• 9.375.261 stemmen

Geregisseerd door: Paul Weitz

Met onder meer: Paul Dano, Robert De Niro en Olivia Thirlby

Releasedatum: 27 september 2012

Plot Being Flynn

"We're All Works In Progress"

Nick Flynn (Paul Dano) wordt overvallen door het feit dat zijn excentrieke vader (Robert De Niro), die hij al jaren niet meer gezien heeft, plots contact met hem opneemt. Hij heeft dringend Nick's hulp nodig. Nick worstelt nog steeds met het verlies van zijn moeder, en hij is net een relatie aan het opbouwen met Denise (Olivia Thirlby). De laatste persoon die hij wil zien is zijn vader. Maar hij beseft dat hij nu eindelijk zijn leven weer op de rails kan krijgen, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn worstelende vader.

Gebaseerd op het boek Another Bullshit Night in Suck City (2004) van Nick Flynn.

avatar van pierrrke

pierrrke

zou het eindelijk een rol zijn waar De Niro nog eens kan schitteren?

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Pff, Julianne Moore ook. Wordt ik altijd zo moe van.

avatar van La vache

La vache

pierrrke schreef:

zou het eindelijk een rol zijn waar De Niro nog eens kan schitteren?

Hopelijk wel...

avatar van erik1677

erik1677

wat is dat voor een gezeur de laatste tijd op Robert De Niro.

Ik vind dat de beste man wel wat meer respect verdiend.

Persoonlijk vind ik zn laatste films goed tot redelijk goed.

Bijvoorbeeld de film everybody's fine vind ik een fantastische film van hem van de laatste tijd.

Maar ook de zwaar verguisde righteous kill vind ik wel de moeite waard, en daar komt bij dat de Niro samen met acteurs als All pacino, jack Nicholson, Robert Redford en Robert Duvall nog steeds geweldige acteerkanonnen zijn.

Ik denk niet dat er vandaag de dag nog zulke iconen opstaan, op een handje na dan zoals johnny depp, george Cloony ( ook al iets ouder) , brad pitt en leonardo dicaprio.

avatar van witboek

witboek

De Niro is zoals meestal geweldig. Het verhaal is ook degelijk, behalve het einde vond ik wat minder, maar in het algemeen een zeer sterke film.

avatar van gauke

gauke

Een zoon ontdekt zijn wereldvreemde en gedesillusioneerde vader in een plaatselijk opvanghuis voor daklozen, waarin hij net is beginnen te werken. Vanzelfsprekend en onvermijdelijk richt de regisseur zich primair op de steenkoude relatie tussen deze twee personen. De film wordt dan ook gedragen door de sterke rollen van Paul Dano (slap, onverantwoordelijk en zich schuldig voelend voor de zelfmoord van zijn moeder) en Robert De Niro (naast zonderling, een alcoholist, een racist en een homofoob). Hinderlijk onnodig is de voice-over: in feite werkt deze vernietigend omdat dat wat zich afspeelt tussen de beide hoofdrolspelers, door onder meer de dialogen, duidelijk zichtbaar is.

Een tegelijk sentimentele en rauwe film die ondanks eerlijke gevoelens, oprechte menselijkheid en intelligentie, ambivalent overkomt: Paul Weitz leek niet goed te weten wat hij met de twee sterke, gecompliceerde karakters aan moest; het verhaal heeft enorme potentie, maar deze wordt omzichtig ondermijnt door besluiteloosheid.

NL trailer (YouTube)

27 september in de bioscoop (Benelux Film)

avatar van stinissen

Prima en mooi geschoten drama, met een geweldige De Niro.

avatar van martin&angela

martin&angela

Mooie film, genoten van het acteerwerk zowel van Paul Dano als Robert de Niro. Fijn om weer eens wat goeds te zien.

avatar van Fortune

Fortune

Een film die makkelijk uit te zitten is maar ook een die je snel weer vergeten bent.

Weinig verheffende scènes of gebeurtenissen die deze film boven de middelnoot uit doet stijgen.

De film moet het ook niet van het verhaal hebben en de personages op zich zijn ook weer niet zo interessant of goed uitgewerkt dat deze film de moeite waard maakt.

Sowieso had de drugsverslaving van Paul Dano veel en veel beter uitgewerkt moeten worden. In de film lijkt het wel alsof Dano na een paar keer snuiven al meteen een junk is die hulp moet zoeken.

Op audiovisueel vlak vrij pover en verhaaltechnisch matig en gewoontjes. Soundtrack kan ik me sowieso al niet meer herinneren. Nee, ben er helemaal niet enthousiast over al heb ik me ook niet geïrriteerd of verveeld tijdens deze film.

avatar van _Casper_

_Casper_

vond de film helaas een beetje tegenvallen, ik had de trailer gezien en dacht echt wauw dit is een mooie film, het was prima geacteerd opzich maar ik vond de manier waarop het verhaal verteld was niet helemaal logisch en kon me ook niet echt inleven in de film..

Ik vond het ook weer geen saaie film, heb me opzich wel mee vermaakt maar het had stukken beter gekunt..

geinig om een x te zien als je niks te doen heb maar meer niet

avatar van james_cameron

Eindelijk weer eens een gedenkwaardige rol van Robert De Niro in dit overwegend interessante drama. De verhaallijnen zijn niet overal even goed uitgewerkt en de film loopt soms wat vast in navelstaren en somberheid, maar het sterke akteerwerk van de hele cast en de verfrissende niet-sentimentele toon van het geheel zorgen toch voor een meeslepende kijkervaring. De Niro trekt de meeste aandacht met zijn vuilgebekte, racistische en politiek incorrecte personage, maar Paul Dano als zijn getergde zoon is ook goed op dreef. Dano is sowieso al zijn hele carrière goed bezig en hij wordt alleen maar beter.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Vage en vreemde film, had veel meer realisme in kunnen zitten. Verder had de Niro veel sterke kanten maar ook zwakke (veroudering?)

*2.5

avatar van jeuletaxi

jeuletaxi

Dacht de Niro en Moore die moet ik zien, maar vage film en niet boeiend genoeg.

Beetje depri werd ik ervan.

Een film die niet lang blijft hangen en morgen al vergeten ben.

Naar mijn mening een tegenvaller.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Wat een saaie film zeg. De film wil te mooi zijn, waardoor het oorspronkelijke verhaal wat teveel naar de achtergrond lijkt te treden.

Vervelend.

* *

avatar van Waku

Waku

Somber drama met prima acterende de Niro. Nors en stoicijns.

Het einde is enkel wat tegenvallend omdat er geforceerd gezocht wordt naar een happy end.

avatar van Atheistus

Atheistus

Gaap

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Prima komisch drama waarin goed geacteerd wordt. Het verhaal is degelijk maar komt niet helemaal goed uit de voeten. Het idee is leuk maar er had iets meer drama in gemogen en het einde had iets beter uitgewerkt kunnen worden. Nu wordt er gewoon een hele tijd overgeslagen wat wordt verteld door de voice-over. Desondanks toch wel een redelijke film. 3 sterren

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Degelijk.

Van het boek e.d. had ik nooit gehoord, maar na het zien van de film blijkt dat er met veel potentieel te weinig gedaan is.

Het grootste minpunt is besluiteloosheid. Men scheen niet te weten wat te doen met twee boeiende karakters tegen een al even boeiende achtergrond.

Rauw en hard is het zeker, maar Jonathan Flynn blijft een personage dat in cirkels dwaalt. Hij is zo onmenselijk - zelfs bijna karikaturaal - dat een fatsoenlijke relatie met zoon Nick nooit een optie is. Maar ook Nick zelf doet weinig. Zijn traumatische jeugd heeft duidelijk invloed gehad - iets wat mooi naar voren komt in het verhaal -, maar op relationeel vlak blijft hij maar oppervlakkig.

De vertelstijl haalt trouwens tempo uit de film. De voice-overs zijn niet storend, maar film is meer dan woorden. De makers hadden mogelijk meer gezegd gekregen door wat stille scènes.

Dergelijke karakterscènes hadden trouwens het niveau van Paul Dano en Robert De Niro kunnen opkrikken. Dano is iemand met veel potentieel, De Niro heeft zich allang bewezen. Mede door hun niet bijster sterk geschreven personages halen beide heren hun beste niveau niet.

Olivia Thirlby daarentegen (ontdekking!) is wél erg goed - hoe klein haar rol ook is - en ook op Julianne Moore is weinig aan te merken.

Paul Weitz valt als regisseur weinig te verwijten. De hele sfeer die Being Flynn uitademt is grauw en hard genoeg. Enkele scènes zijn best wel intiem en ook de cameravoering is in orde.

Het is alleen een beetje spijtig van zijn besluiteloosheid als schrijver.

avatar van leeu7851

leeu7851

Helemaal niets het ging nergens over

Heel vaag Robert de Niro onwaardig

avatar van gondwana

gondwana

Sterk geacteerd, veel gevoel voor detail (hobo's, NY, verslaving)

Gelukkig niet te deprimerend, vrij klassiek

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Genoten van deze film. Op momenten aangrijpen en ook vol humor. Schrok een beetje van de lage waardering hier op MM, maar ben ook wel blij dat ik hem wel goed vond. Prima cast met goed acteerwerk, Goed verhaal ook. mooie setting. De Niro in topvorm en Paul Dano waar we nog een hoop van gaan zien hoop ik. Mooie kop met veel talent.

4 uit 5

avatar van Yash100

Yash100

Verhaal is op zich wel goed, maar Robert de Niro heeft het niet meer of kan het niet meer. Het neigt een beetje naar over-acting net als bij Al Pacino een paar jaar geleden. Heel jammer, je kunt je gewoon niet inleven in het karater van De Niro terwijl dat juist essentieel is in deze film.

avatar van wibro

wibro

Wat duurde deze film eindeloos lang en dat ligt toch vooral aan die Robert de Niro die nu toch echt met pensioen moet. Met zijn manier van acteren wil hij het nog net zo doen als vroeger, maar helaas werkt dat bij mij niet meer. Hij is voor mij "out of time", een acteur die thuishoort in de vorige eeuw. Ook van de overige acteurs was ik niet onder de indruk, met uitzondering van de aantrekkelijk ogende Denise die voor mij een verademing was tussen dat zooitje losers waar ik mij in de verste verte niet mee kon inleven. Ze lieten mij allemaal siberisch koud.

Dus, aan mij; snel vergeten deze film en aan De Niro; volg mijn raad op en kap er mee, want je was gewoon niet om aan te zien. Zoek maar een rusthuis op.

avatar van stipstap

stipstap

Wibro in welke andere films vond je De Niro dan ook zo saai?

avatar van wibro

wibro

Voor de laatste goede rol van De Niro moet ik helemaal terug naar Jacky Brown uit 1997. Daarna vond ik hem niet interessant meer. Hij heeft voor mij gewoon zijn tijd gehad en dat geldt voor mij voor veel acteurs en actrices die tot het einde toe menen door te moeten gaan. Op een gegeven moment raak ik op ze uitgekeken. Dit is natuurlijk 100% persoonlijk. Er zijn nu eenmaal filmliefhebbers die nooit genoeg krijgen van een acteur/actrice. Dat mag. Eerlijkheidshalve moet ik er wel bij zeggen dat ik nooit naar deze film gegaan zou zijn als ik er voor had moeten betalen. Ik werk nu eenmaal in een filmhuis en dan kan ik alle films gratis bezoeken.

avatar van stipstap

stipstap

Oei, ja als je terug naar Jacky Brown moet gaan om aan te geven dat hij daar nog goed was, dan is dat idd lang geleden. Je moet je niet verantwoorden dat je hem slecht vind, dat is jouw goed recht! Ik was gewoon nieuwsgierig

avatar van MGoody

MGoody

Toch wel benieuwd naar deze film, mede dankzij De Niro. Vind wel dat hij inderdaad na Jackie Brown nooit meer op hetzelfde niveau is gekomen als daarvoor. Deze week maar eens kijken.

avatar van schumacher

schumacher

Niet mijn soort film, daarom kan ik niet meer dan een 2 geven ondanks een de niro fan te zijn, geef mij maar films als heat met de niro enz....

Ik vond deze film maar saai, komedie? Welke komedie? Was geen sprake van, is een saaie drama.

Het acteren vond ik wel oke.