• 9.370.979 stemmen

Shallow Grave (1987)

Drama / Horror | 90 minuten

Genre: Drama / Horror

Geregisseerd door: Richard Styles

Met onder meer: Tony March, Lisa Stahl en Tom Law

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Shallow Grave

"Welcome to Medley, Georgia"

Vier meisjes zijn op weg naar een wild weekendje in Fort Lauderdale.De reis verloopt voorspoedig tot één van de meisjes getuige is van een moord in de bossen van Georgia. Het meisje weet te ontkomen, maar twee van haar vriendinnen vallen in de handen van de moordenaar, die bovendien de plaatselijke sheriff blijkt te zijn. Uiteraard gaat de sheriff jacht maken op de overlevenden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Basto

Basto

• 11921 berichten

Komt in september uit op blu ray bij Vinegar Syndrome.

avatar van Fransman

Fransman

Vond dit 'oudje' best leuk. Onderhoudend en bij vlagen spannend filmpje over vier meiden die de bloemetjes buiten willen zetten op het strand van Florida. Daar komen ze echter nooit aan, want ze blijven steken in Georgia, het 'donkere' zuiden van Amerika, waar ze in handen vallen van een maniakale sheriff. Zit ook leuke muziek in en wat beschaafd bloot. Zoals in de douchescène aan het begin, een getrouwe kopie van Psycho, waarin een jonge vrouw wordt vermoord. Mij is ontgaan wat deze scène met de rest van het verhaal te maken heeft, maar zo zitten er nog wel meer ongerijmdheden in. Ook opvallend: al speelt het in een zuidelijke staat van de VS, de film is 'all white', er is geen neger in te bekennen. Bij mij ging steeds 'Georgia in my mind' door het hoofd, maar dat is in deze film niet te horen. Ik vrees overigens dat die sheriff daar geen uitzondering is. Zorg wel voor de gerestaureerde blue ray versie, de VHS is niet te pruimen.

avatar van mikey

mikey

film gemaakt door progressieven die schijnbaar iets tegen 't christelijk geloof hebben, een aversie tov boerenpummels, plus een extreem groot wantrouwen jegens de politie. Terecht ook, want die conservatievelingen zijn zo fout als maar kan.
Over een liberaal meidengroepje op weg naar een welverdiende spring break te fort lauderdale, maar helaas getuige is van een moord begaan door de lokale sheriff van pummeltown, en die wil natuurlijk alle meiden het zwijgen opleggen.
film opent met de Psycho douche scene, gejat van de palmas blow outs opening scene. wel goed dat de makers het beroemde douchekop shot wisten na te maken. Na 2e moord verschuift het verhaal van slasher naar een neo noir style trillertje over het dorp waaruit ontsnappen onmogelijk lijkt. De tweede moord is wel een hele mooie, een head shot in slomo en een facial of blood! Helaas wordt dat nivooo nooit meer gehaald. uiteindelijk probeert de film je te verlaten met een gevoel van unjust maar de gemiddelde kijker zal dat misschien niet zo ervaren.

is okay