The Colony (2013)
Canada
Geregisseerd door: Jeff Renfroe
Met onder meer: Laurence Fishburne, Kevin Zegers en Bill Paxton
Plot The Colony
"One day, it started to snow .. and it never stopped"
Onder het ijzige oppervlak proberen de overlevenden van de Colony Seven het hoofd boven water te houden wanneer de voedselvoorraden slinken en de temperatuur verder daalt. Geplaagd door ziekte en interne conflicten vermoeden de kolonisten het ergste wanneer ze het contact verliezen met Colony Five, de enige andere bekende nederzetting. Monteur Sam voegt zich bij het team van Briggs voor een gevaarlijke expeditie om er achter te komen wat er is gebeurd. Na een helse tocht ontdekken ze een bedreiging die nog erger is dan ze gedacht hadden.
Sam
Reynolds
Scientist
Nara
skipy05
Niet echt super film. goed voor een keertje te zien.
Ik vond er niet echt iets aan. Verhaal is niet echt goed , vrij flauw.
Laurence Fishburne vond ik niet slecht spelen. De rest was maar gewoon.
knusse stoel
'The Colony' is een film van 'dertien in een dozijn', niet opvallend en wel te doen. Met wel te doen bedoel ik dus, dat de film niet zo slecht is dat je ermee stopt halverwege.
Voor de rest een enigzins voorspelbare en niet super gespeelde film. Meer heb ik er eigenlijk niets aan toe te voegen.
Diederik58
Gemiste kans om van deze film toch wat beters te maken.
Het acteren was niet erg goed. Veel ongeloofwaardige wendingen.
De visuele effecten leken uit een prentenboek te komen.
Het einde was ronduit zwak.
Het verhaal vind ik wel spannend.
Norman Mailer
Waarom deden die kerels eigenlijk zo boos? Had men gewoon honger, of wat?
Dat hele pseudo zombiegezanik werd me maar niet duidelijk – nog immer niet, maar dat terzijde.
Lancher
- 1914 stemmen
Waarom deden die kerels eigenlijk zo boos? Had men gewoon honger, of wat?
Heb alleen de trailer gezien en daar uit kan ik al opmaken door wat er gezegd wordt, waar het door komt, 'de honger'. Ze zijn helemaal door gedraaid. Laurence Fishburne zegt het nog best wel duidelijk, dus dat is denk ik waarom.
huiguh
vermakelijke film, had meer ingezeten.
mij ook niet, iets meer uitleg had wel gemogen
Acceptabele B-film, een variant op het genre van de postapocalyptische zombiefilm. De plot is bij elkaar 'geleend' van een hele reeks vergelijkbare films.De decors en special effects zijn matig tot redelijk, net als het akteerwerk. De aanwezigheid van veteranen als Laurence Fishburne en Bill Paxton geeft het geheel wat meerwaarde. Regisseur Jeff Renfroe toont zich gelukkig een vaardig vakman en weet zijn film een zekere stijl en klasse mee te geven, waardoor het eindresultaat net uitsteekt boven de grijze (in dit geval witte) middelmaat. Naar het einde toe wordt één en ander ook best spannend. Niet slecht, al met al, maar verwacht er niet al te veel van.
Elineloves
Was sneller voorbij dan ik dacht. Misschien komt het omdat we de film in twee keer hebben gezien, maar na het middenstuk lijkt alles afgeraffeld te worden en voor je het weet kijk je naar de aftiteling.
In eerste instantie gekeken vanwege Laurence en Kevin, maar gelukkig leek het verhaal me ook wel aardig. En dat is het ook, 'aardig'. Niets meer en niets minder. Ik zat te wachten op de échte dreigende sfeer, de spanning, de actiemomenten, maar daar lijkt de tijd niet voor genomen. Wanneer de 'dreiging' eenmaal bekend is gaat de film in een sneltreinvaart richting einde. Wat jammer is, want er had zoveel meer uitgehaald kunnen worden. Sowieso wat meer confrontaties tussen beide partijen, maar ook hier wordt weinig tijd in gestoken. Wat ook niet meehelpt is dat de personages van bordkarton zijn, het is dan ook lastig om met ze mee te leven.
Al met al geen vervelende film, maar de uitwerking laat te wensen over.
duffs
meer van hetzelde maar desondanks vermakelijk fishburn en paxton dragen de film goed en maken hem beter als hij is plus een mooie blonde dame die er wezen mocht war mij betrteft klein 6 je van mij
kwakkies
Had veel meer gemaakt van kunnen worden, zonde! Ik hoopte dat de film dieper zou gaan maar voor ik het wist keek ik naar de aftiteling
MovieMind
Helemaal niet verkeerd, gewoon een degelijke film.
Geen hoogvlieger maar zeker niet slecht.
grandpa
Buiten de belabberde acteerprestaties en het dito verhaal werd ik eigenlijk alleen maar afgeleid door de vreselijk slechte special effects en de aanwezigheid van het blauw / groene scherm. Aan de ander kant is dat een prestatie op zich want sinds de Thunderbirds heb ik het bijna zo slecht niet meer gezien.
Waku
Beetje gejat van de succesvolle horror serie "The Walking Dead".
Alleen zijn de zombies vervangen door luidschreeuwende hongerige..euuhhh ja....hongerig iets.
Geen flauw idee eigenlijk.
In ieder geval komen de aggressieve aanvallers een beetje onnozel over. Lachwekkend bijna.
En dat geldt eveneens voor meer momenten in de film. De setting ziet er soms wel fraai uit in de sneeuw maar de special effects zijn soms wel erg matig. Waardoor je op de achtergrond af en toe naar geschilderd decor staat te kijken.
Nee, op een schaars aantal momenten uitgezonderd is deze "The Colony" het allemaal net niet.
JacoBaco
Veel mensen zijn bijzonder negatief over deze film. Ik heb ze veel veel veel slechter gezien. Het allemaal wel iets beter uitgewerkt kunnen worden, maar ik heb mij zit zitten irriteren en saai is het ook niet. Leuke film! Maar misschien komt dat omdat het mij blij vlagen aan de game Fallout 3 moest denken.
Ne0
Zo slecht vond ik deze film niet. Hij is prima kijkbaar en zoveel storende factors zijn er eigenlijk helemaal niet. Het verhaal is ook wel ok. Verwacht geen tripple AAA film maar ik heb echt veel slechtere films gezien.
Het klopt wel dat er wat overdreven wordt gedaan door die kannibalen.
Het einde was wat mij betreft wel de grootste domper. Zomaar abrupt..
Als tussendoortje (duurt ook maar 90 minuten) was deze film best aardig. Het verhaal is misschien niet echt bijzonder en er zitten ook best veel clichés in maar de uitvoering was redelijk en dan met name de laatste 45 minuten waar veel actie in zit (soms best lekker grof). Een echt einde heeft deze film niet, dus er zal ongetwijfeld wel een tweede deel komen.
jantje.vlaam
Ja, 1:25 uur voorspelbaarheid.
Er is slechter, maar ook veel beter. Dunne verhaallijn waar meer mee gedaan had kunnen worden.
Oh ja, als het zoveel sneeuwt, dan verdwijnen je voetsporen toch.....
schumacher
Nie slecht maar ook niet super.
Degelijk maar ik moet deze zeker geen 2de keer zien.
JacoBaco
Ja, 1:25 uur voorspelbaarheid.
Oh ja, als het zoveel sneeuwt, dan verdwijnen je voetsporen toch.....
Ja, dat klopt. Maar zoveel sneeuw viel er niet toen ze weer buiten waren. Ze brachten de nacht door in de helikopter. Dan moet het 's nachts keihard gesneeuwd hebben. Dat heeft het dus niet, want de voetsporen waren nog zichtbaar.
Oké.
Maar de film speelt aardig leentjebuur. Uiteraard is het moeilijk om niet aan The Thing te denken. Geen aliens of overdreven gore hier, maar de setting en het wantrouwen in een stel verlaten barakken doet toch snel denken aan Carpenter's werkje.
Maar dan wel met een stevig snuifje Pandorum. De bad guys en het horrorsfeertje lijken daar de mosterd gehaald te hebben. Wel jammer dat alle sci-fi vormgegeven wordt met povere CG, vooral de scenes buiten zijn eigenlijk niet oké. Binnen is het een ander verhaal. Mooie belichting en lekker industrieel design zorgen voor een fijn sfeertje.
Acteerwerk laat wat te wensen over en het einde is wat afgerafeld. Ook iets te eindbaas-achtig, die hele finale, maar al bij al toch een aardig genrefilmpje.
Noodless
Vermakelijk !
Fijn sfeertje, leuke setting met weliswaar veel clichés en niet altijd even geslaagde beelden...maar toch best behoorlijk in zijn genre. De buitenwereld kwam wel aardig naar voor met die technologische weermakers en de ijskoude landschappen, al moet gezegd worden dat bepaalde scènes ook wel beter niveau verdiend hadden qua CG, ik denk dan vooral aan die brug.
Maar al bij al best te pruimen. 6/10
CGI-sneeuw.
Onderhoudend griezelfilmpje in de sneeuw dat zich deels afspeelt op een afgelegen nederzetting die besmet raakt door een virus. De vergelijking met het schitterende The Thing werpt zich dan ook onmiddellijk op. Met dat werk mag The Colony zich absoluut niet meten, maar echt slecht is het ook weer niet. Hoogstens een voorspelbaar standaardwerkje dat soms wat spanning genereert maar ook voorzien is van foeilelijke en afleidende CGI.
Redelijk.
suzeep
Wat een k.. eind. Zijn ze van plan om een vervolg film of serie te maken??
Film op zich was vermakelijk.. kijkt wel leuk weg maar achter af wou ik dat ik een ander had op gezet..
Cleanshot
Tja, gewoon niet zo´n hele beste thriller..The bad guy was nogal heel erg ongeloofwaardig. wat die man overleeft, daar kan de man of steel een puntje aan zuigen

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen