Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Eran Creevy
Met onder meer: James McAvoy, Mark Strong en Andrea Riseborough
Releasedatum: 23 mei 2013
Plot Welcome to the Punch
"A Stunning, Intelligent Thriller"
De voormalige crimineel Jacob Sternwood (Mark Strong) wordt gedwongen terug te keren naar Londen vanuit zijn schuilplaats in IJsland wanneer zijn zoon betrokken is bij een overval die misgelopen is. Dit geeft de verbeten rechercheur Max Lewinsky (James McAvoy) een laatste kans om de man waar hij altijd achteraan heeft gezeten op te pakken.
Max Lewinsky
Iris Warns
Harvey Crown
Ruan Sternwood
vranque
niet verkeerd maar och..wat gaan we weer ingewikkeld doen. verder zeker interessant qua beelden en sfeer. Maar niet genoeg helaas.
Defective
Prima actie vertier. Het rapportcijfer op IMDb is meer als terecht. Mooi gefilmd in het nachtelijk Londen. De film blijft zijn vaart houden. Geef deze een kans, ik heb er in ieder geval van genoten!
schumacher
Prime aktie filmpje zenne,
1,5 geven sommigen hier? Sorry, absoluut niet mee eens, deze film is minstens een 3 waard.
Waarom; de film zit goed in elkaar, goeie aktie, leuke aktie scenes en iets waar ik altijd veel belang aan hecht is dat de film niet pokke saai is en dat is deze film ook al helemaal niet.
Zeker de moeite eens waard om gezien te hebben.
Norman Mailer
Uitstekende rol – wederom – van Mark Strong. Die gast weet toch wel een aimabele boef neer te zetten.
Betreffende het uiteindelijke motief, waar was al dat gesodemieter nou eigenlijk helemaal goed voor, lijkt de film zich ietwat vergalopperen.
Roodkapje 1964
Het begin en het einde, daar was goede actie te zien.
Maar wat er tussenin gebeurde: was een niet te volgen verhaal!
Erg jammer, daarom een 2,5
Frank Slade
Leuke actiefilm in een mooie en ietwat duistere setting. Maar veel te ingewikkeld gedaan met allerlei plotjes en andere vage twistjes. Zonde van de film, is gewoon af en toe niet meer te volgen wie wie is en wie tegen wie is e.d. Wel leuke actie en goede casting. Maar door ingwikkeld en onlogisch, chaotisch plot niet meer dan 2,5 *.
Meneer Bungel
Die Mark Strong hier op de poster lijkt op een (hoofd)geschorene Andy Garcia!
ipman-99
"Welcome To The Punch With Mark Strong." ... " !!!
Fantastische Actiefilm !!! Heerlijke Actiefilm met uitstekende Mark Strong !
De film boeit van begin tot het eind en is blits gefilmd !
Heerlijke Actie scènes die strak gefilmd zijn wisselen elkaar af in een zalig tempo !
De film kent inderdaad heel wat plotwendingen die er de nodige schwung extra inbrachten.
Goeie acteerprestaties van de hele cast
!
Die Mark Strong hier op de poster lijkt op een (hoofd)geschorene Andy Garcia!
SilentF0rce
Mark Strong speelt erg goed in deze film. Deze rest is helaas wat minder goed. James McAvoy speelt niet goed, er zitten een hoop fouten in de film en het verhaal is lachwekkend slecht.
mcdaktari
Ik vond hem helemaal niet slecht. De film kijkt lekker weg en begint meteen goed.
James McAvoy speelt gewoon goed en al bij al is het een anderhalf uur vermaak.
Hannibal
Voor het eerst in jaren heb ik weer eens een sneak preview bezocht, en vandaar dat ik deze film heb gezien. Hij was niet slecht, maar ook absoluut niet sterk. Het genre actiefilm blijkt in al die tijd niet veranderd te zijn, want de zelfde gebruikelijke clichés komen voorbij. Bovendien moeten de keiharde criminelen in deze film nodig op schietles, want van de honderden schoten die ze lossen, zijn er slechts enkele raak. Ze weten door dikke betonnen muren heen te schieten, maar snappen niet dat het doelwit achter de muur hoogstwaarschijnlijk gebukt zit. Nee, ze blijven er lustig overheen schieten. Het einde is in grote lijnen voorspelbaar.
Slappe actie thriller, ene oor in, andere oor uit. Visueel eentonig en qua verhaal weinig boeiend verteld. Best voorspelbaar allemaal.
2,5
ricone
kon me niet boeien, waarom?
is het omdat een film uit eingeland is?das niet eerlijk!!, maar helaas
mjk87 (moderator films)
Aardige politiethriller die helaas net wat teveel hooi op de vork neemt. Dat is in beginsel dan niet erg, maar dan moet je er wel de tijd voor nemen met een regisseur die weet hoe dat te behandelen. Nu zijn er wel heel veel verhaaltjes, plotjes en thema's die behandeld worden. De wraak van een agent, een halve liefde, verkiezingen, zo gek kan je het niet bedenken. Je hebt ook al snel door dat het een en ander met elkaar te maken heeft (waarom stopt men anders bepaalde plots erin?) waardoor echte verrassingen uitblijven en het geheel wat kil en zakelijk aandoet. Maar de grootste fout is dat alles op het eind tamelijk snel en eenvoudig wordt afgewerkt. Ik had vooral het idee een compleet middenstuk te missen. Jammer, want ergens zie je wel dat deze film niet de standaard thriller is en er word heel redelijk geacteerd.
Gelukkig is er nog wel de visuele flair. Net als de film kil, koud en zakelijk maar wel mooi. In veelal grijze kleuren gefilmd, strak en met een fijne score eronder. Dat vooral laat de balans wel positief doorslaan. 3,0*.
DragQueen
Aardige actie film, die visueel en qua sfeer overtuigt. Het verhaal is daarbij ook redelijk uitgevoerd, en bevat een prima vaart. Ook de actie is goed en prima in beeld gebracht. Verder wordt er naar behoren geacteerd door McAvoy en Strong. 3 Sterren.
paul83
Mark Strong is en blijft een dikke vette baas.
Reden genoeg om hem te gaan kijken. Het plot heeft zo zijn mankementen, maar de britse grauwe insteek is goed gedaan. McAvoy doet soms wat aan overacting, maar dat mag de pret niet drukken.
Materny
Hoor her en der dat men de film niet kon volgen. Zelf niks van gemerkt, alles werd prima duidelijk gemaakt bij de Punch, in zoverre het ver daarvoor al niet duidelijk was. Degelijke film die op alle fronten wel ruimschoots tekort komt om zich een topper te mogen noemen.
cor1946
Prima film niks mis mee, goede actie en spel van Strong en McAvoy. Eindelijk een film met een goed verhaal.
Honey Blossom
Welcome to the punch is een redelijke actiefilm over een agent, James McAvoy die koste wat het kost een topcrimineel, Mark Strong, wilt inbrengen om zijn fout in het verleden recht te zetten. Mark Strong wordt op zijn beurt noodgedwongen om terug te keren i.v.m. het ongeluk van zijn zoon.
That being said, meer is er niet aan verhaal verder in deze film. Het gaat hier om een ontzettend slappe complot, waarvan de ontknoping nogal vaag is nabij het eind. Ondertussen vallen er overal, in mijn ogen, onnodige slachtoffers. Het open eind vind ik nogal dramatisch met de serieuze themesong erbij.
Dat James McAvoy goed om kan gaan met pistolen was al duidelijk in Wanted. Toch vind ik hem er in deze film erg volwassen uit zien vergeleken met bijvoorbeeld X-men: First Class. Dus dat is wel een pluspuntje.
Mark Strong, daar heb ik niks op aan te merken. Hij is gewoon ijzersterk in zijn optreden. De emotie die hij heeft voor zijn zoon leek echt. Het deed me denken aan zijn rol in Kick-Ass.
Jammer van het slappe script. Er viel meer uit te halen, mits dieper uitgewerkt.
Noodless
Slappe kost !
Het script stelt niet veel voor en ook de actiescènes weten niet te boeien.
Veel schietwerk, weinig spanningskracht.
De openingsscène stelt de film meteen al op de proef want ondanks dat die scène wel knap wordt geschoten, is het 's avonds wel heel stil in de stad. Geen verkeer en geen kat te zien.
Het acteerwerk vond ik ook matig , al komt Mark Strong nog het meest overtuigend over.
Sowieso een tegenvallende actiefilm die je heel vlug bent vergeten. 4/10
wwelover
Aardige film maar er had veel meer in het script gezeten denk ik. Nu zag je alles wel te snel aankomen. McAvoy speelt goed maar het is natuurlijk Mark Strong die de show steelt. De ideale badguy natuurlijk. Dat heeft hij de laatste jaren al paar keer bewezen. Visueel zag het wel ok uit, alleen gingen ze wel wat ver met slow-motion shots.
boemboem27
aardige film ,alleen erg rommelig.
erg veel scenes in het donker,vele plotwendingen.
als je het denkt te weten,gaat het net toch weer anders.
maar al met al wel te pruimen
Dominootje
Strong stelt zelden teleur! Heerlijk (:
Richting het einde werd het wel een beetje teveel van het goede qua plot..
Wie schoot nu Roy neer bij die oma?? :s

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'