• 9.377.064 stemmen

Met onder meer: Dax Shepard, Bradley Cooper en Kristen Bell

Gesproken taal: Engels, Frans en Pools

Releasedatum: 23 augustus 2012

Plot Hit and Run

"A Comedy That Never Takes Its Foot Off The Gas"

Charlie Bronson was ooit de vluchtwagenbestuurder van een criminele bende. Nadat hij namen aan de politie gaf is hij in een Witness Protection Program gestopt. Nu moet hij zijn geheime identiteit echter opgeven om zijn vriendin te helpen om in Los Angeles te komen. Hij krijgt al snel zijn oude mede-bendeleden achter zich aan.

Annie Bean

Neve Tatum

Cashier Mary Ann

avatar van Number23

Number23

Dax Shepard als regisseur, editor, scenarist en hoofdrolspeler, het is duidelijk dat dit zijn project is. En ik moet zeggen: leuk filmpje.

Geinig verhaal, heerlijk tempo, melige soundtrack, dwaze dialogen, vreemde personages en leuke acteurs die ze mogen vertolken. Cooper is zeer leuk, Arnold weer eens in de bios en Bell is altijd leuk om naar te kijken.

avatar van Prudh

Prudh

Na Get the Gringo het tweede luchtige actiefilmpje dat me meer kan bekoren dan de blockbusters (muv Expendables 2) deze zomer. Beetje Coen-achtig, maar dan actievoller. Dax Shephard kende ik nog niet, maar hij is tof voor de camera. Mag wel meer van dit soort films maken. Niet origineel, wel verfrissend. Aanrader.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

leuke misdaadkomedie.

Deze film koste maar 2 miljoen dollar om te maken, daarvoor ziet het er allemaal goed uit.

er zitten zeer goede scenes in de film die zeker de moeite waard zijn..Shepard doet het prima en zijn real life liefje Kristen Bell ook. de dialogen zijn leuk en de film verveeld niet. het is geen hoogstaande cinema maar de film was prima te doen en vermaakte ook.

hele krappe 3.5

avatar van rep_robert

In de basis is de film aardig. Dankzij veel droge dialogen en het leuke rolletje van Cooper werkt het vaak ook. Echter is het verloop van het verhaal behoorlijk simpel en blijkt Shepard eigenlijk helemaal niet zo sympathiek te zijn. De film wordt wat langdradig naar het einde en het stukje in de aftiteling is al helemaal kansloos.

Vermakelijk, maar nergens heeft het mij overdonderd en is de film net te wisselvallig.

avatar van blurp194

blurp194

Het heeft op zich wel wat, dit fris gekleurde filmpje. Duidelijk met veel plezier gemaakt, en een paar leuke gimmicks met de auto's. Mooi zomers beeld voor op een wat donkere regenachtige middag. Af en toe ook wel een beetje grappig.

Daar gaat het ook wel fout, het probleem van deze film is vooral de timing. Te langzaam vaak, en daardoor is de spanningsboog niet goed. Kostte me nogal wat moeite om het uit te zien, daardoor.

avatar van filmamator

filmamator

Misdaadkomedie die lekker wegkijkt. Verhaal vond ik wat aan de matige kant, maar de plezante personages en vooral de interacties met elkaar leveren veel vermaak. Vooral Tom Ronald zette een goede rol neer als falende politieagent die mijn lachspieren niet snel zullen vergeten.

Ook zeker een aanrader voor autoliefhebbers, komt veel moois in voor.

avatar van Spetie

Toch wel een leuk en luchtig actiefilmpje, met een aantal leuke dialogen.

Dax Shepard neemt zowel de regie als de hoofdrol voor zijn rekening en doet dat naar behoren. Ook de rest van de cast is in orde. Bradley Cooper is prima op dreef en Bell is ook niet onaardig. Zelfs Tom Arnold had een erg grappig bijrolletje moet ik zeggen. Dat viel me reuze mee van hem, want meestal vind ik hem niet leuk.

Verder zit er ook een luchtig zomers sfeertje in. Aardige actie, paar leuke autoachtervolgingen en vaak amusant. Het zakt soms wel wat in, maar blijft uiteindelijk toch redelijk gemakkelijk aan de goede kant van de score.

avatar van El ralpho

El ralpho

Kwantiteit boven kwaliteit

Hit and Run is een film die gemengde emoties bij mij weet op te roepen. In eerste instantie was ik geneigd de film al binnen de eerste 5 minuten af te zetten, in het middenstuk vond ik het allemaal nog best geinig worden, maar in zijn finale vroeg ik me wederom af wat ik in godsnaam aan het kijken was..De film weet met name in het middenstuk de spijker een aantal keren behoorlijk goed op zijn kop te tikken. De plank wordt helaas ook net zo vaak misgeslagen wat vooral tot uiting komt in het eerste deel en het slotstuk. Ook het personage van Tom Arnolds was 90% van de tijd gewoonweg irritant en erg overacted door deze acteur.

Daarbij komt het verhaal ook erg traag op gang en heb je langere tijd ook geen idee waar het precies heen wil. Het punt waarop het allemaal beter word zijn hoofdzakelijk de conversaties die de personages van Dax Shepard en Kristen Bell tijdens hun roadtrip voeren waarbij Annie (Bell) stukje bij beetje steeds meer van het verleden van haar vriendje ontrafelt. De discussies die het koppel onderweg voert zijn met tijden hilarisch, en in combinatie met de ex van Annie die het koppel tijdens hun reis achtervolgt levert dit een aantal grappige momenten op. Ook enkele gesprekken tussen de overige personages pakken goed uit. Deze lijken met momenten ook geïmproviseerd te zijn wat het geheel ook een spontane en niet geforceerde vorm van humor mee geeft.

De pluspunten wegen echter niet op tegen de minpunten waardoor ik toch eindig met het geven van een matige beoordeling. Dit komt omdat het verhaal geen duidelijke structuur heeft en al snel een rommeltje word. Ook de ''actie scene's'' stellen weinig voor en veel verder dan driften met een aantal aardige wagens gaan deze scene's niet. Ook waren er een groot aantal grappen die voortdurend doodsloegen. Met name de start en de finale zijn erg flauw en de scherpe, leuke opmerkingen die het middenstuk wél heeft ontbreken hier dan ook volledig. Ook had ik wat meer verwacht van de rol van Cooper, die wel een aantal leuke momenten heeft, maar hier geen al te grote plaats inneemt.

Het leek er kortom een beetje op dat de makers moeite hadden om een begin te maken, en ook niet goed wisten hoe ze hun verhaal op een leuke originele manier af konden ronden. Potentie was er zeker wat blijkt uit het middenstuk. Jammer dat hier niet meer mee gedaan is, anders was de beoordeling beslist hoger uitgevallen.

avatar van Theunissen

Best knap dat een commerciële omroep deze zeikfilm nu al uitzendt (Film 1 heeft hem niet uitgezonden), want vorig jaar rond deze tijd draaide hij nog in de bioscoop. Dat deze film nu al wordt uitgezonden (ook nog op een absurd laat tijdstip) betekent alleen maar dat de film gigantisch is geflopt en dat klopt ook wel. Het verhaal en de uitvoering slaan nergens op (ook totaal nergens grappig) en Dax Shepard met zijn rotkop was al vanaf het eerste moment dat hij in beeld was zeer irritant. Eigenlijk was hij zo dominant en irritant aanwezig dat Bradley Cooper en Kristen Bell mee niet zijn opgevallen. Ik weet eerlijk gezegd niet eens of ik deze zeikfilm helemaal heb uitgekeken maar ik zal me er ook niet meer aan wagen. Dit is echt zo'n film welke bij mij op de "Shit-list" staat.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een man in een getuigenbeschermingsprogramma in de problemen komt als zijn vriendin wil verhuizen. Een geslaagde actie-comedie met een lekkere vaart en waarin genoeg gebeurd. Leuke dialogen en ook goed stuntwerk met de auto-achtervolgingen. Misschien niet altijd even goed, maar wel heel vermakelijk.

avatar van Decec

Decec

Een leuke actie/komedie/romantiek film...

Grappig verhaal...

Grappig acteerwerk...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit...

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Film die nogal zwak begint (vooral het acteerwerk viel me vies tegen in de eerste pakweg 20 minuten), maar zodra de reis naar Los Angeles begint word het allemaal gelukkig wel wat beter.

De humor is bij tijd en wijlen best grappig, het verhaal is onderhoudend & vermakelijk en de actie mag er best zijn.

Uiteindelijk toch nog een kleine voldoende. 3,0*

avatar van Zinema

Wederkerende wigger.

Een vermakelijke actiefilm die het allesbehalve van het verhaal maar des te meer van de geinige vertolkingen en de hoge doses adrenaline en humor moet hebben. Bradley Cooper steelt stiekem de show als een soort kloon van wigger Gary Oldman in 'True Romance'. Een voorbeeld dat James Franco met zijn vertolking in 'Springbreakers' ook bekend moet voorkomen.

Goed.

avatar van BBarbie

BBarbie

“Dumb & Dumber” ontmoeten “Smokey and the Bandit”. Als je van snelle auto’s houdt én als je je niet stoort aan walgelijke dialogen, lompe grappen of het ontbreken van een plot, dan mag je deze film niet missen. Voor ieder ander is het kijken ernaar puur tijdverspilling. 1* voor Bradley Cooper.

avatar van Kondoro

Kondoro

Hit and Run

Viel best tegen.

Vond het niet echt een leuke film, en werd op gegeven moment een beetje zat om te kijken, en dat heb ik niet altijd helaas.

Ik heb er verder niet echt veel over te zeggen dat hij best wel matig is. Geef hem een 2.0*, vind ik wel goed zo!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Inderdaad wel een film van de hak op de tak met wel hele flauwe humor. Vooral die Tom Arnold die continu weer brokken maakt sloeg echt als een tang op de varken, met name hoe hij de banden van zijn auto lek probeert te schieten omdat hij hem niet op de handrem heeft gezet.. Hou fout en onzinnig wil je het wel niet hebben? Voor de rest nog wel vrij vermakelijk voor bij een stickie, en het road-movie gehalte houdt de film ook tot op zekere hoogde in toom, en ik heb ook enkele keren wel kunnen lachen. Het verhaal sloeg natuurlijk helemaal nergens op, en het lijkt er ook op alsof die ook op het laatst nog even vlug in elkaar is gepent.

Redelijk.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Kristen Bell is een leuke verschijning en ik hoop nog films met haar te kunnen bekijken maar daarmee is zowat al het positieve over deze film gezegd. De film is niet grappig genoeg om als komedie te kunnen worden bestempeld en bevat te weinig elementen om serieus genomen te kunnen worden als drama. Eigenlijk was het bekijken van deze film puur tijdverlies maar anderzijds is er ook weinig aan dat me echt stoort, behalve misschien de mateloos irritante rol van Bradley Cooper. We gaan mild zijn, nipt 2,5 sterren. Hierboven staat het kort en goed beschreven, inspiratieloos en saai

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1985 stemmen

De film had wel potentieel maar het is allemaal 'net niet'. De humor zit soms wel goed en een roadmovie is altijd leuk, maar dat gezeur tussen pantoffelheld Yul en zijn irritante vriendin Annie -hoewel in het begin nog 'cute'- wordt al heel snel erg irritant en neemt alle vaart uit de film. De hele tijd zat ik te zeggen: "Laat die trut toch aan de kant van de weg staan en rij door, man!"

avatar van IH88

IH88

“You're going to have a wonderful day today. You don't have to be nervous about anything.”

Vlotte actiekomedie met leuk samenspel tussen Dax Shepard en Kristen Bell. In het echte leven getrouwd, en dat zie je er wel aan af. De dialogen ogen natuurlijk en het lijkt erop alsof er veel geïmproviseerd is. Dat komt de film ten goede, en gelukkig weet Shepard de vaart er ook in te houden. Leuke bijrollen van Cooper, Arnold, Bridges en Bryant, schitterende auto's, een luchtige sfeer en zomerse omstandigheden. Hit and Run is prima vermaak.

avatar van jordorientje

jordorientje

Al die ellendig lange serieuze recensies, wauw. Mensen het is gewoon een simpele actiekomedie, come on! Ik vond hem wel leuk, vermakelijk, geen 10, maar dat had ik ook niet verwacht na het zien van de trailer. Elke malloot die de trailer bekijkt, er toch voor kiest om hem te bekijken en vervolgens hier ongelofelijk serieuze recensies schrijft alsof ie een fuckin Award-winnende film beoordeelt, spoort niet. Die spoort echt niet. Dit is gewoon een prima film voor een doordeweekse avond als je niks te doen hebt. Niet te serieus mensen. Jezus