Genre: Avontuur / Komedie
Met onder meer: Sean Astin, Josh Brolin en Corey Feldman
Gesproken taal: Engels, Italiaans, Spaans en Kantonees
Releasedatum: 19 december 1985
Plot The Goonies
"Take the Oath. Join the Adventure."
De Goonies, een stel jonge tieners, vinden de plattegrond van de piraat One-Eyed Willy en ze gaan meteen op jacht. Deze plattegrond leidt namelijk naar een schat. Al snel komen ze in een kilometerslang gangenstelsel terecht en beleven de gekste avonturen. Een Spaans galjoen en de gemene familie Fratelli zijn maar een paar voorbeelden van de dingen die ze tegenkomen.
- Trailer (YouTube)
- The Goonies (BoekMeter)
- The Goonies (MusicMeter)
- The Goonies (MusicMeter)
Mikey Walsh
Sloth
Jake Fratelli
Francis Fratelli
Halcyon
Heb deze dit weekend ook nog eens gezien. Echt een amusant filmpje met hele leuke decors en interessante personages. Elk kind droomt ervan om ooit zo'n avontuur mee te maken. Wat een jeugdsentiment...
Kaffeefiltjer
Voor de Belgen;
Morgen om 14.55 op VTM, deze leuke film.
(Want ik veronderstel dat je VTM in Nederland niet kan ontvangen?)
xenne
het verhaal vond ik nogal standaard & voorspelbaar. maar wel erg goed geacteerd van die kids met veel grappige momenten & mooie decors. charmant filmpje, goed voor een 3 tal sterren
otherfool
Jeugdsentiment! Heerlijke film met Dirk Kuyt's grote broer in een glansrol. Komt het 2e deel trouwens ook nog, alweer een tijdje niks over gehoord?
Voor deze: 4*.
marzuq
Na het weggeebte jeugdsentiment blijft van deze film toch niet over wat ik er van in mijn herinnering bewaard heb. Een 3.
Inclusief nostalgie krijgt ie een 5.
moeder theresa
Sean Astin toen hij klein was!!!
Herkende iemand hem?
Hij speelt Sam in Lord of the Rings.
nikita_6
Toen ik klein was, was deze film altijd als een soort droom van me. Ik hoopte dat ik ook ooit zo'n avontuur kon meemaken. Het is een boeiende film waarin je je geen moment hoeft te vervelen. Humor, avontuur en actie. Zeer leuke dynamische mix. Voor jong en oud.
the catcher
Mijn leukste en spannendste jeugdfilm ooit!!!
Is mij uit m'n jeugdjaren ook bij gebleven als een van de mooiste jeugd films.
Fran
- 1953 berichten
Ik vind hem nog steeds geweldig ook al ben ik al wat ouder. Echt een leuke jeugdavonturenfilm. Ik probeerde na deze film altijd ook van die stomme uitvindingen te maken net als dat ene aziatische jongetje. Ja, met deze film neemt echt je fantasie de vrije loop. Leuk voor jong en oud.
Sneakerjeans29
1e keer gezien op school in groep 7 in 1987
Mijn leukste en spannendste jeugdfilm ooit!!!
Richard Donner!
Yekezzez
Richard Donner!
Dat is de regisseur.
Joe Pantoliano!
Coop
Geweldige film, had mij serieus gepakt die film.
Verplicht voor elk opgroeiend kind
Marissa_
Jaaa geweldige film.. heb 'm al een paar keer gezien.. Zoiets wou je vroeger ook altijd meemaken
Die ene kwam me al zo bekend voor.. maar dat is idd Sean Astin toen hij jong was.. lachen
jack-sparrow
erg goede film .
knap gemaakt en geweldig gefilmd.
de scenes met die boobytraps vind ik supergoed.
ik geef hem 3.5
Respekked
Na ongeveer 10 jaar eindelijk weer herzien. Prima jeugdfilm, zonder al te tenenkrommende moralen. Gewoon leuk.
murtcelP
Spannende jeugdfilm! Gister wel iets teleurstellend, maar ach, vroeger vond ik 'm geweldig. ***
Dennis Evahi
Grappige film, in de lijn van een Steven Spielberg film. (Hij heeft het verhaal geschreven) De kids acteren heel goed. Leuk om gezien te hebben.
***-sterren
Nicolage Rico
- 20219 berichten
Mijn eerste biscoopfilm. Éen brok jeugdsentiment dus. Irrelevant om nu te stemmen op deze film, eigenlijk. Toch geef ik 3*, als kind vond ik de film namelijk fantastisch.
film88888
Een goede adventure filmpje met wel hele mooie decors in de film en de kinderen spelen ook wel redelijk goed. Het verhaal viel best wel mee, en het is zeker geen slechte film van richard donner maar ook weer niet zijn beste. de film verdient nog wel een 3,5
DONUT
Ook deze behoort tot het lijstje jeugdfilms.
Vind ,t nog steeds een leuke film , wel iets minder als vroeger. Leuk verhaal , leuke jonge cast die overigens goed acteren voor hun leeftijd.
Leuke film voor jong en oud. (een familie film dus) die zeker de kleintjes zal aanspreken, maar ook de ouders zullen hun eigen niet vervelen.
Lord Flashheart
Zulke films herinneren me er altijd aan hoe oud ik al ben.
Toch geeft The Goonies niet hetzelfde gevoel van jeugdsentiment zoals b.v. The Neverending Story. Niettemin een 3,5* waard.
Noud
kan alleen 1 enge scene nog voor de geest halen
een soort van hekst die iemands hand in de keukenmachine wil stoppen.. lekker vriendelijk
Sannepan
Superleuke film!
Nooit gezien als kind, maar ik ben blij dat ik hem nu in ieder geval wel gezien heb!
Het verhaal is misschien niet superorigineel, maar het is allemaal leuk in beeld gebracht. Een fantastische mix van spanning, humor en actie maakt dat deze avonturenfilm geen seconde verveelt. De acteerprestaties van de gehele cast zijn daarbij ook nog eens uitstekend en het plezier dat de acteurs erin hebben straalt er gewoon vanaf!
Een must see!
Ik vind trouwens dat die Andy wel iets van Hermione weg heeft. Wat betreft uiterlijk en kapsel dan, niet wat betreft gedrag
boekenutje
Velen vinden dat dit Indiana Jones voor kinderen is en dat is ook altijd mijn gedacht geweest. Ik heb deze film al ontelbare keren gezien en vind hem nog altijd even goed. Voor mij een echte klassieker. 4*

De onuitputtelijke jaren 80 en hun extreem late sequels

Robin Williams: Come inside My Mind
Documentaire / Biografie, 2018

E.T. the Extra-Terrestrial
Avontuur / Sciencefiction, 1982
oregon, usagang of thievestreasure mapvuurgevechtjeugdvriendenbooby trapwater slide foreclosurewalking the planklost treasure social outcastpirate shiphenchmenwacky gadgets jaren 80