Genre: Familie / Drama
Geregisseerd door: Caroline Thompson
Met onder meer: Sean Bean, David Thewlis en Jim Carter
Releasedatum: 6 april 1997
Plot Black Beauty
Het paard Black Beauty heeft geen geluk in het leven. Keer op keer wordt de arme drommel mishandeld door zijn baasje. Wanneer hij echter door een aardige mensenfamilie wordt geadopteerd, lijkt Black Beauty voor het eerst in zijn leven een beetje gelukkig te kunnen worden. Naar het jeugdboek van Anna Sewell.
Black Beauty (stemrol)
Jessica Gordon
Plintkabouter
Ik vind het maar een beetje drama, en het sleept me niet echt mee. 1.5*
bridget
Elke keer weer doet deze film mij zooooo janken! Ik verbaas mijzelf steeds elke keer als ik hem opnieuw kijk. Ondanks de hoge jank-factor is deze film
!! I love this one!
jothi
Ben zelf een paardenfan
OOOh zo zielig heb elke keer al zitten wenen. En wat een mooie paarden zijn dat! Het is de beste paardenfilm(die alleen over een paard gaat) die er bestaat
van mij krijgt Black beauty een 5
[Preketero]
Ben zelf een paardenfan
van mij krijgt Black beauty een 5
Paardefims zie ik totaal niet graag, net zoals deze, 2 sterren
Ik zag niet in waarom ze deze film uitgebracht hebben
neo
The Horse Whisperer maakt bij mij nog steeds het meest los. Alan Cumming schmiert erop los als de stem van Black Beauty... 2 sterren
--flimmer--
Paardefims zie ik totaal niet graag, net zoals deze, 2 sterren
Ik zag niet in waarom ze deze film uitgebracht hebben
Waarschijnlijk hebben ze hem uitgebracht voor de mensen die WEL graag paardenfilms zien, en omdat het boek zo'n succes was he..
Ik houd van paarden en het boek wil ik ook graag nog eens lezen.. Het is een prachtig paard, enne, de personages zijn ook heel goed. Vooral Joe (de jonge versie dan). En Ginger en Merrylegs, allemaal kei lief. Een fantastische film.
Sannepan
Ik vind deze film ook wel erg mooi. Hij kreeg in onze gids de stempel 'kinderfilm' opgedrukt, maar ik vind dit geen standaard kinderfilm. Er zit veel drama in verwerkt. En het is wel logisch dat paardenfans deze film grager zien dan niet paardenfans
Toch kan hij mij als niet paardenfan ook nog wel boeien
Nou was ik vroeger paardenfan, misschien dat dat er ook iets mee te maken heeft
-Priscilla-
Het heeft geen nut om te stemmen op deze film, als je films met paarden niet leuk vind. Want dan heb je eigenlijk geen logische mening over de film zelf. Mensen die niet graag paarden zien, maar wel films met paarden kunnen appreciëren, zijn wel aan het juiste adres bij deze film. Prima acteerwerk en prachtige paarden. De film geeft ook perfect weer wat voor een leven sommige paarden hebben in de wereld, van de ene naar de andere eigenaar, soms goed, soms enorm slechte eigenaars. Gelukkig heeft dit verhaal een happy ending!
En geef mij dan maar eens een reden waarom ze al die thrillers uitbrengen.......... als er geen reden was om deze film uit te brengen.
Rianneke_Dan
Ik vond het wel een mooie film maar meer ook niet.
mooi paard!!
film_kaza
ik zag de film lang geleden voor het laatst. ik stond niet echt versteld. maar wel een goede film over een paard.
myla
Ik vond de tvserie duizend keer leuker als de film...
De film vond ik echt helemaal niks!
angelique83
is er ook geen tekenfilm van black beauty?
staat mij zoiets bij namelijk maar kan hem nergens vinden
M.ike
ik vond de film nog wel redelijk , al houd ik niet eens van paarden .. maar m'n zusje stond erop dat ik meekeek 3*
HoRsEsSzZ
ik vond het een hele leuke film
. heb hem vandaag nog gekeken.... ik word elke keer weer verdrietig van deze film
en ook andere zielige paardenfilms...
norie
prachtige film prachtige paarden ect een van de weinige topfilms
I LOVE HORSES !!!
Galantje0012
prachtige film en zeer droevig. mooie paarden. vooral die ginger, black beauty (dogs keepin time) vind ik ook heel mooi. 3,5*
Daantjex
Naar mijn mening is dit een van de beste films ooit.
Ik heb er echt om gehuild.
Het geeft echt een goed beeld van het leven van een paard.
Wel moet je van paarden houden
Anders kan je je niet goed inleven denk ik!
4.5 ster van mij!
Albino Hamster
Naar mijn mening is dit een van de beste films ooit.
Ik heb er echt om gehuild.
Het geeft echt een goed beeld van het leven van een paard.
Wel moet je van paarden houden
Anders kan je je niet goed inleven denk ik!
4.5 ster van mij!
Totaal mee eens
ga der alleen een halve
ster overheen
jumpstylemovie
Saaie film. Echt helemaal niks en je moet wel echt 100% paardengirl zijn om dit leuk te vinden
Coco111
paardengirl? hallo zeg ik heb wel toevallig het gelijknamige boek gelezen
roozblooz
!! I love this one!
mij ook; zit met tranen in mijn ogen de film uit te kijken
ik ben niet echt zo'n paardenfan maar dit verhaal is zo meesleepend! hiernaar kan ik blijven heene kijken!
van mij een 4.5!!! echt verdient!
halvekip
mij ook; zit met tranen in mijn ogen de film uit te kijken
van mij een 4.5!!! echt verdient!
Ach gossie, wil je een plakje paardenworst ?
Wel van Henk Wisker he, de beste!
horsefilmfan
Ach gossie, wil je een plakje paardenworst ?
Wel van Henk Wisker he, de beste!
Waar slaat die opmerking nou weer op?!
Ik vond het een prachtige film!De muziek was ook erg mooi...
Alleen het veulen aan het begin is een merrie!
Kijk maar ns als hij met 'zijn' staartje zwaait
Renee28
Ik HAAT paarden, ik ben echt bang van ze! Maar dat neemt niet weg dat ik deze film erg mooi vond. Ik heb hem vroeger gezien (en moest altijd huilen), en na hem nog eens teruggezien te hebben, blijf ik bij mijn mening. Het leven van het paard is erg mooi in beeld gebracht en ook de acteurs eromheen doen het erg goed, hoewel ik de stem van Black Beauty zelf af en toe nogal iirtant vond.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Any Day Now