Genre: Misdaad / Komedie
Met onder meer: Colin Firth, Cameron Diaz en Alan Rickman
Releasedatum: 20 juni 2013
Bekijk via CANAL+
Plot Gambit
"A fake masterpiece. The perfect plan."
Harry Dean, een Britse kunstconservator, heeft het ingenieuze plan uitgewerkt om de rijkste man van Engeland een vervalst schilderij van Monet te verkopen. Daarbij betrekt hij de knappe Texaanse cowgirl PJ Puznowski in het complot. In haar ziet hij de perfecte partner, tot hij verliefd op haar wordt en de plannen in duigen lijken te vallen.
Harry Deane
Gas Station Cashier
Secretary Fiona
Couple Wife
Meneer Bungel
Gambit staat op Imdb inmiddels in de post-production, alleen Firth en Diaz... tsja.
Dat was toch oorspronkelijk wel de bedoeling?
The One Ring
Zie nu pas dat de Coens dit niet meer regisseren...
Dat was toch oorspronkelijk wel de bedoeling?
Ik zie het nu pas. Vreemd. Ik kan ook geen reden vinden, waarom ze hun eigen scenario niet verfilmen.
- 1944 stemmen
Schrijvers gebroeders Coen, regie nu door Hoffman.
Hopelijk is hij in staat om nu eens een bovengemiddelde film te produceren! Met twee topschrijvers, en acteurs Diaz en Firth mag dat toch niet misgaan?
En YESSS onze Sneep, Alan Rickman, eindelijk weer te zien in een film! Ik ben zeer benieuwd!
Film Is Great | MoviePreviewGuide
In de compilatie is op ongeveer 00:28 een kleine 3 seconden van de film te zien. Het mag worden beschouwd als de allereerste beelden die zo te zien (op internet) maar heel weinig mensen en sites hebben opgemerkt.
jarno1975 (moderator series)
Film Is Great | MoviePreviewGuide
Knap speurwerk
- 1944 stemmen
Thnx, maar die eer gaat voor een groot deel naar de die-hard-Diaz-fans van cameron-diaz.org, haha
Nederlandse release ingevoerd: 6 december in de bioscoop (Paradiso)
jarno1975 (moderator series)
Nederlandse release ingevoerd: 6 december in de bioscoop (Paradiso)
Release is helaas uitgesteld... Nieuwe datum: 24 januari 2013
Prudh
Oubollige niet grappige screwbaltafarelen die al niet leuk zouden zijn in een film die door de Coens geregisseerd zou zijn.
Bericht van Paradiso:
"Wij hebben besloten de Nederlandse release van GAMBIT uit te stellen. Oorspronkelijk stond deze op 24 januari 2013.
De nieuwe releasedatum van GAMBIT is nog niet bekend."
EDIT: geplande release is mei 2013
hdehoon
Ik heb de DVD al besteld via Amazon UK. Ik heb een artist talk van de drie acteurs plus regisseur voor publiek bijgewoond in de Apple Store in Londen. Dat was geweldig leuk. Wel lang moeten wachten (4 u in de rij) maar het was de moeite waard. En ik heb Alan Rickman een vraag gesteld, waar hij een heel leuk antwoord op gaf. Toen ook al wat fragmentjes gezien. Nu de DVD besteld, want hij zou 2 mei uitkomen hier, maar nu dus weer uitgesteld.
Emancipator
Voor de gene die goed kunnen zoeken, orginele blu-ray is nu beschikbaar.
Ga hem vanavond kijken, laat nog van me horen.
gauke
Productie gezien omdat ik in de eerste plaats Colin Firth een klasse acteur vindt. Daarnaast is het scenario van de hand van Ethan en Joel Coen. Maar ik had het beter kunnen laten. De rol past niet bij Firth: hij voelt zich niet op zijn gemak. En de gebroeders Coen zijn waarschijnlijk niet in hun element geweest tijdens het schrijven: het script is leeg, pijnlijk vlak en dof, zonder glans. De komedie heeft een paar grappige momenten maar sprankelt geen moment, zeker niet voor een verhaal dat licht en fris moet zijn. De cast presteert weifelend en lauw; tussen de beide hoofdpersonen bestaat geen chemie. Kortom 'Gambit' stelt teleur.
hdehoon
Heb vandaag de DVD gezien en dat viel niet mee. De scenes die Harry in gedachten ziet zijn verwarrend en overbodig en de voice over is irritant. De dialogen zijn stuntelig en slecht geschreven, daar kunnen de beste acteurs niks van maken. Er zat kop noch staart aan het verhaal, dat fragmentarisch en rommelig overkwam.
Leuk waren wel de scenes in het hotel, het gedoe met de stoelen in het kantoor en het paleis van Lionel. Er zaten twee onverwachte wendingen in het plot, dat was nog wel positief. Maar meer dan twee sterretjes kan ik er echt niet uit persen, zelfs niet met mijn favoriete acteur Alan Rickman, die er trouwens weer goed uit zag.
Betamax
Coen brothers film????
Echt niet.. Die hebben zich vergist dit is een gewoon luchtig filmpje.
Wat een teegnvaller.
Ik vond het eigenlijk wel een leuke vermakelijke en ook luchtige Misdaad / Komedie. Het verhaal vond ik best leuk en ook de uitvoering was leuk gedaan. Ook zitten er best een aantal humoristische momenten in. Vooral het gedeelte in het Hotel Savoy (met name de conversaties met receptionisten waren vaak hilarisch, o.a. het misverstand over het begrip "The Major"
). Dat leuk geldt overigens ook voor de cast en met name Colin Firth vond ik het leuk doen. Hij was behoorlijk stijf in deze film maar dat vond ik juist grappig. Al met al gewoon een leuk tussendoortje welke zich lekker wegkijkt.
jeuletaxi
Leuk tussendoortje en geen hoogvlieger maar gewoon goed te doen,
Een soort klucht die een kleine voldoende scoort.
Nooit leuk nooit spannend en ook de cast lijkt er geen zin in te hebben met andere woorden een grote flop.
schumacher
Omg, zoveel van verwacht en zo slecht deze film is,amaai, meerdere bekende acteurs maar het trok op nikske.
Camerian Diaz jongens, niks voor haar, twas niet om aan te horen, zo slecht geacteerd,mensenlief, irritant en pijn aan de orens.
Ik heb me enorm verveeld, spanning was er niet, komedie? welke komedie dan?
Nee, van wegblijven van deze, je denkt het een goeie film zal zijn omdat de poster aanspreekt en er bekende acteurs in meespelen maar helaas, je bent eraan voor de moeite, waste of time.
gijsvogel
Niet onaardig, geen hoogvlieger.
De stempel van de Coen Brothers zal het cijfer wel wat meer naar beneden duwen als wat echt nodig is...
Vond het geen onaardige prent, maar het verhaal is redelijk 13 in een dozijn.
Diverse scènes met aardige humor al deed het soms wat aan mr Bean denken.
Ach, er zijn slechtere films... zou er niet voor in de bios gaan zitten.

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus