Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Meryl Streep, Tommy Lee Jones en Steve Carell
Releasedatum: 27 september 2012
Bekijk via CANAL+
Plot Hope Springs
"Sometimes to keep the magic, you need to learn a few tricks."
Dertig jaar huwelijk heeft de middelbare Maeve doen besluiten om de dingen iets krachtiger aan te pakken, met name op relatiegebied. Als ze hoort van een beroemde relatiegoeroe in het plaatsje 'Great Hope Springs', moet ze haar sceptische man op een vliegtuig zien te krijgen voor een intensieve week van huwelijk en sekstherapie.
Kay
Vince, Arnold's Friend
Cora, The Waitress
Karen, The Bartender
Charlie, The Docent
Vanaf 27 september in de bioscoop (Entertainment One)
JohnWilliams
Meryl is altijd goed en samen met Tommy Lee Jones moet dit wel goed komen, gok ik
John Lee Hooker
Tommy en Meryl vormen een ideaal koppel en wanneer de telegraaf zou vermelden dat ze momenteel hartstochtelijk samenwonen zou ik het moeiteloos geloven. Steve Carell past er ook goed bij als therapeut. Fantastisch samenspel en het levert prachtige dialogen op. Ook wel aardig dat ze naar een relatief onbekend dorpje afreizen en zo nog onbedoeld in een café, bibliotheek en museum belanden. Eens niet de straten van het drukke New York of Los Angeles waar we altijd mee opgescheept zitten. De luxe hotelovernachting was ook prachtig neergezet met verse aardbeien en Al Green's 'Let's Stay Together'. Boeiende keuze ook om dit intieme moment toch weer abrupt te laten eindigen na die blik in de ogen. Dit thema (seksleven van oude mensen) wordt niet vaak behandelt maar het is feilloos uitgewerkt zonder flauwe grappen en je kunt zien dat hier een vakbekwame crew achter zit.
cordiacovens
Zeer vermakelijke film met een goede cast.
Wel wat clichématige grappen om makkelijk te scoren maar zeker leuk
joko16
Zeer onderhoudende film met een goed spelende Tommy en een uitstekend acterende Meryl.
tukkerstein
Wel een redelijke film, maar ik val uiteraard niet in de doelgroep. Tommy Lee Jones is vermakelijk als uitgebluste echtgenoot die het allemaal wel best vindt en beide acteurs spelen hun rol sowieso prima. Steve Carrell speelt een nauwelijks noemenswaardige rol helaas. De grappen zijn niet al te gewaagd (gelukkig maar) en er is ook het onvermijdelijke happy end.
stipstap
Zeer mooie film, subtiel, intens en vooral mooi sober. Ik had Steve Carrell nooit verwacht zo'n serieuze rol te spelen... Maar hij heeft het zeer goed gedaan. En Jones, Streep ja dat zijn echte vakmensen. Het thema van de film, is iets wat in het dagelijks leven aan de orde is bij vele koppels denk ik. Maar wat gesloten wordt voor de buitenwereld. Natuurlijk is dat het goed recht van deze koppels, maar er bestaan oplossingen voor. En ik vond het prachtig hoe het koppel groeide doorheen de film. Het was als het ware een reis voor hun. Wat ik wel miste was af en toe goede achtergrondmuziek. Hoewel, dat zou het mss te "nep" maken. Ondanks dat er eigenlijk niet veel gebeurt in de film blijft het tempo aangenaam om te volgen en heb ik me nergens verveeld. Een echte aanrader!
Redelijk.
Blijkbaar is Frankel een redelijk consistent regisseur. Hoewel z'n films toch wel wat in toon van elkaar verschillen kom ik telkens weer op dezelfde score uit. Ook deze film is weer kundig in elkaar gedraaid, maar echt overtuigen kan het toch niet.
Vooral omdat het weer zo'n filmpje is dat start als een fijne comedy en dan verzandt in melig drama. Laatste half uur is dan ook nog maar half zo goed als het leuke eerste uur. Vooral Jones is geweldig leuk in z'n rol, Carrell vult goed aan en Streep is vooral te pruimen. Da's een geweldig compliment voor een actrice die ik verder erg slecht verdraag.
Paar leuke momenten in het eerste uur, daarna gaat het licht langzaam uit. Voorspelbaar einde, daarom ook nodeloos lang gerekt. Toch jammer dat het met dit soort comedies steeds dezelfde richting uitgaat.
Sopherian
een cliché film over een sleur in een relatie.
Wat komt er in je op? Nou daar gaat de film dus precies over lol
Het was precies wat ik er van verwachte gewoon een oke film die niet te zwaar is.
GGG
Wat een vreselijke slechte film na toch een aardige trailer... De punten gaan naar de trailer.
Leo1954
- 2073 berichten
Leuke kleine film met grootse cast. Meryl Streep blijft toch een kanjer, van Tommy Lee Jones sla ik geen film over en Steve Carell heb ik nooit in een dijenkletser gezien en wil dat zo houden. Zelfs Elisabeth Shue speelde een (veel te klein) rolletje.
Film geeft je een prettig gevoel, hoewel Tommy Lee Jones prachtig een rotzak speelt in het begin. "It feels like you are petting a dog!" Zijn manier van TV kijken was ook heel grappig. De film is te soft om met het onderwerp echt indruk te maken, dat zou anders veel meer herkenning kunnen opleveren. Maar dat was duidelijk niet de bedoeling van de maker, het moest toch vooral luchtig blijven. Desondanks ontroerde Streep me wel en schrok ik wel eens van de botheid van Jones. Het eind goed al goed past bij deze film, was op een leuke manier zelfs wat verrassend.
Barney23
Deze film kon me niet bekoren totaal geen humor in te vinden en Steve Carell had niets in deze film te zoeken hij had een te kleine rol, vind het een gemiste kans omdat de cast veelbelovend was niet echt een aanrader.
henkula
Preuts Amerikaans gedoe, natuurlijk zijn het top acteurs, daarvoor moet je gaan kijken.
SnakeDoc
Ik vond het allemaal zo vervelend nog niet. Film haalt wel een serieus punt aan.
Vond de rol van Steve Carell ook erg leuk.
Het einde kwam wel wat te geforceerd over.
Een echte komedie is dit overigens niet te noemen.
jeuletaxi
Inderdaad een leuke film met een serieus punt. En zeker met 2 top acteurs en Steve Carell die een mooie rol had als therapeut.
Ik heb ervan genoten maar zal niet voor een ieder weggelegd zijn.
Deze film zal zeker voor menig relatie goed zijn.
Aangenaam klein filmpje, vooral de moeite waard door het sterke spel van Meryl Streep en met name Tommy Lee Jones. Het verhaaltje stelt weinig voor en de boel wordt te makkelijk beëindigd, maar de dialogen zijn de moeite waard en er zijn een aantal mooie momenten. Visueel helaas wel aan de saaie kant en waarom er te pas en vooral te onpas allerlei popsongs ingezet moeten worden is me een raadsel.
Drifter
Misschien leuk voor de Amerikanen maar voor Europa is het niets. Ik kijk geen films voor de acteurs die erin spelen maar voor het verhaal. En dat is wat therapeutisch geneuzel over een huwelijk van 31 jaar oud.
John Lee Hooker
Ik kijk geen films voor de acteurs die erin spelen maar voor het verhaal.
Je kijkt uiteindelijk toch naar de mensen die erin spelen? Anders kun je net zo goed een boek lezen.
Drifter
Wat ik bedoel is dat in bijvoorbeeld deze film ik niet Tommy Lee Jones en Meryl Streep op het scherm wil zien maar Arnold en Maeve. En als daar andere acteurs staan die het goed spelen is dat mij ook goed.
Integendeel, heel goed.
Alleen wordt een film niet beter omdat bepaalde acteurs wel of niet meespelen. (Uitzondering voor mij dan de vervolgfilms; bijvoorbeeld een Rambo-film zonder Stallone.)
John Lee Hooker
Oke, duidelijk. Ikzelf heb meestal ook niet zoveel belangstelling voor huwelijken en problemen van oude mensen maar juist doordat Tommy Lee Jones en Meryl Streep goed werk afleveren vond ik het best boeiend worden.
cantforgetyou
- 1951 berichten
Ik vond dit een super goede film. Ook heel erg grappig. Ik moet vaak niet lachen op momenten waar grappen bewust zijn ingezet, maar meer op momenten waar je een gezichts uitdrukking ziet, of een lompe opmerking gezegd wordt. In deze film spelen Meryl en Tommy heel veel van dit soort 'non-verbale' gezichts uitdrukkingen, waar ik heel veel plezier aan beleef. Vooral tijdens de therapie sessies. De openheid die ze moeten laten zien, tijdens vragen zoals 'wat zijn je seksuele fantasiëen' en 'hou je van orale seks'. Zijn hilarisch hoe ze daarbij kijken en doen. Dat vind ik erg goed gedaan. Kijken dus. En gelijk eens bij je eigen (lange) relatie kritisch durven zijn. Mensen geven zo snel op, als een relatie saai wordt. Terwijl je dan bij de volgende relatie weer hetzelfde gaat meemaken, als je weer opgeeft. Je moet juist communiceren en open en eerlijk zijn wat je wel en niet prettig vind. En het spannend houden door fantasïëen werkelijkheid te maken, als dit mogelijk is.
Doerak40
lekkere feelgood movie met een goed verhaal en perfecte acteurs die emoties kunnen overbrengen.
gauke
Het thema van deze warme, liefdevolle, subtiel grappige film, met respect voor de ouderdom: "Hoe breng je de vonk weer over, wanneer een jarenlange relatie enkel nog sleur is". Maar 'Hope Springs' is bovenal een echte acteursfilm: de drie hoofdpersonen zijn ware meesters en spelen ijzersterk (mimiek kan zoveel doen). Een productie die jonge mensen niet bijster aan zal spreken, denk ik, maar hopelijk heb ik het mis.
Pazmaster
Best een leuke film met leuke acteurs die het erg goed doen en een grappig verhaal. Ik vond het ook leuk om Steve Carell eens in een wat serieuzere rol te zien, want alleen die kop al is genoeg om je te laten lachen. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen dit een leuke film vind maar ik heb me wel vermaakt met deze film. 3 dikke sterren
JellyEye
Weinig energie, te lange scènes en personages waar je niet echt een bonding mee krijgt. Daarbij komt het genreprobleem om te hoek kijken: de film was niet echt ontroerend én niet echt grappig. Echt een ''net niet''-verhaal. De acteerprestaties vond ik daarentegen subliem en vooral de stille momenten waarbij lichaamstaal en mimiek een rol speelt waren top. Het einde was walgelijk!

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Maudie
Biografie / Romantiek, 2016