• 9.373.211 stemmen

Alternatieve titel: Mega Spider

Geregisseerd door: Mike Mendez

Met onder meer: Greg Grunberg, Lombardo Boyar en Ray Wise

Plot Big Ass Spider!

Een reusachtige buitenaardse spin ontsnapt uit een militair laboratorium en terroriseert Detroit. Het leger probeert de spin uit te schakelen door middel van een militaire aanval, maar faalt daarin. Het is aan een groep wetenschappers en een slimme verdelger de spin definitief uit te schakelen, voordat het te laat is voor de stad.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Alex Mathis

Lieutenant Karly Brant

Major Braxton Tanner

Mrs. Jefferson

Carl the Mortician

Director Harris

avatar van 606

Lijkt me wel een leuke film om te checken.

606 schreef:

Lijkt me wel een leuke film om te checken.

Me2

Me2

Benieuwd wanneer deze rond cirkelt om te checken.

galaxydriver32

Ja, ik ook. Ik denk nou niet dat het een goeie film is. maar hé, dat wekt mijn interesse.

galaxydriver32 schreef:

Mij ook, ik vind het soms erg leuk om zo iets te kijken.

galaxydriver32

Haha, ik heb net de trailer gezien. Ik heb er nu al zin in om deze film te gaan kijken.

galaxydriver32 schreef:

Haha mooi dat we dezelfde interesse hebben

Indd

Shinobi

Alleen door de naam al wil ik deze film gaan kijken.

Shinobi schreef:

Alleen door de naam al wil ik deze film gaan kijken.

Haha dat ook ja

avatar van nclo

nclo

Klinkt meer als een komedie dan als een horror/sciencefictionfilm. De special effects zijn tenminste om te janken, maar misschien is dat ook niet onbedoeld. Lijkt mij tenminste een keigave trailer. Ik sta te popelen om hem eens te bekijken.

avatar van filmfan1967

filmfan1967

Nieuwe trailer: Big Ass Spider.

De dvd en blu-ray komen op 10 januari 2014 uit in Nederland en Duitsland:

amazon.de

In de UK komen blu-ray en dvd uit op 23 december 2013: amazon.co.uk

avatar van Corcicus

Corcicus

Hahaha, de trailer is veelbelovend.

avatar van 606

Ik wil niet veel zeggen, maar die trailer mag er zijn

avatar van Filmkonyn

Filmkonyn

ach.. wat zal ik hier van zeggen... De titel verklaart alles. Het gaat om een spin die naar mate de film vorderd, gaat groeien tot een vrij groot beestje. Daarmee is ook de hele film samen gevat. Af en toe wat humor, een glimlach, maar ik vond het toch allemaal net niet... Beetje te Amerikaans allemaal. leger maakt per ongeluk een foutje, foutje ontsnapt, leger gaat er achter aan, kan niets doen en dan heb je de kleine nutteloze man die de wereld red en ook nog de vrouw van z'n dromen krijgt.. Plus punt is Jose. Ondanks zijn "kleine" rol, toch een +punt in de film. Al met al toch nog wel vermaakt op momenten.. dus een 3* (dankzij Jose)

avatar van ipman-99

ipman-99

"50 stories tall and very Hungry." ... " !!!

Zeer vermakelijke genre film !!! Als algemene filmliefhebber/verzamelaar kan ik (ook)

genieten van dit soort genre films !

Ik kan b.v. evenveel genieten van een "Sand Sharks" als van een "Deep Blue Sea" !

Deze "Big Ass Spider" toverde eigenlijk nog deftige effecten uit zijn toverdoos !

Puur entertainment gehalte en een vette knipoog naar ondermeer "King Kong", want onze

vriend de spider kruipt ook op een toren en heeft een beetje dezelfde DNA trekken ... !

Verder zaait de spider veel dood en vernieling op een heerlijk tempo !

Het hoofdpersonage alex en diens security partner zorgen hier en daar voor een brede glimlach.

De film neemt zichzelf geen seconde serieus en is gemaakt om je ermee te amuseren.

Je kan b.v. een 4 op 5 geven voor een meesterlijk verhaal (dan kijk je naar een andere genre en beoordeel

je een film anders) of je kan b.v ook dit soort genre-films een heerlijk cijfer geven (Want ook hier

kijk je naar iets anders en kunnen bepaalde factoren meespelen) !

Verschillende genre's kan en mag je niet vergelijken ..., zoek je een meesterlijk verhaal, dan moet je zeker hier niet zijn !

Wil je genieten in dit soort genre met deftige computer effecten ..., geniet dan maar met mijn vriendelijke groeten !

Shinobi

"This is the biggest spider that I've ever seen, maybe the biggest spider on record."

Op basis van de trailer die ik zag verwachtte ik een grappige film te zien, helaas is dit een beetje tegengevallen.

Van het verhaaltje moet je sowieso niks verwachten, dit wordt logischerwijs op een B-film manier gepresenteerd inclusief matige CGI. Gelukkig neemt de film zichzelf nergens serieus, wat wil je ook met zo een titel. Waar Big Ass Spider het meer van moet hebben, is het duo van de verdelger Alex en de beveiliger Jose. Deze twee hebben een uitstekende chemie met elkaar en de dialogen onderling zijn best vermakelijk. Grappig trouwens om Greg Grunberg (de agent uit Heroes) hierin te zien spelen.

Alleen is het jammer te noemen dat de humor veelal flauw wordt gebracht en de grappig bedoelde situaties worden op momenten te afgezaagd. Daarnaast kon ik er vrij weinig mee hoe de spin mensen doodde, dit had naar mijn mening veel enger en smeriger in beeld gebracht mogen worden. Maar het is te begrijpen dat door de komische toon deze kills tam zijn gehouden. Tevens had ik graag meer chaos van de spin willen zien, maar deze beperking zal wel met budgettaire redenen te maken hebben.

Al met al best oké om eens gezien te hebben, zolang je de verwachtingen maar laag houdt. Verder kijkt het door de korte speelduur aardig weg.

2,5 Sterren.

avatar van The Oceanic Six

Best leuk.

Big Ass Spider is een vermakelijke B-film met een hoop onzin en actie door elkaar gemengd.

Qua plot is het niks bijzonders. Een spin wordt plots groter en groter, totdat het van een King Kong formaat is. Meer is het niet, maar dat geeft ook niet. Dit wordt getoond met CGI effecten die vrij karig zijn, maar aan de andere kant ook wel weer een bepaalde charme hebben. Mij stoorde het ieder geval niet. Wat ik wel jammer vond is dat de film zichzelf voor een deel niet serieus neemt en voor een deel weer wel. Ze hadden beter 1 kant kunnen kiezen, met als voorkeur de komedie kant. Dat past bij dit soort onzin toch wat beter. Ergens deed de film een beetje aan Eight Legged Freaks (2002) denken, ook een spinnenfilm met uit de kluiten gewassen spinnen die flink groot zijn en waarbij de film een mix tussen actie en komedie probeerde te bieden.

De actie had trouwens wel iets harder gemogen. Uiteindelijk zie je vrij weinig, waar ik altijd wel liefhebber van meer gore ben. Neem bijvoorbeeld de scene in het ziekenhuis met de oude man. Daar had meer mee gedaan kunnen worden. Qua spanning was dat moment overigens best oké. De humor was weer wisselvallig. Soms gevat, soms on-grappig. De interactie tussen de 2 hoofdrolspelers was trouwens niet onaardig.

Voldoende.

avatar van vranque

vranque

uwe bolletje.

avatar van filmfan1967

filmfan1967

Uwe Boll maakt niet dit soort films. "Big Ass Spider" is inderdaad een B-film, maar wel een goede in zijn soort.

avatar van barcam

barcam

Geslaagde feature creature komedie over een gemuteerde spin die steeds groter wordt. De interactie tussen de hoofdrolspeler, een corpulente insectenverdelger en een mexicaanse hospitaal bewaker is hilarisch. Leuk ook dat alle horror clichés op een hoopje worden gegooid en de verwijzingen naar King Kong en andere genrefilms. De slechte special effects zijn eerder een pluspunt en maken dit nog meer genietbaar. Topper!

avatar van 606

Hoe heet het begin nummer, vind die best mooi.

606 schreef:

Hoe heet het begin nummer, vind die best mooi.

Where Is My Mind? - Storm Large.

Shinobi schreef:

Where Is My Mind? - Storm Large.

Thx

avatar van 606

net het nummer weer geluisterd, maar het is geweldig mooi en een beter begin van de film met dit nummer kan niet, breath taking song.

avatar van Corcicus

Corcicus

Niet al te best, deze film. Nochtans een leuke Mexicaanse sidekick en een veelbelovende trailer, maar alle goede scènes zitten dus in die trailer. Een vrij saaie bfilm bleek het te zijn. De humor was ook eerder bescheiden dus best overslaan deze hap!

avatar van perceived

perceived

Big Ass fun!

Typisch ouderwets B-monsterfilmpje in een modern jasje. Heb me er goed mee vermaakt. Sfeertje is voortreffelijk. Vind het meteen ook Mike Mendez' beste en meest evenwichtige film. Een regisseur met leuke ideëen, maar ook een schijnbaar gebrek aan focus. Big Ass Spider daarentegen vond ik opvallend lekker lopen en geen moment vervelen.

Verstand op nul, biertje en chips (of wat voor handen is) erbij en smullen maar! 7/10*

avatar van Theunissen

Best een leuke (veel humor) en vooral vermakelijke Horror / Sciencefiction was dit, die ook nog eens vanwege de duur van slechts 76 minuten nergens echt vervelend wordt. We hebben hier weliswaar te maken met een B-film, maar wel eentje die veel beter is dan de gemiddelde meuk welke men op de zender "SyFy" uitzendt (m.u.v. "Sharknado (2013)). Dit zal ongetwijfeld ook met het budget te maken hebben want deze film zag er visueel niet eens onaardig uit.

Het verhaal vond ik best leuk gevonden en zeker de eerste helft (met ook een fraaie opening in combinatie met de muziek) van de film is best goed en eigenlijk ook wel wat spannend en creepy. Pas als de spin reusachtig groot wordt (de tweede helft van de film) wordt het allemaal wat flauwtjes. De spin gaat dan overigens wel lekker tekeer en zag er visueel ook best aardig uit. De special effecten zijn natuurlijk niet hoogstaand en ogen geregeld nep of computerachtig, maar vergeleken met soortgelijke films welke men zeer regelmatig uitzendt op de zender "SyFy" was het wel een verademing. Deze film bevat overigens ook best veel humoristische momenten en dat is vooral te danken aan de cast welke het leuk deed en dan met name Lombardo Boyar als de Mexicaan Jose Ramos die de perfecte sidekick was voor hoofdrolspeler Greg Grunberg (als de verdelger Alex Mathis). Ook noemenswaardig is de muziek in deze film welke best goed is en soms ook wat apart (rock in combinatie met klassiek).

Al met al gewoon een zeer leuk tussendoortje welke zich lekker wegkijkt en waarmee ik me prima vermaakt heb.

P.S. in deze film zitten ook geregeld wat shots van rondborstige vrouwen zoals het schaars geklede vrouwelijke volleybal team in het park. Een van dit soort rondborstige vrouwen genaamd "Chaton Anderson" staat bij IMDb beschreven als "Girl with the rack"

avatar van jipt

jipt