• 9.373.193 stemmen

De Groeten van Mike! (2012)

Familie / Drama | 95 minuten

Genre: Familie / Drama

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Maria Peters

Met onder meer: Maas Bronkhuyzen, Bracha van Doesburgh en Faas Wijn

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 12 december 2012

Plot De Groeten van Mike!

Mike ligt al maanden in het ziekenhuis en wil dolgraag naar huis. Maar als hij eindelijk beter is, komt zijn moeder hem niet ophalen. Een verpleegkundige schakelt daarop uit bezorgdheid Jeugdzorg in zodat Mike wordt ondergebracht in een pleeggezin. Belachelijk, vindt Mike. Hij weet ook wel dat zijn moeder soms wat teveel drinkt, maar hij kan toch ook voor zichzelf zorgen? Samen met zijn kamergenootje Vincent die in een rolstoel zit, bedenkt hij allerlei manieren om de plannen van Jeugdzorg te dwarsbomen. Maar de dag voor kerst moet Mike toch naar een jeugdinstelling. Lukt het hem om kerst thuis bij zijn moeder te vieren?

A-Film Distribution brengt de film vanaf 12 december uit in de Nederlandse bioscoop.

avatar van gotti

Gaat het zwaar krijgen met de kerst (met o.a. Alles is Familie en Koning van Katoren), maar heeft het in zich een hit te worden. Het jonge hoofdrolspelertje is fantastisch...

Officiële poster geplaatst.

avatar van pieterTk

pieterTk

Zojuist gezien op het NFF. Erg goed, zeker voor een Nederlandse familie/kinderfilm. De hoofdrollen worden uitstekend vertolkt door de jonge acteurs. Leuk om naar te kijken, serieus, maar met de nodige humor.

avatar van qwertzu

qwertzu

trailer ziet er goed uit

John Lee Hooker

De titel met bijbehorende poster voorspelden niet veel goeds maar om kwart over drie werd er niets anders gedraaid dus ik waagde weer een gokje. Na de eerste vijf minuten was ik eigenlijk al tevreden gesteld. De Groeten van Mike is met opvallend veel toewijding in elkaar gezet. Op de eerste plaats de casting: ik heb me eindelijk niet eens hoeven te storen aan die rare Hollandse opmerkingen en achterlijke figuren. De jongeman speelt zijn rol goed en hij werd prima aangevuld door zijn collega's. Daarbij zijn alle shots zorgvuldig opgenomen, heeft de editor het keurig aan elkaar geplakt en zijn er geen fouten zichtbaar. Plot zelf is wat magertjes (Mike ligt in het ziekenhuis en wil zijn moeder terug) waardoor het een beetje eentonig blijft maar omdat de aanpak sterk is wordt dat niet echt een probleem.

avatar van Pur

Pur

Een heel erg dun plot ja. Er gebeurd vrij weinig en wat er allemaal gebeurd is dan ook nog eens vrij voorspelbaar.

avatar van Unique

Unique

Vond hem precies goed. Zoals een familiefilm hoort te zijn met Kerst.

avatar van soom

soom

Afgrijselijk. Wat een sentimentele draak, dacht ik aan het einde, terwijl de tranen uit mijn ogen drupten. Ik vond 'm echt ongelooflijk zielig, ik kan echt niet tegen zulk soort scenario's, verhalen, films, ga dan echt plat.

Faas Wijn, Bracha van Doesburgh, Hadewych Minis vond ik het leukst/ontroerendst, rest van de cast was net ietsje minder.

Hoofdrolspelertje Mike zorgde, samen met filmmoeder Bracha trouwens wel echt voor de meeste tranen bij mij, en ik hoopte met heel mijn hart dat het hem zou lukken om kerst te vieren bij haar. Ik zat me allemachtig erg in te leven, en ja, ik ben in leeftijd echt al 26, maar de magie van jongens en meisjes rond de 10, die kunnen me echt inpakken, met zich meenemen naar hun wereld, alsof ik zelf rond de 10 ben. Ghehe. Hoe vreemd klinkt dat? Hmm..

Mooie kerstfilm, wordt wat mij betreft terecht aangestipt als dé familiekerstfilm van dit jaar. Heeft me echt onder de tafel gekregen. Ik schaam me niet en nooit dat ik tranen vergiet, maar het is wellicht wel een beetje storend voor andere bioscoopbezoekers als iemand luidkeels gaat zitten snotteren.. 5*. Omdat ik echt gewoon oh zo meeleefde, en het spel van de genoemde 3 zo prachtig is, dat ik hen het liefst de hand zou willen schudden, om hen te bedanken voor deze mooie film. Vooral toch Bracha.

soom schreef:

dé familiekerstfilm van dit jaar.

Prima dat je 'm zo tof vind maar... 'kerst'? Vrijwel alles speelt zich in het ziekenhuis en een kerstsfeer heb ik totaal niet meegekregen... waar waren de ingepakte cadeautjes en de sneeuwvlokken?

avatar van soom

soom

John Lee Hooker schreef:
Een kerstsfeer heb ik totaal niet meegekregen... waar waren de ingepakte cadeautjes en de sneeuwvlokken?
Tijd voor een herziening! En dan niet in slaap vallen !
In het ziekenhuis zelf waren wel wat aanwijzingen dat het hier om kerst gaat. Zo beland Mike onder de kerstboom als hij met Vincent aan het stoeien/vechten is, en moet 'ie er echt onder vandaan kruipen. Verder niet heel veel kerstigs aan, geef ik toe, want volgens mij is dat inderdaad het enige dat aangeeft dat het een kerstfilm is.

soom schreef:

Ja en dat was ook meteen het enige. Om het daarvoor nou een 'kerstfilm' te noemen...

avatar van chucknorris

chucknorris

• 1905 stemmen

Potverdorie! Was daar toch in 1 keer een traan die over m'n wang rolde. Dat gebeurt niet vaak.

Goede ontroerende geelrood film.

De Groeten van Mike! heeft de status van Gouden Film bereikt.

Sinds de release op woensdag 12 december hebben al meer dan 100.000 bezoekers de film in de bioscoop gezien.

avatar van MantA1952

MantA1952

Dit is eindelijk een keer een goede Nederlandse film.

avatar van _Casper_

_Casper_

voor kinderen waarschijnlijk wel een erg leuke film, voor volwassenen is de film wat minder..

De film is vrij voorspelbaar en het acteerwerk is hier en daar wat overdreven...

Dus zelf vond ik er helaas niet veel aan (vond achtste groepers huilen niet daarintegen supersterk) mist deze film gewoon de intense kracht die die film wel had...

2.5* ster dus... alleen leuk voor de kleienere

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

MantA1952 schreef:

Dit is eindelijk een keer een goede Nederlandse film.

Toch verbazingwekkend dat ik dit soort berichten met 'eindelijk' steeds vaker lees. Misschien gewoon eens meer Nederlandse films kijken en dan zien dat het best wel meevalt?

avatar van Phantasm

Phantasm

Erg votte jeugdfilm die lekker wegkijkt, ook prima geacteerd.

avatar van danick61

danick61

ik gaf de film 3.5 sterren maar van dochter moest ik 4 sterren geven. Leuke film!!!

avatar van ags50

ags50

Bureau jeugdzorg: is dat niet die niet-religieuze instelling die voornamelijk bezig lijkt bijna desperate pogingen te ondernemen bewijzen te leveren om haar bestaansrecht nog langer overeind te houden in plaats van werkelijk in het belang van de kinderen (en hun familiehereniging) te handelen, in feite net als zovele op religie gebaseerde internaten waarover de laatste tijd zoveel schandalen zijn onthuld ??

avatar van FilmFan2

FilmFan2

BlueJudaskiss schreef:

Inderdaad, net als de opmerking "On-Nederlands goed" die ik steeds vaker lees. Als zoveel Nederlandse films On-Nederlands goed zijn, is het dan niet een beetje een loze kritiek?

avatar van gauke

gauke

Het lijkt momenteel beter met de jeugdfilms dan met de speelfilms in Nederland te gaan. 'De Groeten van Mike!', een mix van drama en komedie is in de eerste plaats vakkundig gemaakt, heeft het hart op de juiste plaats en wordt rechttoe rechtaan verteld. Het verhaal is charmant, hartverwarmend, grappig, ontroerend, lief, soms heerlijk luchtig en nooit sentimenteel. Het onderwerp is vooral het wee van de jeugdzorg in Nederland, die eigentijds en met een kritische blik wordt benaderd. Ik vond de cast goed spelen, met als opvallend middelpunt Maas Bronkhuyzen: onbevangen naturel en zowel kwetsbaar als strijdbaar. Leona Philippo, de winnares van "The Voice" is te zien in de rol van de goedwillende verpleegster.

avatar van pegasuspiet

pegasuspiet

Na het zien van het bombardement is deze film een verademing.

Pff we kunnen het nog goede films maken

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Alleraardigste film, de eerste fatsoenlijke van Peters eigenlijk. Prima spel van de meesten, ook de kleintjes, al irriteerde Mike mij in het begin nog wel. Soms vol humor - vooral als Mike zich als een idioot gedraagt werkt de film prima op de lachspieren. Maar vooral de relatie tussen Mike en Vincent en de hele nonchalante sfeer werkt wonderbaarlijk goed waardoor de film wel het hart heeft dat zoiets nodig heeft, al had een achtste-klassers huilen niet (deze deed me er weleens aan denken) daar net iets meer van. Ook de kritiek die de film wil leveren is netjes verwerkt zonder dat die moraal er echt doorheen wordt gedrukt. Jammer alleen dat het einde totaal niet voorspelbaar was.

Audiovisueel is er verder weinig te genieten. Simpele doodsaaie fotografie en een aardige minimalistische score maar niets om nu nog nog te herinneren. 3,5*.

avatar van starbright boy

Berichten verplaatst naar Spijt! (2013)