• 9.175.878 stemmen

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Don Siegel

Met onder meer: Charles Bronson, Lee Remick en Donald Pleasence

Plot Telefon

"They'll do anything to stop Telefon. The operation that can trigger 51 human time bombs."

Nicolai Dalchimski, een doorgedraaide KGB agent steelt een notitieboek vol met namen van geheime KGB agenten die naar de VS zijn gestuurd in de jaren 50. Deze agenten kregen hun opdrachten onder hypnose zodat zij zich hun taak niet kunnen herinneren totdat hen een regel wordt voorgelezen uit een Robert Frost gedicht. Dalchimski vlucht naar de VS en begint met het bellen naar deze agenten, waarna deze hun sabotage opdrachten op militaire doelen uitvoeren. Omdat de Russen deze crisis niet openbaar kunnen maken naar de regering van de VS, sturen zij kolonel Borzov, een militaire inlichtingen officier, om Dalchimski op te sporen en te elimineren voordat zijn acties een oorlog veroorzaken.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Doug Stark

Harry Bascom

avatar van FisherKing

FisherKing

Goeie vermakelijke film met Lee Remick ( Het Icoon in de jaren zeventig met TV films en series; da's echt jeugdsentiment ; overleed overigens al vrij jong in 1991 )

avatar van killerbee

killerbee

Goeie vermakelijke film met Lee Remick

ben ik het helemaal mee eens

avatar van Pkmink

Pkmink

En de altijd goede Donald Pleasance op zijn best als sinistere weirdo. Lee Remick en Charles Bronson vormen een prettig koppel. Goed acteerwerk, spannend verhaal en Koude Oorlog-plot. Een onderschatte film, een 4 van mij. 4* vanwege Pleasance en Remick.

avatar van ingeborg

ingeborg

Deze zoek ik op DVD!!!

avatar van badfans69

badfans69

1 van de beste Charles Bronson films, net gekocht op dvd.

Meestal speelt zijn vrouw ook mee in zijn films

avatar van Wouter

Bronson heeft toch wel een boel beter op zijn naam staan, hoor.

avatar van Popeye Doyle

Popeye Doyle

Eén van de betere films met Bronson. Het enige wat me opvalt is dat er op de dvd cover en in de samenvatting op deze pagina wordt gezegd dat Borzov kolonel is, maar in de film is de rang majoor.

avatar van Ramon K

Ramon K

badfans69 schreef:

1 van de beste Charles Bronson films, net gekocht op dvd.

Meestal speelt zijn vrouw ook mee in zijn films

Dvd van A-film is enorm zwak trouwens. Volgens mij de verkeerde beeldverhoudingen, maar verder is het ook gewoon een overzetting van een VHS-tape. Zwakke beeldkwaliteit en eigenlijk gewoon geldklopperij!

Film is best leuk. Wel nogal cheesy tegenwoordig met zo'n Koude Oorlog/paranoia invulling, maar de film blijft wel amusant.

The woods are lovely, dark, and deep,

but I have promises to keep.

And miles to go before I sleep,

and miles to go before I sleep.

.... leende Tarantino voor Death Proof. Een duidelijke referentie.

avatar van boemboem27

boemboem27

een echte klassieker goed verhaal bronson een keer niet als superkiller ,maar als kgb agent

3.5 ster

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Ramon K schreef:

The woods are lovely, dark, and deep,

but I have promises to keep.

And miles to go before I sleep,

and miles to go before I sleep.

.... leende Tarantino voor Death Proof. Een duidelijke referentie.

Zie ook: A Robert Frost poem.

avatar van thunderball

thunderball

Goede, stijlvolle Bronson actiethriller, die echter nog al gedateerd tegenwoordig overkomt. Typische jaren '70 koude oorlog/paranoia-thriller

Pleasense is lekker creepy als de evil schurk.

Een aantal spannende momenten kunnen niet verhullen, dat het verhaal eigenlijk niet veel meer is dan de gemiddelde zaterdagavondfilm. Ook qua actie is het vrij dun gezaaid.

Let ook op een nog jonge Tyne Daly in een bijrol.

Een magere zeven, ofwel 3,5 ster.

avatar van Theunissen

Vroeger toen ik een jaar of 8 - 10 was heb ik hem voor het eerst gezien en vond ik het spannende film. Vandaag heb ik hem nog eens op TCM gezien en dan is hij natuurlijk zeer gedateerd maar wel nog altijd goed om te zien. Aardig gespeeld door mister Bronson.

avatar van Ramon K

Ramon K

Ik kwam net op regio 1 The Charles Bronson Collection tegen. Een double feature: Telefon en St. Ives. In widescreen! Geen recensies van de dvd helaas.

Toch maar aanschaffen dan, want die Nederlandse release is om te huilen.

avatar van thunderball

thunderball

Toevallig van de week opgenomen van TCM en gisterenavond bekeken.

Leuk om na een jaar of twintig eindelijk weer eens te zien.

Laatste keer dat ik hem zag was op mijn video 2000 ergens in de jaren '80.

Mijn recentie en herinnering klopte trouwens als een bus.

avatar van DiDa

DiDa

Het wordt tijd dat deze film eens een goede release krijgt op dvd of blu ray. Want die uitgave van A-film is schandalig!

avatar van bustel

bustel

Ik heb deze dvd film gekocht op DVD, uitgebracht door A-Film. Ik ben eigenlijk diep teleurgesteld wat de beeldkwaliteit betreft, dit zouden ze zo toch niet mogen verkopen, dit komt de film ook niet ten goede!

avatar van badfans69

badfans69

Beeld kwaliteit is drama, gewoon vhs kwaliteit. Maar toch 1 van de betere Bronson films, veel geweld en actie. Verhaal lijnen goed uitgewerkt. De vrouwelijke rol wordt voor de verandering niet gespeeld door zijn vrouw, Jill Ireland.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Helemaal geweldig deze koude oorlog-thriller van Don Siegel.

Charles Bronson is hier wel eens geschikt als KGB-agent die in de VS even de rommel mag gaan opruimen van een oud commie-plan.

Geflipte KGB-agent Donald Pleasence "ontwaakt" slapende Sovjet-agenten die vervolgens op suicide-missie gaan.

102 minuten spanning zonder ook maar één momentje te gaan vervelen en lekker heimwee naar de tijd dat Russen nog gewoon eng en raar waren.

avatar van Movsin

Movsin

Vond het plot wel fantasierijk en uiteindelijk goed ineengestoken en plezierig om volgen.

Charles Bronson, in één van zijn typische rollen, en Lee Remick vormen een knap avontuurlijk paar.

avatar van U-77

U-77

Heerlijke jaren zeventig film!

avatar van DiDa

DiDa

Een fatsoenlijke release zou ook weleens fijn zijn voor deze film.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Erg matige en zwaar gedateerde spionagethriller over een dolgedraaide KGB-agent die via telefoontjes Russische sleeper agents wekt doorheen Amerika om aanslagen te plegen. Het idee achter de film is mooier dan de belabberde uitwerking. Bronson en Remick krijgen de ruimte niet om de film op een hoger niveau te tillen. Met de chemie tussen beiden viel het niet echt mee. De film valt nogal wat in herhaling door telkens de handelingen van die sleeper agents uitgebreid te tonen, waardoor de jacht op Dalchimski slechts nevengeschikt gaat lijken. Ook het einde heeft het effect van een losse flodder. Er zijn heel wat betere films met Bronson

avatar van FlorisV

FlorisV

Deze film is ook in Naked Gun geparodieerd!

avatar van Noodless

Noodless

Best aardige actiethriller met een leuk idee dat voor mij wel degelijk wordt uitgewerkt. Het is net een pluspunt dat de activiteiten van die sleeper agents uitgebreid worden getoond en dat de jacht op Dalchimski niet de volle aandacht krijgt. Anders zou je maar een heel gewoon opsporingsverhaal hebben met alle clichés die dan volgen. De chemie tussen Bronson en Remick was er wel niet en de uiteindelijke confrontatie valt wat tegen. Ook het slot is maar magertjes uitgewerkt wanneer Remick haar opdracht niet uitvoert en gewoon eventjes een telefoontje doet naar haar baas met Bronson aan haar zijde. Zo weet je ook niet de beslissingen van de Russische bazen want zij kunnen denken dat Bronson de lijst ( die Bronson uiteindelijk kapot scheurt) nog heeft en hen daarmee hun carrière op het spel kan zetten.

6/10

avatar van scorsese

Aardige film waarin een aantal slapende, geheim agenten uit Rusland actief worden na een telefoontje. Een prima opzet, maar het valt hierdoor soms wel wat in herhaling. Redelijk vermakelijk, maar de film heeft de tand des tijds niet helemaal doorstaan. Daarvoor ligt het tempo te laag soms en spannend wil het ook niet echt worden.

avatar van Flavio

Flavio

Leuk gegeven dat niet bepaald goed wordt uitgewerkt -spanning ontbreekt eigenlijk- en waarbij ik ook mijn twijfels heb bij de casting. Bronson is op zijn best als zwijgzame killer, maar hier wordt van hem ook enige chemie verwacht met Lee Remick en dat kwam niet uit de verf. Ook Pleasance als maniakale Rus vond ik niet overtuigen, maar dat heeft vooral te maken met zijn beperkte rol. De film opent trouwens vreemd, met een groep mannen die met geweren een gebouw bestormen op bevel van de altijd licht waanzinnig acterende Magee. Bronson zien we pas na een klein half uur.

De kleine zijsprong met computernerd Lacey (of was het toch Cagney) was amusant maar vooral door de aandoenlijk ouderwetse techniek. Na goed speurwerk krijgt ze geen promotie of bonus, nee, een kus op de mond van haar veel oudere baas, waar ze ook nog om glimlacht. Andere tijden zullen we maar zeggen.

Het einde lijkt wel een variant op de cliché James Bond afsluiter, als 007 vanuit een provisorisch love nest zijn bazen vriendelijk doch dringend verzoekt de reddingsactie even uit te stellen. Een belachelijk einde van een toch vrij serieuze spionagethriller.

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Leuke actie/thriller, waar ik het verhaal en het hele idee van sleeper agents in Amerika goed bedacht vond. De cast met een bijna altijd zwijgzame Charles Bronson doet waar hij het beste in is, wel jammer dat hij pas na een half uur in beeld komt. Donald Pleasence zet een geloofwaardig badguy neer in mijn ogen en is de actie ook top zeker een aanrader van oldschool actie films.