• 9.372.315 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Howie Askins

Met onder meer: Ryan McCoy, Brett Rosenberg en Abigail Richie

Plot Evidence

Vier jonge volwassenen gaan kamperen in de bergen rondom Los Angeles. Een van hen (Ryan) maakt een documentaire-film van zijn vriend Brett over zijn eerste kampeerervaringen. Maar al snel komen ze er achter dat ze geterroriseerd worden door een mysterieus wezen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van DiDa

DiDa

De trailer van deze found footage film die in de USA al goede recensies krijgt:

YouTube - Evidence (2011) - Official Trailer [HD]

Goed!

Vanuit het niets weer eens een verrassende found-footage film. Askins doet het met weinig, al moet ik zeggen dat de film op het einde plots aardig complex wordt (voor een filmpje als deze dan).

Begint als een doordeweekse Blair Witch clone, maar weet toch al snel een aardig sfeertje op te bouwen. Iets maakt steeds nieuwsgierig naar wat er volgen gaat. Askins bouwt erg goed op en weet op de juiste momenten de juiste schrikeffecten te gebruiken.

Het einde ontspoort in een soort van Half-Life achtig gebeuren waar het steeds hectischer en panischer wordt. Al houdt de film verder wel lekker het hoe en wat verborgen. Er worden meerdere tipjes van de sluier gelicht, maar echt uitleggerig wordt het nergens.

Wie niet tegen dit soort found footage beelden kan hoeft niet te kijken, het laatste half uur is er eentje van horten en stoten, met haperingen, geluidsvervorming en distortion everywhere. Askins doet het echter gewoon goed, waardoor het sfeerverhogend werkt.

Geslaagd filmpje dus, best spannend bij momenten en zelfs verrassend. Had er niet al te veel van verwacht maar viel erg goed mee. Aanradertje.

Dikke 3.5*

avatar van Keane1983

Keane1983

Een zeer goede Found-foutage film.

De film kent een rustige opbouw zoals we deze gewend zijn van bijvoorbeeld PA en BWP.
Vanaf het moment dat de jongeren in het bos zijn, begint de spanning zich goed op te bouwen. Nu moet ik zeggen dat dat mede komt door het goed en overtuigende acteerwerk.
Dit geld overigens niet voor alle personages in de film de toevallige passant die bij het kampvuur gaat zitten en helemaal op het einde de man met het geweer die de meisjes probeert te redden vond ik net iets over the edge acteren.
De film weet je eigenlijk de gehele speelduur teboeien en hier en daar zitten een aantal goed geslaagde schrikmomenten verwerkt.
Richting het einde kan het allemaal wat rommelig overkomen, want daar waar het in het begin allemaal nog binnen de lijntjes is (al is het maar op het gebied van filmen), wordt op het laatst allemaal overboord gegooit.
De camera schokt en happerd van alle kanten, dit kan als storend ervaren worden...ik heb hier echter van genoten. Het blijft allemaal goed volgbaar wat er gebeurd.
Overigens wordt nergens in de film uitgelegd wat er nou presies aan de hand is. Dit houd het geheel weer lekker wazig.
Wat zeer zeker de moeite waard is om te bekijken is de aftiteling (je kunt er trouwens ook echt niet omheen...want van de eindscene wordt je meteen in de "film" van de aftiteling geleid.
Ik heb zelden zo een spannende aftiteling gezien en verwacht dat dit een opstartje is van een deel 2.
Op het gebied van de "gore" zitten er (met name in het einde) wat leuke stukken in. Maar verwacht geen bloederige taferelen.
Al met al is dit een zeer geslaagde en enigzinds verrassende film waarvan ik erg blij ben dat ik deze ben tegen gekomen.
Wat mijn voorganger ook al aangaf, als je niet van dit gerne film houd...zeer zeker overslaan...ander zou ik zeggen: Zeer zeker het bekijken waard.
Van mij een 3.5*

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Voor mensen die kicken op het heen en weer zien rennen van fotomodellen.

Verder omvat de film bar weinig.

Wanneer krijgen we eens echte mensen te zien in dit genre in plaats van die Axe-reclame huppelkutjes?

Dat verhaallijntje is ook weer erg origineel...

Uitgemolken genre.

avatar van Daan258

Daan258

Lijkt me een erg goeie film.

avatar van wibro

wibro

Niet slecht.

Het meest opvallende van dit best wel aardige horrorfilmpje vind ik de originele en ook nog eens zeer spannende aftiteling. Ik kan me niet herinneren dat ik zoiets ooit in een andere film ben tegengekomen. Deze film die mij nogal deed denken aan de Blair Witch en ook aan [rec]1 laat je achteraf wel in het ongewisse van het hoe en waarom van het hele gebeuren, hoewel ik er zelf wel een verklaring voor denk te hebben. Misschien wordt er niets uitgelegd omdat er zowiezo van deze film net zoals bij [rec]1 een vervolg komt. Voor mij hoeft het niet. Ik houd wel van films waarbij je zelf de puzzelstukjes op de juiste plaats mag leggen.

avatar van mock turtle

mock turtle

Lijkt me een erg slechte film.

avatar van olsenbanden

olsenbanden

mock turtle schreef:

Lijkt me een erg slechte film.

Lijken liggen op het kerkhof, kromme ernaast....... kijken en das pas oordelen!

avatar van Liefje12

Liefje12

Halve ster voor de moeite komt toch wel in m'n lijstje van de van de slechtste horrorfilms ooit gemaakt en dan heb ik het nog zacht uitgedrukt. ik ga er geen woord meer aan vuil maken.

avatar van Liefje12

Liefje12

Ik snap ook niet hoe mensen deze film goed kunnen noemen.

als je zoiets zoekt als dit doe dan cloverfield is wel niet egt horror

maar dit heeft wel iets van die film weg

avatar van marco10v

marco10v

Je zegt dat je er geen woorden meer aan vuil ging maken ??? Wat zijn deze woorden dan???

Liefje12 schreef:

Ik snap ook niet hoe mensen deze film goed kunnen noemen.

als je zoiets zoekt als dit doe dan cloverfield is wel niet egt horror

maar dit heeft wel iets van die film weg

avatar van Boutta

Boutta

Hoe was het nou afgelopen? Was het nou uiteindelijk een soort militair trainings terrein?
Snap nog steeds die apen niet

avatar van stekman

stekman

getver, weer zo'n found footage film. Dat vind ik echt niks.

avatar van kubrick 22

kubrick 22

Nee... kon mij niet bekoren.. eerste 45 min is vrij standaard, eigenlijk niets nieuws beetje Blair Witch maar dan minder. Dan komt er vaart in en word het vrij rommelig, en er word zoals al gezegd niks uitgelegd. Dat kan werken maar deze keer voor mij niet helaas.

Aftiteling is misschien origineel maar wel vrij irritant!!

avatar van j0zman

j0zman

Begint aardig, en heeft af en toe nog wel spannende momenten. Daarna veel rennen, veel geschreeuw, geen logica (Zo vaak in een afgesloten ruimte zitten en toch wegrennen), erg rommelig, geen idee wat er aan de hand is, en bovenal...die verrekte k*tcamera die alsmaar storing heeft. Een beetje camera-effecten vind ik absoluut niet erg maar op het einde werd het voor mij echt teveel. Het werkt op je zenuwen, en je zou er zowat epilepsie van krijgen.
Nee, erg storend al met al.

avatar van Raffie_75

Raffie_75

Past goed in de categorie Blair Witch, die vond ik goed en deze ook... iets meer 'alien' achtig maar heb me goed vermaakt 1.5 uur lang met aardige schrik momentjes.

3 *

avatar van FabianGT

FabianGT

Heel erg vage film, wat meer uitleg had fijn geweest.

avatar van jstinissen

jstinissen

vrijselijk camera werk alleen jammer van dat

avatar van stuifje

stuifje

Ik heb mij enigzins vermaakt met deze found footage film.

Een aantal dingen irriteerde me wel.
Zoals al eerder vernoemd. Een aantal keren waren de personages op een veilige plek.
Zoals in de camper. Al sprong er zo een beest op er was geen direct gevaar en dan toch naar buiten sprinten, wederom even later in een huis belanden en dan maar blijven zoeken naar een uitweg... blijf lekker binnen en wacht op daglicht. Meerdere malen zaten wezens ze vlak op de hielen en op onverklaarbare wijze ontkwamen ze steeds weer...

Al met al wat leuke schrikmomenten en de aftiteling was vermakelijk

avatar van Spetie

Redelijke found-footage film.

Het is een subgenre dat ik meestal wel kan waarderen. The Blair Witch Project is en blijft mijn absolute favoriet en Evidence kan dat niveau helaas ook niet evenaren, laat staan benaderen.

Het begin is best goed. De sfeer is redelijk sterk en er wordt aardig wat suggestieve spanning gewekt. Op een gegeven moment lijkt echter de hele langzaam maar zeker los te breken en wordt de chaos ook steeds groter. De camera wordt steeds slechter en de beelden steeds vager. Op zich niet erg, want zo blijft het spannend en wordt er niet teveel prijsgegeven. Wel stoorde ook ik me aan het constante vluchten van de meiden, die veilig zaten en toch weer het gevaar opzochten midden in de nacht. Dat was nogal onlogisch en ook wel behoorlijk storend, omdat het een keer of vijf gebeurt.

Al met al zeker niet slecht. Het ontspoort allemaal wat te snel, waardoor de spanning wat te snel wegebt, en de hoofdrolspelers nemen jammer genoeg wat rare beslissingen, maar verder is het niet slecht gemaakt.

avatar van hendriks

hendriks

haalt bijlange na niet bij blair witch project die was de eerste en begon deze genre

dit is gewoon een flutfilm te dik erboven op

en waar boven op geen idee word allemaal vaag gehouden

er zijn bijtertjes maar wat voor zombies aliens

wat gebeurd er

nee weg gooi film zonde van me tijd geen cijfer te slecht

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Matige film. Als zogenaamde "home made video" vind ik `m niet zo sterk en erg ongeloofwaardig. Vooral het eerste uur is eigenlijk veel geschreeuw en weinig wol. Daarna komt de film iets meer op gang. De special FX kunnen er wel mee door. Het acteren vond ik wel erg ongeloofwaardig overkomen. Al met al is de film niet heel slecht maar ook zeker niet goed. Ik geef hier 2,5 ster voor

avatar van Bossjosh

Bossjosh

De film blijft wel een beetje raadsel achtig. De schrik momentjes zijn wel ok spanning is ook wel goed te doen. Leuk om een keer te zien als je van dit soort films houd tenminste. Maar verwacht geen top film.

avatar van Barry83

Barry83

Normaal hou ik wel van dergelijke films in REC of Paranormal Activity stijl. Maar ongelooflijk wat is deze film slecht! Camerawerk is zwaar irritant en film is gewoon een rommeltje. Klopt niks van en zitten veel fouten in. Film is ook nooit spannend. En de monsters of wat het ook mogen zijn, zijn lachwekkend. Zijn gewoon kostuums die je in iedere feestartikelen winkel kunt kopen. Dan hoop je nog een beetje op een goed einde, lijkt het net alsof je naar computer spelletje zoals Half Life aan het kijken bent.

Geef een 1 voor de vrouwelijke acteurs. Iedereen kan tegenwoordig een film maken lijkt het wel. Laat wat mooie meiden in topjes schreeuwen en rennen in een bos, film het, en je bent klaar!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Dit lijkt wel een prequel op de game Resident Evil 1 of eigenlijk Resident Evil Zero. Er zijn namelijk best veel raakvlakken. Resident Evil 1 kwam uit voor de Playstation in 1996 en het gaat over geheime bizarre experimenten in een groot landhuis ergens in de bossen. Uiteraard gaat het gruwelijk mis en breekt de pleuris uit. Resident Evil had destijds toch wel de beste intro ooit!!! YouTube - Resident Evil 1 Intro Uncut Sowieso een hele goede game!

Een dikke 3 sterren voor deze film. Er zitten alleen net iets teveel irritatiepuntjes in.

avatar van Daan258

Daan258

Behoorlijk slecht.

De film begon erg goed met een goeie sfeer en lekkere spanningsopbouw en in het begin deed het me ook een klein beetje denken aan The Blairwitch Project.

Maar zorda je uiteindelijk een keer zo'n monster heb gezien(wat totaal niet eng was want ik vond het er eerder uit zien als een aapXD) was de spanning er gelijk van af en wist de film mij niet meer te boeien.

ik hou zeker wel van handycam movies maar deze film wist mij helaas niet te boeien.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Evicence begint eigenlijk veelbelovend. Mede door de chemie en omgang tussen Ryan en Abi. Voelde zeer oprecht aan, qua sfeer was het zeer aardig en ook qua plot en setting zat het wel goed. Met het handheld concept kan je weinig mis doen omdat het de immersiviteit altijd wel versterkt.

Het probleem is dat de personages totaal out of character gaan, de regie lijkt totaal stuurloos en tegen het einde aan wordt het steeds ridiculer. Op een verkeerde manier. Het wordt naarmate zo slecht dat zelfs de zeer onderhoudende eerste helft steeds slechter wordt waardoor de spreekwoordelijke nachtkaars al snel uit gaat.

Een zeer solide half uur en daarna wordt het te ridicuul om te waarderen. Enorme blackout van Askins.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Daan258 schreef:

Behoorlijk slecht.

Niks aan toe te voegen.

avatar van henkula

henkula

Doorsnee horror, tieners, irritant mannetje met camera waar het nut mij ontgaan is, kampvuur, drank, ben ik iets vergeten?

avatar van henkula

henkula

Ja, de gore, worstjes met tomatensaus.