Tower Block (2012)
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: James Nunn en David Beton
Met onder meer: Sheridan Smith, Jack O'Connell en Ralph Brown
Plot Tower Block
"Serenity House", oftwel torenflat 31 volgens de blauwdrukken, heeft betere dagen gekend. Het staat op de planning om gesloopt te worden zodra de gemeente de bewoners elders kan huisvesten. Alle verdiepingen zijn reeds leeg, op de tiende verdieping na. Op een dag wordt het leven van de bewoners van de tiende verdieping echter ruw verstoord door het geluid van een zwaar scherpschuttersgeweer. Zonder internet of telefoon zullen de overgebleven bewoners moeten samenwerken om te ontsnappen aan deze krankzinnige schutter.
Becky
DC Devlin
Gary
Eddie
schram101
Na Dredd en The Raid nog een duistere actie/thriller in een flat gebouw. Hoewel ik die andere twee nog moet zien durf ik best te zeggen dat het een boeiende setting is. Kom maar op met die trailer!
jarno1975 (moderator series)
HALVE TAMME. (moderator series)
Daar sluit ik me eigen graag bij aan schram101.
Zonder synopsis.
De film kent een enigszins originele invalshoek qua uitwerking van een gegeven dat we al in verschillende jasjes voorbij hebben zien komen. Een goed verhaal verdient het om zo af en toe opgepoetst te worden, zo denkt men altijd al in filmland. Diegenen die helemaal niets weten van de synopsis van Tower Block komen dan ook het minst bedrogen uit. De lol van de plotselinge omschakeling van een zoveelste Engels misdaad-drama naar griezelige thriller is er sowieso iets te snel vanaf. Die valt ook niet langer uit te stellen omdat mensen nu eenmaal trailers en plotlijnen eisen, alvorens ze een film durven aanschouwen. Toch zit de grootste kracht van de film juist in dat moment van verbijstering door het onbekende.
Wat rest is een andere benadering van een vrij bekende plotlijn. Gebaseerd op een ietwat kleurloos scenario, waarbij de clichés niet geschuwd worden. Daarbij komt dat de goofs en onlogica iets sneller opvallen dankzij de simpele setting. Toch kent Tower Block een aantal spannende momenten, maar echt schrikken doet de kijker hooguit een of twee keer. Dat zit hem in het voorspelbare verloop. Gelukkig is er met de casting weinig misgegaan. De acteerprestaties zijn degelijk met een paar uitschieters naar boven. Het is het slachtvee, hoe gemakkelijk gepresenteerd dan ook, dat het onderscheid weet te maken. De acteurs weten de aandacht vast te houden en tillen daardoor het werkje iets boven een doorsnee actie-thriller uit. Veel houdt het echter niet over.
Redelijk.
Met dank aan Koch Media voor het recensie-exemplaar.
Movie-Addicted
Oef wat een zware tegenvaller, de misplaatste emotionele reacties
fout!
Verder zaten er wel wat flinke schrik momenten in en het acteerwerk ging ook net aan, maar
wat een non-realistische hap was dit zeg (wat de synopsis ook wel deed of doet vermoeden). Wel toegevend dat het idee niet verkeerd was.
Anyhow, matig.
*2.5
gauke
Een onderhoudende, maar clichématige en ook voorspelbare overlevings-horrorfilm, waarbij zowel de actie als de "angst" er geloofwaardig uitzien. Vooral Sheridan Smith en Jack O'Connell leveren sterk spel, maar dat neemt niet weg dat je als kijker niet betrokken raakt bij de (overdreven) personages. Het einde vond ik nogal teleurstellend.
Onderhoudende en vermakelijke Britse thriller die met en korreltje zout goed wist te boeien , met een beetje meer zorg aan het plot besteed had dit een toppertje kunnen worden omdat het uitgangspunt van de film erg origineel was. Sheridan Smith stal de show als Becky en kwam met momenten erg sexy over. De setting van de film was het grote pluspunt van deze toch wel gelaagde thriller.
cales77
Wel even mee vermaakt maar niet origineel. Toch benieuwd naar de afloop.
mcdaktari
Ik heb me heel prima vermaakt met Tower Block, het acteren was redelijk en het verhaal ging ook wel. Gewoon een aardig brits filmpje om gezien te hebben. Niks mis mee.
knusse stoel
"Onderhoudende en vermakelijke Britse thriller die met en korreltje zout goed wist te boeien", aldus Stinissen.
En zo hebben we gekeken (met de zoutpot op tafel) en wat bleek?
We hebben het zout maar nauwelijks gebruikt!
Het acteren was wat je mag verwachten en de film in zijn totaliteit was een prima anderhalf uur kijkplezier!
Natuurlijk viel er wel het een en ander aan op te merken maar beoordeel de film als geheel en dat viel niet tegen. (vonden wij)
schumacher
Ik vond deze heel goed, het einde mocht idd wat beter zijn maar voor de rest vond ik de acteurs nog oke en de film bleef boeien, ik houd van zo'n films.
Lekkere wegkijker en wat mij betreft zeker de moeie om eens gezien te hebben.
Een 2,5 is te wenig voor deze film.
Het blondje mocht er best wezen, op bepaalde momenten kwam ze echt hot over, half puntje extra
Spannende, goedgemaakte thriller over een mysterieuze sluipschutter die het gemunt heeft op de laatste bewoners van een verpauperde torenflat. Qua verhaal niet erg bijzonder (of logisch) en de twist aan het einde is nogal een anticlimax, maar de film loopt wel lekker qua tempo en is eigenlijk continu onderhoudend. De personages zijn ook net interessant genoeg om te blijven boeien.
kelama3
Echte Engelse film, je moet ervan houden... Nou ik hou er wel van hoor! Acteerprestaties zijn van de een beter dan van de ander, maar okee.. Het verhaal is goed, en ben me af en toe echt kapot geschrokken! Kon je deze film waarderen? Kijk dan ook eens naar Harry Brown! Laat je niet afschrikken.. Het gaat over een gepensioneerde man , maar eerlijk waar, het is een verrassende, harde film!
Davidus
Matige film. Heel voorspelbaar. Op Sheridan Smith na vond ik de personages nietszeggend en oninteressant. Vooral Jack O'Connel speelde veel te overdreven ( en was misplaatst als zgn tough guy). Je blijft kijken omdat je toch wel benieuwd bent naar de afloop. maar sjonge wat een zwak eind zeg]
vranque
Elke keer hetzelfde shot van de flat gebruiken maakt dit toch wel heel erg goedkoop. Filtertje erbij. Zonde. Hier was best iets van te maken. Het verhaal is namelijk niet onaardig.
Redelijk, maar het houdt allemaal niet over.
Het concept is in ieder geval wel leuk. Een flat die onder schot wordt gehouden door een scherpschutter, en als je ook maar even voor het raam verschijnt, dan heb je een groot probleem. Het beste aan Tower Block is vooral het constante niveau. Er is telkens een dreiging aanwezig en vooral daardoor blijft het allemaal erg onderhoudend.
Qua acteren en personages is het redelijk, en verhaaltechnisch komen er nogal wat clichés de revue passeren. Het houdt op dat gebied absoluut niet over, maar de spanning maakt best wel wat goed. Visueel ziet het er niet geweldig uit en het kleurenfiltertje oogt wat goedkoop.
Maar het kijkt allemaal wel aardig weg en dat is misschien nog wel het grootste pluspunt aan deze redelijke thriller van Britse makelij.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Hoewel het moordwapen op zich vrij saai is , vind ik dit wel een spannende film. Soms begreep ik de acties van de personages niet goed (toch naar buiten willen gaan, toch de kamer willen terug in gaan) - maar de ontsnappingspogingen zijn zeker erg spannend.
Ook vrij bruut al dat crapuleus volk dat in de flat woont. Typisch een rauwe Britse film.
Waackx
Vrij spannende thriller met een aantal brute kills en een origineel plot.
De voorspelbaarheid viel reuze mee bij deze film.
Alleen jammer dat het acteerwerk van een bedroevend slecht niveau was, zoals die blonde hoofdrolspeelster.
Anders had ik een 6 gegeven aan deze film, nu wordt het een 5.
rowanb8
Goeie film om de avond goed mee door te komen, Acteerwerk was goed alleen zaten er 2 voor spelbare stuk(en) in maar verder weinig op of aanmerkingen 4.0
Gluon
Leuke film met redelijk acteerwerk, de een wat beter als de ander maar vond het soms vrij gespeeld over komen
Zat gelukkig wel genoeg spanning in om het nog een voldoende te geven, leuke film voor een keer gezien te hebben maar zou hem geen 2de keer willen kijken
sinterklaas
The Raid Redemption heeft wel voor een hoop ideeën gezorgd. Zo besloten ze de reboot van Dredd ook maar gewoonweg te laten afspelen in een groot flatgebouw, en zo komt er uit de Engelse hoek Tower Block, alleen neemt deze wel weer flink gas terug wat betreft actie en gaat het meer de psychologische thriller kant op. De opzet is simpel, een flatgebouw die leegloopt en de overgebleven bewoners moeten der binnenkort uit omdat het op de punt staat gesloopt te worden. Maar de bewoners blijven zich er tegen verzetten. Op een dag krijgen ze te maken met een sluipschutter die vanuit de flatgebouw er tegenover op alles schiet wat ook maar een beetje beweegt, wat dus tot een machtstrijd vormt en een overlevingsspel in hun eigen flat. Je zou denken dat het te maken heeft met het feit dat de overgebleven bewoners maar dood moeten zodat het gebouw alsnog gesloopt kan worden, maar het is toch weer even iets anders en dat vond ik nog best wel goed werken. Het feit dat ze erachter komen dat de sluipschutter de bewoners verantwoordelijk stelt voor het laten in elkaar schoppen van een weerloze jongen, waar de politie niet op ingeschakeld werd is nog vrij goed geplaatst.
De cast vond ik ook erg sterk. Zo vond ik Neville wel de coolste van allemaal, en uiteraard ook Becky. Die aso-jongere oplichter vond ik af en toe wel grappig. Deze film verveelt gewoon geen moment en weet de spanning toch erin te houden.
bjerik76
weer goede Britse thriller.
wel vond ik bepaalde dingen een beetje cliche.
Zo werd de reden/motivatie van de schutter al na 1 aanwijzing gelijk duidelijk, en vulde alle bewoners elkaar hun zinnen af.
En een sluipschutter die in 1 oogwenk een 10 etage hoog flatblok in 1 oogopslag in de gaten kan houden , al die appartementjes van de BG tot de 10e etage.
( je weet immers nooit in welke kamer de bewoners inbreken.
Niet alle bewoners acteren geweldig, maar diegeen die het bloed onder je nagels vandaan haalde acteerde het beste.
ik heb er vol spanning naar gekeken.
Begint wat saai, maar als het begint is het ook in 1 x raak !
ik begreep ook niet dat ze vanaf het dak naar beneden wilde klimmen, breek dan in ergens op de eerste etage en dan dat laatste stukje, dat kan je hoogstens springen.
Waku
Wel aardige thrillerafspelend in practisch een ruimte, een gang en wat kamers.
Film kijkt wel prettig weg maar de zinderende spanning betreffende wanneer valt het scholt opnieuw zit er niet in. Laat staan als het gaat om schrik momenten.
Rauw en kil, zoals de meeste engelse misdaadfilms.
Einde van ik persoonlijk wel iets (te) ver gezocht of juist te gemakkelijk.
2.5*/3*
Shinobi
Een redelijk onderhoudende thriller die zo zijn momenten heeft.
Bij het gegeven van een film die zich weer in een flatgebouw afspeelt, moest ik gelijk aan Dredd en Serbuan Maut denken. Gelukkig gaat deze film de andere kant op en wordt de film in een meer rustiger tempo verteld met hier en daar enkele spannende actiemomenten.
De constante dreiging is goed gedaan, alleen qua verhaal was het wel weer erg cliché. Al moet ik zeggen dat ik nooit gedacht dat de scherpschutter uiteindelijk de politieagent was. Dat sloeg eigenlijk ook wel als een tang op een varken.
Verder was het wel oké qua acteren, met name Sheridan Smith als Becky vond ik erg sterk overkomen.
2,5 Sterren.
HALVE TAMME. (moderator series)
Hoewel het moordwapen op zich vrij saai is.
Ik kan er niks aan doen zodra die Engelsen hun bek open trekken gaan mijn haren recht overeind staan(vreselijk),dus de keuze kwa wapen vind ik uitstekend,zelf zou ik hem ook kiezen om op de Engelsen te schieten
Tower Block (2012) is voor mij een aardig tussendoortje geworden met een paar
aardige kills en veel vervelende mensen die acceptabel acteerwerk afleveren.
Cleanshot
Geen 3* maar al met al toch zeker wel enigszins spannend.
Actie scenes zaten beter in elkaar dat het acteerwerk maar zeker bruut te noemen.
Niet super slecht en goed voor een avond film bij gebrek aan beter...
mar007
Spannende film!
Ik vond het een goede britse thriller.
Geen moment verveeld ook zaten er een aantal schrikmomenten in de film.
De film begon gelijk goed,keek lekker weg,werd al gauw spannend en bleef ook spannend.
Mensen die van sniper films houden, zitten bij deze film goed.
Het acteerwerk vond ik wel aardig was acceptabel.
Minder vond ik het laatste stuk,de motieven van de dader sloeg in mijn
ogen nergens op,nogal een slap einde vond ik het.
Verder heb ik me prima vermaakt bij deze film.
Alex80
Geen slechte film... heb er wel van genoten maar het had net dat tikkeltje spannender gemogen. Je bent wel mee in het verhaal en wilt weten hoe het afloopt maar je blijft een beetje met lege handen achter. Wel een oer-typische Britse film (die de harde realiteit durft te tonen over de Britse maatschappij)

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

A Street Cat Named Bob
Drama / Biografie, 2016