menu

The Goonies (1985)

mijn stem
3,36 (1233)
1233 stemmen

Verenigde Staten
Avontuur / Komedie
114 minuten

geregisseerd door Richard Donner
met Sean Astin, Josh Brolin en Corey Feldman

De Goonies, een stel jonge tieners, vinden de plattegrond van de piraat Eénoog Willy en ze gaan meteen op jacht. Deze plattegrond leidt namelijk naar een schat. Al snel komen ze in een kilometerslang gangenstelsel terecht en beleven de gekste avonturen. Een Spaans galjoen en de gemene familie Fratelli zijn maar een paar voorbeelden van de dingen die ze tegenkomen.

zoeken in:
Falkor
Een leuke en gezellige film.
Dit was de eerste keer dat ik hem heb gezien.
En ik moet zeggen: het was de moeite waard om te kijken!!

film_kaza
Geweldig lekker vermaakelijke film. Jaren 0 muziek, bekende acteurs, humor, leuke rollen. Deze zou zeker minimaal 3,5 krijgen. Mog ik me ooit weer vervelen dan kijk ik hem misschien weer. Alhoewel het nogal voorspelbaar was, maar het was wel zo'n verhaal waar ik als kind wekenlang vrolijk van kon zijn.

Even over de rollen (acteurs - rol):
- Sean Astin als kind was geweldig om te zien. Was eerst wel verward want ik dacht dat hij "Sean Austin" heete. Maar het was dezelfde uit Lord Of The Rings neem ik aan.

- Corey Feldman ken ik alleen uit Stand By Me. Nu speelt hij hetzelfde typetje, maar een totaal andere film. Vernaak, vermaak, vermaak......

- 1 van de bad-guys die "mama" moest voorstellen was volgens mij een man die ook een rol had in "O Brother Where Art Thou," Spice World, en in een Flintstones film. Alleen waren er hier en daar twijfels. Volgens mijn zus was het "de duivenvrouw"uit Home Alone 2. Weet er iemand wie er gelijk heeft?

- Ik ben z'n naam even kwijt. "Het monster" vond ik ook een geweldig schattige rol. Oerlelijk en toch heel lief. Vooral het superman pakje was erg grappig. Geweldig.

3,5.

avatar van Mug
3,0
Mug
Sean Astin is inderdaad dezelfde acteur als de hobbit Sam uit the Lord of the Rings trilogie.

'Mama' is echt een vrouw, Anne Ramsey. Ze werd pas echt bekend aan het eind van haar carriere. In The Goonies en natuurlijk in Throw Mama from the Train. Op het hoogtepunt van haar carriere overleed ze echter, nog voor O Brother, Spice World etc. uberhaupt bedacht waren.

avatar van rondh
4,0
Leuke band, the Fratellis

Regie: Richard Donner..... gek ik heb altijd gedacht dat Steven Spielberg deze film had gemaakt....

avatar van starbright boy
starbright boy (moderator)
Spielberg schreef en was executive producer,..

4,0
whaha dat stuk met dat dikke jochie die opgesloten in de kast zit bij een lijk dat is heel grappig en dat stuk met die piano dat ze goed moeten spelen anders gaan ze dood is ook cool
4 ster

avatar van DragQueen
3,5
Leuke en gezellige avonturenfilm over een groep jongens, op zoek naar een schat. er wordt leuk geacteerd door de jonge cast en de bad guys. en het monster is ook een leuke toevoeging. verder adembenemende decors. vooral vermakelijk toen ik nog jong was. maar he, voor wie niet ? een film voor het hele gezin. 3,5 sterren.

avatar van tommykonijn
3,0
Vermakelijke film! Ik heb me er niet onder verveeld maar ik kon ook niet zeggen dat het een super geweldige film was maar ik heb er geen spijt van dat ik hem gezien heb! ***

avatar van jimcarrey gek
4,0
tommykonijn zei:

Vermakelijke film! Ik heb me er niet onder verveeld maar ik kon ook niet zeggen dat het een super geweldige film was maar ik heb er geen spijt van dat ik hem gezien heb! ***ben ik het mee eens was een goeie film maae super was hij inderdaad niet

Ps: ook al had je er spijt van tommykonijn (robin) je kon er toch niet onderuitkomen want je hebt hem op school gezien

avatar van tommykonijn
3,0
jimcarrey gek schreef:
(quote)
tommykonijn zei:

Vermakelijke film! Ik heb me er niet onder verveeld maar ik kon ook niet zeggen dat het een super geweldige film was maar ik heb er geen spijt van dat ik hem gezien heb! ***
(quote)ben ik het mee eens was een goeie film maae super was hij inderdaad niet

Ps: ook al had je er spijt van tommykonijn (robin) je kon er toch niet onderuitkomen want je hebt hem op school gezien


Jawel want als ik er ECHT niets aan vond deed ik gewoon alsof ik ziek was nee, grapje maar het had wel gekund!

avatar van tommykonijn
3,0
tommykonijn schreef:
(quote)


Jawel want als ik er ECHT niets aan vond deed ik gewoon alsof ik ziek was nee, grapje maar het had wel gekund!


En trouwens zoiets zou ik ook nooit doen

4,5
http://www.darkhorizons.com/news07/070831b.php

By Garth Franklin
Friday August 31st 2007 12:03am

The long-rumored sequel to 80's teen classic "The Goonies" may betaking on a different form according to one of its stars. "Right now they are talking about the idea of doing it as an animated series," Corey Feldman recently revealed to MTV News.

Feldman though isn't holding his breath considering how many false starts that have already taken place on a sequel. "I would like to say that there's a great writer on it and it's coming soon [but] I have nothing for you. It's a film Spielberg very badly wanted to make [and] Richard Donner very badly wanted to make. All of us [the cast] really, really wanted to do it. It's come to the point of the script got ordered, and then the ball got dropped. For whatever reason, Warner Bros. doesn't see it as a profitable venture. It's a very sad, unfortunate story."

One script "at one point had me working in Vegas as a lounge guy, a Vegas shyster guy. Then there was another one where I was a trial lawyer...The one that I heard that worked the best was all of us were now grown up, and have [our own] kids. And those kids get into some trouble and end up stumbling across some link to our past. They discover who we really are and what we went through. And, simultaneously, the Fratelli brothers find out that the kids have found out - so they're out to get the kids and the kids are out to save their lives and their families" says Feldman.

avatar van Friac
3,0
Een vermakelijke jeugdfilm, waar voor velen allicht een hoop jeugdsentiment aan zal vastkleven. Voor mij was het de eerste keer dat ik The Goonies zag, en alhoewel ik de film overwegend positieve gevoelens oproept vond ik hem bij momenten toch wel slordig eigenlijk. Op de eerste veertig minuten, de set-up, kan ik niets aanmerken: een heerlijke sfeer van jongens die op schattenjacht willen vertrekken, met mooie beelden die begeleid worden van eveneens mooie muziek. Maar vanaf ze in de grotten afdalen, en ze achtervolgd worden door de Fratelli's, gaat het af en toe nét iets te snel om mooi over te komen. Kleine scènes van amper een halve minuut die perfect hadden kunnen weggelaten worden, maar aangezien ze er toch inzitten hinderen ze soms wel eens. Ook had ik me de finale confrontatie tussen The Goonies en de Fratelli's net iets interessanter voorgesteld: het was nogal snel-snel uitgewerkt naar mijn mening, maar langs de andere kant blijft het natuurlijk een kinderfilm, en zo'n films moet je die zaken vergeven veronderstel ik.

Voor de rest eigenlijk niets positiefs te zeggen over The Goonies. Op een paar scènes na acteren de kindsterren goed, zit de spannende/dromerige sfeer van schattenjagen er goed in en bulkt de film van de sympathieke, weliswaar idiote grappen. Een film die overduidelijk een Spielbergstempel draagt.

3*

4,5
Ik heb deze film op de basisschool voor het eerst gezien en moet zeggen dat deze film gezien de tijd waarin ik zat en het verhaal in mijn top 10 staat. Het is niet te vergeten een disney kinderfilm (voor diegene die lage stemmen geven die 20+ zijn)...
Het verhaal is echt iets uit een kinderfantasie en dat is me altijd bijgebleven.. De spannendste kinderfilm die ik me kan herinneren... voor mij krijgt deze een 4,5 !

avatar van matthijs_013
2,5
guidovh schreef:
voor diegene die lage stemmen geven die 20+ zijn

Denk dat juist die mensen wat hoger geven, omdat die kind waren in die periode. De lage waardering is vooral te danken aan dat de film toch wel gedateerd is. Ik denk niet dat de film het publiek van tegenwoordig zal vermaken, aangezien die veel meer zijn gewend van de recentere films en dat ook blijven eisen.

avatar van MARCUS CORVUS
4,0
matthijs_013 schreef:
Denk dat juist die mensen wat hoger geven, omdat die kind waren in die periode. De lage waardering is vooral te danken aan dat de film toch wel gedateerd is. Ik denk niet dat de film het publiek van tegenwoordig zal vermaken, aangezien die veel meer zijn gewend van de recentere films en dat ook blijven eisen.


Ik ben het volledig met Matthijs eens. Dit is jeugdsentiment en daarom mijn (iets te hoge) rating; een 4.

Hoog jeugdsentimentgehalte, ook voor mij.
Blijft nog steeds een geweldige film, petje af voor Spielberg.

4*.

The Last
Heb deze film heel lang geleden als kind nog gezien, vond 'm destijds erg spannend. Moet 'm hoognodig maar weer is zien.

avatar van the lone dog
4,5
geweldig

pure jeugd sentiment en corey feldman as mouth

avatar van stephan73
3,0
Het was alweer een tijd geleden dat ik deze zag.
Wat ik me ervan herinner is dat ik hem echt fantastisch en spannend vond, maar dat is na al die jaar wel wat minder geworden.

Het is en blijft een leuke film, die af en toe inderdaad enige spanning laat zien. Maar het is overduidelijk een product uit de jaren 80 kist van Steven Spielberg. Erg veilig allemaal.

Ik kan hem niet meer geven dan een 6je, maar ik zal hem zeker nog wel een keer willen zien..

3*

Ps: Wel leuk om de nu "populaire" Josh Brolin (No Country for Old Men) in een vroege rol te zien!

avatar van FatMike
3,5
Ik meen me te herinneren deze film ooit gezien te hebben.
Toch kwam niets mij (meer?) bekend voor...

Een aardige film met een hoop Raiders of the lost ark en The temple of doom elementen, maar dan veel kinderlijker.
Een Eftelingachtige rit vol hysterische kids en een freak in Superman-t-shirt.

Een kleine 3 sterren

avatar van rvh76
3,5
Ik heb deze film gezien toe ik een jaar of 11 a 12 was en heeft toen veel indruk gemaakt. Nu 20 jaar later ga ik 'm weer opnieuw bekijken. Heb 'm op dvd liggen en zodra ik 'm gezien heb laat ik weten wat ik er van vond

avatar van Zymovie
4,0
Altijd super film gevonden wnr ik klein was.
Nu op dvd gekocht

4.5*

2,5
Leuke avonturenfilm maar de Indiana Jones-films waren toch wel een pak beter uit diezelfde periode. Het is ook aan de Indy films waar ik echte jeugdherinneringen heb. Bij "The Goonies" is dit niet het geval...

The Last
Na lange tijd vandaag weer eens gezien. Vond 't niet echt goed, tis wel leuk en spannend voor de kinderen, maar voor jongeren en volwassenen is het slechts 'vermakelijk'. Althans voor mij dan. 2,5*

avatar van FredKrueger
wil deze film eens een keer kijken

avatar van Spetie
3,0
Ik weet nog dat ik de film vroeger geweldig vond, maar ik kon mij er vrij weinig van herinneren. Gisteren deze film dan eindelijk weer eens gezien en hoewel alles vaak erg kinderlijk gedaan is is de film nog best vermakelijk.

Er gebeurt iedere minuut van de film wel wat en daarnaast bevat de film een heerlijk "Eighties" sfeertje Ook de cast doet haar best en vult allemaal op een erg enthousiaste wijze zijn of haar rol in, hoewel het acteerwerk niet altijd geweldig is. Zo zien we o.a. Josh Brolin, Sean Astin, Joe Pantoliano, Corey Feldman en Robert Davi in deze film. Mischien niet altijd even goed, maar wel heel leuk en dat is ook wat waard lijkt me.

3,0*

avatar van Minority_Check
4,0
ik vond de film echt hilarisch
de verhaal kon me niet echt veel schelen
maar de personages waren erg leuk
4*

avatar van Resh
3,0
heeel leuk kinder film egt een fantasie voor elke kind
3*

Gast
geplaatst: vandaag om 19:26 uur

geplaatst: vandaag om 19:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.