• 9.385.326 stemmen

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Michael Fassbender, Noomi Rapace en Charlize Theron

Releasedatum: 31 mei 2012

Plot Prometheus

"The search for our beginning could lead to our end."

Een team van ontdekkingsreizigers gaat op een reis door het universum waarbij ze een ontdekking doen die leidt naar de oorsprong van het ontstaan van de mensheid. Hierdoor belanden ze in de gevaarlijkste uithoeken van het universum. Daar zullen ze een angstaanjagend gevecht moeten doorstaan om de toekomst van de mensheid te redden.

Naomi Watts

Ik word er niet warmer van, matige saaie Tarkovsky-ish posters.

AC1

Hebben we het over dezelfde posters? Met die vrouw in dat ruimtepak in de natuur? Verschrikkelijk!

avatar van de Vis

de Vis

Posters zijn faal, brengen de sfeer van de film niet echt over.. wel benieuwd naar dit hopelijk meesterwerk.. Ik hoop op weer eens een echte SF knaller!

avatar van disneystore

disneystore

Ze zijn juist erg leuk, en veel beter dan degene die er nu opstaat.

AC1

Leuk? Je bedoelt "amateuristisch", nietwaar? Een GSM snapshot van een vrouw in een ruimtepakkie in een bos ... dat kan ik ook, hoor. Het grafische/design aspect van Ridley Scott of Alien is ver zoek.

avatar van SilverGun

SilverGun

Een GSM snapshot van een vrouw in een ruimtepakkie in een bos ...

Ze loopt niet in een bos/de natuur en de grafische look heeft niets weg van wat een gemiddelde telefoon aan foto's maakt, het is gewoon een soort '60s/'70s arthouse stijl.

Filmkriebel

Trailer maakt me niet erg warm, maar de regisseur van Blade Runner en Alien mag je met de ogen toe vertrouwen. Dit wordt de moeite.

SilverGun schreef:

Welke grafische look? Het zijn net korrelige frames uit een goedkope film. Een frame uit een film knippen geeft net die amateuristische look weer. De eerste poster van Alien is 'concept art'. Het is een abstracte visuele representatie in plaats van een frame uit een scene.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Filmkriebel schreef:

Nou ja, hij heeft sinds Alien en Blade Runner mijns inziens geen enkele film gemaakt die ook nog maar in de buurt komt van die twee, dus met de ogen toe vertrouwen zou ik niet durven. Het is een vaardig filmmaker, dat wel, maar zo creatief als bij die twee films is hij niet meer geweest.

AC1

Zo denk ik er ook over. Mijn enige hoop is dat het sci-fi genre hem weer creatief zal maken. Maar goed, de man is al zeventig jaar, de kans dat zijn hoogtijdagen al lang achter de rug liggen (1977-1982) is best wel reëel. Indien Pink Floyd nog zou bestaan dan is er toch ook niemand die verwacht dat ze het niveau van Dark Side Of The Moon nog kunnen evenaren, of wel soms? (retorische vraag)

DwarreI

Precies, dus ik hoop vooral dat hij vasthoudt aan het concept van Alien: overdonderende visuele pracht, beklemmende sfeer en ondraaglijke spanning. Aan de trailer te zien zit het met deze zaken wel goed.

Voor een echt creatieve sci-fi is het nog even wachten op Gravity van Alfonso Cuarón, daar verwacht ik veel meer originaliteit van.

Karl van H. schreef:

Alle grootmeesters maken wel eens een minder werkje, maar het blijven grootmeesters. Gladiator en American Gangster vond ik persoonlijk ook top. Dat Blade Runner Scotts laatste grote film was is vind ik wat kort door de bocht.

DwarreI

Ik zie Ridley Scott echt niet als een grootmeester als ik zijn complete carrière in ogenschouw neem. Hij begon erg goed met zijn eerste drie films maar wat hij daarna gemaakt heeft is allemaal erg gemiddeld tot ronduit slecht te noemen, ook Gladiator valt bij mij in de categorie regelrechte pulp.

DwarreI schreef:

Hij heeft voor al zijn films een gemiddelde van 3,68. Dat is meer dan Lars Von Trier, Brian De Palma en Steven Spielberg. Het lijkt me erop dat het publiek zijn films over het algemeen sterk waardeert. Ik vind het een klein beetje naief om te denken dat een regisseur goed is als hij alleen maar goede films maakt. Zo werkt het niet in de kunstwereld. Uit de trailer van Prometheus zie je weer dat er een duidelijke klasse van af straalt.

AC1

Financiëel succes is een teken van grootmeesterschap? Zo werkt het niet, Filmkriebel. American Gangster mag dan wel veel geld in het laatje hebben gebracht, het is artistiek, cultureel and historisch gezien een onbelangrijke film vergeleken met Alien of Blade Runner. Zo komt bijvoorbeeld American Gangster zelfs nog niet in de buurt van de gangsterfilms van Scorsese of Coppola. Heck, zelfs Tarantino heeft meer gedaan voor het genre dan Ridley Scott.

DwarreI schreef:

Voor mij was hij ooit een grootmeester. Legend kon ik hem nog vergeven maar mijn geloof werd helemaal weggevaagd toen ik ging kijken naat Someone To Watch Over Me en Black Rain. Heel af en toe levert Scott een film af waarvan het niveau een tikje hoger is maar ook dan zijn ze niet te vergelijken met zijn eerste films. Ik denk niet dat hij dezelfde filosofie hanteert als toen hij een beginnend filmmaker was en ik denk dat Prometheus dit zal bewijzen.

AC1 schreef:

Financiëel succes is een teken van grootmeesterschap?

Had ik het over financieel succes? Voortgaand op het gemiddelde en mijn eigen mening over Scott vind ik zijn films over het algemeen kwaliteitsvol..

Filmkriebel schreef:

Had ik het over financieel succes?

Dat is hoe ik "In de smaak vallen bij het publiek" interpreteer.

Filmkriebel

Nee, ik had het over hoe de users Ridley Scott waarderen op MovieMeter.

DwarreI

Dat komt volgens mij wel enigszins overeen..

avatar van Reinbo

Emmerich?

Scott wordt gewoon enorm gewaardeerd en hoewel BR en Alien zijn magnum opussen zijn, weet hij vrijwel elke film naar een hoger niveau te tillen. Zo zijn al zijn films visueel erg sterk en zijn ze altijd vlot vertelt met goed spel. En Gladiator, of he het nu een goede film vind of niet is ook een knap gemaakte film. Maar het is waar, de man is 70 en zeer waarschijnlijk over zijn hoogtepunt heen.....

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

1 april grapje zeker? Wie weet wordt dit wel 's mans magnum opus. Ik heb er alvast ongelooflijk veel zin in!

Naomi Watts

No way dat ie over Blade Runner heen gaat.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Lijkt me niet zo moeilijk Dat ie over Alien gaat daarentegen wordt een ander paar mouwen.

Provocateur .

AC1

Hij gaat niet over Blade Runner en ook niet over Alien. Daar zal elk toekomstig review van Prometheus het over eens zijn. Dat Scott dit niveau niet kan evenaren wisten we al maar voor sommige kreeg Ridley nog steeds het voordeel van de twijfel omdat hij sindsdien ook nooit meer een sci-fi heeft gemaakt. Daar komt binnenkort eindelijk uitsluitsel over.

avatar van Redlop

Redlop

Michael Fassbender zal de android David spelen.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Was toch allang bekend?

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Naomi Watts schreef:

Provocateur .

Als het nou een filmkenner was geweest, maar gelukkig zegt hij het maar

AC1 schreef:

Ik denk ook dat Scott opnieuw dit niveau kan evenaren. Sci-Fi is het genre waar hij duidelijk in uitblinkt.