• 9.370.364 stemmen

Die Screaming, Marianne (1971)

Horror / Thriller | 99 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titel: Die, Beautiful Marianne

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Pete Walker

Met onder meer: Susan George, Christopher Sandford en Barry Evans

Plot Die Screaming, Marianne

"Death bars the gate to her 21st birthday."

De gogodanseres Marianne (George) wordt als miljoenenerfgenaam achtervolgd door haar vader, een corrupte rechter. Ex-vriend Sebastian (Sandford) lokt de vrouw en haar vriend naar Portugal, naar de afgelegen villa van Mariannes vader en haar afgunstige halfzus, en wordt er blootgesteld aan geweld.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

The Judge

Portuguese Police Detective

Sloopy's Manager

British Police Detective - Dark Hair

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Uiterst saaie film die nergens overtuigend was. Enkel Susan George weet nog iets te maken van haar rol, maar al de bijrollen zijn zo irritant en inspiratieloos dat het een erg lange zit was voor mij. Bah.

avatar van Fransman

Fransman

brucecampbell schreef:

Helemaal eens met brucecampbell. Kon er geen touw aan vastknopen. Dat komt voornamelijk doordat de motieven van de diverse betrokkenen niet duidelijk worden gemaakt. Maar ook onderdelen van het verhaal zijn niet logisch inpasbaar, of worden niet opgehelderd. Zo blijf je met tal van vragen zitten. Maar eigenlijk kan het je ook weer niet zo veel schelen.

Een aan alle kanten rammelende jaren zeventig thriller, die gerust in de vergetelheid mag raken. Ware het niet dat Susan George er de hoofdrol in speelt, voor mij de enige reden om deze film te zien. Ze heeft zo'n kort rokje, dat je voortdurend haar broekje kunt zien. De titelsong vond ik wel aardig en er rijden een paar snoepjes van auto's in rond: een rooie Austin-Healey en een tweekleurige Ford Zephyr, waar ik ooit verliefd op was, ook vanwege die kekke stuurversnelling. Dat ze die Healey in het ravijn laten rijden heeft hopelijk tot onmiddellijke executie van de betrokkenen geleid.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Marianne, een nachtclubdanseres, is op de vlucht voor haar vader, een gepensioneerde corrupte rechter die in een villa in Portugal woont met Marianne's halfzus Hildegarde. Op haar 21ste verjaardag krijgt Marianne de erfenis van haar moeder, die op een Zwitserse bankrekening staat en juridische papieren bevat die haar vader beschuldigen. De rechter en Hildegarde willen het rekeningnummer van Marianne, zodat ze dit bewijs kunnen inzien en vernietigen.

“Die Screaming Marianne” kreeg matige kritieken, maar toch vond ik hem onderhoudend genoeg om ervan te genieten. Het is wel meer een misdaadfilm dan een horrorthriller. Susan George deed het goed als de protagoniste. De film is een heel stuk braver dan Walkers volgende controversionele horrorfilms, zonder blood and gore of exploitation.