Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Chris Fisher
Met onder meer: Samuel L. Jackson, Luke Wilson en Leslie Bibb
Plot Meeting Evil
Op een maandagochtend gaat de deurbel bij de jonge familieman John Felton. Voor de deur staat een vreemdeling met dure sportschoenen en een baseballpet die zichzelf voorstelt als Richie. Hij vertelt John dat hij gestrand is met zijn auto en vraagt om hulp. Een woordenwisseling bij het benzinestation leidt tot een schokkend misdrijf. Aan het einde van deze aangrijpende dag keert John terug naar huis waar hij Richie aantreft in zijn woonkamer, samen met zijn vrouw. Het kwaad is zijn leven binnengedrongen. Dit is het begin van de transformatie van een onopvallende vader van twee kinderen in een wanhopige man die tot alles in staat is om zijn familie te beschermen.
John
Trevor
Rhonda
Redneck Trucker
ralfsjam
Leuk tussendoortje. Nu heb ik altijd al een hekel gehad aan fluisteracteurs, Dus had pech met Wilson. Maar Jackson maakte wel het een en ander goed. Zo droeg hij de film, en zorgde er voor at het overdreven verhaal te slikken was. Wat in het begin leek op een b-filpje bleek el te kloppen, maar het kreeg een zilver randje naarmate het einde in zicht kwam. Verhaal zat ook nog wel redelijk in elkaar... Prima filmpje voor op de bank met de beentjes omhoog....
Movie-Addicted
Film gaat totaal nergens over, vond hem erg slecht en ongeloofwaardig. Jammer van deze 2 toppers van acteurs.
alvinvdv
*2.5
Ik zou het niet beter kunnen verwoorden.
Voor mij met veel moeite 2 *-en.
Dogla79
Het is een aparte film waarbij ik wel de aandacht bij kon houden.
Jackson speelt een goede rol,maar verder vond ik het maatjes.
Gelukkig maakte een paar goede scenes en de acteerprestatie's van Jackson & Bibb het toch nog voor een 3.0!
snarfje5508
Goede film. Houdt de spanning vast met een prima Jackson in de hoofdrol. Geen diepgaande gesprekken maar typisch oppervlakkig vermaak.
SaNDuTjE
Redelijk onderhoudende film die alleen door wat scenes van/met Jackson te doen was. Wilson heb ik nooit een geweldig acteur gevonden en ook nu weer blijft hij netjes binnen de lijnen spelen. Het ontbreekt de film wat psychologische spanning die men juist met de rol van Jackson probeert te creëren. Enkele scenes zijn wel leuk en doet hij me af en toe haast even aan Jules Winnfield (Pulp Fiction) denken maar scenes als dit zijn op 1 hand te tellen en is het voor de rest vooral voorgekauwde actie met voorspelbare wendingen. Met name richting het eind worden de clichés uit de kast getrokken, compleet met regen en onweer uiteraard, om zo met een teleurstellende finale te eindigen. Saai wordt het nergens maar voldoende ook zeker niet.
PKlijnstra
Amen.
tal1b
verschrikkelijke film, irritant gepreek van samuel l jackson, vervelende twists. eerlijk gezegd had ik het wel kunnen verwachten.
Norman Mailer
Zo een brave Hendrik, een wat sensitief type. Overigens pakte dit, mijns inziens, in Middle Men bést aardig uit.
Norman Mailer
Nah goed, vanacht dat Meeting Evil met bijzonder veel moeite uitgezien. Volkomen stompzinnige film.
Dat Richie (Jackson) iemand is die je liever geen hand geeft, ziet een blinde nog wel. Behalve Wilson dan natuurlijk, met z'n moedeloze tronie. Gekinpt voor deze rol dus.
De film staat met één been in het slasher genre, maar is dan weer nauwelijks expliciet. Jackson vermoordt welhaast willekeurig mensen, leeftijd noch geslacht zal 'm jeuken. Maar wel doel dit dient, is mij niet duidelijk geworden.
HALVE TAMME. (moderator series)
Een leuk tussendoortje die mij prima vermaakt heeft.
Pazmaster
Leuke film maar niet bijzonder. Het begint goed als "bad mother fucker" SLJ in beeld komt die ook nu weer erg lekker speelt. Ik vind `m erg overtuigend als mr. evil.
Luke Wilson daarentegen doet het als slappe zak een stuk minder. Het verhaal is redelijk en de ontknoping kan er wel mee door. Toch had het allemaal wel iets beter gekunt. Desalniettemin heb ik me er wel redelijk mee vermaakt. 3 sterren
Waku
Beetje vergezocht maar verder leuk "tereur filmpje".
Een keer wat anders dan een stiefvader, stiefmoeder of pleegkind die een gezin terroriseert.
Goeie creepy rol van Jackson.
mellajones
Vond de film lekker weg kijken.. Ok af en toe te ongeloofwaardig maar ok.
Samuel l jackson kwam in ieder geval goed in zijn rol over als de meeting evil..
Luke wilson vond ik iets minder.
Erick1985
Heb erg genoten van deze film, fantastisch! Hier hou ik van, lekker mysterieus, Stephen King-achtig. Het einde vond ik helaas een beetje jammer, had iets beter gekunt. Maar in het geheel 4,5 ster.
De film deed me ook een beetje denken aan "Secret Window" met Johnny Depp, of "Desperation" met Ron Pearlman.
dwid
Tja, ging er al in met het idee 'dit wordt geen topper', en dat bleek ook zo te zijn !
Eigenlijk was hij wel vermakelijk, maar tegelijkertijd slecht. Samual verlaagt zich wel enorm om in dit soort films te spelen !
Achja, over een tijdje ben ik hem iig vergeten !
dupain
*2.5
Helemaal mee eens!!! onwijs slecht!
erpunited
Redelijke film. Het verhaal is niet denderend. Daarentegen zit er een lekkere spanning in de film, waardoor je nog geboeid blijft kijken. Wilson speelt slecht en Jackson speelt goed. Aardig filmpje om een keer te kijken
Best wel een verrassend goede thriller. Ik verwachtte eigenlijk een beetje een dertien in een dozijn film maar dat was hij zeker niet. Het verhaal (begint spontaan en eigenlijk ook wel vreemd, maar daar blijkt een goede reden voor te zijn) zit goed in elkaar, weet ook te boeien en is op bepaalde momenten zelfs spannend. Hetzelfde geldt voor het sterke einde wat ik best verrassend (hoewel het er achteraf wel dik in zat) vond en ook goed.
Degenen die deze film naar een hoger niveau tillen zijn Samuel L. Jackson en zeker ook Leslie Bibb. Samuel L. Jackson speelt de rol van psychopaat gewoon geweldig maar Leslie Bibb verraste me het meest met haar goede rol als echtgenote die zeker niet op haar mondje was gevallen. Ze zag er trouwens ook fraai uit. Luke Wilson speelde misschien een beetje sullig maar hij was wel geknipt voor de rol. De duur van de film is best aan de korte kant maar voor deze film was het zeker perfect want hij verveelde daardoor nergens. Sterker nog, ik heb me vanaf de eerste tot de laatste minuut prima vermaakt met deze film.
Het enige smetje op de film vond ik een punt van de uitvoering. De film barst namelijk van het geweld maar daar laat men helaas bitter weinig tot niets van zien. Had men dat wel gedaan dan had ik deze film helemaal geweldig gevonden.
sporthaas
Het einde maakt deze film waardeloos. Was er geen tijd meer? Budget op? Zonde van de film.
david bohm
Mwah. Rechttoe rechtaan thriller met Samuel L. Jackson als psychopaat op de automatische piloot.Eendimensionale karakters, hoewel dat van de echtgenote misschien wat duistere trekjes heeft. De ontknoping vind ik het sterkste van de film omdat daar voor het eerst een dubbele laag wordt aangebracht.
Barry83
Met Luke Wilson en Samuel L. Jackson in de hoofdrol mag je toch wel wat meer verwachten. Film gaat totaal nergens over. Weinig samenhang, springt van de hak op de tak, verhaal loopt traag en weinig spanning. Snel vergeten!
steefke
Bwah, gemengde gevoelens over deze film... vond het geen hoogvlieger.
Mariovane
Best wel een goeie en spannende film. Alleen klopt de beschrijving van de film hierboven voor geen meter, want Richie draagt helemaal geen dure sportschoenen en een baseballpet. Door die beschrijving verwachte ik meer een jong gangstertje ofzo bij hem aan de deur.
Ook het stukje beschrijving "Aan het einde van deze aangrijpende dag keert John terug naar huis waar hij Richie aantreft in zijn woonkamer, samen met zijn vrouw", klopt écht niet!
Bounty boy
Bovenstaande reactie is juist, van de filmbeschrijving klopt geen hout;het zijn geen sportschoenen en een baseballpet, doch een chique kostuum en een bijpassende hoed (slechte vertaling?). Ook de rest van de beschrijving laat te wensen over, de film zélf is overigens steengoed en dat is voornamelijk te danken aan SLJ, die op briljante wijze een meedogenloze psychopaat acteert.
bennie1981
Kan iemand mij uitleggen wat in vredesnaam dit einde betekende? Ik was met stomheid geslagen. Ik dacht het is de duivel of iets maar ineens is het een normale man die met een simpel schot dood gaat en hij gaat ineens naast zijn vrouw liggen en.... Einde...
Ik zit nog steeds na te denken wat ik heb gemist

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

The Ledge
Drama / Thriller, 2011