• 9.377.278 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Jeff Renfroe

Met onder meer: Laurence Fishburne, Kevin Zegers en Bill Paxton

Plot The Colony

"One day, it started to snow .. and it never stopped"

Onder het ijzige oppervlak proberen de overlevenden van de Colony Seven het hoofd boven water te houden wanneer de voedselvoorraden slinken en de temperatuur verder daalt. Geplaagd door ziekte en interne conflicten vermoeden de kolonisten het ergste wanneer ze het contact verliezen met Colony Five, de enige andere bekende nederzetting. Monteur Sam voegt zich bij het team van Briggs voor een gevaarlijke expeditie om er achter te komen wat er is gebeurd. Na een helse tocht ontdekken ze een bedreiging die nog erger is dan ze gedacht hadden.

avatar van otherfool

otherfool

Ja die lelijke aftiteling viel mij ook al op. Aiaiai.

Verder wel een degelijk post-apocalyptisch filmpje. Redelijke afwisseling tussen avontuur en de gebruikelijke onderhuidse spanningen en groepsdynamica. De effecten zijn soms wat matig en er zitten zo nu en dan wel wat domme dingen in (ik zou toch maar handschoenen aandoen als je in de ijstijd naar buiten gaat) maar enfin. Dru Viergever is de leuke engbek van dienst in dit onderhoudende werkje.

3*.

avatar van Macmanus

Macmanus

Matig

Qua setting zit deze film zeker wel in mijn straatje. Mensen die leven in een industriële setting onder de grond met een desolate sneeuw wereld erboven. Het budget is ook niet eens erg laag.

Alleen heeft de film teveel matige aspecten. Zo is de intro wat warrig, nergens voel je echt hoe ze daar precies leven, je lijkt wat in het scenario gegooid en de karakters doen even snel wat dingen waardoor we meteen hun karakter kennen. Paxton = Asshole, Zegers = waardeloos acteur. Vrij out of the blue blijkt er dan ook een andere colony te zijn waarmee geen contact meer is. Uiteraard moet een team erheen. Het is cliche maar niet heel erg, enige nadeel is dat Renfroe het nooit lekker laat lopen. Hij neemt amper tijd om wat leuke shots van het ondergrondse leven te maken. En ook als ze naar de andere Colony gaan is een lelijke CGI brug haast alles wat we zien. De bad guys zijn nog niet eens slecht, maar ook die spanning werkt matig. Sowieso gaan ze gewoon dood en lukt het de drie gasten prima om de meeste al te vermoorden. Dus waarom ze nou blijven weg rennen en niet gaan vechten is ook niet helemaal duidelijk.

Uiteindelijk komt er dus een laatste gevecht dat ook alles doet behalve overtuigen. Zegers is veel te slap maar wint toch Setting en vlot verloop maakt het nog redelijk uit te zitten. Maar er had een betere regisseur op de zaak gezet moeten worden.

2.5 sterren.

avatar van Piratje

Piratje

Een vrij slordige sf-thriller, maar gewoon genietbaar om een avondje af te koelen.

Het verhaal zit erg eenvoudig maar rechtlijnig in mekaar. Ook al zijn er momenten dat we niet goed weten wat de bedoeling is.

Trucs worden voortdurend uitgesmeerd tussen de fouten door. Geen afgewerkt product.

Overleven, hoe dan ook, is de ultieme slogan.

Eigenaardig dat de haren van het blondje de ganse film netjes in de plooi blijft liggen terwijl de rest er maar miserabel bijloopt.

Als amuzement een 2,5*

avatar van Pfishy

Pfishy

Laat me vaak enigzins leiden door het cijfer dat een film op moviemeter krijgt en dat is ook meteen de reden dat ik voor het eerst sinds maanden weer eens een cijfer geef, vond deze film toch zonde van mijn tijd.

Op het moment van kijken stond het cijfer op bijna 2.8, wat voor mij garant staat voor minimaal een aardige film en dat is in mijn ogen teveel credit voor deze productie.

Ronduit trieste CGI, de omgeving in Duke Nuke'm vond ik geloofwaardiger. Daarnaast de vele slordigheidjes aangaande het weer en hoe dingen er na lange tijd sneeuw uitzien, de wel erg kort door de bocht zijnde verhaallijn. en eigenlijk alles aan deze film is wat mij betreft onder de middelmaat.

Meer dan 2 zeker niet waard.

avatar van away

away

Prutfilm. Het verhaal is cliché, fantasieloos en op veel te veel momenten buitengewoon voorspelbaar. Het acteerwerk is matig, maar daar moet bijgezegd dat de acteurs ook weinig tot niets hebben om mee te werken. De CGI is, ondanks dat deze ook matig is, misschien nog wel het meest positieve aspect van deze film.

Al met al een flopper van een film. Het huidige gemiddelde van 2,75 sterren is mijns inziens dan ook sterk overgewaardeerd. Van mij krijgt deze misser één ster...

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Matig fantasieloos tussendoortje.
Het was eerder een mix van The Day after tommorow met I'm Legend.

Het moment dat ze de andere basis betreden was spannend, en daar bleef het ook wel bij.
Een zeer voorspelbare film , slechte CGI en ondermaatse acteerprestaties.
Fishburne was te genieten , Paxton vond ik tegenvallen en Zegers een zielige held.
Het eindgevecht was ongeloofwaardig en lelijk in beeld gebracht.

Het slot was dan zo ongeloofwaardig. Om de tocht te doen naar de andere basis, moesten ze overnachten in een helicopter omdat de afkoeling s'nachts enorm is. Maar ze gaan wel naar het beloofde land stappen in bijna een zomertenue. En aan het slotbeeld te zien, is het toch een eindje

1,5* met moeite

avatar van Diederik58

Diederik58

Gemiste kans om van deze film toch wat beters te maken.

Het acteren was niet erg goed. Veel ongeloofwaardige wendingen.

De visuele effecten leken uit een prentenboek te komen.

Het einde was ronduit zwak.

Het verhaal vind ik wel spannend.

avatar van james_cameron

Acceptabele B-film, een variant op het genre van de postapocalyptische zombiefilm. De plot is bij elkaar 'geleend' van een hele reeks vergelijkbare films.De decors en special effects zijn matig tot redelijk, net als het akteerwerk. De aanwezigheid van veteranen als Laurence Fishburne en Bill Paxton geeft het geheel wat meerwaarde. Regisseur Jeff Renfroe toont zich gelukkig een vaardig vakman en weet zijn film een zekere stijl en klasse mee te geven, waardoor het eindresultaat net uitsteekt boven de grijze (in dit geval witte) middelmaat. Naar het einde toe wordt één en ander ook best spannend. Niet slecht, al met al, maar verwacht er niet al te veel van.

avatar van Elineloves

Elineloves

Was sneller voorbij dan ik dacht. Misschien komt het omdat we de film in twee keer hebben gezien, maar na het middenstuk lijkt alles afgeraffeld te worden en voor je het weet kijk je naar de aftiteling.

In eerste instantie gekeken vanwege Laurence en Kevin, maar gelukkig leek het verhaal me ook wel aardig. En dat is het ook, 'aardig'. Niets meer en niets minder. Ik zat te wachten op de échte dreigende sfeer, de spanning, de actiemomenten, maar daar lijkt de tijd niet voor genomen. Wanneer de 'dreiging' eenmaal bekend is gaat de film in een sneltreinvaart richting einde. Wat jammer is, want er had zoveel meer uitgehaald kunnen worden. Sowieso wat meer confrontaties tussen beide partijen, maar ook hier wordt weinig tijd in gestoken. Wat ook niet meehelpt is dat de personages van bordkarton zijn, het is dan ook lastig om met ze mee te leven.

Al met al geen vervelende film, maar de uitwerking laat te wensen over.

avatar van Ne0

Ne0

Zo slecht vond ik deze film niet. Hij is prima kijkbaar en zoveel storende factors zijn er eigenlijk helemaal niet. Het verhaal is ook wel ok. Verwacht geen tripple AAA film maar ik heb echt veel slechtere films gezien.

Het klopt wel dat er wat overdreven wordt gedaan door die kannibalen.

Het einde was wat mij betreft wel de grootste domper. Zomaar abrupt..

avatar van Theunissen

Als tussendoortje (duurt ook maar 90 minuten) was deze film best aardig. Het verhaal is misschien niet echt bijzonder en er zitten ook best veel clichés in maar de uitvoering was redelijk en dan met name de laatste 45 minuten waar veel actie in zit (soms best lekker grof). Een echt einde heeft deze film niet, dus er zal ongetwijfeld wel een tweede deel komen.

Oké.

Maar de film speelt aardig leentjebuur. Uiteraard is het moeilijk om niet aan The Thing te denken. Geen aliens of overdreven gore hier, maar de setting en het wantrouwen in een stel verlaten barakken doet toch snel denken aan Carpenter's werkje.

Maar dan wel met een stevig snuifje Pandorum. De bad guys en het horrorsfeertje lijken daar de mosterd gehaald te hebben. Wel jammer dat alle sci-fi vormgegeven wordt met povere CG, vooral de scenes buiten zijn eigenlijk niet oké. Binnen is het een ander verhaal. Mooie belichting en lekker industrieel design zorgen voor een fijn sfeertje.

Acteerwerk laat wat te wensen over en het einde is wat afgerafeld. Ook iets te eindbaas-achtig, die hele finale, maar al bij al toch een aardig genrefilmpje.

avatar van Zinema

CGI-sneeuw.

Onderhoudend griezelfilmpje in de sneeuw dat zich deels afspeelt op een afgelegen nederzetting die besmet raakt door een virus. De vergelijking met het schitterende The Thing werpt zich dan ook onmiddellijk op. Met dat werk mag The Colony zich absoluut niet meten, maar echt slecht is het ook weer niet. Hoogstens een voorspelbaar standaardwerkje dat soms wat spanning genereert maar ook voorzien is van foeilelijke en afleidende CGI.

Redelijk.

avatar van rep_robert

In de basis zit het wel goed met deze film en ook qua uiterlijk komen ze vanwege het beperkte budget ook weg. Wat de film vooral hindert zijn de geforceerde dialogen en het gebrek aan empathie dat de film verder helemaal opwekt.

Geen complete ramp dus, maar echt goed kan je het ook niet noemen.

avatar van Zeriel

Zeriel

Ik heb de film uitgekeken, dat is al heel wat voor zo'n matige film, hij is dan ook Lekker kort, en af en toe best vermakelijk.

Het ziet er vrij nep uit allemaal, de plotontwikkelingen zijn cliché, en de protagonisten doen te domme dingen. Ze hebben een walkie talkie, waarom nemen ze dan geen contact op met het thuisfront? Ze hebben sneeuw-rackets waarmee je over de sneeuw kan lopen zonder al te diepe sporen na te laten, waarom gebruikt hij die niet op de terugweg...? Hij kan de antagonisten ook afschudden in de stad... Nou ja verstand op nul zetten dus.

avatar van Familyguy

Familyguy

Zelden zo,n spannende film gezien.

Goed opbouwende sfeer .

Prachtige sfeer beelden van sneeuw landschappen.

En een ijzer sterk verhaal.

Wat wil je nog meer.

Ik vond hem wat lijken op The Thing.

Ik kan niet begrijpen waarom sommige mensen hem hier maar 1 ster geven

Wat wil je dan zien alleen maar films met special effects en anderhalf uur schieten en geweld.

Deze film was voor mij absoluut de beste film van 2013

avatar van Metalfist

Metalfist

You know you're screwed when even the rabbits won't fuck

Het is lastig om een film te kiezen wanneer je met een aantal mensen bent. Er is altijd wel iemand die geen zin heeft in een bepaalde film/genre waardoor het een tijd duurt eer je tot een consensus komt. Gisteren passeerden onder andere The Spirit en zelfs de nieuwste Scooby-Doo film, maar uiteindelijk werd er dan toch gekozen voor The Colony. Al had ik daar dan weer niet zo veel zin in maar bon, ik ben toch een alleskijker geworden dus voor mij was alles goed.

We hadden de trailer al eens bekeken voor de keuze werd gemaakt en die sprak me eerlijk gezegd niet aan. Het leek een standaard filmpje te worden die nogal wat The Thing invloeden heeft, maar uiteindelijk blijkt regisseur Jeff Renfroe het toch anders aan te pakken. De film zit op zich wel vol met clichés, je zag al aankomen dat Graydon het niet ging overleven vanaf het moment dat hij zijn mond opendeed, maar de claustrofobische sfeer staat als een huis. Het is weliswaar wat storend dat de kannibalen werkelijk alles overleven zonder dat daar ook maar een greintje uitleg aan wordt gegeven, maar de confrontaties tussen beide kampen zijn lekker bruut waardoor je dat euvel snel vergeet. Beetje jammer wel van het abrupte einde maar het laat ruimte open voor een eventueel vervolg en dat mag er gerust komen.

The Colony houdt er een vreemde look op na. Het budget was duidelijk beperkt en de CGI ziet er eigenlijk niet uit, maar het industrieel design van in de kolonies zelf ziet er geslaagd uit. De reden dat we bij de film waren blijven stilstaan was Laurence Fishburne. Een acteur die toch nog een zekere waarde aan zijn naam heeft hangen waardoor je erop kunt vertrouwen dat hij niet in één of andere flutfilmpje te zien is. De algemene score hier doet vermoeden dat dit wel een film uit die categorie is, maar Fishburne is lekker op dreef en is zeker een meerwaarde. Bill Paxton daarentegen heeft zijn beste tijd wel gehad, maar kan dit soort rollen nog met twee vingers in de neus. Leuk ook om Kevin Zegers nog eens terug te zien, was toch alweer van Wrong Turn en Dawn of the Dead geleden.

Een handvol onlogische keuzes, meteorologische missers, clichés, ... The Colony heeft het allemaal, maar dat neemt niet weg dat het nog altijd wel een vermakelijke film is. Fishburne en Paxton trekken het geheel naar een hoger niveau en Zeger blijkt goed genoeg te zijn om een hoofdrol op zich te nemen. Toch nog een vermelding ook voor Dru Viergever die een coole, pun not intended, leider van de kannibalen speelt.

avatar van arno74

arno74

Duidelijk gemaakt met het oog op 3D, met CGI en camerastandpunten die vrijwel continu de diepte in beeld brengen. In het verhaal zelf is de diepte echter ver te zoeken, het is vrij doorsnee binnen de genre, met enkele onlogische beslissingen van de personages inbegrepen.

Vanaf het moment dat de zoektocht begint vond ik het qua spanning en sfeer wel aardig. Vrij snel gaat de film echter weer verder als doorsnee zombiefilm.

De buitenbeelden doen inderdaad aan The Thing (1982) denken, terwijl binnen de kolonie ik raakvlakken zag met de Spaanse SF-horror La Hora Fría (2006). Beiden vond ik stukken beter dan deze.

Aardig. Magere 2,5*

avatar van TomBroers

TomBroers

Toch een vrij aardige film dit!

Geweldige setting, goed acteerwerk en een aantal zeer spannende momenten, het verhaal mag dan misschien niet helemaal super zijn, maar deze film heeft andere pluspunten. Ik moet zeggen dat de film me toch wel goed beviel! Na een goede intro kwam de film snel op gang en werd de spanning goed opgevoerd, veel actie, een constante dreigende sfeer in een wereld die compleet anders is dan we kennen... nee een voldoende verdient deze film wel. Natuurlijk had het verhaal een stuk beter gekund en is het allemaal niet super origineel, maar ik heb me goed weten te vermaken, en veel mensen vergeten dat het daar toch om draait bij een film kijken?

Vandaar 3* voor deze leuke film!

avatar van scorsese

Matige film over een groep overlevenden in een post-apocalyptische wereld gehuld in een nieuwe ijstijd. De film begint op zich goed, maar als eenmaal de 'monsters' geïntroduceerd worden verzandt het al snel in de gemiddelde zombiefilm. Een mager verhaaltje dus, maar het geheel is wel redelijk sfeervol in beeld gebracht.

avatar van Insignificance

Insignificance

Digitale kou. Veel van de buitenscènes die er simpelweg te fake uitzien, met name rondom de brug. Het komt ook nooit over als een beproeving voor de inwoners van de kolonie en zo zijn er meer dingetjes die niet helemaal lijken te kloppen. Binnen ziet het er gelukkig een stuk beter uit.

Maar Renfroe neemt niet echt de tijd om wat sfeer aan z'n film toe te voegen en mist elke finesse om op een ander vlak te scoren. Het zakt al snel weg naar een lopende band werkje waarvan er dertien in een dozijn gaan. Zo'n type als Mason (Paxton toch..) is allang geen zak meer aan.

Nog wel een snufje horror, maar dat verzuipt in loze actie taferelen. Beetje knokken en zo. Een wat lullig allegaartje van films met een soortgelijke locatie, waarbij deze die verre van optimaal benut. Een titel als 30 Days of Night, om maar wat te noemen, doet het dan toch heel wat beter.

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/horror/sf/thriller film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteurs Laurence Fishburne en

Kevin Zegers (TV Serie Titanic: Blood and Steel)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Goed gemaakte SF...

avatar van Shinobi

Shinobi

"Not so much of a welcoming committee this time."

Lachen om te zien dat dit afkomstig is van de regisseur van One Point O (2004).

Op zich begint het interessant; er wordt een korte schets gegeven omtrent de huidige leefsituatie en aan welke regels men zich moet houden. Op deze manier wordt er een aardig post-apocalyptisch wereldje gecreëerd, zeker met de vormgeving binnenshuis. Hoewel je wel zou kunnen spreken van een 'dertien in een dozijn film', aangezien je de meeste ideeën als kijker al eerder en beter hebt gezien.

Jammer genoeg is niet alles even goed uitgewerkt. Met name als men zich buiten begeeft, is er vrijwel niets te merken van de winterse setting. Daarvoor ziet het er net te nep uit en zitten er wat fouten in qua meteorologie. De ondermaatse CGI helpt daar niet bij, waardoor het af en toe afleidend werkt. Daartegenover is het mysterie rondom de bad guys best oké, wat zich resulteert in een aantal toffe actiescènes.

Al met al is 'The Colony' een redelijke Sci-Fi voor tussendoor, mits je rekening houdt met een hoog B-film gehalte en afleidende CGI.

Kleine 2,5 sterren.

avatar van frolunda

frolunda

Geen hoogvlieger maar als genre film toch wel geslaagd te noemen.Paxton zet weer de gebruikelijke irritante klootzaak neer maar het is vooral Fishburne die de meeste indruk maakt,al verdient de aanvoerder van de 'schurken' ook wel een eervolle vermelding.Dat de buitenscenes er wat nep uitzagen stoorde me nauwelijks iets wat minder gezegd kan worden van het vrij voorspelbare verhaal.Dat had allemaal wel wat beter en origineler uitgewerkt kunnen worden.Desondanks heb ik me toch wel redelijk vermaakt met The Colony met als gevolg drie sterren.

avatar van Collins

Collins

Met een simpele verhaallijn en een paar voorspelbare plotwendinkjes kijkt de film gemakkelijk weg. Veel meer valt er over de film niet te zeggen. Toch doe ik het.
De CGi is prima. De gore is weinig maar goed. De confrontaties tussen mens en monster zijn ok en af en toe zelfs spannend. De cliffhangers in de film zijn absoluut voorspelbaar. De actie die erop volgt ook. De personages zijn lekker zwart/wit. Goed of slecht. Heerlijk. Alle onderdelen van de film zijn gewoon heel comfortabel ingericht ten behoeve van het kijkgemak. Het is: verstand op nul en kijken maar.
Eigenlijk ligt de enige uitdaging in het analyseren van de effecten die stommiteiten en onoplettendheid van geoefend militair personeel hebben op het verloop van de film. Oftewel, hoe verkeerde keuzes of onattent gedrag leiden tot het enorme gevaar en de enorme chaos, die het bestaan van deze film rechtvaardigen. Het is een leuke tussentijdse studie die de tijd doodt en het kijken naar de film vermakelijker maakt.
De opvallendste constateringen van de studie zijn:
Een ondergrondse nederzetting heeft geen ontsnappingsclausule.
Voetsporen in de sneeuw zijn ook voor monsters goed zichtbaar.
Op een belangrijke missie neem je altijd een onervaren persoon mee. Moeilijkheden zijn gegarandeerd.
Ga als sterke en stabiele leider altijd mee op een gevaarlijke expeditie en laat het thuisfront achter bij een instabiele idioot. De gevolgen van zo'n beslissing voegen weer wat scènes aan de film toe.

Van die dingen dus. Leuk om te ontdekken. En ondertussen loopt de film gewoon lekker door en kijkt gemakkelijk weg. Heerlijk.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Helemaal geen verkeerde eerste helft, met een rustige en gedetailleerde opbouw en fraaie en mooi belichte en gefotografeerde ondergrondse sets waaraan je het eventuele lage budget niet af kan zien (hoewel de sneeuwlandschappen dan weer wat minder zijn). Maar zoals wel vaker zijn de aanzet en het mysterie leuker dan de afwikkeling en de actie: de kannibalen komen rechtstreeks uit The hills have eyes of Mad Max en zijn in feite zombies, en hun inval in kolonie 7 doet mij sterk denken aan de slag in de Mines of Moria. Zo verandert wat begon als een soort The day after the day after tomorrow in een dertien-in-een-dozijn-actiefilm zonder eigen gezicht. Laurence Fishburne als rechtvaardige leider en Bill Paxton als ongeleid projectiel, hoe onvoorspelbaar.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Honger maakt rauwe bonen zoet.

Best een leuke verassing. Als buiten de mussen dood van het dak vallen met 30 graden is het best verkoelend om naar dit ijslandschap te kijken. De film begint ondergronds met onderlinge spanningen en verschillende belangen maar uiteindelijk gaan we dan naar buiten en maken een roadtrip naar de andere colony, en dan begint de ellende pas goed. Ik had geen hoge verwachtingen maar hij viel me gelukkig best mee. Vermakelijk, maar niet meer dan dat.

avatar van Shadowed

Shadowed

Prima.

Helemaal geen verkeerd horrorfilmpje uiteindelijk met een aantal akelige momenten. Helaas dat regisseur Renfroe er dan nooit optimaal iets uit weet te halen. Deze film had gemakkelijk mega intens kunnen worden en zenuwslopend kunnen zijn.

Verhaal is leuk bedacht, en weet ook best te vermaken. Acteerwerk helpt daar ook bij en de ijswereld is prima vormgegeven ondanks een aantal budgettaire beperkingen hier en daar. Dat is vooral te merken omdat er nooit optimaal met de ijswereld gespeeld wordt.

Het grootste probleem met de film is dat het te veel wil in de 95 minuten. Dit was zowat ideaal materiaal geweest voor een miniserie van 3 delen. Echter is dat allemaal ingekort en dat werkt allemaal niet zo goed, nu wil de film te veel.

Film verveelt nergens en heeft een prima verhaal. Zegers, Fishburne en Paxton doen het allemaal prima in de film en weten best charme te geven. De aankleding en cameragebruik is ook prima in orde en het tempo zit er soms ook lekker goed in.

Enkele hele akelige momenten hier en daar die een perfecte, spannende sfeer weten te geven. Eerste ontmoeting met de kannibalen in de oranje belichte kamer gevolgd door de meedogenloze dood van die knap zijn goede, knappe sfeerversterkers.

Jammer dat er dan geen dreiging van die mensen afkomt. Ze schreeuwen en hoop en doen gek, maar of ze dan ook echt eng zijn? Absoluut niet. En de spanning die er even heel goed in zat, zakt opeens weer weg na een stuk of 20 minuten en verandert dan vooral in een standaard actie/thriller ondanks de set.

Jammer, een project waar veel meer uitgehaald kon worden. De regisseur weet best wel wat te bewijzen, maar lijkt ergens beperkt te zijn gebleven. Ik weet niet of dat aan hem lag, de schrijvers of het productiebedrijf, maar goed was het niet altijd.

avatar van des1

des1

Hoop cliché's, hoop uitgekauwde thema's. Duidelijk bedoeld voor de in Amerika steeds groter wordende groep van NRA survivalists die niet kunnen wachten op de apocalypse om de ingeslagen blikjes voeding eindelijk aan te kunnen spreken en om naar hartelust op indringers te kunnen schieten... Wie weet erupteert de caldera onder Yellowstone eens... Krijgen ze hun zin.

avatar van IH88

IH88

“Is there anyone else? Is anyone else alive?”

“Define alive.”

Matig. Barre omstandigheden, een claustrofobische omgeving, zombies, Fishburne etc. The Colony heeft genoeg elementen om er een goede film van te maken. Maar het is een saaie en oppervlakkige film geworden die geen moment indruk maakt. In één of twee scenes voel je wat spanning en de setting zorgt op zichzelf al voor een ijzingwekkende sfeer, maar het is niet genoeg voor een goede film. En dat is best knap.