• 9.384.129 stemmen

Met onder meer: Jan Smit, Roos van Erkel en Gerard Cox

Gesproken taal: Duits en Nederlands

Releasedatum: 20 december 2012

Plot Het Bombardement

Liefdesdrama tussen de jonge bokser Vincent (Jan Smit) en de verloofde Eva (Roos van Erkel). Terwijl de oorlog in Nederland uitbreekt, ontvlamt ook hun even heftige als onmogelijke liefde. Dan breekt 14 mei 1940 aan, de dag dat het centrum van Rotterdam gebombardeerd wordt en de jonge geliefden elkaar uit het oog verliezen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Vincent de Graaf

Uncle Cor

Vincent's Grandmother

Old Vincent de Graaf

• 2034 berichten

Gisteravond in JT Apeldoorn een uitverkochte zaal.. Niet te geloven, totdat ik de mensen zag die er uit kwamen wandelen: pubers en vrouwen..

avatar van maxroelofs

maxroelofs

Dit is wel heel sneu, hiermee heb je dan ook meteen alle goede recensies gehad! Al lijkt het me ook nog wel waarschijnlijk dat ze het gewoon verdraait/verzonnen hebben.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

martijn011 schreef:

Met pubers en vrouwen is an sich toch niet zo veel mis?

avatar van Reinbo

Sommige vrouwen zijn inderdaad best leuk.

Norman Mailer schreef:

Met pubers en vrouwen is an sich toch niet zo veel mis?

Zeker niet, geeft wel de doelgroep aan die de film wel een kans geven..

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Wat een draak van een film was dit zeg. Een pure gemiste kans. Maar goed, dat kan je verwachten eigenlijk van een film met Jan Smit in de hoofdrol. De enige die nog beroerder acteerde dan Jan Smit was Roos van Erkel. Je kan bijna geen foutere chemie tussen acteurs hebben dan tussen deze 2 mensen. De film moet een soort van "Titanic" in de oorlog zijn, maar mislukt compleet door het tenenkrommende acteertalent van Jan en Roos. Gerard Cox was wel goed, maar kwam maar een paar keer voor in de film.

Wel leuk was Joop Kasteel als Nazi boxer. Maar goed als je zo'n scharminkel als Jan Smit laat vechten tegen Joop Kasteel en Jan wint het ook nog, dan is de geloofwaardigheid al helemaal ver te zoeken. De film opende al heel erg fout. De oude man die vertelde (moest de oude versie van Jan Smit voorstellen), vertelde het verhaal alsof Sien van Sesamstraat Dikkie Dik zit voor te lezen. Soms krabbelt het verhaal wat op en dan denk je dat het nog wat word, maar dan komt Jan in beeld en dan word het weer erg slecht allemaal.

De effecten zijn ook niet goed. Je ziet vaak dat alles in een studio is opgenomen, en dat neemt de geloofwaardigheid direct weg. Kortom, gemiste kans.

1,5 *geef ik deze miskleun. Jammer, want rond dit onderwerp moet toch een veel betere film te maken zijn. AFRADER!

avatar van Reinbo

Wat heeft je eigenlijk doen besluiten naar de film te gaan? Dat het een afrader was, was toch al een paar dagen bekend?

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Klopt, maar ik wil dat graag altijd voor mezelf beslissen. Ik vond de trailer er nog wel ok uitzien, en ik weet dat recensies soms zwaar kunnen overdrijven. Het was ook wel een groot risico om naar deze film toe te gaan. Ik heb zo'n Pathè Unlimited gold card, dus dan ga je wat makkelijker naar zo'n film toe. Ik had eigenlijk een beetje gehoopt dat het toch nog wat zou zijn. Maar die hoop was na de opening van de film eigenlijk snel verdwenen.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

haha , ja precies dat bedoelde ik. om je te schamen..maar misschien werkt het wel

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Reinbo schreef:

Sommige vrouwen zijn inderdaad best leuk.

Gerda – "Alles, alles meegnommuh" – Smit incluis?

avatar van Reinbo

Geen idee. Ken Gerda Smit niet.

avatar van Stephan

Stephan

martijn011 schreef:

Zaal 1? Dat zijn 72 stoelen...

avatar van Bélon

Bélon

Wat mij doet besluiten om naar de film te gaan is o.m. dat gezeur hier van jou Reinbo.

Ik wil met eigen ogen aanschouwen hoe slecht of goed deze film is (trailer viel best mee)

Maandag ga ik 'm zien heb al een kaartje gekocht dus kan niet meer terug haha

avatar van Reinbo

De huidige beoordeling van 1,72 is goed voor de 65e plek in de flop 100. Er staan dus 90.450 betere films op deze site. Dus veel plezier.

avatar van RuudC

RuudC

Mwa, er is ook veel rommel dat terecht nauwelijks stemmen krijgt, maar wel een gemiddelde hebben dat lager is dan die van Het Bombardement.

Ik ga de film wel op tv zien over 1-2 jaar en druk 'm dan met plezier lager de flop 100 in.

Stephan schreef:

Zaal 1? Dat zijn 72 stoelen...

Inderdaad zaal 1, maar dat verklaart dan een hoop.. Kon me al niet voorstellen dat er 200 mensen zo gek waren..

avatar van Keyzer

Keyzer

m1chel schreef:

Ergens wel logisch, want 'Oom' Aart Staartjes doet de voice-over.

avatar van skinny_tie

skinny_tie

starbright boy schreef:

De Jong verwachtte 400.000 in het eerste weekend? Is er een Nederlandse film die dat voor elkaar kreeg?

Hoezo Nederlandse film? Er is nog nooit enige film geweest die dat voor elkaar kreeg in het openingsweekend.

martijn011 schreef:

Zeker niet, geeft wel de doelgroep aan die de film wel een kans geven..

Precies, alleen als volwassen mannen een film gaan kijken kan het wat zijn.

avatar van AGE-411

AGE-411

Hoe lopen de bioscoopcijfers?

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Iemand met Photoshop-skills die deze poster kan maken met citaten uit echte recensies?

Lachwekkend en triest die poster zeg.

skinny_tie schreef:

Precies, alleen als volwassen mannen een film gaan kijken kan het wat zijn.

Dat hoor je mij niet zeggen. Ik zeg alleen dat er een bepaalde groep toch wel naar gaat kijken, ongeacht de kritieken..

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ikzelf kijk werkelijk nooit trailers en zoek vrijwel nooit iets op. Ik laat me altijd compleet verassen en aangezien ik een Unlimited pas heb was ik er gewoon heen gegaan. Jan Smit, de poster en het feit dat het een Nederlandse productie is bezorgden me weinig hoop maar je weet nooit hoe iets uit zal pakken.

Zo zullen er vast meer mensen zijn die een gok nemen dus om nou te zeggen dat er 'een bepaalde groep' heen gaat lijkt me een rare conclusie.

avatar van Wouter

AGE-411 schreef:

Hoe lopen de bioscoopcijfers?

Je bedoelt hoe het met het bezoek gaat? Beneden de verwachtingen.

Ik vraag me af of ze de 200.000 bezoekers gaan halen.

avatar van Wouter

martijn011 schreef:

Je zegt dus dat vrouwen minder kritisch zijn?

avatar van Reinbo

Wanhoopspoging....... De teller staan nu rond de 23.000 bezoekers, waar Ate op 300.000 rekende (400. 000 na het eerste weekend). Het is dus maar wat je goed noemt.

Denk inmiddels dat de 100.000 niet eens gehaald gaat worden. Bij Mees Kees en Jack Reacher zaten vanochtend meer mensen in de zaal dan bij Het Bombardement in Pathe de Kuip.

avatar van Quido

Quido

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Recensies hebben blijkbaar dus toch effect op de bezoekersaantallen met dit soort films..eigenlijk best blij dat te horen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11926 berichten

Maar ik dacht te hebben gelezen dat Ate de Jong 400.000 bezoekers in totaal verwachtte en niet perse in het eerste weekend?