• 9.375.867 stemmen

Geregisseerd door: Dennis Dimster

Met onder meer: Brian Bonsall, Josie Bissett en John Diehl

Gesproken taal: Engels en Hongaars

Plot Mikey

"With evil, size doesn't matter."

Sinds Mikey's ouders om het leven zijn gekomen, wordt de kleine jongen van pleeggezin naar pleeggezin gebracht, maar telkens sterven zijn pleegouders op mysterieuze wijze. Als het gelukkige stel Neil en Rachel de kleine, schattige Mikey dan adopteren, duurt het niet lang voordat er doden beginnen te vallen...

avatar van tovenaar

tovenaar

Are you gonna be my new Mommy and Daddy?

Allways Mikey! :evil

avatar van Mik

Mik

Neophyte hardcore, do I have to say more

avatar van Goodfella

Goodfella

Mik schreef:

Neophyte hardcore, do I have to say more

* meldt (alhoewel Neophyte tegenwoordig niet om aan te horen is)

Typisch zo'n film die ik minstens 7 jaar geleden heb gezien, toen erg goed vond, maar waarvan ik nu 'vrees' dat ie heel, maar dan ook héél erg slecht is...

2 sterren dan maar, voor de zekerheid...

avatar van Mik

Mik

Ik vond em inderdaad 7 jaar geleden ook echt super. Maar misschien dat mijn 3,5e ster iets te veel is. Daarentegen vind ik je 2 sterren veel te weinig, dus samen gaan we voor de 2,75 sterren, mooi toch?

avatar van Chainsaw

Chainsaw

En ook hier weer gebruik gemaakt van de beroemde tagline "Remember : Jason and Freddy were kids once too!" Best een aardige film, overigens. Brian Bonsall speelt uitstekend dat onschuldig ogende kleine jochie, dat zacht uitgedrukt niet helemaal spoort. Zeker geen hoogstaande thriller, maar desondanks een vermakelijke slasher met een leuk einde.

3 sterren.

avatar van Hemdale

Hemdale

Wel een leuke slasher en deze keer is het een jongetje die slashed!

Chainsaw schreef:

Remember : Jason and Freddy were kids once too!

MILO (waardeloze film)

avatar van starbright boy

Deze film stelt niet zo heel veel voor, maar is wel grappig als curiositeit. Mikey wordt gespeeld door Brian Bonsall. En dat was weer het jongste zoontje uit Family Ties.

avatar van movie-freak

movie-freak

Erg leuke film.

avatar van Oosie

Oosie

hele goeie film 3,5* , HEEL OUD maar nooit vergeten , moet je gezien hebben !!!!!!

avatar van Horrorfanaat

Horrorfanaat

Cker weten. Absoluut niet kinderachtig maar af en toe doodeng. Soms wel beetje voorspelbaar maar dat is vaak met zulke films.

3,5 ster

avatar van Nieke

Nieke

Leuke, enge film. Ook lang geleden gezien, inderdaad. Maar wel een paar keer.

't Jongetje heeft toch maar lekker de grote zus kunnen kussen!

Ik heb altijd gelooft dat deze film al véél ouder was dan van '92, lijkt al 20 geleden dat ik 'm heb gezien, terwijl ik me Jurassic Park véél levendiger kan herinneren...

Diesel

Mikey is sick as hell maar echt bijzonder is de film verder nergens.

avatar van newG

newG

Superfilm. Altijd creatieve moorden, staat hoog op mijn dezemoetiknogeensterugopnieuwbekijken lijstje

avatar van starbright boy

Bonsall is de zoveelste in de lange rij kindsterretjes-met-wie-het-niet-goed-gaat. Hij is onlangs gearresteerd wegens mishandeling van zijn vriendin. Hij is overigens een beetje erg veranderd en zingt in een punkband.

Ik vond de film ook maf.Zeker als Mickey heel het gezin vermoord.

avatar van mikey

mikey

Deze film moet ik eens zien, maar is moeilijk te vinden.

mikey schreef:

Deze film moet ik eens zien,

Nieke schreef:

Leuke, enge film. Ook lang geleden gezien, inderdaad. Maar wel een paar keer.

't Jongetje heeft toch maar lekker de grote zus kunnen kussen!

kan misschien zijn omdat jurasic park zo een 80 keer op televisie is gekomen en deze maar bij mijn weten één enkele keer??

avatar van niethie

niethie

Had de film ooit al eens gezien maar kon me er niet veel meer van herrineren, heb hem dus gister weer eens herkeken en ik vond het wel een aardig filmpje, het hele concept is weer eens wat anders dat we normaal in horrorfilms te zien krijgen, daarnaast had de film wat coole kills en af en toe een spannend momentje hier en daar en keek het over het algemeen gewoon prima weg.

• 2023 stemmen

Er zijn nu eenmaal van die films die verdoemd zijn om in de vergetelheid te geraken. Vaak ligt dit aan de film zelf (slechte kwaliteit, waardeloos plot), maar vaak ook aan toeval-factoren. Dit laatste overkwam de film "Mikey". De film was nog maar net uit of de moord op de peuter Jamie Bulger vond plaats. Jamie Bulger werd bij zijn moeder uit de supermarkt meegelokt en werd gemarteld en vermoord door twee tienjarigen jongens. De jongens gaven aan dat ze voor de moord de film "Child's Play 3" hadden gekeken en erdoor geobsedeerd waren. Het Verenigd Koninkrijk stond in rep en roer en "Child's play 3" werd onmiddelijk uit de rekken gehaald. Ook de film "Mikey" mocht geen daglicht zien, vermits het thema waarover de film gaat. Nu nog steeds staat het Verenigd Koninkrijk wantrouwig tegenover deze film. Hetzelfde overkwam Kylie Minogue, die een cd uitbracht met de naam "Impossible Princess". Puur toeval dat Prinses Diana enkele maanden later overleed. De cd flopte in Engeland en niemand moest er iets van weten.

Ik wil toch wel aangeven dat ik deze feiten zeer jammer vind. Er zullen nu eenmaal altijd zwakke psyches rondlopen. Ik vind het bijzonder waanzinnig om de filmindustrie van bepaalde feiten te beschuldigen. Ook zulke films bannen omdat ze bepaalde pijnlijke herinneringen oproepen, helpt volgens mij niet. Alhoewel ik de reactie wel kan begrijpen, vind ik het toch meer leven met de oogkleppen op.

Nu, wat de film "Mikey" zelf betreft. Hij is erg standaard, niet eng, maar toch zeer vermakelijk. De film opent al met een legendarische scène. Zo te merken moet er wel erg veel electriciteit in de lucht hebben gehangen tijdens de opnames . Wel jammer dat de film in het middenstuk een beetje in elkaar valt, er gebeurd dan weinig, maar ik neem aan dat de film de tijd wilt nemen om op te bouwen. De cast acteerd bovengemiddeld voor zulke films en is zeker geen ergennis om naar te kijken.

De film is bijzonder leuk om naar te kijken voor wie van tv-thriller houdt. Ik denk dat de film in weinig landen airplay heeft gekregen. Bij mijn weten is hij in België maar één keer uitgezonden en toen mocht ik er niet van mijn ouders naar kijken (lol dan maar op 20-jarige leeftijd). Toch wel erg jammer dat deze film in de vergetelheid is geraakt. Ook nergens meer te huur of te bespeuren. Snappen die tv-zenders dan niet dat we "the gladiator" of "troy" ook beu worden en dat het erg vervelend is als sommige films meerdere keren per jaar worden uitgezonden. Waar zijn die standaard tv-avondjes gebleven met de oooh zo vermakelijk tv-thrillers als "The stephdaughter', "the perfect wife" en"the hand that rocks the cradle". Ook Mikey kan perfect in dit rijtje thuisgeplaatst worden. Wat mis ik zulke films toch op tv.

avatar van cornee1

wie heeft deze film van mikey op dvd

of waar kan ik hem kopen

laat het mij even weten wie deze dvd heb of weet waar hij te koop is

ik hoor graag van jullie

Zoals ik in mijn vorige post heb aangegeven, denk ik dat het vrij moeilijk is om hem binnen de Benelux te kopen. Ik denk dat je dan eerder een bestelling bij Amazon.com moet doen, daar is hij zeker verkrijgbaar.

avatar van kaztor

kaztor

Friday the 13 th schreef:

Dan kunnen we allemaal 1,5 uur minder van Henk-Jan Shits, Geer, Goor en Patty Brard genieten. En dat kan natuurlijk niet!

avatar van Aapje81

Aapje81

Ik weet dat ik deze film lang geleden n keer gezien heb en dat ik hem toen nietszeggend en inwisselbaar vond. Heeft totaal geen indruk op me gemaakt.

avatar van Boeikens

Boeikens

Brian Bonsall zet een sterke karakterrol neer.

Onderhoudend tussendoortje met redelijke spanning.

avatar van Filmbuff97

Filmbuff97

Friday the 13 th schreef:

Hoezo mocht je er niet naar kijken?

• 2023 stemmen

Ik was toen 7 jaar en vermits de film al een horror/thriller film is en dan nog over een moordend kind - neen daar mocht in niet van mijn ouders naar kijken!

Beetje dubieus achteraf gezien dat ik wel naar A Nightmare on Elmstreet en Child's play mocht kijken.

avatar van mikey

mikey

Kleine mikey kent een goed begin totdat een saaie maar hardnekkige schooljuf van alles (geheel terecht overigens) over mike in haar hoofd haalt en vervolgens begint met voorlezen uit psychologische lectuur over adoptie kids. Dat was nogal saai en lame. Gelukkig weet de kleine doerak haar mond te snoeren. De finale is prima btw

Film kent een hoog tv gehalte met de typerende kenmerken zoals domme mannen, slome agenten, bemoeizuchtige vrouwen. Sommige karakters verdwijnen van de aardbodem zonder dat de deugniet er iets mee te maken had. her en der lelijk in de editing zoals de buurmeid aan het zwembad die na cut/paste een totaal andere houding heeft aangenomen. Niet zo heel erg storend overigens.

Typisch element voor de sick child flick is de drang van het grut om hun daden op te nemen. Net als in Joshua en Eden lake oa.

Prima genre flick en gezellige (bijna) dood ervaringen .

Mikey.

Geef het nog 5, max 10 jaar. Nu zijn de 90s nog een beetje icky. Vage fluo rave enzo, goed misschien voor wat foute lol. Beetje zoals men tegen de 80s aankeek een jaar of 10 geleden. Je kon er vooral ietwat beschaamd om lachen, maar serieus goedvinden mocht toen nog niet.

Maar het komt wel weer terug. De opkomst van de R&B, britpop, de Benelux dance tot hardcore. En geweldige films als Ghost in the Shell en Pi, zoals ze alleen in de 90s gemaakt werden. En cult natuurlijk. Genre cult zoals deze Mikey, een filmpje dat ik vroeger best tof vond, maar vooral z'n status ontleend en deze classic.

Gelukkig moeten we daar nog minstens 5 jaar op wachten, want het is pijnlijk om te zien hoe slecht deze film wel niet is. Vreselijk acteerwerk, volgens mij hebben ze zelfs geeneens een cinematograaf aangenomen, brakke soundtrack, dom plotje. En Mikey natuurlijk ... een kereltje waar tegen wil en dank geen enkele dreiging van uitgaat.

Het valt amper uit te zitten, deze rommel. Een saai gedrocht, TV-film pur sang, drijvend op wat ongetalenteerde B-sterren van weleer. Typisch 90s bandwerk, gelukkig kunnen we dat nu nog gewoon ongegeneerd slecht vinden.