Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Chris Fisher
Met onder meer: Samuel L. Jackson, Luke Wilson en Leslie Bibb
Plot Meeting Evil
Op een maandagochtend gaat de deurbel bij de jonge familieman John Felton. Voor de deur staat een vreemdeling met dure sportschoenen en een baseballpet die zichzelf voorstelt als Richie. Hij vertelt John dat hij gestrand is met zijn auto en vraagt om hulp. Een woordenwisseling bij het benzinestation leidt tot een schokkend misdrijf. Aan het einde van deze aangrijpende dag keert John terug naar huis waar hij Richie aantreft in zijn woonkamer, samen met zijn vrouw. Het kwaad is zijn leven binnengedrongen. Dit is het begin van de transformatie van een onopvallende vader van twee kinderen in een wanhopige man die tot alles in staat is om zijn familie te beschermen.
John
Trevor
Rhonda
Redneck Trucker
superkooi
Kan iemand mij uitleggen wat in vredesnaam dit einde betekende? Ik was met stomheid geslagen. Ik dacht het is de duivel of iets maar ineens is het een normale man die met een simpel schot dood gaat en hij gaat ineens naast zijn vrouw liggen en.... Einde...
Ik zit nog steeds na te denken wat ik heb gemist
Hear hear Heb ook niets begrepen van het einde!
Barry83
Ikzelf denk dat hij zijn vrouw doodschiet, als wraak omdat zij vreemd gegaan is. Hij fluit toch opeens dat deuntje wat Richie steeds deed fluiten. Maar kan het mishebben hoor
Dominootje
Slechte film, zag er ook allemaal heel bekend uit, al zou ik nu niet weten van welke film.
En inderdaad het einde, daarvoor sluit ik aan bij Barry83 vanwege het fluitdeuntje.
Elineloves
Mja. Kon me niet bekoren. Samuel doet het prima als vreemde creep, Wilson (Ik ben geen fan) acteerde alsof hij net overleden was. Zielloos, zonder enige 'kleur'. Heb dat wel vaker bij hem, maar hier viel het extra op. Het verhaal sprak me ook niet aan. althans: Hoe je het hier voogreschoteld kreeg. Ik kon er niks mee. Weinig spanning, wat jammer is want het begin had zeker potentie. Het lijkt te beginnen als een spannende thriller, maar al snel krijgt het bijna een komische wending.
Ik bleef ook dejavu momenten hebben. Waar ken ik dit van, dat een vreemde vent zich binnendringt in het huis van een ander? Ik heb volgens mij nog niet zo lang geleden een soortgelijke film gezien, maar op de titel komen... Lukt nu niet. Filmlog maar eens terugkijken, want nu wil ik het weten ook.
Wel leuk om 'Charles Westmoreland van Prison Break' weer eens te zien, al waren die politiedetectives toch echt dieptriest hoor. Hun houding was simpelweg irritant.
Het is niet slecht te noemen, het valt zeker uit te kijken, maar het laat je niet met een fijn gevoel achter. Mij niet, althans. Het einde vond ik op zich vrij duidelijk, maar ik kan begrijpen dat mensen met vraagtekens achterblijven, er zitten toch een aantal flinke plotholes in de film.
Had meer kunnen zijn.
komerad
Beetje rare film deze, hij start nogal vrij direct wat het tempo en de "spanning" wel ten goede komt maar waardoor er totaal geen voeling met de personages tot stand komt.
Het lijkt dan ook behoorlijk leuk te gaan worden maar dan begint het
Uit alles blijkt dat slj het koppel in de gaten gehouden heeft, hij weet hun namen etc. Hij moet hiervoor dus een reden gehad hebben anders steekt niemand zijn tijd daarin. Zijn latere verklaring hiervoor even terzijde gelaten. Nu als zijn latere verklaring zou kloppen waarom al die willekeurige moorden op het eerste zicht? Omdat hij een psychopaat is? Als dat zo is waarom weet hij dan zoveel van hun? Enig valabel antwoord : zij heeft een huurmoordenaar ingehuurd om haar man om te brengen, deze blijkt een psychopaat te zijn.
Ergens had ik de indruk dat de film makers de kijker op het meervoudige persoonlijkheden pad wil brengen. Omdat hoe die agenten tewerk gaan zelfs voor geen milimeter strookt met de realiteit. Ze zijn er zo van overtuigd dat hij de dader is. Ik denk niet dat er iemand is die ook maar 1 tankstation kan opnoemen zonder camera bewaking. Onze brave huisvader is nooit direct betrokken bij de moorden. Aan het tankstation is hij zelfs niet uit de wagen geweest. Toch wijzen de getuigen hem aan... hoe dat mogelijk is is mij een raadsel.
Als hij bij de politie zit komt zijn vriendin plots binnengelopen... in de verhoorkamer... juist ja.
En dan is er nog dat mentaal beperkte meisje met het hondje dat vermoedelijk 24/7 ongeacht weersomstandigheden haar hondje daar op dezelfde 10m² aan het uitlaten is.
Echt slecht vond ik hem niet maar ik kon er geen voeling mee krijgen en er zaten te veel elementen in die mij stoorden. Bijna middelmaat zou ik zo zeggen.
Hupla
Had niets meer verwacht dan een middelmatige film maar door de vele onlogische wendingen, gaten in het verhaal van SLJ en het bagger einde niet meer dan 1,5 punt waard.
Goodfella_88
wat een slechte acteurs zitten er in deze film (vooral die agenten). Het einde van de film ging al helemaal nergens over, die hebben ze ter plaatse verzonnen op de set denk ik.
Jammer dat een acteur als Samuel L. Jackson in zo'n film te zien is (de laatste tijd steeds meer jammer genoeg). Jackson zet dan ook als enigste zijn rol goed neer.
2.0 voor Jacksons rol als badguy
schumacher
Middelmatige film omdat ik vond het op niet veel sloeg en het einde????
cor1946
Slechte film met een acteur Samuel Jackson die wel beter kan. Slechte acteurs, raar verhaal enz.
Noodless
Zeer zwakke film die in het begin nog redelijk oogt, maar meer en meer verzandt in heel wat onlogische scènes die je dan bij het zwakke slot je tot nadenken zetten en een gevoel geven van een waardeloos plot. 3/10
ricor
Een zeer boeiende film die je gekluisterd aan je stoel houd.
Maar als iemand mij het einde kan uitleggen houd ik mij aanbevolen.
Zelden na een zo boeiende film met zo'n deceptie en vragen achter gebleven.
matige film.
ik moet zeggen dat ik niets kan maken van deze film.
ik begrijp er geen bal van.
Dan heb je zeker het einde niet meer gezien want daar komt toch puntje bij paaltje en wordt alles duidelijk.
mar007
heb het einde wel gezien maar ik begrijp ook daar niet veel van.
in mijn beleving klopte niet alles in deze film en moet je een hoop zelf invullen.
Valt toch wel mee toen op het einde duidelijk werd dat Joanie Felton Richie (Samuel L. Jackson) had ingehuurd om haar man John Felton in te vermoorden.
mar007
maar is dat zo?ik had de indruk dat toen zij richie binnen liet dat zij niet wist wie hij was
je zou toch zeggen dat als zij hem ingehuurd heeft dat ze anders zou hebben gereageerd
en waarom vermoord richie dan al die mensen? en zo heb ik nog tig vragen.
erg vreemd allemaal.
Ja dat is zo, ze wilde namelijk van haar man (als ik het goed heb had hij ook een levensverzekering waardoor haar financieel bedje ook gespreid was) af en ze had al een relatie met iemand anders. Waarom Richie zich zo vreemd gedraagt is juist de sleutel van het verhaal want als Richie John Felton al bij de eerste ontmoeting had vermoord had je natuurlijk geen film.
Kijk de film anders nog maar eens.
mar007
oke, nou lekker daneen huurmoordenaar die zich om een of andere reden
niet aan de afspraak houd en zomaar mensen vermoord...
maar goed de film in zijn geheel genomen is toch maar raar(vind ik )
maar theunissen in ieder geval bedankt voor je reactie, ik zie dat jij deze film
wel kan waarderen en ongetwijfeld heb jij het beter begrepen dan ik.
MFR
Heb deze film net gekeken en ik vond het een spannende film.
Ik was de hele film benieuwd wat de rol was van Jackson.
Mijn mening over de rol van Jackson
Door het begin stuk ben ik er van overtuigd dat wat hij zei over dat zijn vrouw hem ingehuurd heeft klopt. In het begin zien wij Jackson uit de auto stappen terwijl Wilson op de grond ligt, Jackson doet de kofferbak open en pakt zijn pistool (hierdoor neem ik aan dat hij hem wil doodschieten en in de kofferbak wil leggen.) Door het zien van meisje veranderd doet hij het niet en neemt hij hem mee en krijgt daadwerkelijk 'medelijden'.
Drrrrkkk
Ontzettende B-film! Sjeezus Jackson is afgegleden zeg... en dan bedoel ik niet z'n uiterlijk.
Onwaarschijnlijk onevenwichtig.
Jackson draagt de film nog een beetje met zijn vertolking van een psychopathisch personage, maar ook dat houdt weinig over. Om van Wilson maar te zwijgen. De film hangt van onwaarschijnlijkheden en plotholes aan elkaar en ontspoort tegen het einde compleet. Middelmaat pur sang en het zoveelste voorbeeld van onevenwichtige B-meuk waarmee Jackson tegenwoordig zijn zakken vult.
Doorsnee.
Olivia
2,5 *
Samual L. Jackson als iets te vriendelijke, opdringerige man die een enorme creep blijkt te zijn sprak me dan nog wel aan. Het personage van Luke Wilson komt nauwelijks naar voren. Je aandacht wordt getrokken door Richie met die enge blik in zijn ogen.
Het begin vind ik redelijk veelbelovend, maar daarna dut het toch wat in. Het werd nergens echt echt echt spannend. De film probeert je op het verkeerde been te zetten. Even dacht ik dat Richie een hersenspinsel was van de hoofdpersoon, maar dat duurde dus maar kort.
Helaas ook slordig afgerond. Dingen die gewoon niet helemaal kloppen. Richie had John al veel eerder kunnen vermoorden. Waarom zo lang wachten? En had zijn vrouw Richie echt nog nooit eerder gezien? Dan gedroeg ze zich wel erg omslachtig toen Richie aanbelde als politieman.
Het einde liet me wat verbaasd achter. Wat je daar nou weer mee moet?
Flaghunter
Ik vond het een redelijke film maar niet speciaals. Het verhaal bevat behoorlijk wat eigenaardigheden en had iets beter uitgewerkt kunnen worden.
- Het feit dat de hoofdpersoon blut was werd er wel heel erg dik bovenop gelegd in het begin van de film.
- Het is van het begin af aan al duideljk dat SLJ een duidelijke creep is waarbij je niet in de auto moet stappen. Zijn hele gedrag schreeuwt het uit dat het een gek is.
- Als Luke wilson met het meisje (waarhij me vreemdging) vanaf het winkelcentrum SLJ een lift geven naar de plek waar zijn auto staat (inbeslag genomen) zit SLJ met een knuppel achterin de auto, dezelfde knuppel waar de dikke vrouw van de telefoonwinkel hem mee bedreigde. Een normaal mens zou hier vragen bijstellen of dit ontzettend verdacht vinden. De politie agenten vond ik ook maar slap. Geen enkele agent denkt eraan om het meisje met de hond dat schijnbaar 24 uur per dag voor de deur staat te vragen of ze iets gezien heeft. En zo zijn er meer van dit soort dingen. De lichtgetinte politie agente vond ik een leuke meid om te zien
Het (open) einde vond ik ook slecht uit gewerkt. Dat had wel iets spannender gekunt.
Een 2.5
Angelo2
Ondanks de vele negatieve commentaren vond ik dit een prima film die geen seconde verveelde. Samuel L Jackson speelde weer een geweldige rol en kwam de hele film dreigend over. Je bleef je telkens afvragen wat er nou precies aan de hand was. Toch wekte het einde zoals vele al eerder genoemd veel vragen op. Waarom al die moorden in dat tankstation en waarom kreeg die John de schuld daarvan. Omdat het gewoon een psychopaat is die de huurmoord niet wou uitvoeren en als een gek aan het moorden sloeg en er een soort spel van maakte? Allemaal wat vaagjes. Vond het ondanks het wat vage einde een heerlijk popcorn filmpje. Een dikke 7
Vinamp
Prima filmpje, op sommige momenten ook behoorlijk spannend.
Totaal geen moeite met het eind.
Wat ik niet begrijp, is waarom jullie het eind niet begrijpen.
Het is (volgens mij) precies zo als Theunissen zegt
Stijn B.
Verrassend sterke film met een fijn scenario
en daarbovenop een duivels goeie Samuel L. Jackson
Curriculum
Fantastische film. Onbegrijpelijk eigenlijk dat sommige deze film als "waardeloos" beschouwen. Persoonlijk vind ik het een magistrale film en goed geacteerd van zowel Luke Wilson als Samuel L. Jackson. Wat een meedogenloos individu vertolkt Samuel hier.Het eind creëert inderdaad sceptici.
Scorpio11
Niks mis met deze film. Samuels is weer de perfecte slechterik.

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime

The Ledge