• 9.372.320 stemmen

Geregisseerd door: Jerrold Freedman

Met onder meer: Charles Bronson, Bruno Kirby en Bert Remsen

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Borderline

Jeb Maynard is een Amerikaanse agent die probeert te voorkomen dat Mexicanen illegaal de grens met de Verenigde Staten oversteken. Met behulp van Elena Morales, een vrouwelijke immigrant, komt hij op het spoor van de rijke Hotchkiss, die voor hoge prijzen Mexicanen helpt Amerika binnen te komen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Jimmy Fante

Scooter Jackson

Willie Lambert

avatar van BOND31

BOND31

Saai, stereotiep en standaard Bronson-gevalletje. Een van de eerste rollen van Ed Harris. Niet veel bijzonders, enkel voor de die hard Bronson-fan.

avatar van mikoz

mikoz

Dat zullen er weinig zijn denk ik.

avatar van SpikeR

SpikeR

uit verveling gekeken

avatar van veron35

veron35

mikoz schreef:

Dat zullen er weinig zijn denk ik.

Zowel mijn vader als mijn moeder en mijn tante . Hij was natuurlijk wel geweldig in Once Upon a Time.

avatar van Carl

Carl

na 40 minuten nog geen seconde gekeken waarvan ik dacht: die is het waard.

0,5 vor de moeite

avatar van Leno

Leno

De film vond ik zeker niet saai; de setting is best aardig en het thema eveneens. Het verhaal biedt echter geen verrassingen en het is niet heel goed uitgewerkt. Wat meer actie had de film misschien wel goed gedaan aangezien het drama niet echt kan overtuigen.

avatar van movierobert

movierobert

Wat een lage beoordeling! Ik verwachte niet veel van deze film, maar ik vond het een goede film!

De actie en spanning was wel ver te zoeken, maar het verhaal was prima uitgewerkt en ik verveelde me er geen moment mee

Je krijgt eigenlijk meteen een kijkje in het leven van de Mexicaanse illegalen die op de gekste manieren de grens over te steken. en vond het daarom ook realistisch overkomen en dat was volgens mij ook wel de bedoeling. Maar als je niet van zemel films + Charles Bronson houd, kijk hem dan maar niet.

3.5 *

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Tamelijk goeie film met Bronson ( zoals altijd in een harde rol ), en de eerste rol van Harris, en gelijk goed ook nog.

Niet veel actie....het gaat em meer om `t misdaadverhaal wat nogal goed inelkaar zit.

Bronson top, zoals altijd, maar vond Harris toch ietsje beter.

Ik had de dvd-release, en net of zat ik te kijken naar een aftandse vhs videoband, dus `t beeld had veel beter gekund.

Als je een film digitaliseerd, doe `t dan goed.

2.5 *

avatar van 606

Niks mis mee goed en realistisch verhaal zat prima in elkaar.

Goed geacteerd en vooral Harris doet het prima.

Weinig actie maar dat is niet zo erg.

avatar van coumi

coumi

Als man van 48, die in zijn jeugd bijna alle Bronson films heeft gezien(Charlie was toen de man), deze vandaag alsnog binnengehaald en gezien. Viel niet tegen, alhoewel 13 euro bij bol com toch wat veel is voor dit standaard filmpje. Niet zo extreem gewelddadig als de werkjes die hij in de jaren hierna ging maken. Er wordt zowaar geprobeerd een verhaal met structuur te vertellen, en hoewel simplistisch van opzet lukt dit nog redelijk ook. Wat het extra leuk maakt is de aanwezigheid van een karakteracteur als Ed Harris(blijkbaar hier in zijn debuutrol) die de bad guy van dienst is.

Niet te veel over schrijven, maar gewoon effe zien als je tot de fangroep hoort, echt niet het slechtste wat hij heeft nagelaten.

avatar van ChrisM

ChrisM

Goede Bronson aan het begin 80er jaren

avatar van filmfan1967

filmfan1967

Inmiddels is er een goede Amerikaanse dvd met breedbeeld: dvd

avatar van AniSter

AniSter

Redelijke film en nog steeds een actueel onderwerp. Ik vond deze wel een van de mindere films met Bronson maar het genre is dan ook drama, niet actie of misdaad. Van de andere kant was deze wel iets realistischer dan zijn andere films. Tja, en Ed Harris ben ik helaas niet zo'n fan van.

Opmerkelijk vond ik de mededeling net voordat de aftiteling begon: 'in 1979, more than one million undocumented aliens were apprehended crossing the border into The United States. It is estimated more than twice that number of undocumented aliens successfully enter this country every year'. Mexicans of immigrants had ik logischer gevonden maar aliens....?

avatar van Phantasm

Phantasm

Matige film waarin niet erg veel gebeurd.