• 9.372.704 stemmen

Met onder meer: Sean Astin, Josh Brolin en Corey Feldman

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Spaans en Kantonees

Releasedatum: 19 december 1985

Plot The Goonies

"Take the Oath. Join the Adventure."

De Goonies, een stel jonge tieners, vinden de plattegrond van de piraat One-Eyed Willy en ze gaan meteen op jacht. Deze plattegrond leidt namelijk naar een schat. Al snel komen ze in een kilometerslang gangenstelsel terecht en beleven de gekste avonturen. Een Spaans galjoen en de gemene familie Fratelli zijn maar een paar voorbeelden van de dingen die ze tegenkomen.

Mikey Walsh

Jake Fratelli

Francis Fratelli

avatar van SillyWilly

SillyWilly

Yak, de soundtrack is van cindy lauper, zoek 'm maar eens op. En over dat spel: ik meen me vaag te herinneren dat ik het gespeeld heb, er staat me iets bij van druppelende druipsteengrotten ofzo?

avatar van SillyWilly

SillyWilly

Trouwens wel grappig dat Sean 'Sam' Astin er in meespeelt, zou wel eens willen zien hou dat er uit zag.

avatar van Saving Pvt. Pyle

Saving Pvt. Pyle

SillyWilly schreef:

Kleiner en niet zo dik als tegenwoordig.

Jeugdsentiment deze film is veel gehoord in dit topic en bij mij is het niet anders.

3 sterren.

avatar van Jordy

Jordy

Saving Pvt. Pyle schreef:

niet zo dik als tegenwoordig.

Dat had ie er aangegeten voor de rol, is nu al weer veel minder dik geloof ik

avatar van roda

roda

prachtige avonturenfilm, met goede muziek, zeer leuk acteerwerk van de cast. gewoon topvermaak ! 5*

trouwens, de film heeft vorig jaar een mooie dvd-release gekregen, met als hoogtepunt: een commentaar/beeld track van alle 'Goonies' + Richard Donner.

avatar van Derkje

Derkje

Jeugdsentiment daargenomen, vindt ik 5 sterren een beetje overdreven. Leuke film met aardige humor, maar wel een beetje voorspelbaar. Het vakmanschap van Donner maakt echter veel goed.

avatar van mister blonde

mister blonde

heerlijke avonturenfilm, die ik als kind echt eng vond. 3,5 sterren.

avatar van Appeltje

Appeltje

haha...weer typisch een jaren 80 filmposter

trouwens, deze film was toch door Spielberg geregiseerd? Dat stond in ieder geval op de dvd hoes die ik in de winkel zag...

avatar van Wouter

Nee hoor. Hij was executive producer en bedacht het verhaal.

avatar van kubrick

kubrick

• 1907 stemmen

jeugdsentiment deze film!, k zag deze film voor het eerst in '90 toen ik 7 was ongeveer, en paar weken geleden zag ik de film toevallig op de tv, en vond m nog steeds leuk! 3 sterren

avatar van Justice4All

Justice4All

kubrick schreef:

jeugdsentiment deze film!,
Van wie niet?!

avatar van jamieboo

jamieboo

geweldige film!, ook al kinderachtig beetje, is en blijft hij leuk!

ik heb hem al zo vaak gezien dat de videoband naar de maan is en de dvd op weg....

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Goedkope kopie van Indiana Jones, met veel verschrikkelijk flauwe grappen onderweg. Was Raiders/Temple of Doom dan niet alle-leeftijden genoeg? 1,5 *

(RTL 5 hield de aftiteling intact trouwens; bij de film daarvoor (die uitliep) ook al en bij films 's avonds laat ook steeds vaker - lijkt toch het begin van een positieve ontwikkeling)

avatar van mabo

mabo

Vond dit een fantastische film!! Als je hem nu voorbij ziet komen op tv denk je: "vond ik dit leuk?" Toen in ieder geval wel 3* De vergelijking met Indiana Jones gaat in zoverre op dat het om een 'speurtocht' gaat, maar ik denk dat de doelgroep een totaal andere is.

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Gewoon een gezellige jaren `80 film! ***^

Een van de leukste familie films die ik ken erg goed.

avatar van Justice4All

Justice4All

Er gaan geruchten dat er een tweede deel van gaat komen. Ben benieuwd

lees hier

en

Richard Donner over Goonies 2:

As for Goonies II, "Afraid not." Donner told the audience after someone shouted out for Goonies II. He said they tried but didn't live up to the original so no Goonies. Now, he said no but I don't know if it means it will never happen. He may have said he's out of the chair but it doesn't mean another director, ie Sean Astin, couldn't take over. I guess we'll have to wait and see.

He said his next project may be a western written by Brian Helgeland. I wonder, there were stories a ways back that Helgeland was writing a new western for Clint Eastwood. Hmmm, could this be it? Donner, Eastwood, Helgeland? Imagine the possibilities".

bron: Dark Horizons

avatar van Diesel

Diesel

Geestige avontuur flick met leuke personages en veel knipoogjes. 3*

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Deze film is vroeger helemaal aan mij voorbij gegaan. Ben ik toch net iets te jong voor misschien (de film kwam uit in hetzelfde jaar dat ik geboren ben). Dus afgelopen weekend voor het eerst gezien. Ik was er wel benieuwd naar, ook omdat een van de beste albums van de laatste jaren (The Ataris - So Long, Astoria) deze film als thema had. Vond hem best leuk en ik weet zeker dat ik dit een jaar of 8 a 10 helemaal geweldig had gevonden. 3*

avatar van frosty

frosty

gewoon leuk vermaak, zelfs voor een ouwe zak ( 33!) als ik..

avatar van MoTh

MoTh

Eén vd beste kinderavonturenfilms ooit!!

avatar van PsychoPump

PsychoPump

inderdaad een leuke film om naar te kijken

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Deze was vorig week-end op tv en ik heb met plezier nog eens naar deze leuke film gekeken.

avatar van Flipman

Flipman

Blijft een aardige Film, hoewel niet geheel onvoorspelbaar. Het verhaal is niet superoriginel, maar wel leuk.

Iedereen speelde het ook leuk, de sfeer was perfect!

Maar omdat het niet helemaal mijn Film meer is natuurlijk, geef ik 'm 'n drie.

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Een fantasitische kinderfilm, die erg vermakelijk en spannend is, op een leuke manier. Bovendien leuke humor, en lachwekkende momenten, met een geweldig kindersfeertje. Het zou inderdaad echt een film van Steven Spielberg kunnen zijn (een typische spielberg film). Vind hem toch wel **** (4 sterren) waard.

Behoort zeker tot mijn beste (klassieke)kinderfilm!

Echt de moeite waard om te kijken, en zeker als kind!

avatar van timbuikema

timbuikema

er is al een deel 2 kijk maar op http://imdb.com/title/tt0186172/

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Erg leuke film,

waar ik als klein manneke van genoten heb,

spannend, grappig, en meeslepend.

4****. en hoera voor die jongen met de puffer!

avatar van Frank V

Frank V

timbuikema schreef:

er is al een deel 2 kijk maar op http://imdb.com/title/tt0186172/

Dat is een computerspelletje.

avatar van Mustanglover

Mustanglover

Vanmiddag gekeken, een echte zondagmiddag film, het was grappig en volgens mij de droom van ieder kind om zo'n avontuur eens mee te maken.

avatar van Waku

Waku

Een echt spannend jongensboekverhaal.

The Goonies is een vermakelijke film vol avontuur.

De film is goed onderhoedend, spectaculair op sommige momenten en vol leuke effects.

Indiana Jones voor de jeugd.