• 8.841.646 stemmen

Geregisseerd door: Alan J. Pakula

Met onder meer: Kevin Kline, Mary Elizabeth Mastrantonio en Kevin Spacey

Releasedatum: 8 april 1993

Plot Consenting Adults

"Thou shalt not covet thy neighbor's wife."

Componist Richard Parker (Kevin Kline) loopt in de val die gemene nieuwe buurman Eddy (Kevin Spacey) voor hem zet, met partnerruil als lokaas - als Parker de slaapkamer van de buren ingaat, vindt hij buurvrouw vermoord; hij krijgt de schuld en moet zijn onschuld zien te bewijzen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Redelijke thriller.

Een onderhoudende film, prima om te zien als 'ie op tv wordt uitgezonden...

avatar van troy31

troy31

spacey voordat hij beroemd was....

avatar van tevelenco

tevelenco

Ouderwets goede en amusante thriller.

Met een mooi en goed uitgewerkt verhaal met veel spanning en verassende plotwendingen.

Mischien soms wel iets te veel plotwendingen maar dat kon voor mij de pret niet drukken.

En ook de akteerprestaties vond ik dik in orde.

Ik vond het vooral grappig om een erg jonge en blonde Kevin Spacey aan het werk te zien die ook in deze film een prima rol neerzet.

Kortom prima film !

avatar van HeatWave

HeatWave

Kevin Spacey zag er erg gladjakkerig uit, wat natuurlijk ook de bedoeling was voor de film.

Zit inderdaad erg goed in elkaar, hoewel ik 'm in het begin wel erg slaapverwekkend vond, maar dat werd later gelukkig weer ruimschoots goed gemaakt.

avatar van Moviestar

Moviestar

Voor 4,- gekocht bij E-Plaza en het begin was inderdaad wat moeizaam maar dat wordt later weer goedgemaakt. Het idee van het verhaal is erg leuk en verassend. Goed acteerwerk van met name Kline en Spacey. 3*

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Hm, ik vond het verhaal een beetje standaard. Vanaf het begin zag je al dat de rol van Kevin Spacey "up to no good" was. En tijdens de scene waarin Kevin Kline het met de buurvrouw doet, had ik al helemaal in gedachten dat die vrouw wel eens vermoord kon worden en dat hij de schuld zou kunnen krijgen ... en jawel hoor.... Dit soort verhalen zie je ook geregeld in verschillende crimeseries. Niet zo origineel dus.

Kevin Kline en Kevin Spacey zijn wel 2 topacteurs. Dat maakt een hoop goed. En het laatste half uur werd het zowaar wat spannender. Maar nee, een toppertje vind ik het niet.

avatar van Zinema

Scheutje paranoia.

Pakula houdt er wel van om met thriller-scripts te werken, waarbij alles in tweede instantie toch een beetje anders blijkt te zijn. Altijd voorzien van een scheutje paranoia uiteraard. Zo ook hier en al behoort dit niet echt tot zijn meest memorabele werk, vermakelijk is het wel. Met dank aan de acteurs.

Redelijk.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Grootste nadeel aan deze film was voor mij Spacey, die ik normaal gesprolen graag zie. Hier speelt ie echter een totaal onovertuigend personage. Gelukkig maken het afwisselend dromerige Amerikaanse sfeertje in de eerste helft en de beklijvende sfeer in de tweede helft een hoop goed.

3 kleine *.

avatar van scorsese

Matige film over een twee koppels die naast elkaar wonen en goede vrienden worden. Een vrij standaard opbouw voor deze vrij typische jaren '90 thriller. De ontwikkelingen tijdens de tweede helft zijn nogal vergezocht. Kevin Spacey zet wel een vermakelijke rol neer. Zeker niet de beste film van Alan J. Pakula. Net geen 3.0 sterren.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Redelijk tot zwakke film. Normaal hou ik enorm van jaren 90 thriller films, maar dit was vrij saai en irritant. Het was irritant, omdat er geen goede opbouw was. Het begin ging van de hak op de tak. Je leeft niet mee met de personages en je ziet hun karakter niet. Het ene moment zitten ze in een boot en het andere moment zit je in het café. Het was heel raar gemonteerd.

Het was daarnaast niet spannend en voelde ook te gehaast allemaal. Je voelt niks voor het hoofdpersonage. Hij werd verdacht van een moord (met genoeg bewijzen), maar hij zei en deed niks. Dan wil je toch roepen ''IK BEN ONSCHULDIG VERDOMME''. Nee, hij zweeg en liet het maar allemaal toe. Zijn vrouw nam ook gelijk aan dat hij het wel gedaan moest hebben (dan ben je gewoon een slechte echtgenote). Maarja, wat wil je als je man niks zegt. Maar dan alsnog ging het te gehaast. Weer van het één op het andere moment. Ik begrijp heel goed dat iedereen anders zal reageren in zo'n situatie, maar toch was het behoorlijk irritant. En dan gaat zijn vrouw maar meteen samenwonen met de man die zijn vrouw verloren is? Ook weer van de één op de andere dag.

Je kreeg ook weinig achtergrond te zien van de beweegredenen van de ''echte'' dader. Ik kon niets meer maken dan alleen jaloezie of gewoon een verknipte jeugd. De ontknoping was te mager. Niet spannend. Maar dan is Richard ineens niet meer verdacht? Hoe is dat tot stand gekomen verder? Nu Eddy dood is is hij juist nog meer verdacht zou je denken.

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Ontdekt dat er op Disney+ een aantal thrillers staan van eind jaren tachtig, begin jaren negentig die ik nog nooit gezien had: Black Widow, Guilty as Sin, Last Dance en deze.. Consenting Adults.

Net als Black Widow ook deze keer weer een vrij brave thriller met weinig bloed, bloot en gevloek.. de ideale film dus voor Disney+.

Kevin Spacey en Kevin Kline, de twee Kevins. Ergens aan het begin een nogal idiote scène waarin de twee Kevins naast elkaar door de buurt aan het joggen zijn, de camera als het ware achternarennend en de camera achteruit.. Echt een lachwekkend gezicht haha...

De film heeft een enkele verrassing in petto en is eigenlijk niet meer dan een standaard popcornfilm. Waar ik me steeds aan ergerde was Kevin Spacey. Niet zozeer dat gladde, aanstellerige gedoe van hem, al werkt dat ook op de zenuwen. Nee, het irritante vond ik vooral dat de anderen, zijn buren, gewoon niet zien wat voor gladjakker het is.