Genre: Komedie / Romantiek
Releasedatum: 28 mei 2003
Bekijk via Videoland
Bekijk via SkyShowtime
Plot How to Lose a Guy in 10 Days
"One of them is lying. So is the other."
Als columniste voor het trendy tijdschrift Composure krijgt Andie Anderson de opdracht om uit de eerste hand te beschrijven hoe je van een man kunt afkomen... binnen 10 dagen! Andie's doelwit, de gewilde vrijgezelle reclamejongen Benjamin Barry, gaat ondertussen de weddenschap aan dat hij iedere willekeurige vrouw rond zijn vinger kan winden... binnen 10 dagen!
Andie Anderson
Judy Green
Phillip Warren
Lana Jong
morpheus
1/2 ster er af na een 2e viewing, toch allemaal wel heel standaardjes... maar wel sympathiek
**1/2
don-the-jeweler
zelfde gevoel hier
Boerke
Vermakelijk film die je het beste kunt kijken met je vriendin zodat zij dan weet hoe het niet moet:D
eefske
Leuke film! Echt zo'n film waarbij je lekker gaat kijken en je verstand op nul kan zetten =ook fijn af en toe
Hudson ga ik met elke fim die ik van haar zie, steeds leuker vinden! ALmost famous blijft het beste maar hier speelt ze ook weer leuk. En McConaughey is ook altijd leuk omte bekijken!
bridget
Een echt feel-good film! Ook al lijkt deze film cliché/voorspelbaar/de zoveelste in het rijtje van romantische komedies... hij is écht de moeite waard! Hij is meer grappig dan romantisch en sommige momenten zijn echt wel hilarisch! 4 welverdiende sterren!
Lukic
Leuke gezellig en romantische film. Eerste begin is misschien wat saai en onwennig maar daarna is het zeker de moeite waard.
3 ster.
Purmerend
Leuke film. Dochter van Goldie deed het erg goed en vond haar vermakelijk. Het einde is mierzoet en is wel weer typisch Amerikaans. Maar toch een sterke Amerikaanse komedie: 3.5 sterren.
Zekers.
Anne_Girl
Leuke film wel. Niet bijzonder inderdaad maar het verhaal was wel grappig en origineel. Ook goed acteerwerk.
gemaster
Ik heb deze film een tijdje geleden gezien en toen was ik gelijk genezen van de romantische comedy. Wat een ongelooflijke schijtfilm zeg. Echt alles aan deze film is zó standaard dat het gewoon genant is. Misschien dat de gemiddelde 14 jarige BrEeZaH slet hier wat mee kan, maar geef mijn portie maar aan fikkie. 1 ster.
tevelenco
leuke romantische komedie
met voldoende goede grappen en chemistry tussen de hoofdrolspelers
niets mis mee
Ghecko
vond hem in het begin leuk, maar zodra zij hem weg probeerde te krijgen vond ik het maar een baggere film. Ook niet echt komisch ofzo, meer te dom voor woorden.
2***
predator
- 1948 stemmen
Leuke, vermakelijke film. Zaten een paar erg herkenbare scenes tussen (cola light, boys night). Misschien allemaal niet heel spectaculair, maar ik heb er wel om gelachen. De hoofdrolspelers zijn ook goed in vorm.
Angrod_Pallanén
Niet grappig, dat zeker niet. Niet origineel ofzo. Een gewone romantische feel-good happy film. En dat is dan ook alles. Voorspelbaar vanaf dat je de omschrijving hebt gelezen (hoeveel comedyfilms hebben leugens en bedrog al niet gehouden als onderwerp??) met als einde dat het uit komt, de hoofdrolspelers worden boos en binnen 5 minuten zijn ze weer bij elkaar . Behalve Kate Hudson kan ik niets vinden om deze film echt zo goed te keuren als sommige voor mij deden. Ook is het besef van tijd (dagen) er niet en dat zou je wel verwachten als je de titel leest....
Een 2,5 omdat het niet een totaal beroerde film was en toch wel zijn leuke aspecten had
aurora
Heerlijke film met een inzakker bij het familliebezoek *bullshit!* Toch wel veel herkenbare vrouwenstreken...(ahum al zeg ik het zelf)... die daardoor bijna het schaamrood op mijn kaken bracht. Zoals de hapjes tijdjes de boys night out.....aargghh!!
Echt leuk!
The One Ring
Voorspelbaar? Jazeker! Betere grappen dan de gemiddelde romantische komedie? Absoluut!
3,5 sterren
jasmyn
Ik vond dit ook een vermakelijke film en heb me er geen moment bij verveeld,
dus 4 * !!!
T_fuckin_montana
Gister op dvd gezien, leuke film. Dat deze film sxtreem voorspelbaar is dat mag de pret niet drukken, dat is bij al dit soort films zo. Kate hudson zet haar rol erg goed neer. 3*
Lotteke
Heerlijke film. Tuurlijk is ie voorspelbaar, maar das het genre. Maar voor een romatische comedie vind ik het wel een van de leukste. Hudson is heerlijk neurotisch en die matthew is helemaal niet vervelend om naar te kijken...... Gewone leuke en lekkere film!!!
Gizzmann
Ik ben er een keer met iemand naar toe geweest die van zijn ZUS had gehoord dat het een kei grappige film was. Nou, er zaten dus alleen maar vrouwen in de zaal (op mij en mijn vriend na dan). Op zich was het gegeven best grappig en er zaten wel een paar leuke stukjes in, maar even later zakte de film in en viel er niks meer te lachen.
2 sterren. Bah, ik hou niet van Romantische komedies!
Nieke
2 sterren. Bah, ik hou niet van Romantische komedies!
Neither do I.
Maar deze is zoveel meer!
Ja hoor: kiss, break up and make up. Maar met deze heb ik echter kunnen LACHEN. Dat is iets wat weinig voorkomt als ik één der rom-koms kijk.
Matthew met z'n ego tot Tokio kan ik normaal niet zo goed hebben, maar hij stoort me niet in deze film, eigenlijk vind ik 'm best wel leuk.
Sproetje
Erg leuke film. Soms wat flauwe grappen maar ik heb er erg om kunnen lachen.
Kate heeft ech het komische talent van haar moeder gekregen, heel erg leuk gespeelt.
soom
Geweldige film
wat ik over alle films zeg. Chemistry is volop aanwezig. Kate Hudson heeft overduidelijk lol in haar rol als Andie, en Matthew Mcconaughey heeft een goede chemistry met de acteurs. iets wat hij wel mistte met J.Lo, hoewel hij daar wel zijn best deed.
Annie parisse als vriendin vond ik best wel kick. Ik kende haar alleen uit ATWT als de gestoorde Julia Snyder, maar ze is goed in het komedie genre!

Waku
Leuke film.
Kate Hudson is een prettige verschijning.
Zowel als actrice als persoon.
Ook Mc Coughny is prima in zijn rol.
Echt een vermakelijke komedie om "samen"naar te kijken.
chinchi
ik vond dit een heerlijke film. wat voorspelbaar misschien maar ook heel herkenbaar.haha..
Dit is een film waar mannen ook naar kunnen kijken terwijl dit bij veel romantische comedies niet is
gemaster
Ik kan er alleen naar kijken als er naast de bank een teiltje staat.
Miss Daisy
Ik vond de film best wel goed. Alhoewel ik niet echt grote fan ben van het genre. Verhaal zat goed, de grapjes waren genietbaar, ... Alleen iets voorbij de helft viel de film een beetje stil maar naar het einde toe was dit gefixt.
Dragon
Melige, volledig voorspelbare romantische komedie met een routineus plot en redelijk acteerwerk. Het geheel was erg standaard en een echt grappige scene was nergens te bespeuren. **/***** voor de occasionele glimlach.

'How to Lose a Guy in 10 Days' verschijnt binnenkort op Netflix: 'Perfect om samen met je partner te kijken'

Kate Hudson en Matthew McConaughey staan allebei open voor een 'How to Lose a Guy in 10 Days'-vervolg

Kate Hudson is geen fan van huidige romcoms: "Genre wordt vaak beetje afgezwakt en dommer gemaakt"

Freedom Writers
Drama / Biografie, 2007