• 9.159.962 stemmen

Geregisseerd door: Renny Harlin

Met onder meer: Saffron Burrows, Thomas Jane en LL Cool J

Releasedatum: 28 oktober 1999

Plot Deep Blue Sea

"Bigger. Smarter. Faster. Meaner."

Zakenman Russell Franklin investeert vele miljoenen dollars in een medisch project dat een remedie moet vinden tegen de ziekte van Alzheimer. Biologe Susan McAllister schaart zich achter het project en heeft ontdekt dat er zich in de hersenen van haaien een stof bevindt die menselijke hersencellen opnieuw kan activeren. Om haar research te vervolledigen en een nog efficiënter geneesmiddel te kunnen ontwikkelen, gaat Susan over tot de genetische manipulatie van haaien. Ze kweekt exemplaren met een enorme hersencapaciteit, maar ontdekt dat de haaien er zo bijzonder intelligent en bovendien zo ontzettend agressief van worden...

Carter Blake

Helicopter Pilot

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Sja.

10 kleine negertjes in Jaws-land. B-film, maar dat betekent gelukkig ook weinig sérieux. Alles aan deze film is zo dwaas als het groot is, van de amateuristische CGI over de excuusneger of nerdy wetenschapper tot de rol van Samuel L. Jackson. Niettemin kijkt het, misschien net omwille van de zelfspot, best gemakkelijk weg.

2,5

avatar van Achilles

Achilles

Opnieuw bekeken en nu stukken minder vermakelijk. CGI houdt zoals velen aangeven echt niet over, cliché film en geen match voor Jaws. Desondanks popcorn filmpje, maar neem een kleine bak

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Voor het eerst in 23 jaar weer gezien en nog veel leuker dan in mijn herinnering. Lekker over-the-top vermaak, dat zichzelf genoeg serieus neemt om spannend te blijven maar ook genoeg humor kent om het niet te zwaar te houden. Verveelde me geen moment. Heerlijk, een van de allerleukste haaienfilms die ik ken. 4,0*.

avatar van Thomas83

Thomas83

Domme films kunnen ook gewoon leuk zijn. De filmmakers maken het niet irritant overduidelijk dat ze zich er van bewust zijn dat dit een idiote B-film is. De film is echt een mix van B-film horror en een serieuze blockbuster met een behoorlijk budget. Aan de ene kant krijg je hilarisch knullige shark kills (met geweldig slechte CGI), aan de andere kant is er een fraaie set en actie die vaak heel behoorlijk en zelfs vrij creatief is. Ik zou zelfs zeggen dat het meeste spektakel juist niet van de haaien komt.

Nadat de beste acteurs en grootste namen al verrassend snel het loodje leggen kan je exact voorspellen wie er op het einde nog in leven zal zijn, en zelfs in welke volgorde de rest zal sterven. Toch haalt dat niet eens echt de spanning uit de film. LL Cool J steelt verrassend genoeg echt de show als een sympathieke comic relief. Hij krijgt ook de mooiste lompe oneliners. Ook wat dat betreft levert de film behoorlijk. Het is gewoon heerlijke camp allemaal.

avatar van Brabants

Brabants

• 2086 stemmen

Deep Blue Sea is een film met enkele scenes die zeker niet verkeerd zijn. Over het geheel gezien toch wat minder. Het mist een beetje de spanning en beklemmende sfeer wat nu juist bij deze films zo belangrijk is.

avatar van Dentheman

Dentheman

Review Moviemeter horror challenge 2023: Met de verhuizing een doos dvd`s mee mogen nemen van een stel filmfanaten, dus er zat wat inspiratie in voor deze challenge. Ik kwam deze DVD tegen en ondanks dat het mij wat minder punten oplevert ivm de RW, toch maar aangeknald, want kon mij herinneren dat ik vroeger wel onder de indruk was van deze film. Dat zal de leeftijd wel geweest zijn, want de graphics zijn ondertussen flink achterhaald en ook de stoere oneliners halen het spannende er wel een beetje af. Alhoewel ik stiekem nog steeds wel bangig wordt van het idee ergens te zwemmen waar je niet weet, ziet of hoort wat er om je heen/onder je zwemt, doordat het zo diep is... Zo voor een keertje weer eens zien is leuk, film zit wat hoger in zijn opvolgende actie dan bijvoorbeeld Jaws. die in mijn optiek soms wat langdradig kan zijn.