• 9.373.582 stemmen

Geregisseerd door: Robert Clouse

Met onder meer: Bruce Lee, Colleen Camp en Gig Young

Gesproken taal: Kantonees en Engels

Plot Game of Death

"Bruce Lee challenges the underworld to a Game of Death."

Bruce Lee als Billy Lo, een kung fu-meester die achtervolgd wordt door een misdaadsyndicaat. Maar Billy draait de rollen om en rekent in een boeddhistische tempel op specaculaire wijze af met zijn tegenstanders.

avatar van T®inity

T®inity

Matige film was dit natuurlijk maar door de performance van Kareem Abdul Jabbar, de legende van de Los Angeles Lakers. toch de moeite waard.

avatar van Tony_Montana

Tony_Montana

goede film, vooral de special edition van hongkong legends is de moeite waard met 40 minuten extra film van het gevecht in de tempel.

avatar van pascal83

pascal83

Gisteren nog eens herzien, toen viel me op dat in de versie die ik thuis nog op video heb liggen gewoon (buiten bijna het hele gevecht het hotel/restaurant op het laatst) er gewoon de hele tijd gewerkt word met een andere acteur dan Lee en dat er kleine stukjes oude filmbeelden (met name face shots) van Bruce tussen de nieuwe in zijn gemonteerd. Iets wat gewoon meer dan overduidelijk te zien is, vreemd dat me dat nooit eerder zo goed is opgevallen.

Zoals er verwacht bleef er helaas weinig over van de magie die de film 'vroeger' voor me had. Desondanks heb ik me goed vermaakt bij deze 'film van Lee' met een duidelijk groter budget dan zijn andere films. De gevechten op het eind van de film die bijna geheel wel van de echte Bruce zijn waren erg goed, maar ook de overige gevechten met o.a. de motorrijders waren goed.

3.5* (0.5* omlaag)

avatar van robertinho

robertinho

Viel me tegen hoe weinig Bruce zelf voorkwam in de film, eigenlijk alleen de laaste 20 a 25 minuten. De vechtscènes waren wel te doen maar voor een martial arts film een beetje weinig. Veel minder dan het andere werk van Bruce Lee. **1/2

avatar van aad22

aad22

Ik geloof ook niet dat hij deze film zelf levend heeft kunnen afmaken meestal dat ie dan een beetje tegenvalt

avatar van NvK

NvK

alleen de gevechten in dat huis met die trappen is bruce lee, het uur er voor is iemand die ik niet eens op bruce lee vind lijken.. alleen qua naam want hij heet bruce le geloof ik.. maar het gevecht tussen Bruce Lee en zn student Dan Inosanto is schitterend( met die nunchaku's. how do you like that ) en vind ik interessanter om naar te kijken dan het gevecht tegen chuck norris in die andere film

****

avatar van kalashnikovboy

kalashnikovboy

Komt allemaal erg oudbollig over en de kenmerken van de jaren 70 zijn duidelijk te overzien. Ondanks dat deze film tegenwoordig geen enkele punt meer zal binnen halen en de film enkel nog intressant is voor de fans, weet ik deze film toch wel te waarderen.

Het begin is in mijn ogen een beetje saai en je springt zo maar in het verhaal. Op het einde wordt het goedgemaakt en krijgen we leuke gevechten te zien, waaronder die van de onwijs lange Kareem Abdul Jabbar in vergelijking met Bruce Lee.

Al met al toch goed voor een 2.5, wat ik geen slecht cijfer vindt voor een film als deze.

avatar van Waku

Waku

Nog maar een keertje Bruce Lee.

Maar na de diverse andere produkties gezien te hebben weet je het wel.

Nog meer merkwaardige kreten van Lee en nog meer man tot man gevechten.En opnieuw tenenkrommende

dialogen..

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Bruce Lee .... Billy Lo

Tai Chung Kim .... Billy Lo

Biao Yuen .... Billy Lo (as Bill Yuen)

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Great movie!..net als The way of the dragon, toppertje!

Leuk wetenswaardigheidje: Het gele pak wat hij draagt was oa een inspiratiebron voor Quentin Tarentino. Uma Thurman draagt dat strakke gele pak in Kill Bill.

****-sterren

avatar van thunderball

thunderball

Uma draagt dat pak niet in Kill Bill, het lijkt er op maar is het niet, want:

dat van Bruce bestaat uit een geheel en van Uma uit broek en jasje.

Deze film is echt heel saai en slecht en zou ik zo 0,5 ster geven, maar in de laatste 10 minuten zien we de echte Bruce Lee nog even en laat hij iedereen zien hoe het echt moet!

Het allerlaatste gevecht met die man in het nette pak is dan weer een stand-in voor Lee, hoewel ze nog wel een paar keer een niet gebruikte close-up van Lee hebben gebruikt.

Van het oorspronkelijke concept dat Lee in een pagode zich een weg naar boven moet vechten en op iedere verdieping een andere expert in martial arts tegen komt en moet bevechten, blijft niet veel van over.

Gelukkig kunnen we dankzij de special edition dvd gedeeltelijk zien wat eigenlijk de bedoeling was!

Lee wilde met deze film op een speelse manier zijn filosofie laten zien, dat je niet kortzichtig slechts een gevechtstechniek moet erkennen, maar een combinatie van velen moet aannemen, zodat je ten allertijden flexibel bent en je vechtstijl kunt aanpassen aan je tegenstander.

Zonde dat hij de oorspronkelijk ideeen voor deze film niet heeft kunnen afmaken, het zou waarschijnlijk de beste martial arts film ooit zijn geworden!

avatar van lowhusky

lowhusky

Dat geel pakje vond ik niks maar de gevechten waren heel vet! vooral die met Kareem Abdul Jabbar.

avatar van mc ninja

mc ninja

cool dat gele pakje, jammer dat hij hem nooit heeft kunnen afwerken

avatar van paffy

paffy

Alleen de stukjes met Lee is leuk. Voor de rest KLOTE. zo'n stom verhaal. daarnaast gebruiken ze beelden van Lee's begrafenis. WTF

avatar van mos18

mos18

weet je wat ik niet snap dat hij in 1973 overlijdt 20 juli

dat hij in 1978 nog een film kan maken dat snap ik niet ken iemand dat uitleggen

avatar van Reinbo

De film is na zijn dood afgemaakt. Vandaar dat je af en toe een 'look a like' met veel te grote zonnebril in de film ziet rondlopen....

avatar van moviegirl

moviegirl

Ik vond dit wel een goede Lee film ook al is het afgemaakt na zijn dood 3*

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Aangezien alles over deze slechte film wel in bovenstaande berichten gezegd wordt, blijft er voor mij alleen nog maar een cijfermatig oordeel over:

2,0 sterren

avatar van niethie

niethie

Ja wat zal ik zeggen de films is in het kort gezecht een behoorlijke afgeraffelde puinhoop, en dan heb ik het heus niet over het verhaal maar voor een groot deel ligt dit natuurlijk aan de productie.

Maar als je hier niet op let is dit nog best een vermakelijk filmpje met weer een paar erg leuke gevechten en actie scenes en dan heb ik heb vooral over de geweldige eindgevechten in de toren maakte dit toch nog tot een redelijk filmpje. 2,5 sterren

avatar van Jaxxx

Jaxxx

Jammer dat Lee deze film niet heeft kunnen afmaken, anders was de film vele malen beter geweest!! Na deze film zou Bruce Lee de hoofdrol gaan vertolken in Kung Fu against Godfather. Wat een zonde....

avatar van Zinema

Game Of Death was voornamelijk een commercieel succes. Er kwam immers na zijn dood toch nog een film. Er waren namelijk een aantal vechtscenes door Lee opgenomen vlak voor zijn dood. Bedoeld voor een andere film met de titel The Tower Of Death. Een project van Lee zelf. Zoals een ieder weet gingen Chow en Clouse er vandoor met dit materiaal en plakten en knipten wat af. Tenekrommend slecht zijn de scenes met de nep-Lee.

Het verhaal doet de ronde dat de vechtscenes met Lee zelf waarschijnlijk niet eens welke film dan ook hadden gehaald omdat hij ze niet goed genoed had bevonden. Legendarisch is het gevecht met Kareem Abdul.

avatar van Nomak

Nomak

thunderball schreef:

Uma draagt dat pak niet in Kill Bill, het lijkt er op maar is het niet, want:

dat van Bruce bestaat uit een geheel en van Uma uit broek en jasje.

Het pak van Uma is gebaseerd op dat van Bruce Lee. Dat is overduidelijk.

Net zoals het ook een inspiratiebron was voor het pak van Law in het spel Tekken.

avatar van finalman

finalman

hier had zeker meer in gezeten. Wel jammer dat Bruce met de opnamen stopte omdat hij een aanbieding kreeg van Hollywood om Enter The Dragon te maken. Na de opnames stierf hij en werd Game Of Death niet afgemaakt.

Normaal gaf ik deze een 2,5 maar ik geef toch een 3 voor de moeite dat ze die film wilden afwerken en de geniale, legendarische gevecht met Kareem Abdul-Jabbar!

avatar van FillumGek

FillumGek

Een beroerde vertoning.

De hele film voelt als een rommeltje. Niet alleen is het verhaal en acteerwerk ondermaats, het grootste minpunt is het gebrek aan Lee. De stand-in lijkt niet eens. Hét bewijs dat Lee onvervangbaar is. Aan de bewegingen alleen al is te zien dat het hier niet om Lee gaat. Lee is veel sneller. Ook qua uiterlijk is er een groot verschil. Billy Lo neemt in de film even een ander gezicht aan, wellicht het gezicht van de stand-in te verbergen. In een andere scene staat zijn gezicht weer in de schaduw. Het voelt allemaal zo geforceerd. De ingepaste close-ups van Lee werken niet, vaak ziet het er belachelijk uit. Het einde is dan wel een verademing als je Lee in volle glorie ziet.

Ze konden de gevechten van de echte Lee beter als een extra op zijn laatst uitgekomen dvd zetten. Saaie, slechte film.

avatar van Phantasm

Phantasm

De stand-in kwam vrij belabberd over, Bruce zijn gevechten op het eind waren nog mooi om naar te kijken

avatar van melchior7

melchior7

Deze is beter dan die andere Game of Death.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Naar mijn mening de 2e beste Bruce Lee film waarin hij zelf helaas niet volledig speelt!

Maar de gevechten op het eind van de film maken dat meer dan goed!!

avatar van ace leader

ace leader

Ik ga van een 3,5 naar 2,0 na herzien. Vroeger wist ik zeker dat ik hem vrij 'cool' vond. Maarja, grote vergissing blijkt, na het herzien van een prutfilm zoals deze

Met andere woorden: deze film ga ik nooit meer (helemaal) kijken. Lee stierf in 1973 tijdens het filmen (van de tempel-gevechten), het originele verhaal was iets anders. Overall is het echt een belachelijke film geworden. Hoe haalt de regisseur (of iemand anders) Lee's laatste niet afgemaakte film, zelf af te maken....uiteindelijk deze overbodige 'aan-elkaar-geplakte' film

Geen woorden hiervoor, je kunt duidelijk zien wie er Bruce Lee is en wie niet. Stompzinnig verhaal en 'Lee' die dan de hele tijd de bril op moet doen, terwijl je gewoon ziet dat het/hij tering nep is. Ongeloofwaardig geacteerd ook. 0,5 sterren voor de eerste 75 minuten, 3 sterren voor de rest (respect voor de echte Lee). daarmee kom ik uit tot een uiterst gulle 2 sterren, BAH..

avatar van DeCol

DeCol

Game of Death is een aardige film die het het voornamelijk moet hebben van het einde waarin de echte Bruce Lee speelt. Een look-a-like vind ik opzich geen probleem, maar het maar net hoe je er met omgaat. In het begin proberen ze het vermijden van de look-a-like zijn gezicht zo erg dat het hele beeld lachwekkend overkomt. De eindscene die bij mij nog in mijn geheugen stond is erg memorabel en maakt veel goed. Na het zien van deze film krijg ik wel gelijk zin in andere Bruce Lee's. Dan wel waar hij 'echt' in speelt.

avatar van melchior7

melchior7

Ik ben blij dat ik de 2-dvd versie van deze film heb, anders vond ik deze film 100% saai. Want op die 2 dvd's staan godverdomme mooie extra's! Uitgeknipte scenes, trailers, Bloopers, Hoe Bruce Lee het eindgevecht wou van Game of Death, Zeldzame foto's enz..

Als je ziet hoe Bruce het eindgevecht wou hebben, dan geef je deze film 1,5 ster meer dan dat je wou geven. Godverdomme mooie dvd. Als ik jou was, zou ik deze dvd ook maar gaan bestellen op Amazon ofzo.. Dat raad ik je aan!

4,5 *