• 9.371.574 stemmen

Geregisseerd door: Flavio Frederico

Met onder meer: Daniel de Oliveira, Hermila Guedes en Jefferson Brasil

Gesproken taal: Portugees

Plot Boca do Lixo

Het verhaal van Hirohito, 'De Koning van Boca do Lixo', een wijk in het centrum van São Paulo dat berucht is vanwege de prostitutie, nachtclubs en drugshandel. De 21-jarige, welgestelde Hirohito wordt beschuldigd van moord nadat zijn vader veertig keer gestoken is met een scheermes. Twee maanden na de moord en zonder dat hij vervolgd wordt, besluit hij twee geweren te kopen en naar Boca do Lixo te verhuizen. Daar wordt hij al snel één van de meest gezochte criminelen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Zuid Amerikaanse misdaadfilm eind jaren vijftig begin jaren 60. Opkomst en ondergang van een misdaadkoning, in een hoerenwijk in Sao Paulo. Het tijdsbeeld wordt goed neergezet.

De film toont wat traag en er had wat meer tempo in gemogen. Voor het overige een redelijke film, maar geen topper. De film beschrijft het leven van Hirohito, met de onderlinge strijd tussen criminelen en de samenwerking met de corrupte overheid en het drugsgebruik in die tijd. 3.0 voor mij.

avatar van vranque

vranque

tsja. het staat hierboven. niets aan toe te voegen behalve dan dat ik erg gecharmeerd was van de uitermate gevoelige sfeerbeelden . De poster is dus erg illustratief. Prima

avatar van GoldFinch

GoldFinch

Goed verhaal in de film, maar verwacht geen vette actie. Het is vooral een doorgaande verhaallijn met soms zoals op de poster te zien een liquidatie.

Al met al een vermakelijke film

avatar van Hupla

Hupla

Ik vond het een behoorlijk waardeloze film, nergens wordt in het begin echt duidelijk hoe hij aan geld komt. In deze film zie je vooral scenes waarin hij rookt, drinkt of met hoeren sex heeft, het criminele zakendoen lijkt bijzaak in deze film.

avatar van gauke

gauke

Gestilleerde, documentairachtige, wat warrige misdaadthriller over de machtige, egotrippende Braziliaanse gangster Hirohito Joanides de Moraes, die eens heerste in de straten van Sao Paulo en diens hunkering naar glorie. De film is opgedeeld in een aantal episodes die ten koste gaan van de onderlinge verbinding. Bij dit soort films horen scènes met geweld, seks, corruptie en drugsgebruik. In het begin interessant maar na verloop van tijd begin je te bemerken dat je het allemaal eerder gezien hebt. Daniel de Oliveira speelt een uitstekende hoofdrol.

avatar van Zeriel

Zeriel

Teleurstellende film. Het ziet er wel goed uit, de jaren '50 en '60 zijn mooi vormgegeven. Maar voor de rest....het kon me maar nauwelijks boeien, van echte spanning is geen sprake.

De film is gebaseerd op het boek van de man zelf. De focus bij hem leek vooral te liggen op hoeveel wijven hij geneukt had in die tijd, dat geloven we op den duur wel.

Sex, drugs en geweld.what else is new......verder worden we niet heel veel wijzer en is het een vrij doorsnee gansterverhaaltje.

We leren de protagonist niet echt kennen, alleen via zijn daden. En ook alle andere figuren blijven vaag.

avatar van mmniet

mmniet

slechte film. saai verhaal, erg eentonig. Sex drugs en pang pang, vluchten en dat een paar keer en je hebt het hele verhaal wel.

op het laatst wordt hij op een simpele manier ingerekend, ik had verwacht dat hij van het dak zou springen, maar ja, dan had hij het saaie verhaal nooit opgeschreven in de vorm van een saai boek.

zonde. had op meer actie gehoopt.

avatar van Zeriel

Zeriel

mmniet schreef:

avatar van mikey

mikey

Tarantino lookalike als bad ass gangster slaat plank finaal mis. Een heel slecht en saai verhaal waarin van alles gebeurt zonder doel..