• 9.178.143 stemmen

Paulie (1998)

Familie / Komedie | 91 minuten

Genre: Familie / Komedie

Alternatieve titels: Paulie, de Eigenwijze Papegaai / Paulie: Een Eigenzinnige Vogel

Geregisseerd door: John Roberts

Met onder meer: Gena Rowlands, Tony Shalhoub en Jay Mohr

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 30 juli 1998

Plot Paulie

"The Bird is the Word"

Paulie, een intelligente en pratende papegaai, vertelt zijn levensverhaal aan een Russische immigrant die werkzaam is in het onderzoekscentrum waar hij ondergebracht is. Hij vertelt over het stotterende meisje waar die hem als cadeau kreeg en die hij correct leerde praten. Hij werd echter door de vader weggehaald van het meisje. Via een winkelier, een oude weduwe en een Mexicaan kwam hij uiteindelijk terecht waar hij nu is.

Misha Vilyenkov

Virgil the Janitor

avatar van 606

• 12003 stemmen

Theunissen schreef:

Jezus wat een laag gemiddelde heeft deze film terwijl het gewoon prachtig en ook best aangrijpende film is (tenminste als je van dieren houdt). Zeker het einde was best emotioneel.

Deze verdiend veel meer dan dit

avatar van arveladze

arveladze

Inderdaad een laag gemiddelde! Minstens *** waard maar ik doe er een half sterretje bij. Leuke film!

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Vermakelijk, maar bij een tweede kijkbeurt vond ik em toch wat langdradig overkomen. Het blijft natuurlijk in de eerste plaats een feel-good film die vooral gericht is op kinderen. Blijkbaar is ie toch niet zo bekend bij het grote publiek aan het aantal reacties te zien hier.

avatar van Kitty1978

Kitty1978

ik blijf hem ongemeen schattig vinden en krijg toch nog steeds die krop met Ivy toen "de kat haar te pakken kreeg" en op het einde. ik vind de voiceover van Jay Mohr toch geslaagd. als het een papegaaienstemmetje moest zijn denk ik dat het snel op de sneppekes gaat werken. ik zie hem nog vaak samen met mijn kinderen, al vind ik hem gedubt in Nl toch minder...

voor mij 4,5*

avatar van Dk2008

Dk2008

Dit is toch wel weer een fikse tegenvaller. Een film van DreamWorks. Hij begint wel leuk als een soort van variant van Mister Ed. Maar daarna volgt er weer zo'n traditioneel verhaal, waarin in het dier van de ene bij de andere eigenaar belandt. Misschien ben ik er al te oud voor en vooral te nuchter voor dit soort (sentimentele) films. Op zich heel leuk gedaan met i.p.v. een hond of een kat nu een papegaai maar verder vind ik het zo afgezaagd maar een nieuwe generatie zal er wel anders tegenaan kijken. 2.0

avatar van Rico120

Rico120

ah wat een mooie film is dit

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Oeh, dit was vroeger een van mijn favoriete films!