Seabiscuit (2003)
Geregisseerd door: Gary Ross
Met onder meer: Tobey Maguire, Jeff Bridges en Chris Cooper
Releasedatum: 4 maart 2004
Plot Seabiscuit
"The hopes of a nation rode on a long shot."
Charles Howard (Bridges), een voormalig fietsenmaker die schatrijk is geworden door de auto te introduceren in het westen van de Verenigde Staten, koopt een paard, Seabiscuit genaamd. Seabiscuit is een grof gebouwd, ondermaats paard met een triest klein staartje en gebogen knieën. Na twee jaar van bittere strijd tegen zijn trainers, slechte prestaties als renpaard, onbegrip en mishandeling, ontdekt Howard het verborgen talent van zijn paard, waarop hij hem toevertrouwt aan twee mannen. Één van de twee mannen is Red Pollard (Maguire), een mislukte jockey die sinds het bankroet van zijn familie als gevolg van de crisisjaren in een paardenstal woont. De andere man is Tom Smith (Cooper), een temmer van prairiepaarden, voormalig pionier en vol oude wijsheden over de mystiek van het paard. Met behulp van een opvallende trainingsmethode, ontdekken zij dat onder de vijandige en angstige buitenkant een klassepaard schuilt.
Red Pollard
Tick Tock McGlaughlin
Dutch Doogan
Charley Kurtsinger
Beejeej
zojuist gezien. erg onderhoudende film, mooi opgebouwd.
ook de xtra op de DVD, de originele race tussen seabiscuit en admiral, was een aangename verrassing
kras van zwienen
Ik dacht eerst dat sommige acteurs alleen maar in een bepaalde film/serie spelen. Bijv. Harry Potter zal nooit in een thriller spelen. Zo dacht ik ook over Spider-man (Tobey Maguire). Toen ik over SeaBiscuit hoorde werd ik dan ook wel nieuwsgierig.
SeaBiscuit heeft al mijn verwachtingen overtroffen. 4*
romain
Voorspelbaar maar toch genietbaar feel good-entertainment. Goede casting. Die Oscarnominatie lijkt mij wel lichtjes overdreven.
Epitaph
Ik zag gisteren nog een krantenbericht over Seabiscuit
in de film Chinatown,hy had weer gewonnen.
Vond Seabiscuit best een goede film 3,5***
*Chrissie*
Sommige termen kon je inderdaad alleen als paardenfan begrijpen was wel jammmer maar toch een goede film.
m44r73n
Zoals eerder gezegd, een echte oscar/hollywood film, met happy ending.
Ondanks
dit vond ik het toch een leuke film.
beaster1256
zeer goeie film , van de ouderwetse soort , geen special effects , maar gewoon een sterk verhaal , goeie acteurs , en prachtig verfilmd , dikke aanrader
mazdalfa
Grappig, want naast die ene actie-rol heeft hij toch echt méér karakterrollen gespeeld: Wonder Boys, The Cider House Rules, Pleasantville en een klein rolletje in Fear and loathing in Las Vegas.
Maar dan Seabiscuit, die ik gisteravond eindelijk heb gekeken: wat een mooie film! Naast Tobey Maguire heerlijk acteerwerk van Chris Cooper, Jeff Bridges en William H. Macey.
Er is veel zorg besteed aan de vormgeving en het camerawerk en dus een feest voor het oog. De film is aardig aan de lengte. Maar juist de keuze voor een fragmentarische opbouw van het verhaal, aangevuld met de historische beelden om de tijdgeest erin te verweven, bracht voldoende variatie om te blijven boeien. Heel sterk gedaan.
De plot zelf is natuurlijk flinterdun, zoals je dat wel vaker ziet bij de weergave van een waargebeurd verhaal. En dan kan je wel weer gaan vallen over cliché's, maar het leven is nou eenmaal een aaneenschakeling van cliché's. Het gegeven van de opkomst van een underdog (met vallen en opstaan) naar ultieme glorie is er ook één. Veel films vervallen in dergelijke situaties in overdreven emoties. Hoewel Seabiscuit enkele keren op de rand balanceert, blijft hij voor mij op dat gebied steeds aan de goede kant.
Toppertje! En dat ondanks het feit dat ik helemaal niets met paarden heb
Nogal 13 in dozijn filmpje. Gelukkig weet de cast er nog enigzins iets van te maken...
moon44
leuke film met een goed verhaal en mooie verfilmd, de sfeer is ook belangrijk in een film, en dat had deze film.
3 sterren.
Sproetje
helemaal mee eens!!!
4****
Gehenna
Prachtige film over paarden races, uitmuntend acteerwerk van de gehele cast en een verhaal dat uiterst boeiend is, deze film krijgt van mij een verdiende 4*
tommyf
ten eerste is het verhaal niet verzonnen maar is de film percies zo als het echt gebeurd is dus hollywood verhaal slaat nergens op.
Deze film heeft mij vanaf het begin tot het einde geboeid
zeker niet een film waar ik in eerste instantie naar toe zou gaan maar dat had eenslecht beslissing geweest
Tobey Maguire als spiderman niks bijzonder maar hier laat hij zien wat hij kan.
Top film alleen al om de sfeer, verhaal en realistische uitvoering er van en dan ook nog eens waargebeurd
*Chrissie*
De film is een namaak van het boek over seabiscuit geschreven door Laura hillenbrand en dan heet het boek wel buitenbeen. Ze zegt ook in het boek dat ze na de uitgave van het boek een film ervan gingen maken en dat is dus Seabiscuit geworden. En het boek is net als de film een echte aanrader.
otherfool
Perfect geacteerd, mooi gemaakt en een inspirerend verhaal. De emoties worden prima bespeeld, onvervalst Amerikaans sentiment. De oscar-nominaties zijn wellicht wat overdreven, maar wie deze film afdoet als standaard Hollywood materiaal doet het niveau van de film wat te kort.
3,5*.
Waku
Op aanraden van de videotheekhouder gehuurd en daar ben ik hem nog dankbaar voor!!
Seabiscuit is een prachtig verhaal met parchtige paardenracesbeelden maar gaat voornamelijk over trots
en prestatiedrang in de ook in de huidige maatschappij
weer terug te vinden is.Een ijzersterke rol van Toby Maquire.Seabiscuit doet wat met je !!
TheRisingSun
Inderdaad een schitterende film!
Mooi verhaal, zoals Waku al zei niet alleen maar over de paardenraces,maar vooral ook hoe je, na eerst aan de top te hebben gestaan, daarna te zijn afgegleden, weer alles in het werk stelt om de top weer te bereiken!
De toekomst is de finish.
Mooie rollen van Maguire, Bridges, Cooper, Banks maar ook Macy zet een grappige rol neer, die hij met erg veel plezier speelde. De races werden ook zeker mooi in beeld gebracht! Ook de zwart wit beelden voegden wel iets toe vond ik. Zo kon je je beter voorstellen hoe het er in die tijd aan toe ging.
4,5 ster
xenne
ouderwets david en goliath verhaal, begint nogal onsamenhangend. één maal goed op gang blijkt de film toch te langdradig. als ik me vermaakt heb komt dat vooral door de leuke cast, waardoor het toch nog in de categorie 'aangenaam tussendoortje' terecht komt ... 2½
DeCol
Ik vind dit ook zeker een aanrader! Hele goeie film. Normaal gezien ben ik niet echt een fan van zulke soort films maar deze kon me zeker bekoren! Goed geacteerd en gewoon een goed verhaal 4*
Gollem
Leuke film die niet echt verveeld, hoewel hij best wat korter had gemogen (en gekund). Het begin had er volgens mij niet écht in gehoeven, dat het personage van Jeff Bridges zijn zoontje verliest en dat zijn vrouw hem verlaat, dat de ouders van Red hem achterlaten enz. Of ze hadden dit kunnen doen via flashbacks, had ik misschien net wat interressanter gevonden. Maar verder is het een hele mooie film met een schitterende rol vam William H. Macy. De paardenracescènes zagen er goed én spannend uit, terwijl je natuurlijk al weet dat hij uiteindelijk wint. Een 3,5.
Siemen
Mooie film, maar op een gegeven moment wordt het allemaal iets te langdradig. En Jeff Bridges heeft af en toe de neiging om aan over-acting te doen... Niettemin 3,5 ster.
sn@ke
- 2077 berichten
Verdiende nominaties. Weet niet of Bridges was genomineerd maar hij verdient hier wel een oscar voor bijrol. Enorm sfeerfimpje dat niet meteen vernieudend uit de hoek komt maar bewust een ouderweste feel en emotie weet op te roepen. Sterk acteerwerk , mooi geschoten races en boeiend over hele lijn. Macy was trouwens energiek hilarisch , bijzonder fijne rol.
Meesterwerkje.

Arlington Road
Thriller / Mystery, 1999

The Count of Monte Cristo
Avontuur / Actie, 2002
horse racegebaseerd op boekamerican dreampaardracehorsegrote depressiegebaseerd op een waargebeurd verhaaljockeyhorse trainerseabiscuit jaren 30