• 9.376.609 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Jeff Renfroe

Met onder meer: Laurence Fishburne, Kevin Zegers en Bill Paxton

Plot The Colony

"One day, it started to snow .. and it never stopped"

Onder het ijzige oppervlak proberen de overlevenden van de Colony Seven het hoofd boven water te houden wanneer de voedselvoorraden slinken en de temperatuur verder daalt. Geplaagd door ziekte en interne conflicten vermoeden de kolonisten het ergste wanneer ze het contact verliezen met Colony Five, de enige andere bekende nederzetting. Monteur Sam voegt zich bij het team van Briggs voor een gevaarlijke expeditie om er achter te komen wat er is gebeurd. Na een helse tocht ontdekken ze een bedreiging die nog erger is dan ze gedacht hadden.

avatar van schram101

schram101

Historie van de regisseur doen weinig hoogstaands vermoeden, maar dit klinkt vooralsnog niet slecht. Even de trailer afwachten maar.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Trailer (Youtube HD)

Edit: Link aangepast naar Youtube.

avatar van schram101

schram101

Trailer ziet er misschien niet heel speciaal uit, maar dit is zo'n filmpje dat ik vast wel eens op zal zetten.

Maar die letters in de trailer ogen wel heel goedkoop btw..

avatar van wu-tang

wu-tang

trailer zag er nog geen eens zo slecht uit hou ik zeker in de gaten

budget zal wel niet zo groot zijn dus niet al te grote verwachtingen hebben

kwa sf films was het de laatste jaren magertjes maar dit jaar maakt een hoop goed ... hoop ik

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Niet in de bioscoop?

sevenmine

Vermakelijk, geen hoogstandje, maar zeker niet vervelend. Er is hier en daar wat bezuinigd op het CGI budget maar dat mag de pret niet drukken. Verhaal doet me in de verre, verre verte een beetje denken aan het spel Fallout, en de afrekening aan het einde toverd op het gezicht van een Gore fan, al duurt het luttele seconden, ook een glimlach.

3 Sterretjes

schram101 : Lettertjes in de aftiteling zijn pas echt om te huilen!

mcdaktari

@sevenmine wat bedoel je met "Lettertjes in de aftiteling zijn pas echt om te huilen!"

Hoe had jij ze dan graag gezien?

sevenmine

@mcdaktari, leuk vormgegeven, mooi geanimeerd, klopend bij de sfeer van de film. Want dit ziet er niet uit

avatar van otherfool

otherfool

Ja die lelijke aftiteling viel mij ook al op. Aiaiai.

Verder wel een degelijk post-apocalyptisch filmpje. Redelijke afwisseling tussen avontuur en de gebruikelijke onderhuidse spanningen en groepsdynamica. De effecten zijn soms wat matig en er zitten zo nu en dan wel wat domme dingen in (ik zou toch maar handschoenen aandoen als je in de ijstijd naar buiten gaat) maar enfin. Dru Viergever is de leuke engbek van dienst in dit onderhoudende werkje.

3*.

avatar van brave71

brave71

leuk om ff te kijken, spanning, actie allemaal aanwezig
kijkt wel lekker weg, alleen zijn er een aantal factoren die storend zijn:
als het de hele dagen sneeuwt, waarom vriest er dan niks vast? zoals een revolver, deur etc
als het nergens dooi is, verdampt er geen water en kan het ook niet 24 uur per dag sneeuwen
als het constant sneeuwt, hoe kunnen de voetstappen na zoveel uren nog duidelijk zichtbaar zijn?

maar ondanks deze punten heb ik me niet verveeld, ga ik vast nog wel een keer weer kijken

mcdaktari

Heb er net ook naar gekeken en om een keer gezien te hebben oke maar niet echt een speciale film. Best wel aardig maar ook niet meer. Maar nu lees ik ook al dat er ook al op de letters van de aftiteling word gelet Het moet niet veel gekker worden.

sevenmine

@mcdaktari Een film kijk je toch van begin tot eind ?

avatar van Macmanus

Macmanus

Matig

Qua setting zit deze film zeker wel in mijn straatje. Mensen die leven in een industriële setting onder de grond met een desolate sneeuw wereld erboven. Het budget is ook niet eens erg laag.

Alleen heeft de film teveel matige aspecten. Zo is de intro wat warrig, nergens voel je echt hoe ze daar precies leven, je lijkt wat in het scenario gegooid en de karakters doen even snel wat dingen waardoor we meteen hun karakter kennen. Paxton = Asshole, Zegers = waardeloos acteur. Vrij out of the blue blijkt er dan ook een andere colony te zijn waarmee geen contact meer is. Uiteraard moet een team erheen. Het is cliche maar niet heel erg, enige nadeel is dat Renfroe het nooit lekker laat lopen. Hij neemt amper tijd om wat leuke shots van het ondergrondse leven te maken. En ook als ze naar de andere Colony gaan is een lelijke CGI brug haast alles wat we zien. De bad guys zijn nog niet eens slecht, maar ook die spanning werkt matig. Sowieso gaan ze gewoon dood en lukt het de drie gasten prima om de meeste al te vermoorden. Dus waarom ze nou blijven weg rennen en niet gaan vechten is ook niet helemaal duidelijk.

Uiteindelijk komt er dus een laatste gevecht dat ook alles doet behalve overtuigen. Zegers is veel te slap maar wint toch Setting en vlot verloop maakt het nog redelijk uit te zitten. Maar er had een betere regisseur op de zaak gezet moeten worden.

2.5 sterren.

sevenmine schreef:

@mcdaktari Een film kijk je toch van begin tot eind ?

Ik kijk een film idd van begin tot het eind, maar het zal me toch worst wezen wat ze met de aftiteling doen. Ik kan eerlijk gezegd ook niet snappen dat iemand zich over zoiets onbenulligs druk kan maken.

avatar van dielemandirk

dielemandirk

Ik geloof dat deze film een copy van een andere film ( jaren 2000 ).

Het enige verschil is dat het hier het decor koud, sneeuw en ijzig is.

De andere film is het decor het tegenovergestelde, heet, vuur, warm!

in deze film is het contact ook verbroken met andere plaats.

Sturen ook een ploeg die onderweg wordt aangevallen door rare robots.

eenmaal aangekomen blijkt dat de robots de mensen uitroeide en hun lichaam

probeert samen te voegen met de robots.

Na veel tamtam vernietigen de mensen al deze robots..;

Het einde: een vrouw is bevrucht door een robot (dan begrijp je dat de robot er in slaagde om een robot/mens te bouwen... zwart scherm / aftiteling...

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Best een strakke film eigenlijk.

Ook goed dat ze voor de gein eens niet laten zien hoe het voor de overlevers afloopt

avatar van Left4Dead

dielemandirk,

Waarschijnlijk bedoel je Screamers: The hunting.

Link

avatar van Piratje

Piratje

Een vrij slordige sf-thriller, maar gewoon genietbaar om een avondje af te koelen.

Het verhaal zit erg eenvoudig maar rechtlijnig in mekaar. Ook al zijn er momenten dat we niet goed weten wat de bedoeling is.

Trucs worden voortdurend uitgesmeerd tussen de fouten door. Geen afgewerkt product.

Overleven, hoe dan ook, is de ultieme slogan.

Eigenaardig dat de haren van het blondje de ganse film netjes in de plooi blijft liggen terwijl de rest er maar miserabel bijloopt.

Als amuzement een 2,5*

avatar van Pfishy

Pfishy

Laat me vaak enigzins leiden door het cijfer dat een film op moviemeter krijgt en dat is ook meteen de reden dat ik voor het eerst sinds maanden weer eens een cijfer geef, vond deze film toch zonde van mijn tijd.

Op het moment van kijken stond het cijfer op bijna 2.8, wat voor mij garant staat voor minimaal een aardige film en dat is in mijn ogen teveel credit voor deze productie.

Ronduit trieste CGI, de omgeving in Duke Nuke'm vond ik geloofwaardiger. Daarnaast de vele slordigheidjes aangaande het weer en hoe dingen er na lange tijd sneeuw uitzien, de wel erg kort door de bocht zijnde verhaallijn. en eigenlijk alles aan deze film is wat mij betreft onder de middelmaat.

Meer dan 2 zeker niet waard.

avatar van KingJ

KingJ

sluit mij aan bij bovenstaande kritieken: inderdaad slordig, voorspelbaar en matige CGI,

toch vond ik hem verder wel aardig en zeker entertainend: toch net wel 3* waard naar mijn idee.

avatar van stinissen

Vermakelijke SF-Thriller met ook een goede rol van de mooie Charlotte Sullivan ( Rookie Blue) als Kai.

avatar van dielemandirk

Left4Dead

ja denk dat het deze film is, ik vind het dat "the colony" een copy ervan is, alleen anders vertelt en decor

avatar van Left4Dead

dielemandirk

De films hebben aardige overeenkomsten, klopt.

De overname van body and mind en het leven in kolonies staan centraal.

The Thing van Carpenter is (bijv.) er ook eentje, maar ik neem aan dat je deze klassieker al lang hebt gezien.

Het eerste deel van Screamers is ook zeker de moeite waard.

avatar van gauke

gauke

Het verhaal is vrij standaard en het draaiboek nogal zwak in deze middelmatige, kille sciencefiction film, spelend in een toekomstige ijstijd. Er wordt wel knap gebruik gemaakt van claustrofobische omstandigheden, shaduwen e.d.

Kortom een film voor er tussendoor die je snel weer vergeet.

avatar van away

away

Prutfilm. Het verhaal is cliché, fantasieloos en op veel te veel momenten buitengewoon voorspelbaar. Het acteerwerk is matig, maar daar moet bijgezegd dat de acteurs ook weinig tot niets hebben om mee te werken. De CGI is, ondanks dat deze ook matig is, misschien nog wel het meest positieve aspect van deze film.

Al met al een flopper van een film. Het huidige gemiddelde van 2,75 sterren is mijns inziens dan ook sterk overgewaardeerd. Van mij krijgt deze misser één ster...

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Kan er best mee door, maar erg hoogstaand is het niet. Het gegeven is best leuk maar er wordt helaas niet genoeg mee gedaan. Er had meer in kunnen zitten qua verhaal maar toch is het best te doen. Net aan 3 sterren

avatar van Mythikal

Mythikal

Een film die je snel wilt vergeten.

Zodra Laurence Fishburne in film was overleden, zo was de film ook overleden.
Belabberde actie en acteerprestaties, slechterikken die alleen maar liepen te hijgen en tanden lieten zien, verhaal was flinterdun, ik kom niet hoger uit dan 2*.

avatar van wu-tang

wu-tang

Acteerprestaties nog geen eens zo heel slecht , de matige cgi ach ik heb veel slechter gezien

Verhaal is vrij slap , en ondanks de aktie en de lange achtervolging gebeurt er vrij weinig in de film

Deze prent wordt veel vergeleken met Screamers maar die film vond ik toch echt wat beter in elkaar steken , er zat een veel beter verhaal in waar je veel informatie kreeg over de oorlog die al jaren woede , enige reden waarom die film niet zo,n hoge score kreeg was de lachwekkende special effects

Normaal kan ik zo,n film best wel waarderen maar de colony is een film die je waarschijnlijk de volgende dag alweer vergeten bent

avatar van Evilized

Evilized

Vermakelijke film die me doet denken ghosts of mars. Veel foutjes in de film zoals pistool die nooit leeg gaat en dat als ze buiten staan eruit Ziet alsof ze het niet koud hebben. Finale had langer gemogen. Maar die eindbaas is gewoon bruut!! 4 sterren.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Matig fantasieloos tussendoortje.
Het was eerder een mix van The Day after tommorow met I'm Legend.

Het moment dat ze de andere basis betreden was spannend, en daar bleef het ook wel bij.
Een zeer voorspelbare film , slechte CGI en ondermaatse acteerprestaties.
Fishburne was te genieten , Paxton vond ik tegenvallen en Zegers een zielige held.
Het eindgevecht was ongeloofwaardig en lelijk in beeld gebracht.

Het slot was dan zo ongeloofwaardig. Om de tocht te doen naar de andere basis, moesten ze overnachten in een helicopter omdat de afkoeling s'nachts enorm is. Maar ze gaan wel naar het beloofde land stappen in bijna een zomertenue. En aan het slotbeeld te zien, is het toch een eindje

1,5* met moeite