieken de films!

avatar van RuudC

RuudC

Nounounou, er lopen heus wel zangers rond die wel degelijk kunnen acteren.

avatar van Lennert

Lennert

David Bowie doet het anders prima.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Of Joaquin Phoenix..

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

David Bowie, Meatloaf, Sting, Mick Jagger, Frank Sinatra, Dean Martin; allemaal meer dan uitstekende acteurs.

dirkjan73

Ik denk dat het falen van deze misbaksel het allerlaatst te verwijten is aan Jan Smits,helaas is er nog steeds een lobby actief die dit soort schijtfilms een kans geeft,en heel vaak zijn dat ook steeds dezelfde mensen,onze grote (talentloos) wanne-be-filmmaker Paul Ruven spant de kroon,

Die vent loopt naar elke camera en vertelt altijd dat hij de gouden formule heeft om kaskrakers en mooie films te maken,maar elk keer komt hij met dit soort lebberbakken,

Kijk in principe kan het mij niet zoveel schelen maar "in this case" wel,A:Omdat jonge talentvolle filmmakers bij het fonds worden weggestuurd omdat het geld opgegaan is aan dit soort kansloos pogingen,B:omdat die Ruven keer op keer heeft bewezen dat hij geen films kan maken (zij het schrijven,regisseren en/of produceren) die vent heeft het gewoon niet!En C:ja,hee dit is wel overheids geld waar we het over hebben,jou en mijn geld dus,ik ga er niet mee akkoord dat er zo mee wordt weggooit!

Om een heel lang verhaal kort te houden,dit is geen film maar een schande en je vergeeft jezelf niet dat je je kostbare tijd hebt gestoken om het te zien...

Geen cijfer van mij want hij is geen enkele waard

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Jawel joh, geef gewoon een 0,5je voor het gemiddelde

dirkjan73

Nou vooruit @merlijn,ik geef mij gewonnen aan jouw onmenselijke sterkeovertuiginskracht )

dirkjan73

Hahahhaahhah oh mijn God hoe laag kun je zakken...Maar ja als je een Kaskraker bijna 1 op 1 jat en de mensen probeert te naaien met dat het JOUW origineel verhaal is,dan is de bodem denk ik onbegrensd!

Echt als ik Cameron zou zijn zou ik die Ruven aanklagen wegens het vernaggelen van een verhaal die bijna Heilig is....

Ok,je hebt geen talent en geen fantasie,dat snap ik maar wat ik niet snap is waarom jat je nou z'on verhaal die miljoenen hebben gezien?Dat valt toch op?Of wou je die miljoenen weer bereiken met "dit"?

De makers moeten zich diep en diep gaan schamen...

avatar van suusjes

suusjes

Ik had veel meer verwacht van deze film.

Maar jammer genoeg vond ik de dialogen erg oppervlakkig en slecht gespeeld.

Misschien ligt het aan mijn intelligentie, maar Vincent wordt opeens gezocht/beschuldigd als landverrader. Ik snapte niet waarom en dat werd naar mijn mening dus erg slecht onderbouwd in de film. De regie kon ook beter. De liefdesscenes tussen Vincent en Eva werden minutenlang vast gelegd door constant op het gezicht in te zoemen met dramatische muziek op de achtergrond. Hierdoor werd het er veel te dik bovenop gelegd. Voor een zgn Nederlands Kampioen boksen had Jan Smit voor mij geloofwaardiger overgekomen als hij meer tijd in sportschool had doorgebracht. Hji was als bokser totaal niet gespierd en als prof bokser bracht hij het er ook niet zo best vanaf. Verder hadden ze van mij de Rotterdamse cultuur wat meer mogen laten zien. Er werden vrijwel geen Rotterdamse accententen in gebracht en het enige wat ze konden bedenken waren woorden als "Rotjeknor" en "Gers". Niet echt woorden die ze in die tijd gebruikten lijkt mij. Tot het bombardement zelf vond ik de film totaal niet spannend en zgn humor was niet grappig. Het bombardement zelf was op zich wel gaaf, maar op het laatst waren de brandende gevels wel erg nep. Kortom; de korting die we op de bioscoopkaartjes kregen vond ik volledig terecht.

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

Was helemaal niet van plan naar dit gedrocht te gaan maar nu wel nieuwsgierig naar de kneuterigheid alhoewel anderhalf uur jan Smit natuurlijk niet uit te houden is! Dus toch maar niet naar deze kmetp

Film. Bah! Niet gers!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Paar offtopic berichten verwijderd. Hou het aub bij de film ipv stemgedrag van andere users. Als je opvallend stemgedrag van users wil aankaarten, graag een PM naar één van de moderators.

avatar van Drekskiebel

Drekskiebel

Gisteren film gezien. Leek wel heel erg veel op een bekende blockbuster op een grote boot. Op zich had ik n.a.v. van het bovenstaande gezwets over Jantje Smits etc... geen slecht gevoel overgehouden over de film.
Immers, ik kijk neutraal naar een film, zonder rekening te houden wat de acteurs/zangers in het verleden hebben gepresteerd en waar ze vandaan komen.

De film heeft een monumentale en mentale betekenis voor diegene die dit meegemaakt hebben. Ik vond mix van de oude gedocumenteerde beelden en nieuwe beelden prima uitgevoerd. Het liefdesverhaal was een blikkerig en te overdreven. Het bombardement zag er goed uit. De belegering door de moffen had wat massaler kunnen zijn. De acteerprestaties waren degelijk.

Tot de categorie 0,5 tot 1,5 sterren behoort deze film niet, deze worden in zijn algemeen ingenomen door Asylum, Skyfi films, films die anno 2012 met een commodore 64 (of vic20) bewerkt zijn en films met zeer slechte acteerprestaties.

een 2,5.
Voor wie nog een beetje geduld heeft, komt in 2014-2015 een "echte" boekverfilming uit van het bombardement nl: Paul Ruvens: De helden van de Willemsbrug.

avatar van Reinbo

Denk niet dat iemand op nog een Paul Ruven film zit te wachten.... Wie gaat hij casten. Nick en Simon als mariniers?

Reinbo schreef:

Als het FilmFonds nog een keer een Film van Ruven gaat financieren dan klaag ik ze als burger aan,maar ik denk dat zelfs het Fonds niet zo dom is om de zoveelste flop van die malloot te betalen...Ik denk dat het afgelopen is met hem als iemand die het NLse film naar beneden haalt met keer op keer met die misbaksels

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Reinbo schreef:

Denk niet dat iemand op nog een Paul Ruven film zit te wachten...

Een boel rotzooi, okay (al heb ik nauwelijks iets gezien), maar Filmpje! vond ik dus wel leuk en die D.L.-docu ben ik ook wel benieuwd naar.

Naar (Jan Smit in) H.B. (helemaal) niet, trouwens. De enige tieten in deze zijn volgens mij trouwens männlich und Deutsch en zijn in de trailer al te zien. Enjoy (Genießen)!

avatar van billgoldberg

billgoldberg

Na het 'bombardement' aan slechte recensies met zeer lage verwachtingen naar deze fim gegaan om met eigen ogen eens te bekijken of deze film echt zo verschrikkelijk is als men beweert. Na het zien van deze film moet ik mijn mening bijstellen, het bombardement is zo slecht nog niet!

Het is zeker geen topper, het verhaal is er een zoals we die uit andere films ook kennen, de dialogen zijn soms alsof ze van de auto-cue afgelezen werden en daarnaast konden enkele scenes naar mijn mening beter. Maar verder was het best ok.

Jan Smit doet het debuterend acteur op enkele houterige momenten na niet slecht, de kostuums en decor zijn prima in orde en het bombardement zelf werd goed in beeld gebracht. Natuurlijk niet in de proporties zoals we dat van hollywood films gewend zijn, maar de explosies e.d. waren alleszins overtuigend.

Mijn conclusie is dan ook dan dat de recensenten en anderen hun vooraf bepaalde mening dat een film met Jan Smit niks kan zijn kost wat kost hebben willen vasthouden na het daadwerkelijk bekijken van de film.

Vooraf had ik die mening ook, maar na de film gezien te hebben vind ik dat de makers voor het beperkte budget van 5 miljoen een acceptabele film hebben afgeleverd.

Eentje die het niet verdient om zo afgezaagd te worden.

avatar van Insignificance

Insignificance

Ik kreeg juist de indruk dat Smit allang niet meer het voornaamste mikpunt van kritiek is..

avatar van starbright boy

Dat is ook juist niet zo. Bijna alle negatieve recensies komen erop neer dat de film veel grotere problemen heeft dan het acteren van Smit.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

billgoldberg schreef:

Eentje die het niet verdient om zo afgezaagd te worden.

5 miljoen is toch behoorlijk wat geld voor Nederlandse begrippen? Al helemaal als het in een lage lonenland als Hongarije is opgenomen.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Vrijdag was het bijzonder druk voor de ingang van Life of Pie, toen zijn we maar doorgelopen naar de deur waarachter het Bombardement zou gaan spelen. Een oase van rust.

Pijnlijk om te zien dat mensen het Bombardement op het grote scherm gaan bekijken, terwijl er zoveel moois draait (of ze moeten de rest al gezien hebben).

avatar van Prudh

Prudh