• 9.377.473 stemmen

Yeopgijeogin Geunyeo (2001)

Komedie / Drama | 120 minuten / 137 minuten (director's cut)

Genre: Komedie / Drama

Speelduur: 120 minuten / 137 minuten (director's cut)

Alternatieve titels: My Sassy Girl / 엽기적인 그녀

Oorsprong: Zuid-Korea

Geregisseerd door: Jae-Yong Kwak

Met onder meer: Jun Ji-hyun, Cha Tae-hyun en Kim In-mun

Gesproken taal: Engels en Koreaans

Plot Yeopgijeogin Geunyeo

Een jonge student met onzekere toekomst ontmoet een zeer dronken meisje op het metroperron. Hij kan nog net een dodelijk ongeval vermijden en neemt haar mee naar een hotel om haar bij haar positieven te laten komen. Later ziet hij haar in betere omstandigheden en ontdekt een energieke jonge vrouw met een onthutsend vrijpostige tong.

Kyun-woo's Father

The Girl's Mother

Old Man (onvermeld)

Policewoman

avatar van gotti

Vermakelijk, maar de vergelijking met Amelie ontgaat me hier volkomen. Die film is tien keer beter dan deze...

avatar van JayLunar

JayLunar

gotti schreef:

de vergelijking met Amelie

Waar zie je deze film met Amélie vergeleken worden dan??

Die film is tien keer beter dan deze...

avatar van Goodfella

Goodfella

Useless schreef:

My Sassy Girl waait een frisse wind en vertelt op een speelse manier het frêle liefdesspel, met de nodige plotwendingen en op een schattige, vaak humoristische manier, zoals Amélie ook kon betoveren.

..en toen vroeg ik of dit een soort Koreaanse variant op Amélie is en toen zei jij van niet.

avatar van Dopke

Dopke

Weet iemand welke scenes de Director's Cut extra bevat?

avatar van manic

manic

Ik heb gelezen dat de director's cut eerder de clue weggeeft. Meer weet ik niet. (misschien puur een alternatieve montage?)

avatar van Wolverine

Wolverine

Ach jee, zuid-korea en we staan op 4,16. Enige relativering mag ook wel. Kan me niet voorstellen dat deze film in een toplijst aller tijden hoog zou moeten staan.

avatar van T.O.

T.O.

Wolverine schreef:

IMDB: 8.2/10 (1298 votes)

avatar van lodi

lodi

Wolverine schreef:

Klopt, maar in een tip-lijst misstaat hij niet naar mijn mening, hoewel een vierde plek misschien wel wat veel van het goede is...

avatar van De Knip

De Knip

Het begin van de film was bemoedigend, maar de herhaling van komische taferelen begonnen me al snel de keel uit te hangen. Eigenlijk wat laat komt er dan een romantisch tintje aan het geheel met een toch wel aardig slot. Sommige humor vond ik niet de mijne, zoals met die soldaat. Het gedrag van haar begon mij wel te irriteren.

Mooi vormgegeven, maar te oppervlakkige humor, wat mij betreft. De dramatiek in het laatste deel scoort wel beter:

***

avatar van Useless

Useless

Het is net zo'n succes in Zuid-Korea omdat mannen daar op bijna alle vlakken de overwegende sekse zijn, de impact is dan ook veel groter.

Chr.s

Ik heb de film niet afgezien. Vond de hoofdpersonen zeer irritant en van wat ik gezien heb was het nergens grappig of ontroerend. Ik laat deze links liggen.

Kom Chr.S, volhouden en afstraffen

Chr.s

Helaas, de prullenbak is al geleegd

avatar van Don Gertus

Don Gertus

Hoever ben je gekomen?

Ver genoeg

avatar van balosa

balosa

ik heb me prima vermaakt met deze film, er zit wat (aparte) humor in, wat romantiek en het kijkt lekker weg, het is gewoon weer eens iets anders dan die Amerikaanse producties

avatar van chiquita

chiquita

Deze film hoort thuis in de top 250...

avatar van starbright boy

....nog 55 stemmen

avatar van Diesel

Diesel

chiquita schreef:

Deze film hoort thuis in de top 250.

Laat daar geen twijfel over bestaan. My Sassy Girl is meer dan geslaagd. Uitermate goed gespeeld door de jonge hoofdrolspelers en een sterke score. Eentje die je niet mag missen. 4*

avatar van likeahurricane

likeahurricane

irritante personages, slecht verhaal, veel te zoetsappig.

Helaas meer dan 1 ster kan er niet af.

avatar van J.T.O

J.T.O

Ik geef toe dat de humor wel vaak herhaald wordt, maar daar tegen blijft het toch wel interessant. Ik heb er van genoten en eerlijk gezegd vind ik het beter dan Amélie als we dan toch moeten gaan vergelijken. Bij Amélie had ik het gevoel dat het een stuk sneller en bovendien is deze film iets droeviger met een aardige/betere plot.

****

Remake arriving

Met Elisha Cuthbert .

avatar van ToNe

ToNe

Ik vraag me af in hoeverre dit zal verschillen van haar assertieve karakter in The Girl Next Door.

Wat vooral interessant wordt is hoe het 'sassy' gedrag zich vertaalt in een Amerikaanse setting.

Verrast Hollywood ons of wordt het weer een veilige 'cardboard' cutout van een bestaand 'typetje'.

Testcase!

danuz

My Sassy Girl lag al een lange tijd op me te wachten, dus ik dacht ik Kwak hem erin, ha ha.

Een fijn filmpje, die vaak afspeelt in de straten van Seoul. Wat ik als locatie erg boeiend vind. Het grootste ‘falen’ van de film echter, is de melodramatische score. Dit zal vast normaal zijn in Zuid-Korea, maar voor een Aziatische film vond ik het apart. Normaal gesproken zijn zij juist goed in het inhouden van emoties, de kijker moet het zelf invullen.

Hier was dat dus niet het geval. Wat nog niet betekend dat ik het een slechte film vond. Een romantische komedie was het wel. Grappige ondeugende scènes zijn genoeg te vinden. De film kijkt lekker weg, en heeft puur bestaansrecht op het feelgood gevoel. Hierin slaagt de film, alhoewel hij door zijn (te) lange duur soms wel wegzakt. Een half uur korter had de film goed gedaan.

Zeker een leuke film, met vaak wat Hollywood trekjes. Maar, bevooroordeeld als ik ben, het feit dat de film zich in Seoul afspeelt maakt hem voor mij gelijk een pak interessanter. De remake die er waarschijnlijk komt, als ik de berichten hierboven moet geloven, laat ik bij voorbaat al links liggen. Of hij moet wel heel erg positieve reviews krijgen.

megaman

de Koreaanse romantische/drama films vind ik toch iets hebben. films als A Moment to Remember en Sad Movie waar ik echt een brok van in m'n keek kreeg. The Classic was wat minder depri dan de boven opgenoemde films. de score in dit genre lijkt vaak wat op elkaar. vaak emotionele en hele mooie piano muziek, soms wat violen of een zachte fluit. gevoelige en lieve muziek. toch anders dan de films uit Hollywood van hetzelfde genre.

vraagje: is My Sassy Girl vergelijkbaar met The Classic, A Moment to Remember en Sad Movie? ik wil hem anders ook graag bestellen. ik heb hem ergens gevonden op een site maar met regio 3 en engelse subtitles.

avatar van ToNe

ToNe

Nee, hij is erg luchtig en ondeugend. Bijna niet te vergelijken met de genoemde films, die op momenten echt de vocht uit je ogen dreigen te trekken.

Alhoewel: The Classic heeft bijvoorbeeld een aantal scenes die in de buurt komen, zoals de 'scheten', stokslagen en de twistscene.

My Sassy Girl kun je zien als de 'voorloper' van de slapjanus en de quirky assertieve dame-films, die de Zuid-Koreaanse filmmarkt een beetje heeft veroverd.

Denk dan aan Spy Girl, Please Teach Me English en de reprise van My Sassy Girl: Windstruck.

Overigens speelt 'The Girl', net als in The Classic, piano.

Een leuke film, die ik je kan aanraden, gezien je smaak. Voor kijkers, die helemaal opgaan in de personages en de situaties (lees: vrouwen) is het wel een goede feelgood-film.

megaman

ik heb hem gisteravond bekeken. Sassy Girl is inderdaad wat luchtiger en minder tranentrekkend dan The Classic, maar wel een hele mooie en lieve film. op sommige momenten wist deze film me nog wel even te raken. hele mooie film!

PS: weet iemand wat "Sassy" betekent?

staat niet in mijn woordenboek.

danuz

Sassy betekend zoiets als brutaal, pittig, energiek, vlot. Wat allemaal aardig klopt, als ik aan haar denk. Een brutaal, pittig, energiek en vlot stuk vreten

megaman

ja inderdaad. alleen aan het einde kreeg ik wel medelijden met haar en wist ik ook dat ze het allemaal niet zo bedoelde eigenlijk. ergens is het dan ook weer een schatje...als ze even niet drinkt, schreeuwt of slaat. by the way, ze speelt ook mee in Windstruck. is ze daar ook zo'n bitch?

-het meisje uit The Classic was een stuk liever.

danuz

Windstruck heb ik niet gezien, wellicht kan iemand anders je helpen