• 9.369.500 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Matt Farnsworth

Met onder meer: Diane Foster, David Backus en Matt Farnsworth

Plot The Orphan Killer

"True Pain is Screamless."

De gestoorde Marcus Miller wil zijn zus Audrey de betekenis van het woord loyaliteit bijbrengen. Als kinderen werden ze na een verschrikkelijk misdrijf opgevoed door de nonnen. Toen Audrey uiteindelijk werd geadopteerd, mocht Marcus niet mee met zijn zusje. Audrey keek nooit meer naar hem om vanwege zijn psychopatische gedrag. Nu zint hij op wraak.

The Orphan Killer

Young Marcus

Young Audrey

avatar van Daan258

Daan258

Net gekeken, en tja wat moet ik hier van zeggen.

Het verhaal is erg simpel en gaat totaal nergens over.

en er zaten behoorlijk veel fouten in deze film zegXD

bijv. het ene shot heeft die chick allemaal bloed over haar gezicht en dan zie je een andere shot en dan is het helemaal weg.

vooral bij het einde van de film dat ze allemaal prikkeldraad om haar polsen had zitten en dan uiteindelijk los komt en opeens is al het bloed weg en heeft ze helemaal niks meer.

maar daar gaat niet over in deze film, het gaat alleen maar over het overdreven gore wat er in zit

echt een paar behoorlijk erge scene's zaten er in

ook het metal muziek wat er steeds in zat vond ik erg vet, ik vond het er erg goed bij passen.

2,5* voor het gore wat er in zat.

avatar van Noodless

Noodless

Zeker niet verveeld bij dit aardig bloederig B-filmpje dat op gebied van gore de kijker wel weet te entertainen. Heel wat bloederige kills, misschien niet altijd even goed gebracht.

Het simpele verhaal ( of wat had je gedacht ) valt wel mee voor het genre. De film verloopt ook erg vlot en je hoeft niet lang te wachten op de gore. Toch wel een pluspunt.

Er zijn ook wat minpunten zoals de soundtrack en vooral het stemmetje van de killer.

6,5/10

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Aardig tijdje geleden gezien maar toen stond 'ie er nog niet op. Weet nog dat ik het niet veel vond, rommelig werkje, weinig pakkende sfeer en een loei-irritante soundtrack. De gore mag er zijn maar ook weer niet mindblowing.

avatar van Boeikens

Boeikens

Een gestoorde moordenaar, als kind mishandeld, met masker en een groot mes... waar heb ik dat nog gezien

Flut verhaal, slechte sound, geen spanning en mager sfeertje. Maar wel een lekkere onversneden gore slasher

Bruute kills en genoeg splatter.

Mits betere FX en meer aandacht voor schoonheidsfoutjes was het op dit vlak een topper geworden.

Ik heb me enkel geërgerd als Marcus begon te b(r)abbelen. Dat was echt wel een minpunt.

avatar van killer13

killer13

haha, wat een toffe film zeg verwacht er niks van, dan kan je em alleen maar leuker vinden. slecht in bijna elk opzicht. Maar de overdreve gore maakt de film toch nog genietbaar!

avatar van barcam

barcam

Vette geslaagde slasher op alle gebieden. Bloedmooi rondborstig hoofdpersonage die eerst een douche neemt vooraleer achtervolgd te worden door een creepy freak. Al honderden keren gedaan maar... het masker van de gek is veel beter dan Jason Voorhees, de acteurs zijn geweldig, vette metal achtergrondmuziek, geslaagde gore. Cult Topper!!!

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Qua gore zit je goed bij deze film, qua verhaal en acteerprestaties niet echt. Want die twee laatst genoemde zijn echt verschrikkelijk. Het verhaaltje is flinterdun, maar dat mag de pret niet drukken, want dat verlang ik ook niet van een horrorfilm. Wat ik wel verwacht is een beetje spanning, maar helaas heb ik die gemist in de film. Als B-film zeker wel te pruimen, maar voor mij toch niet meer waard dan 2 *.

avatar van Halcyon

Halcyon

Typische neo-slasher die kreunt onder een gebrek aan budget, talent en ideeën. Op zowat alle vlakken loopt het fout. Het pijnlijkst zijn nog wel de personages die pas twee seconden voor hun dood geïntroduceerd worden waardoor al snel onverschilligheid optreedt, ook al mag het hoofdpersonage dan het figuur van een paaldanseres hebben. Op een dergelijk fenomeen kan je als regisseur anticiperen met creatieve kills, maar helaas oogt The Orphan Killer op dit vlak - nochtans de essentie in het genre - zo flauw en inspiratieloos, dat je je afvraagt wat voor nietsnut die Matt Farnswort eigenlijk is. Ik ben dan ook benieuwd waar hij het lef vandaan heeft gehaald om zulke troep op de markt te dumpen, want menig budgetloos slashertje uit de jaren '80 oogt een pak origineler in uitvoering dan dit prul. Zijn enige goede inbreng zien we tijdens de openingsscène, waarin een remix van "Cry Little Sister" door de luidsprekers galmt.

avatar van daslekker

daslekker

top,top,top!..een blonde babe in een shower-scene en een insane killer met een bijl..wat wil je nog meer?

avatar van Elineloves

Elineloves

Via jeroentjuhhhhh bij deze film terecht gekomen -> Kansje geven dus.

Wat een afgrijselijke muziek! Death metal ofzo? Jezus wat een verschrikking. Bijna net zo erg als dat hoofd van blondie.

Ja, heerlijk ziek natuurlijk. Wat een geweldige killer, met zijn bijl. Hoe hij los ging, fenomenaal. Stoer masker ook, lekker creepy! Sickness spat er echt vanaf. Opeens, toen de film een half uurtje bezig was, vond ik zelfs de muziek niet meer storend. Kwam de sfeer zelfs ten goede. Wie had dat gedacht!

Gaf me af en toe wel een beetje een 'Halloween' vibe. In positieve zin dan wel. Aardig sfeertje. Zeker wanneer hij sprak, zijn stemgeluid was angstaanjagend. Eigenlijk vond ik het hele verhaal eromheen totaal niet interessant gebracht, maar dat deed er voor mij ook niet toe. Dat hele motief en dat verhaal van hun jeugd vond ik niet spectaculair, vrij dertien in een dozijn zelfs. De film moet het dan ook voornamelijk hebben van de killer en zijn zieke handelingen. En de dierlijke overlevingsdrang van zusjelief.

'Probleem' was alleen dat ik niks had met het zusje. Ik vond haar niks, kon geen sympathie voor haar opwekken. Toegegeven, ze had ballen. Maar daar was voor mij alles mee gezegd, ze hoorde wat mij betreft gewoon bij het andere slachtvee.

Verder tof filmpje!

avatar van Franza

Franza

ik vond het een toffe film!

Een aanrader voor iedereen die van slashers houdt,

Goeie killer, hij is goed kwaad.

De muziek past er echt goed bij en begon het zelfs bijna mooi te vinden

tussen de 4 en 4,5*

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Heb deze film ongeveer zo;n 6 a 7 jaar geleden voor eerst gezien en vanavond herzien. Man kun je merken, wat er blijft hangen van zo'n film. Meer dan de helft was ik al weer vergeten. Maar het blijft een slasher pur sang die ooit misschien wel eens een bepaalde cult status zou kunnen. Ik vond het super om deze film weer te hebben gezien. Heb Murder Set Pieces uit 2004 ook maar eens uit de collectie gehaald, die ga ik vanavond ook maar eens herzien.

avatar van joolstein

joolstein

Slasher-films stammen al uit 1932, het subgenre werd in de jaren 60 populair (o.a. giallo ) en beleefde in de jaren 80 zijn gouden tijdperk. Kenmerkend voor deze films is dat het eigenlijk maar om één ding draait een seriemoordenaar (vaak niet in beeld of gemaskerd) die zijn slachtoffers op gruwelijke wijze vermoordt. Een slasher kijk je dan ook niet voor een goede verhaallijn of karakterontwikkeling! Daarnaast is alles wel een keer gedaan in een slasher dus.... de film zal niets nieuws bieden.

Maar als deze wees-moordenaar iets goed doet is het dat het een pure en simpele slasher-film is. De hele film bestaat uit niets meer dan de maniak Marcus Miller die Audrey achtervolgt door de afgesloten gangen van een kloosterschool. Alhoewel de film ook wat achtergrondinformatie bevat over zowel de moordenaar Marcus als zijn zus Audrey. Daarnaast toont het een aantal zeer indrukwekkende moorden die veel gebruik maken van praktische effecten. De moorden zijn niet origineel, maar ze zijn wel meedogenloos in hun uitvoering, wat ze erg plezierig maakt. De effecten die we krijgen te zien, zijn dan ook van de bovenste plank!

Tja, en Diane Foster (in het echte leven de vrouw van de regisseur) kan niet alleen redelijk acteren, ze kan ook goed douchen, wat ik graag mocht zien. Er is dus een compleet naakte vrouw, net zoals we van filmmakers vroeger in de hoogtijdagen van de slasher-film kregen. Voor een hedendaagse (low budget) slasher vond ik dit toch meer dan goed!

avatar van Shadowed

Shadowed

Ik mag hopen dat het eindresultaat dat regisseur Matt Farnsworth voor ogen had niet lijkt op The Orphan Killer. Deze bijzonder rommelige horrorfilm gooit van alles op een hoop, maar vergeet daarbij effectief te zijn. Met name de opdringerige muziekkeuzes komen te dwaas voor woorden over. David Backus speelt de zogenaamde Orphan Killer, waar Farnsworth en zijn team een compleet idioot figuur van maken. Het goedkoop ogende masker neemt al vroeg meteen een hoop potentiële dreiging weg, maar zodra hij zijn Bijbelse dialogen op begint te drammen valt z’n personage al helemaal in het water. Tussendoor wordt er op een bijzonder expliciete manier gemoord, maar dit verbloemt het droge en zowat incomplete geheel amper. Diane Foster speelt daarnaast maar een weinig sympathiek personage en Farnsworth werkt het allemaal ook niet bepaald goed uit. Een keertje naar de kerk gaan staat niet garant voor een diepzinnig en intellectueel personage en Foster is daar een goed voorbeeld van. The Orphan Killer maakt goed werk van de praktische horroreffecten, maar de visuele kracht, omgeving en het inhoudelijke verhaal slaan als een tang op een varken. Gelukkig zet Farnsworth zijn compleet onzinnige film niet door tot een onnodig lange speelduur, maar als dat een filmisch compliment moet vormen dan ben je niet bepaald goed bezig.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

De Unrated Massacre Edit is nog wel vet, meer sadisme en practical gore.