• 9.371.154 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Canada

Geregisseerd door: Don Sharp

Met onder meer: Richard Widmark, Donald Sutherland en Vanessa Redgrave

Plot Bear Island

"Below freezing and beyond fear... Will anyone survive its terror?"

Op een voormalige duikbootbasis onderzoeken wetenschappers het wereldklimaat. Onder het ijs bevindt zich echter nog een duikboot met een goudschat aan boord, waarvoor bepaalde lieden over lijken gaan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van kijkert

kijkert

Goh, wat weinig stemmen bij deze film

Istie zo onbekend?

Zag hem in 1984 op de middelbare school als één van de vijf 'schoolbioscoopfilms'. Vond hem toen best leuk, maar was toen erg weinig gewend. Als ik er op zou stemmen zou het een 3 (redelijk) zijn, maar het is toch wel erg lang geleden dat ik hem zag, dus stem ik maar niet.

Ik dacht eigenlijk dat het wel een bekendere film was.

avatar van Quentin

Quentin

Coole poster, zou de film best graag zien.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Matige actiefilm met iets teveel personages en een routineuze verhaallijn. De cast bestaat uit bijna allemaal bekende sterren, maar niemand blinkt echt uit. De film heeft wel één prachtige scene en dat is wanneer Sutherland voor het eerst in de duikboot gaat. De achtervolgingen in de sneeuw waren soms ook wel spectaculair, maar niet boeiend genoeg. Leuk om eens gezien te hebben, maar niets speciaals.

avatar van ronnieboy

ronnieboy

Onbegrijpelijk dat deze film maar niet op dvd of blue ray verschijnt. Weliswaar geen echte hoogvlieger maar zeker niet de slechtste Alistair MacLean verfilming.

Zeker op Blueray is dit gewoon een lekkere wegkijkfilm

avatar van badfans69

badfans69

ronnieboy schreef:

In Spanje op DVD uitgebracht.

Trailer @ Youtube

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Actie/avonturenfilm met veel bekende namen. Maar te standaard om indruk te maken.

Vooral de moeite waard vanwege de achtervolgingen en schermutselingen met de

sneeuwmobielen in het weidse sneeuwlandschap. Al de befaamde acteurs komen een beetje

plichtmatig over, maar worden door het magere script ook een beetje 'Ondergesneeuwd'.

avatar van joolstein

joolstein

Over deze film wordt maar weinig positiefs geschreven en eerlijk gezegd kan ik niet achterhalen waarom? Het is een film waar een verzameling deskundigen van verschillende nationaliteiten zich verzameld op het Noorse Bereneiland. Er is een flinke getalenteerde cast , die hun werk goed doen. Als Rus zie je Christopher Lee, Richard Widmark is een Duitser, Vanessa Redgrave een Noorse en Lloyd Bridges de Amerikaan. Alleen waar Donald Sutherland vandaan komt blijft een beetje een mysterie. Hij is een man met een verborgen verleden en is op het eiland om een ​​familiegeheim te ontdekken over de vermiste Duitse U-boot. Al snel wordt duidelijk dat er iets aan de hand is en de film bouwt goede spanning op met een paar verrassende wendingen. Daardoor wordt het soort And Then There Were None / Ten Little Indians-versie in de sneeuw. Met het arctische isolement, onderlinge wantrouwen en sabotage was er zelfs een vergelijking met Carpenter's The Thing. Als regisseur is het werk van Don Sharp voorbeeldig, gefilmd op prachtige locaties in Canada, hij maakt volledig gebruik van de enorme besneeuwde vergezichten. Goede actiescènes zijn er in overvloed; een dodelijke lawine, een duik in ijskoud water en meerdere achtervolging met hoge snelheid over besneeuwd terrein met behulp van gemotoriseerde voertuigen. Ja een behoorlijk effectieve thriller gebaseerd op de roman van Alistair MacLean, zou je denken dat hiervan toch meer mensen van konden genieten?