• 9.377.091 stemmen

Geregisseerd door: Brian Fee

Met onder meer: Owen Wilson, Cristela Alonzo en Chris Cooper

Releasedatum: 12 juli 2017

Plot Cars 3

"It's not over until lightning strikes."

Hoewel zijn generatie steeds meer van het circuit wordt verdreven, is Bliksem nog niet bereid om te stoppen met racen. Wanneer hij onverwacht verslagen wordt door eerstejaars Jackson Storm, gaat hij op zoek naar een tweede kans. Daarvoor krijgt hij de hulp van Cruz Ramirez, een slanke gele raceauto. De jonge, vrouwelijke coureur laat Bliksem McQueen kennismaken met moderne technologie en leert hem nieuwe trucjes. Samen bereiden ze zich voor op de beslissende race in de Florida 500 (een wedstrijd die vergelijkbaar is met de Daytona 500).

Lightning McQueen (stemrol)

Sally Carrera (stemrol)

Miss Fritter (stemrol)

avatar van Arneaux

Arneaux

Prima film hoor! 2 Jochies van 6 hebben hier weken naar uitgekeken en vanmiddag mochten ze mee naar de bios. Ze hebben zich goed vermaakt en ik vond het eigenlijk ook aangenaam om naar te kijken. Niet zo goed als deel 1, maar met name sommige achtergronden en omgevingen vond ik echt prachtig realistisch in beeld gebracht.

avatar van Fisico

Fisico

Afgelopen weekend samen met de kinderen naar de bioscoop getrokken om deze Cars 3 te aanschouwen. De verwachtingen lagen uitermate laag, want een (tweede of) derde film van Pixar of Disney is meestal niets meer dan een geldbeluste melkkoe waarbij originaliteit en een goed verhaal ver te zoeken zijn.

Maar Cars 3 was beter dan verwacht, het verraste me zelfs. Niet dat dit een must see films, zeker niet, maar er zit toch een zekere boodschap in de film. Cars 3 geeft een duidelijke sneer aan de hyperprofessionele sportbenadering van sommige teams. Windtunnels, simulators, voedingsleer, diverse trainers, psychologen, ... niets wordt aan het toeval overgelaten en sport(prestaties) zijn een echte wetenschap geworden waarbij enkele cijfertjes en grafieken tellen die vanuit een computer rollen. Mijn schoonvader is ook een fervent loper die eveneens presteert, weliswaar eentje van uit de goede oude tijd en dweept met de idee: "lopen/trainen moet je doen, de rest is zever". De waarheid zal wel ergens in het midden liggen, veronderstel ik.

Het enige wat me echt stoorde was de race in Florida, voor de rest prima filmpje, zeker voor de kindjes.

avatar van Brabants

Brabants

Cars 3 is naar mijn mening net zo goed als het 1e deel en daarmee voor mij verrassender dan het 2e deel. Het verhaal is puur en de nieuwe karakters zijn geweldig. Ik begrijp dat er mensen balen van het afscheid van Bliksem, maar de film snijdt wel een actueel onderwerp aan wat simpelweg ook hoort bij het leven. Prima gevonden echt een puike film.

avatar van The Oceanic Six

Jammer dat Pixar nou juist van hun saaiste franchise 3 delen heeft gemaakt, want ze blijven vrij ongeïnspireerd. De Cars reeks ziet er altijd fraai uit, maar de humor is een beetje flauw en erg op kinderen gericht, waar veel andere Pixar films de nodige volwassen grappen en verwijzingen kennen en sowieso diepere lagen bezitten. Het doet allemaal een beetje aan de Despicable Me reeks denken, met ook een redelijk aardig origineel en daarna hele flauwe, overbodige vervolgfilms omdat de makers niet zo beseffen dat het uitgangspunt na 1 film wel klaar is. De Cars films blijven simpel, het draait vooral om tig maal hetzelfde rondje racen, iets wat in Amerika erg populair is, maar hier niet zo aan weet te slaan. Het verhaaltje over een te oude, gepasseerde Lightning McQueen deed me niks en dan blijft er hier dus weinig over. Het is te hopen dat ze er eens mee stoppen en hun films die echt vervolgen verdienen de kans gaan geven. Wat dat betreft wacht ik veel meer op een nieuwe Incredibles of Toy Story, die er gelukkig aan zitten te komen.

avatar van james_cameron

Beter dan het rommelige en vergezochte tweede deel, maar de hele Cars-franchise blijft het zwarte schaap van Pixar, hoe succesvol de reeks ook is. Ook deze derde film is qua plot en grappen erg dun, met wederom een lading ongewenst sentiment en levensadviezen. Visueel netjes verzorgd, dat kun je Pixar wel toevertrouwen, maar op een paar echt geslaagde scenes na (zo is die demolition derby best leuk bedacht) is dit weinig memorabel.

avatar van Noodless

Noodless

Ik vond nu net het verhaal over een te oude, gepasseerde Lightning McQueen interessant om te volgen waar we ook allemaal op een bepaalde tijd en op een bepaalde manier helaas wel mee te maken krijgen.

Het ziet er ook allemaal weer prima uit en er zitten heel wat leuke scènes in de film. Misschien niet echt grappig, maar gewoon leuk om te zien. Ik kan deze franchise wel smaken. 7,5/10

avatar van filmkul

filmkul

Weer een leuk derde deel. Dit deel sluit meer aan bij deel 1 dan bij deel 2. Het verhaal is vrij eenvoudig en wordt in een vlot tempo weergegeven. Uiteraard met de nodige levenslessen, maar ook veel humor, die soms wel erg makkelijk is. De film is verder wel erg degelijk en zal minder impact hebben dan de eerdere delen. Verder ziet het er visueel weer allemaal tiptop uit. Leuk, maar niet bijzonder. 3.0

avatar van TMP

TMP

Hoewel de beste Pixar films van de afgelopen jaren niet de vervolgfilms waren, maar de originele verhalen, valt deze derde Cars film best goed mee. Het zijn niet de meest interessante personages, maar op zich heeft deze film best een fijn sfeertje en het verhaal valt ook best goed mee. Geen hoogvlieger, maar ook niet onaardig. De animatie is overigens, zoals altijd bij Pixar, weer dik in orde.

avatar van Number23

Number23

Tjah de 3e alweer. Had hem makkelijk kunnen laten liggen aangezien deel 2 echt super kut was, maar fijn dat deze weer gewoon over racen gaat

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Blij verrast door deze film. Deze hele serie heb ik nooit heel bijzonder gevonden en vooral het tweede deel was echt wel matig. Duidelijk gericht op kinderen en met een mateloos irritante Mater. Beide aspecten zijn in dit derde deel veel minder aanwezig. Het is nog steeds geen wereldcinema want daarvoor is het allemaal te vluchtig, maar dit is wel een fijn ding geworden.

Ergens volgt de film het bekende patroon met nauwelijks interessante wendingen, maar aan het einde weet men toch een sterke kwinkslag te geven die ook past bij deze film die vooral speelt op weemoed en daarmee ook de oudere kijker weet te raken. Ik zit met mijn 30 nu ook op een leeftijd dat sporthelden hebt zien weggaan en zien worden vervangen door nieuwe sporters, vaak beter voorbereid met nieuw technieken. Dat gevoel wist de film goed te geven.

Ook door de rustige toon en vooral de beelden van vervallen racebanen. Pixar was altijd een studio die vooral technisch goed werk liet zien, maar om het esthetische minder gaf. Dat is in wezen nog steeds zo, maar juist doordat de technische kwaliteit steeds beter wordt met meer details wordt de film vanzelf mooi, iets dat je ook hebt bij Japanse zeer detailrijke celanimatie. Die kracht van Pixar verbloemt nu niet alleen de zwakheden maar het wordt zelfs een troef. Je ziet nog dat het animatie is en dat geeft het zo'n mooie sprekende sfeer. De locaties en muziek maken het af. 3,5*.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Zonder enige kennis van het verhaal begonnen aan deel 3 uit de reeks waardoor ik totaal niet wist wat te verwachten. Vooral na de 2 eerdere delen had ik dan ook het idee wat kan je hier nog mee doen. De uitwerking was dan uiteindelijk ietwat verrassend, maar het werd ook gelijk duidelijk dat Cars veel te veel wordt uitgemolken. Toch weet Cars 3 nog redelijk te vermaken, al is het niet bepaald origineel meer en kent de film nog maar weinig hoogtepunten. Om die reden is de toevoeging van Cruz Ramirez nog positief, maar verder kent de film inhoudelijk weinig nieuws. En dus een film met de nodige humor, een vrij redelijke vaart en een vleugje drama.

avatar van Kondoro

Kondoro

Om eerlijk gezegd snel even mee gepakt omdat hij nu nog op Netflix stond en ik deze toch wel gezien wou hebben om de trilogie bij te houden. De derde heeft heeft nooit indruk op mij weten te maken tijdens de aankondigingen en eigenlijk kon ik bijna met zekerheid zeggen dat het niet echt mijn film ging werden. Mijn onderbuikgevoelens werden werkelijkheid want niks in deze film kon mij echt héél erg boeien, en ik vond het allemaal niet heel bijzonder. We keren eigenlijk qua setting een beetje terug naar deel één, met het trainen en het vele racen. Maar als nog haalt hij nergens een echt leuk gevoel naar boven, is het over het algemeen vrij saai en best kinderachtig. ‘Cars’ is een film die ik in 2006 erg waardeerde, toen ontzettend fan van maar nu heb ik het wel gezien, die pratende auto’s. Leuk om mee genomen te hebben en de trilogie af te sluiten, animaties zagen er niet verkeerd uit maar over het algemeen te kinderlijk en nergens interessant.

Op niveau.

Van de eerdere delen in ieder geval. Pixar is ondertussen zwaar aan het uitmelken, maar zolang dit soort filmpjes het nodige geld blijven binnenhalen zal daar vrees ik weinig verandering in komen. Wie de eerdere twee al niks vond, kan deze maar beter links laten liggen.

Naar goede gewoonte zit de film volgestauwd met makkelijke moraaltjes. Een vrouwelijk autotje, McQueen die voorbijgesneld wordt door de nieuwe generatie, voor de tweede maal in een week ook een Disney productie die kritiek heeft op de vercommercialisering van producten ... raar brokje ironie toch.

Maar ook technisch weet deze niet zo heel veel toe te voegen, en da's normaal toch waar Pixar in uitblinkt. Als zelfs dat al teveel gevraagd is, dan weet je dat je naar een makkelijke cash-in zit te kijken. Geen best vervolg op geen al te beste films. De Pixar stal blijft veel te trouw aan z'n eigen clichés, gek dat mensen dat al 25 jaar slikken.

avatar van IH88

IH88

“Don't fear failure. Be afraid of not having the chance, you have the chance!”

Leuk. De Cars franchise kan zich niet meten met de grote franchises en animatiefilms, maar toch zijn het altijd weer zeer vermakelijke films. De animatie ziet er uitstekend uit, de stemacteurs zijn goed gekozen, de racescènes zijn geweldig en het sentimentele verhaaltje werkt. Vooral het subplot rond Lightning en Cruz is erg sterk, en Cars 3 is daarbij ook een mooi verhaal over ouder worden, en weten wanneer je moet stoppen en het stokje moet overdragen aan een nieuwe generatie.

avatar van K. V.

K. V.

Deze sequel ook eens bekeken en het was wel een vermakelijke film. Zag er heel goed uit en het verhaal was ook wel geslaagd. Een prima deel.

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

En weer een uitstekende cars film die de serie compleet maakt. Toch wel één van de beste animatie series die ik heb gezien. Vooral bijzonder dat de delen 2 en 3 niet veel onderdoen voor het eerste deel. Natuurlijk is het 'nieuwe' eraf en is het deels een herhaling van zetten, maar de kwaliteit blijft hoog. Zo ook in dit 3e deel.

Ik vond het middenstuk bij dit deel wel iets zwakker. Het leek dat de film wat zoekende is. Je hebt al (heel) erg snel door hoe de film gaat aflopen, maar de film neemt (te) veel tijd om daar te komen. Maar de uitwerking daarnaar toe is wel sterk en goed. Deze film is meer 'typisch cars' dan het 2e deel. Ook leuk dat de cirkel rond gemaakt wordt aan het einde: Lightning McQueen gaat net als Doc een stapje terug doen en wordt de team baas voor Cruz Ramirez en heeft daarmee een nieuw doel in zijn leven gevonden. Het blijft ook genieten hoe goed de animatie technisch is uitgewerkt. Soms lijkt het bijna 'echt'.

Ik heb er weer van genoten. 3,5 ster.