Genre: Komedie / Drama
Speelduur: 120 minuten / 137 minuten (director's cut)
Alternatieve titels: My Sassy Girl / 엽기적인 그녀
Zuid-Korea
Geregisseerd door: Jae-Yong Kwak
Met onder meer: Jun Ji-hyun, Cha Tae-hyun en Kim In-mun
Gesproken taal: Engels en Koreaans
Plot Yeopgijeogin Geunyeo
Een jonge student met onzekere toekomst ontmoet een zeer dronken meisje op het metroperron. Hij kan nog net een dodelijk ongeval vermijden en neemt haar mee naar een hotel om haar bij haar positieven te laten komen. Later ziet hij haar in betere omstandigheden en ontdekt een energieke jonge vrouw met een onthutsend vrijpostige tong.
The Girl
The Girl's Mother
Old Man (onvermeld)
Policewoman
Nephilim
ja inderdaad. alleen aan het einde kreeg ik wel medelijden met haar en wist ik ook dat ze het allemaal niet zo bedoelde eigenlijk. ergens is het dan ook weer een schatje...als ze even niet drinkt, schreeuwt of slaat. by the way, ze speelt ook mee in Windstruck. is ze daar ook zo'n bitch?
-het meisje uit The Classic was een stuk liever.
Windstruck kan ik niets over zeggen maar ze speelt ook in Il Mare(het origineel van The Lake House). Daar is ze geen bitch.
Alwin_
ze speelt ook mee in Windstruck. is ze daar ook zo'n bitch?
In Windstruck speelt ze ongeveer een zelfde rol als in My Sassy girl, alleen dan als politieagente die geen tegenspraak duld, en voor niets en niemand bang is.
Windstruck is dan ook zeer zeker een aanrader voor alle liefhebbers van My Sassy Girl.
soom
Jaren geleden kreeg ik deze eens te leen van mijn broer, hij zei toen dat het hem wel een leuke film leek voor mij. Ik heb hem toen gekeken (met mijn vreemde manier van kijken) en ik vond er geen hol aan, toen. Gisteravond kreeg ik een ontzettend gave link door, waar ik deze filmtitel tegenkwam. (bedankt Riddick
) Ik had meer en meer verwacht dat het me weer zou tegenvallen, maar blijkbaar ontwikkel je jezelf toch echt, ook als filmkijker groei je blijkbaar over iets heen. Want óh, wat vond ik dit nu grappig, en oh mijn god, die hoofdrolspeler deed me echt iets. Sommige Koreaanse jongens zijn echt wel sexy, en eigenlijk ben ik nu echt meteen verkocht wat deze acteur betreft. Wat een schatje. Wat een heerlijke film, ook. Echt een perfecte mix tussen drama en romantiek. Ik ben bevoorrecht natuurlijk, maar Aziatische films raken mij op de een of andere manier altijd. Dit is wederom een pareltje uit Korea. Ik werd hier echt heel melig door, omdat het echt te slecht is voor woorden. Ja, er valt iets over te zeggen waarom, maar ik vind het echt een leuke film, en goed genoeg voor mijn top 10
. Ik heb het al weleens eerder gezegd, geloof ik, maar het is alsof ik mezelf zie lopen en dingen zie doen. Ik herken gewoon iets in Aziatische mensen, iets wat ik bij Nederlandse mensen nauwelijks heb. Ik voel me ook niet geheel Nederlands. Ook niet geheel Koreaans. Ik moet oppassen met dit soort uitspraken, dat realiseer ik me maar al te goed. Het is ook niet dat ik niet trots ben op het feit dat ik geadopteerd ben, maar soms zou ik gewoon liever óf volledig Koreaans zijn, óf gewoon een volledig blank meisje, het zou de zaken eigenlijk gewoon een stuk eenvoudiger maken dan alles wat ik nu soms te horen krijg...
Wadjoe
Fantastische film, ben 'em steeds meer gaan waarderen. Twee hele leuke en interessante personages waar je snel al een band mee creëert. Er zitten een aantal cliché scenes in, maar ik ergerde me daar totaal niet aan, het had eigenlijk wel wat. Yeopgijeogin Geunyeo heeft een aantal zeer krachtige en grappige momenten, waardoor je de film nog meer leert te appreciëren. Tae-hyun Cha en Ji-hyun Jun speelden beide een fantastische rol. Eén van mijn favorieten. Verhoogt naar een:
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Wat een verschrikking dit. Ik sta er nog steeds van versteld dat dit zo hoog scoort hier op Moviemeter. Bleh wat een walgelijke film.
Ik heb de film niet afgezien. Vond de hoofdpersonen zeer irritant en van wat ik gezien heb was het nergens grappig of ontroerend. Ik laat deze links liggen.
Ik had precies hetzelde na een klein halfuur, heb daarna nog twee uur moeten strugglen en hem wel afgekeken. Constant vieze clichés, vaak slecht en irritant acteerwerk, alles is zo zoet en zo soft, zulke flauwe humor. Alles word zo overdreven geromantiseerd, het einde is daar een driedubbel voorbeeld van. Ik hou ook best wel van een beetje overdreven spel, wat je in sommige Koreaanse films wel meer ziet. Dat zorgt dan voor hoog gehalte aan geestige scenes, maar hier was het zo slecht. Adam Sandler had net zo goed hier de hoofdrol kunnen spelen. Het ging maar achter elkaar door, de ene na de andere slechte scene ... onbegrijpelijk.
oja, ook nog een hele slechte niet passende soundtrack.
Wadjoe
Heb 'Yeopgijeogin Geunyeo' ervaren als een uitermate chille flick en ervaar dit nog steeds zo. Een erg sfeervol filmpje dat 'mij' wist te pakken en vast te houden. Vond beide hoofdrolspelers het wel leuk spelen, kan overigens wel begrijpen dat anderen dit als irritant kunnen ervaren.
Cliché scènes zitten er zeker in, maar ik moet zeggen dat ik me er in dit geval totaal niet aan erger. Iets waarin ik mezelf tegenspreek, want normaliter hou ik totaal niet van cliché. De reden waarom het hier wel werkt, is omdat het aannemelijker is. Het paste bij de sfeer. Bijvoorbeeld de scene waarin de twee hoofdpersonages elkaar mislopen op de roltrap van het metrostation vond ik het cliché effect passend en totaal niet storend. Het versterkte dit keer goed het drama-element. Humor is altijd al een smaak-ding geweest.
Wat mij nog het meeste opviel en wat ik ook erg waardeer in deze film, is dat er géén enkele keer in de film werd gezoend. Iets wat dus het tegenovergestelde van cliché is.
Tae-hyun Cha is overigens niet te vergelijken met een prutser als Adam Sandler en deed het erg leuk in 'Yeopgijeogin Geunyeo'. Sfeervol filmpje met een uitermate passende en mooie soundtrack.
Hier laat ik het bij.
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Als dit het enige cliché moment zou zijn, aller. In een film als l'Appertement zit eenzelfde scene, waar ik het inderdaad ook gepast vindt. Maar in deze film zit er in haast iedere scene wel een cliché-moment, dan niet meerdere. Dan gaat het behoorlijk storen en verpest het de totale sfeer - een 'sfeer' die ik trouwens niet een keer heb mogen ervaren, maar die wel door iedereen wordt genoemd.
Ook in Aziatische films?
De jongen stond me vanaf het eerste moment al niet aan, heeft geen leuke kop, acteert veel te smooth en melodramisch, en humoristisch kan hij totaal niet zijn, zeer irritant. Vertel mij maar eens waarom deze jongen niet te vergelijken is met Adam Sandler dan?
Vinokourov
Een romantische komedie maar dan van het leuke soort! Heel leuk is dit
. Uiteraard is hiervan een remake met Elisha Cuthbert, die naar ik aanneem nooit dit origineel kan evenaren. De sfeer is namelijk hier erg apart, maar erg oke
Goldenskull
Dit was op zich wel een fijne romantische film, een genre wat ik werkelijk niks aan vind als het allemaal zo klef is als een notebook of sentimenteel als een walk to remember. Wat dat betreft doen ze het in Azië vaak beter. Dan heb ik het over Wong Kar-Wai en Ki-duk natuurlijk.
Maar dit was ook wel te pruimen. Heel anders dan een Ki-duk, dat wel. Maar af en toe erg grappig. Het wordt tegen het midden wel veel te langdradig (heb de DC gezien), maar blijft grotendeels boeiend. Het grootste minpunt is de muziek, erg hollywoods en te weinig ingetogen. Er zaten wel een paar aardige tracks bij, maar in zijn geheel is de score gewoon ruk.
Anyway, 3.5*.
Legan
Flauw, melig, voorspelbaar, clichérijk, etc… Je kan het allemaal opnoemen, maar feit blijft dat het supervermakelijk is. Nooit wordt het te emo terwijl het heerlijk romantisch en komisch blijft. De muziek is prima en tevens bijzonder effectief gebruikt. Cinematografisch is My Sassy Girl soms goed, maar soms ook gewoon te nep. Uiteindelijk is de film lekker simpel, luchtig (ondanks wat 'zwaardere' drama) en totaal niet pretentieus. En dat laatste, dat het zichzelf niet te serieus neemt, geeft het net dat kleine beetje extra.
viewtiful
Windstruck vond ik echt een geweldige film. Dus dan moet ik deze waarschijnlijk ook wel geweldig gaan vinden lijkt me? Ik ga hem vanavond maar eens kijken.
Malick
Volgens het boekje ''Defining Moments in Movies'' is dit de film geweest waardoor Zuid-Korea in de ''spotlight'' kwam. De remake is overigens vorig jaar alweer op dvd verschenen. Niet zo'n beste prent.
Vind het origineel ook niet zo best. Om in de woorden van Legan te schrijven. Flauw, simpel, melig, voorspelbaar en clichérijk. Je moet er van houden om daar bijna 2,5 uur naar te kijken. Gelukkig neemt de film zichzelf nooit echt serieus. Dat is dan wel weer een pluspunt op een verder niet al te bijzondere film.
maxcomthrilla
Als jongen heb je soms de onplezierige taak om het je vriendin altijd maar naar de zin te maken. In My Sassy Girl gaat het nog wat verder allemaal. Een luie student wordt gekoppeld aan een ondeugend, energiek en moeilijk te peilen meisje die er zo haar eigen gewoontes op na houdt.
De omgang tussen beiden is het beste wat de film te bieden heeft. Het meisje is lekker recht voor haar raap, waardoor de jongen zich soms de ogen uit de kop schaamt als 'madameke' weer eens acte de presence geeft. Kon er ook wel om lachen hoe zij zich overal tegenaan zat te bemoeien, daar waar men meestal gewoon zijn kaken op elkaar houdt. Verder een hoop melige onzin en slapstick maar wel grappig verpakt, vooral als de hoofdrolspeler 'baby' tegen de verkeerde vrouw zegt maar ook de openingsscene in de tram vond ik wel geinig.
Soms ook lekker lomp om te zien hoe de jongen gepijnigd werd in het openbaar. De vuile was wordt meestal buitengehangen binnenshuis of in de auto als men terugkomt van een feestje, maar niet vaak in het openbaar, waar iedereen mee kan genieten. Gezellig spelletjes spelen in de tram, kunnen we dus met een korreltje zout nemen. Daarnaast ook meerdere keren in een deuk gelegen hoe apathisch zij reageerde als hij haar omhelsde en tot op de koop toe ook nog eens een bitchslap in zijn gezicht moest incasseren.
Alleen dat stukje met die soldaat sloeg nergens op. Denk je dat je een chapter krijgt waar men allerlei ongein uit gaat halen in een pretpark en dan komt er zo `n dramatisch intervalletje tussendoor gewapperd, waarbij de film wel degelijk met een lesje op de proppen komt ''Als je niet doorgaat met je leven hoe kun je dan van de liefde leren''?! Overigens waren die filmimitaties tussendoor pijnlijk om aan te zien, moest overduidelijk het fantasiegehalte/eigenzinnigheid van de film versterken maar slaagde er geenszins in, omdat ik vooral in deze stukjes bezieling/enthousiasme danwel proffesionalisme miste.
Verder wat te puberaal soms, van die humor waarbij de hoofdrolspeler het schaamrood op zijn kaken heeft staan als zijn schoonvader zijn broekzakken inspecteert en een condoom vindt.....Samen met 'het gejoel van de vrienden van de hoofdrolspeler, als hij wegliep met zijn vriendin' kun je uit zulke zaken opmaken dat deze film zich vooral richt op een doelgroep van pakweg 12-20 jr.
Echter kleine aanmerkingen op een verder vlotte film waar tegen het einde van de film wat meer kruid in het vat blijkt te zitten. Vond de toon waarop de film afsloot wel passend. Als je zolang date met zo `n eigenzinnige vrouw kan ik mij voorstellen dat je jezelf er wat aan gaat hechten. 3,5*
Nomak
Laat me eerst maar eens beginnen met wat kritiek te geven vooraleer ik het over de sterke punten van de film ga hebben. Want er zijn toch wel enkele negatieve dingen te vermelden. Zo heeft de mannelijke hoofdrolspeler totaal geen uitstraling en past hij niet in de film.
En dan heb je die mislukte scène met die soldaten in het pretpark. Met het gegeven dat de twee 's nachts het pretpark binnenslopen had de regisseur zoveel meer mee kunnen doen.
Voor de rest is er ook nog heel wat humor en wat melige scènes die me weinig deden.
Gelukkig is er ook heel wat goeds te vertellen over deze film.
Zo zijn er enkele erg leuke scènes. Ik denk bijvoorbeeld aan het spelletje in de metro.
Ook het martial arts verhaal dat zij geschreven had vond ik goed verfilmd. Kort maar wel leuk gedaan, vooral dan hoe zij die wanted poster in de slechterik zijn gezicht gooide.
Het beste moet dan nog allemaal komen, en dat is dan toch tegen het einde van de film als het dramatische gedeelte van de film de bovenhand krijgt. En dan vooral vanaf het moment als hij die tijdscapsule opgraaft en haar brief leest. Ik vond het echt jammer dat zij toen niet kwam opdagen. Ik vond het dan ook een erg mooi moment toen er een oude man bij de boom zat. Ik dacht en hoopte dat de film een sprong van een aantal jaren had gemaakt en dat hij elk jaar naar die boom toeging in de hoop dat zij uiteindelijk kwam opdagen. Toen er in de verte ook daadwerkelijk een vrouw kwam aanwandelen en hij opkeek vond ik het dan ook een prachtig moment. Wat is dit een mooi liefdesverhaal geworden dacht ik op dat moment. Maar helaas had ik het allemaal wat verkeerd ingeschat. Toch was die hele scène zeker wel erg mooi gemaakt.
En bij het einde dat daarna volgt heb ik echt een dubbel gevoel. Aan de ene kant is het mooi dat ze terug samen zijn. Maar anderzijds is het erg jammer dat het zo happy moet eindigen.
Het knappe meisje is het personage dat de film dat ietsje meer geeft. Zij is knap, leuk en lekker brutaal. Ik zag net dat de actrice Ji-hyun Jun heet. Dezelfde actrice dus als in het recente Blood: The Last Vampire. Ik had haar echter niet herkend tijdens het kijken van deze film.
Toch een fijne film, al moet ik erbij zeggen dat ik al betere Koreaanse films heb gezien in dezelfde stijl. Vooral het ongelooflijk sterke Yeolliji heeft een verpletterende indruk op me achtergelaten. Toch zit er ook in My Sassy Girl best wel een mooi liefdesverhaal. Sowieso goed genoeg voor een mooie voldoende en ik wil zeker meer zien van deze regisseur.
Baggerman
Romantische komedies zijn absoluut niet mijn favoriete genre, maar deze vond ik toch zeer te pruimen. Binnen het genre wel een topper.
Grappig en een prima uitgewerkt plot, wat mij betreft. In tegenstelling tot vele anderen hier vond ik de mannelijke hoofdrolspeler totaal niet irritant of slecht. Hij heeft hoogop een irritante kop, maar past prima in deze rol in deze film!
Ik heb erg moeten lachen om het squashen!
CartoonNetwork
Dit is wel een typische film die je of leuk vind of niks vind. Ik vond hem wel geinig vanwege de dame in kwestie. Maf leuk grappig meisje
Pistons
Lekkere film. Goeie score, lekkere sound, goed geschreven, inventief en scherp geregisseerd, kundig gefilmd, vlot geëdit en regelmatig erg grappig. Tae-hyun Cha is bij vlagen hilarisch. Het einde was me jammer genoeg ietwat te melodramatisch.
Een wat onevenwichtige film dit, maar op sommige momenten zeker wel grappig. Ik vond de hoofdrolspeler wel aardig. Een soort van luie, sullige goedzak, die niet altijd door eigen schuld soms in vreemde situaties belandt.
De muziek vond ik wel wat minder. Ietwat te overdreven aanwezig en niet altijd passend bij elke scene en daarnaast vond ik het gewoon ook niet altijd even goede muziek.
Het romantische verhaal komt best goed over en daarnaast zitten er ook best wel wat originele zaken door deze film heen verweven. Dat martial arts gedoe bijvoorbeeld. De twee hoofdrolspelers hebben een leuke chemie met elkaar en dat is toch vaak een van de belangrijkste punten om films in dit genre te laten werken.
Ja uiteindelijk best een leuk filmpje, al is het voor een verhaaltje als deze nogal aan de lange kant. Toch kijkt het allemaal lekker weg en kwam de film toch best redelijk verfrissend over en kent een fijn sfeertje.
dikke 3,0*
dominion
Hier is toch ook een Amerikaanse versie van ?
mkonji
Na de eerste 7 minuten te kijken lijkt mij dit niet de film die ik in gedachte had, de kotscene komt slecht geacteerd over en het karacter van de jongen kan mij tot nu ook niet overtuigen.
Ben benieuwd.
16 minuten: Heeft wel vermakelijke momenten maar is niet de serieuze film waar ik zin in heb.
BBarbie
Prachtige, fascinerende komedie met fraai camerawerk en superieur acteerwerk van de twee hoofdrolspelers. De bevallige, vaak hilarische Ji-hyun Jun is fenomenaal.
Een van de allerbeste komedies, die ik de laatste jaren gezien heb, en bovendien erg romantisch. Een waar genot om naar te kijken en... nog talrijke malen te herzien.
In vergelijking met dit orgineel is de schaamteloze en smaakloze Amerikaanse remake uit 2008 een regelrechte afknapper.
wibro
Ben het ongeveer wel eens met de recensie van BBarbie met als kanttekening dat die scène met die soldaten in het pretpark voor mij weggelaten had mogen worden. Dat vond ik verreweg de minste scène die totaal niet in deze film paste. Die kotsscène in het begin had voor mij trouwens ook niet zonodig gehoeven. Voor de rest kan ik alleen maar positief zijn over deze zeer vermakelijke komedie, die toch voor het grootste gedeelte gedragen wordt door het uitstekende acteerwerk van de grofgebekte maar zeer aantrekkelijke Ji-hyun Jun.
_Casper_
MY SASSY GIRL (Yeopgijeogin geunyeo)
Ik kan niets anders zeggen dan geweldige film!, ik wist dat de Koreanen sterke oorlog films weten te maken, maar dat ze ook sterke komedie/drama/beetje romantische kom kunnen maken wist ik nog niet!
Het verhaal van deze film vind ik echt uniek, en de film weet zonder de typische amerikaanse poepie-pissie-kakkie grappen of het heel erg kleffe nepperige romatntische grappig en leuk te zijn. Ik heb echt meerdere keren heel hard moeten lachen. Ook de opbouw van het verhaal is erg sterk, en vanaf het begin is de film pakkend. En het einde is eigenlijk de perfecte afsluiter.
Het is eigenlijk hoe een rom kom/komedie/drama moet zijn... En het is een film die je met een date, maar ook prima met een stel vrienden kan kjken.
na het kijken van deze film, wil ik nooit meer van die flut amerikaanse rom komedie zien.
echt een topper deze film, aanrader!
DIKKE 4*
supadragon8
Erg leuke film, alleen soms sloeg die jongen iets door met zijn 'slungel' performance maar het zit verder mooi in elkaar.
Bacon
En er komt een vervolg: http://www.hancinema.net/korean_movie_My_New_Sassy_Girl.php
BBarbie
En nu maar hopen dat die net zo leuk is als het origineel.
Ik heb over het algemeen niet zulke goede ervaringen met sequels.
Bacon
Ik ben ook bang dat het een flop gaat worden, maar wie weet... Het wordt een Koreaans/Chinese coproductie met "Victoria" als een van de hoofdrolspeelsters. Victoria is een Chinees meisje die in een populaire Koreaanse girlsgroup zit.

Yeob-gi-jeok-in Geu-nyeo 2
2016
1 reactie

Zuid-Korea heeft op filmgebied meer te bieden dan alleen 'Parasite'

So-won
Drama, 2013