Genre: Oorlog / Drama
Releasedatum: 20 december 2012
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Het Bombardement
Liefdesdrama tussen de jonge bokser Vincent (Jan Smit) en de verloofde Eva (Roos van Erkel). Terwijl de oorlog in Nederland uitbreekt, ontvlamt ook hun even heftige als onmogelijke liefde. Dan breekt 14 mei 1940 aan, de dag dat het centrum van Rotterdam gebombardeerd wordt en de jonge geliefden elkaar uit het oog verliezen.
Vincent de Graaf
Vincent's Grandmother
Aunt Anke
German Officer
Old Vincent de Graaf
Nee, maar het is wel de actuele stand en word of mouth zal enkel verder tegen werken. Hecht dus meer waarde hieraan dan een reserveringscijfer. Je hebt immers ook de mogelijkheid om niet te gaan.
Word of mouth gaat pas later werken. De film gaat uit vlak voor het belangrijkste piekpunt van de bioscopen. Als de mondreclame niet goed is, zouden ze toch al veel bezoekers moete hebben, eigenlijk.
Dat is waar, maar de bezoekers bevestigen (online) de mening van de recensenten. Dat is dodelijk, lijkt mij.
Ik ben alsnog wel van plan te gaan, weet niet waarom
Als je maar een kaartje koopt voor de zaal ernaast, is dat prima.
Mescaline
Eigenlijk wil ik deze film best een keer zien, om hem daarna hoogstwaarschijnlijk af te kraken in een uitgebreide review..
cordiacovens
Ben ook niet van plan te betalen inderdaad, gun een film als Life of pi of cloud atlas meer geld
Een nieuw dieptepunt. RTL Boulevard probeert de film nu onder de aandacht te krijgen vanwege de billen van Jan Smit. Kent de marketing machine dan echt geen grenzen? Dit is werkelijk zo respectloos....
yerun
Zo, toch maar 1 ster gegeven van de 5. Oftewel, kwartje voor de moeite
Had af en toe (zeker in t begin) het idee dat ik naar een toneelstuk zat te kijken i.p.v. een film.
Roos van Erkel maakt het nog visueel een beetje vol te houden om naar te kijken.
Gelukkig draaien er nog vele andere goeie films in de bios op dit moment
cordiacovens
Ben momenteel bij Pathe en zie dat er voor het bombardement t nog al wat kaarten te koop zijn, echter ga ik naar Life of pi via www.empathe.nl kan je overigens zien hoeveel kaarten er nog beschikbaar zijn voor bepaalde voorstellingen
MrHorror
Ik probeer altijd wel iets positiefs te zien in een film, maar hier lukte dat gewoon niet meer. Mijn verwachtingen waren niet al te hoog, uit nieuwsgierigheid ben ik hem toch maar gaan kijken. Het is dan ook des te knapper als de film nog slechter is dan je verwachtte.
mjk87 (moderator films)
Vanavond op NED1: The Making Of
Soms kijk je iets waarvan je denkt: waarom kijk ik dit. Bleef toch even hangen. Dat TROS-logo daar bovenin zei eigenlijk alles al. En de cast en crew dachten werkelijk dat ze grappig waren voor de camera (vooral Jantje en die andere gast) en dat ze zojuist de beste film in tijden hadden gemaakt.
De Jong verwachtte 400.000 in het eerste weekend? Is er een Nederlandse film die dat voor elkaar kreeg?
Zit nu de making of te kijken. Totaal futloos gebeuren. Wel leuk is dat Jantje uitspreekt bang te zijn voor een slechte film die zijn imago schaadt. Dat lijkt in ieder geval wel gelukt.
Nee. Maar komend weekend is natuurlijk wel grootste van het jaar. En tegenwoordig is eerste weekend wel heel belangrijk.
Donkerwoud
Is het trouwens waar dat hij al bij de Blokker te koop ligt? Vertelde een vriend van me, maar ik kan dat bijna niet geloven.
Lijkt me niet. Waarschijnlijk een documentaire die slim gebruik maakt van de publiciteit.
Donkerwoud
Zoiets inderdaad. Maar met die ontzettend slechte reacties zou het me in dit geval niet eens verbazen.
Effe rekenen.
Woensdag 16000
Donderdag 2000
Vrijdag 3000
Zaterdag 6000
100.000 halen wordt nog een uitdaging.....
hahahahaha
Verbazingwekkend dat er nog mensen heen gaan eigenlijk.
Toch leuk. Daar waar Reinbo bij DE MARATHON er nog op wees hoeveel betere smaak men in Rotterdam had, omdat men daar meer naar die film ging dan elders, hoor je hem er nu niet over. Volgens mij is hetzelfde namelijk hier het geval!
ik klaagde juist dat men in Adam te weinig ging..... Nu is idd elke bezoeker waar dan ook te veel. Zou die het niet vooral in Volendam goed doen? Verder is de antipathie tegen deze film in Rotterdam een stuk groter dan de fanschare. Heb er nog niemand over gehoord die positief was. En die bejaarde die het zelf had meegemaakt noemde het een flutfilm.
Hoe denk je dan dat de bezoekerscijfers zullen uitpakken? Ik verwacht dat ik eerder te hoog dan te laag zit.
De komende dagen gaat het bioscoopbezoek exploderen. Daar profiteert ook Het Bombardement van, zij het minder dan verwacht. Ik schat hem dus nog wel in op 250.000 bezoekers. (Vooral door al die Rotterdammers die gaan!)
cordiacovens
waar bij de meeste films citaten van critici worden gebruikt voor advertenties in een krant, zag ik vandaag in het AD dat deze film gebruik heeft gemaakt van uitspraken van bezoekers van de film..
Dit bedoel je? http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/281353_10151188891842810_450420839_n.jpg

Noooooooooooooo! Dit durf je toch niet uit te brengen?
We zullen zien. Ik hou het op onder de 150.000. Vrees meer de invloed van schoolklassen dan de Rotterdammers. In Amsterdam staan trouwens meer voorstellingen gepland dan in Rotterdam.
Ze hebben een paar bejaarden wat quotes weten te ontlokken. IJzersterk.

Bride Flight
Drama / Romantiek, 2008