Genre: Oorlog / Drama
Releasedatum: 20 december 2012
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Het Bombardement
Liefdesdrama tussen de jonge bokser Vincent (Jan Smit) en de verloofde Eva (Roos van Erkel). Terwijl de oorlog in Nederland uitbreekt, ontvlamt ook hun even heftige als onmogelijke liefde. Dan breekt 14 mei 1940 aan, de dag dat het centrum van Rotterdam gebombardeerd wordt en de jonge geliefden elkaar uit het oog verliezen.
Vincent de Graaf
Aunt Anke
German Officer
Old Vincent de Graaf
- 2034 berichten
Gisteravond in JT Apeldoorn een uitverkochte zaal.. Niet te geloven, totdat ik de mensen zag die er uit kwamen wandelen: pubers en vrouwen..
maxroelofs
Dit bedoel je? http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/281353_10151188891842810_450420839_n.jpg
Dit is wel heel sneu, hiermee heb je dan ook meteen alle goede recensies gehad! Al lijkt het me ook nog wel waarschijnlijk dat ze het gewoon verdraait/verzonnen hebben.
Norman Mailer
Met pubers en vrouwen is an sich toch niet zo veel mis?
Sommige vrouwen zijn inderdaad best leuk.
- 2034 berichten
Met pubers en vrouwen is an sich toch niet zo veel mis?
Zeker niet, geeft wel de doelgroep aan die de film wel een kans geven..
m1chel
- 1948 berichten
Wat een draak van een film was dit zeg. Een pure gemiste kans. Maar goed, dat kan je verwachten eigenlijk van een film met Jan Smit in de hoofdrol. De enige die nog beroerder acteerde dan Jan Smit was Roos van Erkel. Je kan bijna geen foutere chemie tussen acteurs hebben dan tussen deze 2 mensen. De film moet een soort van "Titanic" in de oorlog zijn, maar mislukt compleet door het tenenkrommende acteertalent van Jan en Roos. Gerard Cox was wel goed, maar kwam maar een paar keer voor in de film.
Wel leuk was Joop Kasteel als Nazi boxer. Maar goed als je zo'n scharminkel als Jan Smit laat vechten tegen Joop Kasteel en Jan wint het ook nog, dan is de geloofwaardigheid al helemaal ver te zoeken. De film opende al heel erg fout. De oude man die vertelde (moest de oude versie van Jan Smit voorstellen), vertelde het verhaal alsof Sien van Sesamstraat Dikkie Dik zit voor te lezen. Soms krabbelt het verhaal wat op en dan denk je dat het nog wat word, maar dan komt Jan in beeld en dan word het weer erg slecht allemaal.
De effecten zijn ook niet goed. Je ziet vaak dat alles in een studio is opgenomen, en dat neemt de geloofwaardigheid direct weg. Kortom, gemiste kans.
1,5 *geef ik deze miskleun. Jammer, want rond dit onderwerp moet toch een veel betere film te maken zijn. AFRADER!
Wat heeft je eigenlijk doen besluiten naar de film te gaan? Dat het een afrader was, was toch al een paar dagen bekend?
m1chel
- 1948 berichten
Klopt, maar ik wil dat graag altijd voor mezelf beslissen. Ik vond de trailer er nog wel ok uitzien, en ik weet dat recensies soms zwaar kunnen overdrijven. Het was ook wel een groot risico om naar deze film toe te gaan. Ik heb zo'n Pathè Unlimited gold card, dus dan ga je wat makkelijker naar zo'n film toe. Ik had eigenlijk een beetje gehoopt dat het toch nog wat zou zijn. Maar die hoop was na de opening van de film eigenlijk snel verdwenen.
cordiacovens
haha , ja precies dat bedoelde ik. om je te schamen..maar misschien werkt het wel
Norman Mailer
Sommige vrouwen zijn inderdaad best leuk.
Gerda – "Alles, alles meegnommuh" – Smit incluis?
Stephan
Zaal 1? Dat zijn 72 stoelen...
Bélon
Wat mij doet besluiten om naar de film te gaan is o.m. dat gezeur hier van jou Reinbo.
Ik wil met eigen ogen aanschouwen hoe slecht of goed deze film is (trailer viel best mee)
Maandag ga ik 'm zien heb al een kaartje gekocht dus kan niet meer terug haha
De huidige beoordeling van 1,72 is goed voor de 65e plek in de flop 100. Er staan dus 90.450 betere films op deze site. Dus veel plezier.
RuudC
Mwa, er is ook veel rommel dat terecht nauwelijks stemmen krijgt, maar wel een gemiddelde hebben dat lager is dan die van Het Bombardement.
Ik ga de film wel op tv zien over 1-2 jaar en druk 'm dan met plezier lager de flop 100 in.
- 2034 berichten
Inderdaad zaal 1, maar dat verklaart dan een hoop.. Kon me al niet voorstellen dat er 200 mensen zo gek waren..
Keyzer
Ergens wel logisch, want 'Oom' Aart Staartjes doet de voice-over.
skinny_tie
De Jong verwachtte 400.000 in het eerste weekend? Is er een Nederlandse film die dat voor elkaar kreeg?
Hoezo Nederlandse film? Er is nog nooit enige film geweest die dat voor elkaar kreeg in het openingsweekend.
Zeker niet, geeft wel de doelgroep aan die de film wel een kans geven..
Precies, alleen als volwassen mannen een film gaan kijken kan het wat zijn.
Lefgozer
Iemand met Photoshop-skills die deze poster kan maken met citaten uit echte recensies?
Lachwekkend en triest die poster zeg.
- 2034 berichten
Precies, alleen als volwassen mannen een film gaan kijken kan het wat zijn.
Dat hoor je mij niet zeggen. Ik zeg alleen dat er een bepaalde groep toch wel naar gaat kijken, ongeacht de kritieken..
John Lee Hooker
Ikzelf kijk werkelijk nooit trailers en zoek vrijwel nooit iets op. Ik laat me altijd compleet verassen en aangezien ik een Unlimited pas heb was ik er gewoon heen gegaan. Jan Smit, de poster en het feit dat het een Nederlandse productie is bezorgden me weinig hoop maar je weet nooit hoe iets uit zal pakken.
Zo zullen er vast meer mensen zijn die een gok nemen dus om nou te zeggen dat er 'een bepaalde groep' heen gaat lijkt me een rare conclusie.
Hoe lopen de bioscoopcijfers?
Je bedoelt hoe het met het bezoek gaat? Beneden de verwachtingen.
Ik vraag me af of ze de 200.000 bezoekers gaan halen.
Je zegt dus dat vrouwen minder kritisch zijn?
Wanhoopspoging....... De teller staan nu rond de 23.000 bezoekers, waar Ate op 300.000 rekende (400. 000 na het eerste weekend). Het is dus maar wat je goed noemt.
Denk inmiddels dat de 100.000 niet eens gehaald gaat worden. Bij Mees Kees en Jack Reacher zaten vanochtend meer mensen in de zaal dan bij Het Bombardement in Pathe de Kuip.
cordiacovens
Recensies hebben blijkbaar dus toch effect op de bezoekersaantallen met dit soort films..eigenlijk best blij dat te horen.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11926 berichten
Maar ik dacht te hebben gelezen dat Ate de Jong 400.000 bezoekers in totaal verwachtte en niet perse in het eerste weekend?

Bride Flight
Drama / Romantiek, 2008