Genre: Animatie / Avontuur
Met onder meer: Emma Stone, Ryan Reynolds en Nicolas Cage
Releasedatum: 27 maart 2013
Bekijk via Netflix
Plot The Croods
"Meet the first modern family."
Een hevige aardbeving zorgt ervoor dat holbewoner Grug en zijn familie hun vertrouwde omgeving moeten achterlaten. Tijdens hun gevaarlijke zoektocht naar een nieuwe thuis ontmoeten ze een zwerver wiens moderne ideeën over de toekomst in schril contrast staan met de traditionele waarden van Grug. De hele situatie wordt niet eenvoudiger wanneer zijn oudste dochter ook nog eens valt voor de charmes van de vreemdeling.
- Trailer (YouTube)
- The Croods (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Belt (stemrol)
Sandy Crood (stemrol)
deLeeuw
- 1944 stemmen
Eén van de vier projecten waar Dreamworks voor 2012-2013 mee bezig is. Toch meer benieuwd naar deze dan naar Madagascar 3 en Turbo!
Plaatje dat erg lijkt op de poster:
New Image from DeamWorks Animation's THE CROODS - News - GeekTyrant
schram101
Mooie animatie zeg. Film draagt overigens niet het genre 'komedie' en dat lijkt het gezien de trailer ook niet te worden.
Vanaf 27 maart 2013 in de bioscoop (Warner Bros)
SnakeDoc
Fraaie motion-poster 'The Croods' - FilmTotaal filmnieuws
Echt cool, die motion poster!
morreke
net in de bioscoop de trailer in 3D gezien, ziet er echt wel SUPER uit !
disneystore
eigenlijk ziet dit er best wel fijn uit. De trailer zit vol met nonchalante, te veel aandachttrekkende beperkte mopjes en dat is wel leuk. Niets voor in de cinema denk ik, maar gewoon voor thuis in HD. Ook gewoon knappe animatie, hoop dat Dreamworks een totaal andere richting opgaat dan "the usual stuff" zoals Madagascar
jarno1975 (moderator series)
matrix79
Gisteren deze film in avant première gezien met het gezin en ik moet zeggen dat dit een heel amusante familiefilm is. Onze kinderen hebben waarschijnlijk nog nooit zo hard moeten lachen met een film. Ik kan deze dan ook aan iedereen met kinderen aanraden.
helaas kan ik nog geen score geven anders geef ik een dikke 4
John Lee Hooker
Sympathieke komedie waarin een gezin holbewoners diverse avonturen beleeft en steeds weer wordt weggedreven zodra ze op een nieuwe plek aankomt. Alhoewel het deels kinderlijk blijft met kleine beestjes en een behoorlijk theatricale opvoering blijft het aangenaam om alles zo te zien plaatsvinden. Wel vond ik het soms net wat te sentimenteel worden (bijv. als ze op een afgrond staan en roepen ''wow... look at that'' of de individuele grotschildering van Crug die wat overdreven in de spotlight wordt geplaatst waarbij de bombastische muziek in steeds wordt bijgevoegd . Hier en daar ook flink te voorspellen. Geen topper dus maar wel leuk om een keer gezien te hebben.
lijkt me een heel erg leuke film voor het gezin
Met animatie heb ik niks ik blijf het voor kinderen vinden.
tal1b
Werkelijk prachtige animatie, en visueel 3D een traktatie voor 't oog. Leuke karakters, en grappig bedachte dieren.
Tevens zit de film vol met humor voor jong en oud. Voor animatie liefhebbers een aanrader (3D bios!)
predator
- 1952 stemmen
3D komt zeker een keertje goed tot z'n recht. Het verhaal is wel erg standaard, maar animaties zijn ok. Tempo is lekker hoog.
soom
- Wie zijn jullie eigenlijk?
* Wij zijn de Croooods!!
Hahahaha. Lachen jo.
Dat mag vast niet als recensie/mening doorgaan, dus maar een iets uitgebreider stukje dan.
Wat bovenstaande naar voren brengt, is dat ik dus echt ongelooflijk heb zitten lachen. Guy is een perfect personage, er wordti een mooie introductie gegeven als zijn personage zijn opwachting maakt, heerlijke interactie met vooral Eep en Crug, waar ik heerlijk van kon genieten (en dat deed ik dan ook). Niet alles is echter even interessant, en dat maakt dan wel weer merkbaar dat het geen Pixar is, met eigenlijk meer dromerige, mooiere animatie (en meer inlevingsvermogen in mijn geval). Ik meende aan bepaalde gevallen te zien dat de makers van Ice Age een dikke vinger in de brij hadden gedaan, maar ik zie nu dat Ice Age van een heel ander soort bedrijf afkomt. Al die productiemaatschappijen ook, het zal je maar duizelen hoeveel van dat soort bedrijven er eigenlijk zijn zeg, pfoe!
Zoals beschreven, Eep, Crug en Guy zijn leuk, en Dreamworks had gewoon één bijfiguur moeten maken, en die dan interessanter maken dan die oma, baby en oudere broer. Dat was veel mooier geweest.
Mooie 4*, maar er had echt hier en daar wel iets mooier gebouwd kunnen worden aan bepaalde dingen, die ik dus min of meer net beschreven heb. Dan was het net iets meer geweest. Nu blijft het voor mij toch echt op een 4 hangen.
Chaos Industry
Het is weer een vrij standaard verhaaltje van een reis naar een betere plek, met karakteristieken die vrijwel elke film heeft uit de animatie scene. Wat onderscheid deze film dan? Dat is denk ik met name de prachtige shots die men af en toe voorgeschoteld krijgt. Verder een prima stem casting. Een redelijke film die voor het gezin prima is, maar naar mijn smaak 13 in een dozijn is.
Chaos Industry
Och och dat is wel heel kort door de bocht
Een film als '9' is na mijn mening niet een standaard kinderfilm.
SnakeDoc
Vrolijke boel, maar ook wel weer erg van het zelfde en erg druk.
altijdcritic
Mooie leuke film. Moderne versie van de flintstones. Maker heeft goed gekeken naar Avatar. En die vogel uit Up! Maar verder wel heel leuk.
Rodger
Leuke, vlotte animatie film....
Ik heb hem vandaag in Bangkok in 3D gezien,.. En echt de moeite waard...
Uiteraard moet deze in 3D gaan bekijken.... Want dan komt deze het beste tot zijn recht.
Het verhaal is goed, veel leuke humor erin,.. Met leuke actie fragmenten,..
ัไืแนสพ. าไรำท. ค/้หีำ่ีารไ่. 4****
baspls
Goede film. Veel beter dan ik verwacht had.
De Score van Alan Silvestri is geweldig. De stemmen zijn ook wel goed. Het verhaal is mooi. De wereld is mooi vormgegeven en de CGI-computeranimatie is nog best wel mooi en gedetailleerd.
Wel weer een bewijs dat Dreamworks zich duidelijk niet aan één stijl houdt. Iedere film is weer totaal anders terwijl Disney/Pixar wel ongeveer de zelfde stijl toepast op al hun films.
Leuke en vermakelijke film.
Shinobi
"Don't. It could be dangerous."
Vanochtend in de bios meegepakt en ik werd aangenaam verrast moet ik zeggen. Ik had niet al teveel voorkennis, het enige wat ik wist is dat het over een gezin in de prehistorie gaat.
De film begint met een leuke introductie in de vorm van grottenschilderingen en de regels van The Croods, om vervolgens daarvan af stappen en in de wonderschone wereld te stappen.
Qua verhaal is het vrij standaard, maar dat deerde mij niet echt. Want de visuele vormgeving is echt fantastisch te noemen. Het ziet er allemaal zo levendig en gedetailleerd uit, met name later in de film als ze in het bos terecht komen.
Normaal gesproken ben ik niet zo een fan van 3D, maar wat betreft deze film is het zeker wel een toegevoegde waarde.
De voice acting is ook top en hiervoor zijn zeker niet de minste namen ingeschakeld, o.a.: Nicolas Cage, Emma Stone en Ryan Reynolds. Met name Cage die de stem van Grug doet vond ik erg sympathiek overkomen, wat mij betreft mag hij wel vaker stemmenwerk doen.
Tot slot vind ik het grootste pluspunt van deze film ook de humor, ik denk dat ik nog nooit zo vaak heb gelachen om een animatiefilm. Er zitten genoeg grappen en interessante situaties in, ook voor de volwassenen valt er genoeg te lachen met hier en daar een schoonmoeder grap.
Al met al een zeer geslaagde animatiefilm, zeker wel de moeite waard om eens te kijken; ook als je niet van animatiefilms houdt.
Dikke 3,5 sterren.
knusse stoel
Aardige animatie waarin de altijd angstige Grug met zijn gezin door "de vreemdeling" wordt meegenomen naar een 'nieuwe wereld' waarin het op den duur wel gemakkelijker is om te overleven. En waarheen ze ook wel moeten omdat hun 'oude wereld' vernietigd wordt door vulcanische activiteit.
Toch aardig om te zien hoe een mens ondanks alle gevaar toch liever in het 'oude en bekende leventje' blijft hangen. Wat dat betreft is er weinig nieuws onder de zon.
cordiacovens
Prima Animatiefilm, met een leuk design van de wereld waarin de karakters leven, leuke personages en interessant om te zien hoe de mensheid eigenlijk in de film evolueert. Mooi gemaakt, 3D was niet bijzonder maar wel leuk gedaan. De film was alleen niet vernieuwend genoeg, verder prima film.
De komedie is leuk gedaan, soms best moeten lachen hoewel ik vast niet de doelgroep ben. maar toch prima, alleen Nicholas Cage als dikke holbewoner, niet geloofwaardig.
Freud
Heel geslaagde kinderfilm: spannend, grappig en onwaarschijnlijk mooie decors - en daarbij nog met een verhaaltje waar ik me best kan achter zetten - voor progressie en tegen angstig conservatisme
Maar vooral onwaarschijnlijk wat voor prachtige landschappen en wezens in de film zitten, ik heb echt mijn ogen uitgekeken. Had van de studio achter de verschrikkelijke Shrek en Kung Fu Panda films veel erger vrwacht, maar deze trekt perfect de lijn door van How to Train Your Dragon: intelligente, plezante films met het hart op de juiste plaats. En in dit geval nog veel meer dan bij Dragon: heel geloofwaardige animatie, met ruimte voor leuke karikaturale vormgeving en heel fantasierijke werelden en creaturen. Om u een idee te geven: het design van Avatar komt nog niet tot aan de enkels van deze film
sivan
Deze wil ik sowieso ook nog kijken, ben altijd wel onder de indruk van de animatiefilms.

The Croods: A New Age
2020